aktiv-eiendomsmegling
AKTIV Laguneparken v/ Oliver Faraji har gleden av å presentere Brønndalen 80!

Loddefjord Brønndalen 80

Nydelig 4-roms leilighet med sentral beliggenhet - Garasjeplass med elbillader - Stor balkong på 16.5m² - Trappefri

 • 3 290 000
 • BRA 105 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 290 000
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 552 171
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 103 m²
 • ANDEL FELLESGJELD245 595
 • FELLESKOST./MND7 010
 • TOMT88 221 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 290 000,- (Prisantydning)
  245 595,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 535 595,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 552 171,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
AKTIV Laguneparken v/ Oliver Faraji har gleden av å presentere Brønndalen 80!
Dette er en flott 4-roms leilighet med balkong, fast garasjeplass og sentral beliggenhet. Leiligheten ligger i Brønndalen i Loddefjord med kort gangavstand til nærbutikk, barnehage og skole. Borettslaget er veletablert og godt vedlikeholdt med blant annet lekeplass, fotballbinge og basketballbane. Borettslaget arrangerer årlige aktiviteter som blant annet familiebingo, lysfest, halloweenfest og 17.mai-tog. Familievennlig og hyggelig nabolag!

Leiligheten har en trappefri beliggenhet i byggets 1.etasje. Fra leiligheten er det trapp ned til garasje via blokk. Det medfølger egen garasjeplass med lader. Det er i tillegg gjesteparkering rett utenfor.

I leilighetens gang er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Her er det varmekabler i gulv. Marrokanske fliser i entre.

Stuen er romslig og kan enkelt innredes med både sitte- og spisegruppe. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater i stuen. Fra stue er det utgang til en flott balkong på 16,5 m² hvor det er sol fra morgen til ettermiddag. Her kan man nyte fine solskinnsdager i rolige omgivelser. Balkongen er delvis overbygget.

Kjøkkenet ligger like ved stuen og inneholder innredning med profilerte fronter, overskapene har glassfronter, heltre benkeplate, over benkeplaten er det benyttet fliser, oppvaskkum, ventilator. Her er det også integrert induksjonsplatetopp, integrert stekeovn, integrert mikrobølgeovn, integrert oppvaskmaskin og integrert kjøleskap og frys. Kjøkkenet har meget godt med både skap- og benkeplass.

Leiligheten har 3 soverom. Hovedsoverommet er romslig og her kan man møblere med dobbeltseng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. Praktiske garderobeskap medfølger handelen. De to andre soverommene er også av god størrelse og passer fint til barnerom eller gjesterom. Dersom man jobber hjemmefra kan man også benytte rommene til hjemmekontor.

Badet er helfliset og har varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, dusjdører i klart glass, badekar og opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har et separat toalettrom. I 2023 skal blant annet bad og toalettrom oppgraderes i regi av borettslaget. For ytterligere informasjon om rehabilitering se punktet "Borettslaget" i salgsoppgave.

For oppbevaring har leiligheten en innvendig bod, i tillegg til en praktisk kjellerbod. Her er det mye oppbevaringsplass.

Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

Brønndalen 80, Vestland

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.
  Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Eier opplyser at badet skal oppgraderes i 2023 i regi av borettslaget.

  Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at
  disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Eier opplyser at badet skal oppgraderes i 2023 i regi av borettslaget. Det er sprekker i fugene rundt slukristen. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

  Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

  WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Eier opplyser at borettslaget skal gjennomføre rørfornying i 2023.
 • Leiligheten ligger i Brønndalen i Loddefjord med kort gangavstand til nærbutikk, barnehage og skole. Borettslaget er veletablert og godt vedlikeholdt med blant annet lekeplass, fotballbinge og basketballbane. Borettslaget arrangerer årlige aktiviteter som blant annet familiebingo, lysfest, halloweenfest og 17.mai-tog.

  Det er kort vei til nærmeste bussholdeplass hvor bussen tar deg til Bergen sentrum på ca. 10 minutter. Man kan også ta bussen til Vestkanten Storsenter hvor man det er både badeland, ishall, golfbane, bowlinghall og et rikt utvalg av butikker. Her er det også flere spisesteder og kafeer som blant annet Starbucks. Fra Loddefjord bussterminal ved Vestkanten er det flere busslinjer med hyppige avganger.

  Det er også kort vei til barneskoler (Vadmyra Skole, Loddefjord Skole), og ungdomsskole (Sandgotna skole), og gangavstand til dagligvarebutikk.

  For den aktive kan området friste med turstier opp til Lyderhorn som kan by på en fantastisk utsikt over store deler av Bergen og omegn. I tillegg er det kort vei til Storavatnet og Alvøskogen som er en populær tursti.
 • Leiligheten ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i mur- og betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater og teglsteinsforblending. Vinduer med isolerglass i pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med sveiset belegg. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.
 • Boligen går over 1 plan og har følgende areal:
  P-rom: 103 m²
  BRA: 105 m²
  BTA: 115 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang (6,5m²), mellomgang (6,1m²), toalett (1,3m²), bad/vaskerom (9,7m²), soverom (12,4m²), soverom (8,8m²), soverom (8,9m²),stue (35m²), kjøkken (10m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:

  Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren på 3,4m².

  Megler har ikke kontrollmålt boligen.

  Arealer er beregnet av takstmann Mats Hansen.

  (Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling).
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på hvitevarer er ikke kontrollert.
 • Fellestomten er pent opparbeidet med adkomstveier, plen og prydbusker. Det er også egen fotballbinge og lekeplass like ved.
 • Fast plass i felles garasjeanlegg.
 • Vei: Offentlig til privat vei til eiendommen.
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger.
  Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.
 • Forretningsfører: OBOS EIENDOMSFORVALTNING A.S
 • Leiligheten er tilknyttet Brønndalen borettslag.

  Borettslaget har vedtatt rørfornying, oppgradering av bad og toalettrom, samt montering av balansert ventilasjonsanlegg og nedsenking av himling i entré, gang og på badet i januar 2023. I forbindelse med rehabilitering

  Rehabiliteringen skal finansieres ved låneopptak som vil ha påvirkning på andelens fellesgjeld og felleskostnad.
  Felleskostnader er estimert til å øke med 1% per år i 13 år. Dette vil komme i tillegg til en eventuell årlig indeksregulering av felleskostnad.

  Styreleder opplyser at størrelse på lån ikke er fastsatt pr dags dato, men det må uansett påregnes økning i andelenes fellesgjeld.

  Konferer megler.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er utlyst forhåndsavklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen
  holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
 • Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 83854961
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • 7 010 pr. mnd. Fra 01.01.23 øker felleskostnadene til kr 7539,-.
  Felleskostnad inkluderer varmtvann, kommunale avgifter/eiendomsskatt, drift, garasje, internett/dekoder, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 245 595,- pr. 01.11.22.
  Andel fellesformue kr 40 077,- pr. 31.12.2021.

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
 • Borettslagets samlede fellesgjeld er ifølge regnskap pr. 01.11.22 kr 98 000 000

  Selskapets totale lån og vilkår:
  Lånenr: DANBAN-85801783010
  Type: S
  Restsaldo: 98.000.000,-
  Restløpetid: 4 år
  Terminer pr år: 4
  Avdr.frihet til og med: 01.01.2026
  Type rente: Flytende
  Rente: 2,71 %
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, strøm, forsikringer m.m.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 01.04.1977.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål ihht. reguleringsplan på grunnen.
  PlanID: 3390000
  Plannavn: LAKSEVÅG. LODDEFJORD NORD/OLSVIK, BRØNNDALEN 1
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt: 20.08.1974
  Dekningsgrad: 96,9 %
  Reguleringsformål: Byggeområder (Boligfelt - småhusbebyggelse- boligfelt - konsentrert bebyggelse- områder for offentlig bebyggelse), Trafikkområder (- område for trafikkformål- gangveger - fortau), Friområder (- områder for lek, idrett, park, turveger o.l.), Spesialområder (- friluftsområder).

  Andre reguleringsplaner på grunnen:
  PlanID: 3360000
  Plannavn: LAKSEVÅG. LODDEFJORD NORD, BRØNNDALEN, REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDE 3
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt: 13.06.1973
  Dekningsgrad: 0,3 %
  Reguleringsformål: Byggeområder, trafikkområder, friområder, spesialområder

  PlanID: 3365200
  Plannavn: LAKSEVÅG. LODDEFJORD NORD/OLSVIK, OMRÅDE 3, BRØNNDALEN, FELT 2 OG 3
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttrådt: 16.12.1974
  Dekningsgrad: < 0,1 % (25,1 m²)
  Reguleringsformål: Byggeområder, trafikkområder, friområder, spesialområder

  Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
  PlanID: 3360004
  Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 123 BNR 97 OG 271, BRØNNDALEN OMRÅDE 3, LODDEFJORD NORD/OLSVIK
  Ikrafttrådt: 11.11.1986

  Reguleringsplaner under arbeid:
  PlanID: 60730000
  Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 123 BNR 7 MFL., FAGERDALEN
  Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²)

  Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
  PlanID: 65270000
  Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone
  Dekningsgrad: 75,2 %

  PlanID: 65270000
  Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone
  Dekningsgrad: 1,0 %

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  PlanID: 65270000
  Beskrivelse: Vei støy - gul sone
  Dekningsgrad: 33,9 %

  PlanID: 65270000
  Beskrivelse: Flystøy gul sone iht. T1442: 2028 og 2060 prognose
  Dekningsgrad: 25,0 %

  Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen:
  PlanID: 65270000
  Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
  Dekningsgrad: 0,8 %

  Hensynssoner i kommunedelplan:
  PlanID: 61800000
  Hensynssone: 710 - Båndlegging, regulering PBL
  Dekningsgrad: 3,1 %

  Kommunedelplaner under arbeid:
  PlanID: 64090000
  Plannavn: KOMMUNEDELPLAN FOR KOLLEKTIVSYSTEMET FRA BERGEN SENTRUM TIL BERGEN VEST
  Dekningsgrad: 47,9 %
  Status: Planlegging igangsatt

  PlanID: 65680000
  Plannavn: LAKSEVÅG. STRATEGISK PLANPROGRAM FOR LODDEFJORD
  Dekningsgrad: 0,2 %

  Planer i nærheten av eiendommen:
  PlanID: 64550000
  Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 123 BNR 271 MFL., RV 555 STORAVATNET, NY KOLLEKTIVTERMINAL OG GRØNNSTRUKTUR

  PlanID: 3320100
  Plannavn: LAKSEVÅG. LODDEFJORD NORD/OLSVIK, OMRÅDE 4, OLSVIKTJERNET

  Andre opplysninger
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Konferer megler.
 • Andelsnr. 331 Orgnr. 950670894 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,85% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 15 990,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 7402,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Daniel Sarjit Bhathal
  Preeti Seena Bhathal
Oliver Faraji

Megler

Oliver Faraji

46 62 76 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev