aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Torvgata 13!
Velkommen til Torvgata 13!

LILLESTRØM Torvgata 13

Moderne og attraktiv 2- roms leilighet. Vestvendt balkong. Perfekt førstegangskjøp. Heis. V.v. & fjernvarme inkl.

 • kr 4 200 000
 • BRA 52 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 4 200 000
 • Omkostningerkr 118 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 318 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2021
 • Soverom1
 • ArealP-rom 48 m²
 • Felleskostnaderkr 3 287
 • Tomt5 724.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   118 042,- (Omkostninger totalt)   4 318 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi starter med plantegningen slik at du får orientert deg i boligen.
Velkommen til Torvgata 13 presentert av Klaus Westersund v/Aktiv Eiendomsmegling. - Lys og pen 2-roms beliggende i 4. etasje - Praktisk entré med god oppbevaringsplass i stort garderobeskap fra Kvik - Moderne materialvalg med flere tilvalg - Vannbåren gulvvarme - Delikat HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer - Vestvendt balkong på hele 10 m² - Heisadkomst - Bod i kjeller - Innvendig bod - Alle vinduer/balkongdør har solskjerming som fungerer fint mot innsyn - A-konto varmtvann og oppvarming, samt TV/internett inkludert i felleskostnadene - Attraktiv beliggenhet - Perfekt førstegangskjøp.
En kombinert kjøkkenøy/spisestue gir ekstra oppbevaringsplass og flere serveringsmuligheter.
 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 52 kvm Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom.
  Primærrom
  4. etasje: 48 kvm Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom.
  Sekundærrom
  4. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  5724.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet fellestomt.

  Beliggenhet
  Veny Vest ligger svært sentralt men rolig til i overgangen mellom Lillestrøm sentrum og hagebyen rundt Volla. Her får man tilgang til "alt", og det er gangavstand til alt fra tog og buss til butikker og restauranter. Lillestrøm har et godt utvalg servicetilbud og fasiliteter. Fra leiligheten er det gangavstand til koselig handlegate og Lillestrøm Torv med et godt utvalg kaféer, restauranter og butikker. Lillestrøm kan også by på kino og kulturhus. Servicetilbud: I området er det et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Rema 1000 eller Meny i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv kjøpesenter, samt de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et rikt og variert utvalg av butikker, apotek, vinmonopol, kafeer, barer, restauranter, kino, kulturhus, etc. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, og Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Boligen har flere barnehager i nærheten som gir alternativer for ulike aldersgrupper. Sølepytten barnehage (1-5 år) er kun 400 meter unna, mens Volla barnehage (0-5 år) har en avstand på 1 km. Måsan barnehage (1-5 år) tar omtrent 13 minutter å gå til.

  Skolekrets
  Boligen ligger i nærheten av flere skoler som gir ulike utdanningsnivåer. Volla skole (1-7 klasse) er kun 500 meter unna, og Vigernes skole (1-7 klasse) har en avstand på 1.5 km. Sagdalen skole (1-7 klasse) er 2.3 km unna, og Kjeller skole (1-10 klasse) ligger 2.5 km fra boligen. Sophie Radich (8-10 klasse) er 1.2 km unna. For videregående skoler er Lillestrøm videregående skole kun 600 meter unna boligen, mens Skedsmo videregående skole har en avstand på 1.5 km.

  Offentlig kommunikasjon
  Boligen ligger i nærheten av viktige transportknutepunkter. Lillestrøm bussterminal er kun 400 meter unna boligen, og gir en praktisk tilkobling til bussnettverket i området. Lillestrøm stasjon er også i nærheten og gir tilgang til togtransport. Det tar omtrent 25 minutter med bil å komme til Oslo S, som er 25 km unna. Oslo Gardermoen ligger omtrent 29 minutter unna med bil.

  Byggemåte
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. Det er ikke registrert noen avvik i tilstandsrapporten som er utarbeidet for leiligheten.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Beskrivelse: Taklamper i stue/kjøkken og på soverom er installert av en venn som er elektriker og elektroingeniør.

  Innhold
  2-roms selveierleilighet med stue og kjøkken i åpen løsning, soverom, bad/vaskerom, entré, samt en innvendig bod. Utgang fra stue til balkong på ca. 10 m². I tillegg: Med boligen følger det en kjellerbod på ca. 5m². Bod i kjeller er merket, Disposisjonsrett på boder gitt av eier/rekvirent, det er ikke fremlagt noe papirer på eierforholdet.

  Standard
  Leiligheten ligger i 4. etasje i en boligblokk som er oppført i 2021. Leiligheten fremstår med parket på gulvene og malte veggflater. Badet er flislagt på gulv og vegger. Kjøkkeninnredning fremstår med integrerte hvitevarer. Leiligheten er pent brukt og fremstår med en god standard. Det må alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger se under egne premisser og byggebeskrivelser med respektive tilstandsgrader i tilstandsrapporten.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel-TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   118 042,- (Omkostninger totalt)   4 318 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Det er fjernvarme inn til boligen, denne leverer varmtvann og vannbåren gulvvarme. Det er gulvvarme i alle gulv, utenom soverom.

  Info strømforbruk
  Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Aveny Vest har avregning av vann og avløp, varmtvann og oppvarming. Techem avregner faktisk energiforbruk pr. år/pr. kvartal mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer årlig/kvartalsvis. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no For spørsmål om innhenting av målerdata i forbindelse med eierskifte, kontakt Techem på: Telefon 22 02 14 59, kl 09.00 - 14.00 på hverdager, eller e-post: kundeservice@techem.no.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Lillestrøm kommune har eiendomsskatt og den faktureres i 2 terminer, med forfall 1. juni og 1. november.

  Formuesverdi primær
  1004499

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3616195

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  32/13294

  Felleskostnader pr. mnd
  3287

  Felleskostnader inkluderer
  Kabel-TV/bredbånd, a-konto energi (varmtvann og oppvarming), vann og avløp, felles bygningsforsikring, styrehonorar, revisjon, forretningsfører, løpende drift og vedlikehold osv.

  Andel fellesformue
  8161

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiets navn er Aveny Vest Eierseksjonssameie. Sameiet er opprettet ved tinglysing av vedtak om seksjonering fra kommunen, tinglyst 3.7.20. Sameiet er et kombinert sameie som består av 177 boligseksjoner, 3 næringsseksjoner og 1 næringsseksjon for parkering i eiendommen gnr. 81, bnr. 42 i Lillestrøm kommune. Vedtekter for sameiet og garasjesameiet er sist oppdatert på generalforsamling 31.03.2022. Husordensreglene er fastsatt av styret 21.03.2022.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen lån pt.

  Forkjøpsrett
  Sameiet har ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Etablering av kameraovervåkning og dryppneser: I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 375.000 til etablering av kameraovervåkning (se egen sakt til årsmøtet). og kr 300.000 til montering av dryppneser på alle balkonger. Kommunale avgifter i Lillestrøm kommune: Avgifter som gjelder vann og avløp fikk en betydelig økning for 2023 i Lillestrøm kommune. Fast gebyr økte med ca. 5% og avgifter går på forbruk økte med i overkant av 23%. Energikostnader: Energikostnadene har hatt en betydelig økning det siste året. Vi forventer at energiprisene vil holde seg høye også i 2023, men antar at strømstøtten videreføres og at mange har fått et mer bevisst forhold til energifobruk og energisparing. Vi antar dermed at energikostnadene vil ligge på omtrent samme kostnadsnivå som i 2022. Forsikring: Premieendringen er en følge av indeksjusering på bygninger på 6.8% fra 1.januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Aveny Vest Eieseksjonssameie. Lån: Aveny Vest Eieseskjonssameie har ikke lån. Felleskostnader: I budsjettet har styret tatt hensyn til overnevnte, samt øvrige prisendringer knyttet til produkter og tjenester sameiet anskaffer. Dette danner grunnlaget for foreløpig fastsettelse av felleskostnader for 2023.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3030/81/42/107: 09.10.1973 - Dokumentnr: 105558 - Skjønn Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:42 Gjelder denne registerenheten med flere 10.01.1977 - Dokumentnr: 100126 - Skjønn Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:42 Gjelder denne registerenheten med flere 10.01.2019 - Dokumentnr: 41266 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om bebyggelse og beplantning Overført fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:42 Gjelder denne registerenheten med flere 22.09.2020 - Dokumentnr: 3058213 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Lillestrøm Kommune Org.nr: 820 710 592 Utbyggingsavtale av 05.05.2018 for kvartal 10 i Lillestrøm: Brandvoldgata - Nittedalsgata - Adolph Tidemannsgate - Torvgata Avtale om rekkefølgekrav etter reguleringsbestemmelser i anledning prosjektering av offentlig og privat infrastruktur Avtalen regulerer hvem som skal besørge og bekoste gjennomføring av nærmere angitte tiltak, så som kjørebane, sykkelfelt, fortau, fartsdump, gangfelt, belysning, torg og felles uteoppholdsareal Gjelder denne registerenheten med flere 13.10.2020 - Dokumentnr: 3165402 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Lillestrøm Kommune Org.nr: 820 710 592 Avtale om ferdsels- og oppholdrett for allmennheten, drift og vedlikehold av 26/5 og 22/6 2020 for Kvartal 10. Avtalen regulerer hvem som skal besørge drift og vedlikehold av avtalens oppgitte arealer. Avtalen kan ikke slettes uten samtykke fra Lillestrøm kommune Gjelder denne registerenheten med flere 25.11.2020 - Dokumentnr: 3387017 - Erklæring/avtale Avtale om kostnadsfordeling og rettigheter for Kvartal 10 Gjelder denne registerenheten med flere 08.02.2021 - Dokumentnr: 158648 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:1 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:2 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:3 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:4 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:5 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:6 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:7 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:8 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:9 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:10 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:11 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:12 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:13 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:14 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:15 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:16 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:17 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:18 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:19 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:20 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:21 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:22 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:23 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:24 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:25 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:26 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:27 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:28 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:29 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:30 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:31 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:32 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:33 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:34 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:35 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:36 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:37 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:38 Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:144 Snr:39 Gjelder denne registerenheten med flere 26.04.2021 - Dokumentnr: 483478 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:74 Bestemmelse om vedlikehold Gjelder denne registerenheten med flere 03.07.2020 - Dokumentnr: 2690909 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 107 Formål: Bolig Sameiebrøk: 52/13294

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert september 2021. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til kombinert bebyggelse og anleggs formål med tilhørende reguleringsbestemmelser: Detaljregulering for kvartal 10, plan-ID 560, datert 05.04.2017, revidert 22.06.2018. Lillestrøm sentrum består i hovedsak av varierende bebyggelse, herunder boliger, forretninger og næringsvirksomhet. Sentrum har de siste årene vært under stor utvikling. I nærområdet er det flere nye byggeprosjekter. Det må derfor påregnes noe støy fra byggearbeid i tiden fremover Eiendommen er avsatt til sentrumsformål, fremtidig i kommuneplan 2019_2030 som ikrafttrådte 12.06.2019. Kommuneplanen med tilhørende bestemmelser kan ses her: https://kartutside.lillestrom.kommune.no/planinnsyn/?eiendom=92113704. Konferer megler vedr. bruken av siden. Eiendommen er benevnt som felt/område C, D og E i detaljreguleringsplanen. Det er planlagt videre utbygging på naboeiendommene, og det henvises til Lillestrøm kommune for ytterligere opplysninger. Eiendommen ligger under marin grense. Muligheten for marin leire på eiendommen er stor. Der det finnes marin leire, kan det også være kvikkleire. Eiendommen ligger i analyseområde for flomsoner og aktsomhetsområde for flom. Gjentaksintervall flom er 500-1000 år. Gjentaksintervall for stormflom er nesten aldri. Aktsomhetsgrad for radon på eiendommen er middels til lav.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke aktuelt.

  Kommentar konsesjon
  Ikke aktuelt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   118 042,- (Omkostninger totalt)   4 318 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  118042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1% på salgssummen inkludert andel fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.900,- Visninger/Overtakelser kr. 1.500,- pr. stk. Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 18.890,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.215,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 3.860,- Tinglysing av pantedokument kr. 585,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Klaus Westersund

Megler

Klaus Westersund

92 61 05 85

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev