aktiv-eiendomsmegling
Ny og påkostet hjørneleilighet i 7. etasje med gode vindusflater som gir en luftig og god atmosfære

Lillestrøm Storgata 39 - H0702

Ny og påkostet 4-roms hjørneleilighet i 7. etasje med 2 bad, balkong og garasjeplass. Felles takterrasse. Sentralt.

 • 9 990 000
 • BRA 92.5 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING9 990 000
 • OMKOSTNINGER251 092
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER10 241 092
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 022
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 90.8 m²
 • FELLESKOST./MND5 354
 • TOMT3 223 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 9 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  249 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 990 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  251 092,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  10 241 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
7. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, 2 bad, 3 soverom og bod.

Annet: Sportsbod og garasjeplass i felles garasjekjeller.

Storgata 39 - H0702, Viken

 • Hvorfor kjøpe nytt?
  - Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
  - Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
  - Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
  - Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

  Kort fortalt
  - Helt ny 4-roms selveierleilighet.
  - Hjørneleilighet med gode vindusflater.
  - Takhøyde 3,15 meter i flere rom.
  - Felles takterrasse og pent gårdsrom.
  - Balkongen med adkomst fra stue og hovedsoverom.
  - Flott, mørk kjøkkeninnredning med god skapplass.
  - Kjøkkenet er vesentlig påkostet.
  - Oppgraderte integrerte hvitevarer.
  - Stue og kjøkken i åpen løsning.
  - Solskjerming på stuevinduer mot vest.
  - To pene bad, ett tilknyttet hovedsoverom.
  - Tre fine soverom.
  - Oppgradert med sorte el-punkter.
  - Sorte dørhåndtak.
  - Parkett premium, Eik Cappuccino.
  - Gulvlister tilpasset parkett.
  - Malte vegger i en lune og behagelige farger.
  - Gulvfliser 20x20 i entrè/gang
  - Gang med garderobe i hvitpigmentert eik.
  - Dør m/glass mellom gang og stue.
  - Sparklet spikerhull karmlister.
  - Gulvvarme via vannbårent anlegg.
  - Bygget har felles varmtvann.

  Entré
  Leiligheten ligger i syvende etasje med heis fra både inngangspartiet og garasjekjelleren opp til leilighetsplanet. Entreen har praktiske 20x20 fliser på gulvet, malte vegger i en moderne og lun farge, og gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten. I entreen er det en skyvegarderobe i hvitpigmentert eik, slik at man kan holde rommet ryddig for klær og sko. Mellom entreen og stuen er det en dør med glassfelt.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er vesentlig påkostet med stilren innredning fra Drømmekjøkkenet, type Bistro Ask Brunbeis. En hvit benkeplate fremstår som en fin kontrast mot den mørke kjøkkeninnredningen. Innredningen er takhøy og u-formen gir et godt arbeidsmiljø når man lager mat. Et vindu over kjøkkenbenken gir dagslys og utsyn fra kjøkkenet.

  Det er oppgraderte hvitevarer fra AEG med stekeovn, induksjonstopp, helintegrert oppvaskmaskin, integrert kjøleskap og integrert fryseskap (under benk). Ventilatoren er av typen Fortuna slimline. I tillegg er det Chubbsafe skuffesafe i innredningen.

  Stue
  Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et innbydende og luftig allrom. Dette fremheves til fingerspissene med store vindusflater som sørger for fin, naturlig lyssetting og utsikt. Det er solskjerming på stuevinduer mot vest, med egen fjernkontroll pr vindu. På gulvet er det oppgradert 1-stavs parkett premium, med gulvlister tilpasset parketten. Veggene er malt i en moderne og lun farge. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 12,2 kvm med rekkverk i glass og metall.

  Bad/wc/vaskerom
  Leiligheten har to bad, noe som er meget praktisk i hverdagen eller hvis man har gjester. Det ene badet ligger i tilknytning til entreen og har opplegg for vaskemaskin. Badet er tidløse fliser på overflatene, gulvvarme og downlights i himlingen. Innredningen består av skuffeseksjon med stor benkeplate, samt speilskap med lys over. Videre har badet veggmontert toalett, dusjhjørne med mosaikkfliser på gulvet og innfellbare glassdører.

  Det andre badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet. Også dette badet har lune fliser på overflater og gulvvarme. Innredningen består av et skap med vask, samt speilskap. Dusjhjørnet har mosaikkfliser på gulvet og innfellbare glassdører, og det er veggmontert toalett.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har tre fine soverom med 1-stavs eikeparkett og dempet fargetone på veggene. Hovedsoverommet har tilknyttet eget bad og utgang til balkongen, mens et av de andre soverommene har tilknytning til en innvendig bod for oppbevaring. I tillegg er det godt med lagringsplass i en egen sportsbod i garasjekjelleren.

  Uteområder
  I tillegg til leilighetens egen balkong har sameiet flotte fellesområder med både felles takterrasser og hyggelig gårdsrom. Den romslige felles takterrassen er inndelt i soner tilpasset forskjellig bruk, med blant annet utekjøkken. Terrassen har stemningsbelysning, samt beplantning i form av vegetasjon, med skjermende busker som blomstrer til ulike tider gjennom sommerhalvåret.

  I første etasje legges det opp til mindre næringslokaler som vil bidra til et levende miljø i og rundt kvartalet. Et sjarmerende tuntre vil sammen med hyggelig beplantning og stemningsskapende belysning gjøre Fagerborgkvartalet til et innbydende samlingssted for både liten og stor.
 • Eiendommen ligger i et nyetablert, urbant og moderne boligområde i Lillestrøm sentrum i Lillestrøm kommune. Fagerborgkvartalet utgjør en helhetlig kvartalsbebyggelse rundt et frodig indre gårdsrom. Med sin sentrale plassering i byen blir Fagerborgkvartalet et spennende bomiljø og byrom for opphold, rekreasjon og samvær.

  De nye leilighetene bygges på tomten til historiske Fagerborg Hotell og er i direkte tilknytning til sentrum, Stortorget, Lillestrøm stasjon og parken på Volla. Andre viktige punkter i nærheten er Lillestrøm kirke, Rådhusparken, Odeon kino og strandpromenaden med forbindelse langs elva til badeanlegget på Nebbursvollen.

  I tillegg til umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon og byens fasiliteter, er det også kort vei til skoler i alle trinn, inkludert flere videregående skoler. På kulturfronten står Lillestrøm for store nysatsinger og kan by på et fristende utvalg innenfor uteliv, shopping og små spesialbutikker.

  Lillestrøm har ikke bare eget kjøpesenter og koselige handlegater, men også et flott kulturhus, moderne kino og et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser. På utescenen på torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er et av årets høydepunkt. Da kryr det av mennesker i hele sentrum, og kjente musikere underholder på en av mange scener.

  Åråsen fotballstadion ligger i fin gangavstand, og litt bortenfor finner du koselige Sørum gård, Skedsmohallen og Lillestrøm golfklubb. Nebbursvollen Friluftsbad ligger ved Nitelva og er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk. I samme område finner du flotte tur- og rekreasjonsområder, samt opplyste stier perfekt for joggeturer.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny og Bunnpris som ligger i umiddelbar nærhet. I tillegg er det kort gåavstand til både Kiwi og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Lillestrøm Torv kjøpesenter, samt de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum i kort rusleavstand fra leiligheten. Det er også kort vei til Coop Obs Hypermarked og kun 7 min i bil til Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter.

  Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Lillestrøm kirke som ligger i umiddelbar nærhet, og det tar ca. 10 min å gå til Lillestrøm stasjon. Herfra tar toget deg til Oslo S på 10 minutter og til Oslo Lufthavn på ca. 12 min. Med bil tar det ca. 6 min til Strømmen, 9 min til Lørenskog, 25 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Vigernes barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Kjellervolla ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lillestrøm og Skedsmo Videregående. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller. Det er også et bredt utvalg av både private og kommunale barnehager.
 • Området består i hovedsak av leilighets-/gårdsbebyggelse, samt noe villabebyggelse
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Fra utbyggers prospekt:
  Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Fasadene for boligdelen bygges opp som isolerte stendervegger/bærende betongskiver og er utvendig kledd med puss-system og tre/plate-panel. Fasaden for næringsdelen i 1 etasje er planlagt med glass og perforert metallkledning med lys bak som vil skape et lunt gatebilde når mørket faller på.

  Innvendige vegger utføres i stål- eller trestendere, kledd med gipsplater. Våtromsvegger og soveromsvegger isoleres for bedre støyisolasjon. Leilighetsskillevegger er i hovedsak i betong, eller doble lydskillevegger i stål og gips. Enkelte vegger har overflate i betong, for eksempel mot trapperom.
 • 7.etg: 92,5 kvm bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  7. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, 2 bad og 3 soverom.

  Arealer er hentet fra utbygger og deres plantegning. Leiligheten er ikke oppmålt etter ferdigstillelse.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er oppvarmet via vannbårent anlegg med gulvvarme med egen termostat til hver sone. Varmtvann leveres fra felles varmtvannstank med en energisentral i teknisk rom.
 • Det medfølger egen parkeringsplass i felles garasjekjeller. Parkeringskjelleren er i sin helhet organisert som en næringsseksjon, og p-plassen er tinglyst som en realandel (andel 1/38) i seksjonen/leiligheten.

  Adkomst til parkeringskjeller er via to bilheiser som manøvreres via knapp. Det er klargjort for elbillading til alle p-plassene i parkeringsanlegget.

  Det vil bli lagt til rette for sykkelparkering på bakkeplan, og i tillegg får sameiet felles sykkelbod i kjelleretasjen. Det blir etablert muligheter for lading av elsykler. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: USBL
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det oppfordres til å ta kontakt med styret for å undersøke muligheten for dyrehold.
 • IF Skadeforsikring NUF
 • Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

  Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettelse, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på
  boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

  Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten
 • 5 354 pr. mnd. Fordelt:
  Felleskostnader: kr. 2374,-
  TV/Bredbånd: kr. 399,-
  Oppvarming Akonto fjernvarme: kr. 1581,-
  Vann/avløp akonto: kr. 750,-
  Garasjeplass nr. 8: kr. 250,-
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. .
  Andel fellesformue kr ,- pr. .
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter faktureres den enklete seksjonserier.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt m.m.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 11.10.2022
 • Ved utleie er seksjonseier pliktig å informere styret. Dersom en seksjonseier leier ut sin seksjon skal vedkommende påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler, samt vedtak fattet av årsmøter og styret.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det gjøres oppmerksom om at det på grunn av styling vil forekomme mindre spikerhull i veggene der det er hengt opp bilder, speil etc. Kjøper er innforstått med dette og kan ikke kreve hullene utbedret eller holde tilbake penger på grunn av dette ved overtakelsen.

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har dermed ikke spesifikk kunnskap om eiendommen. All informasjon er hentet fra opprinnelig prospektet fra utbygger og eventuell annen informasjon fra utbygger, samt dokumentasjon ifbm tilvalg.

  Vedlagte plantegning er fra utbygger. Det gjøres oppmerksom om at det vil forekomme mindre avvik mellom tegning og leilighet. Arealer er hentet fra utbyggers plantegning. Plantegningen viser ca-arealer. Leiligheten er ikke oppmålt etter ferdigstillelse.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Andel i realsameie
  2022/1147031-2/200 Opprettelse av realsameie
  11.10.2022 21:00
  Denne matrikkelenhet har andel i:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:260 Snr:149
  Ideell andel 1/38

  1952/102001-1/8 Bestemmelse om bebyggelse
  25.04.1952
  Rettighetshaver: Gjerdrumsgt. 8
  Overført fra: 3030-81/260
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1964/103631-2/8 Skjønn
  04.09.1964
  HJEMMEL I HENHOLD TIL EKSPROPRIASJON
  Bestemmelse om veg
  Overført fra: 3030-81/260
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/101547-1/8 Bestemmelse om bebyggelse
  28.03.1969
  Rettighetshaver: Gnr.81 bnr.448
  Overført fra: 3030-81/260
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/101548-1/8 Bestemmelse om bebyggelse
  28.03.1969
  rettighetshaver:Knr:0231 Gnr:81 Bnr:490
  Overført fra: 3030-81/260
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/101549-1/8 Bestemmelse om bebyggelse
  28.03.1969
  rettighetshaver:Knr:0231 Gnr:81 Bnr:490
  Overført fra: 3030-81/260
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1969/102651-1/8 Best om garasje/parkering
  02.06.1969
  Overført fra: 3030-81/260
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2019/103184-1/200 Bestemmelse om adkomstrett
  24.01.2019 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:LILLESTRØM KOMMUNE
  Org.nr: 820710592
  Avtale om ferdsels- og oppholdsrett
  Rettighetshaver allmennheten
  Bestemmelse om vedlikehold
  Bestemmelse om bebyggelse
  Overført fra: 3030-81/260
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2022/451007-1/200 Seksjonering
  28.04.2022 21:00
  opprettet seksjoner:
  snr: 125
  formål: Bolig
  tillegsdel: Bygning
  sameiebrøk: 93/10752
 • Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål.
 • Gnr. 81 Bnr. 260 Snr. 125 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.17.500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 23.000,-. Utleggene omfatter markedsføringspakke, foto, grunnboksutskrift og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hanne Krog
Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev