aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Gamle Riser vei 1.

Løken Gamle Riser vei 1

Koselig enebolig med stor, solrik tomt. Frittstående bod og uthus. Barnevennlig, nærhet til turområder. Oppussingsbehov.

 • 2 450 000
 • BRA 159 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING2 450 000
 • OMKOSTNINGER77 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 527 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 961
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 128 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 330 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 450 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-))
  --------------------------------------------------------
  77 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 527 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Denne eiendommen ligger solrikt til, kun 1 km utenfor Løken sentrum og har nærhet til turområder. Boligen er koselig med god planløsning, men har behov for modernisering. Eiendommen er på over 1,3 mål og består av to bruksnummer. Hagen har plen med god boltreplass, fin beplanting og en overbygd uteplass. I tillegg til eneboligen er det oppført en stor, frittstående bod og et uthus, som begge må renoveres.

I første etasje er det både stue, kjøkken, bad og soverom. I andre etasje er det ytterligere tre soverom, samt et romslig trapperom som kan fungere som loftstue. Kjøkkenet ligger i eget rom med original innredning og har plass til frokostbord ved vindu. Stuen har vedfyrt ovn, og det samme har ett av soverommene i andre etasje. Kjelleren er uinnredet og har grovvaskerom med dusjnisje.

Planløsning:
1. etasje: Entré/trapperom, gang, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue/spisestue og soverom.
2. etasje: Trapperom/loftstue og 3 soverom.
Kjeller: Trapperom/kjellerrom, bad/vaskerom og bod.

Gamle Riser vei 1, Viken

 • Kort fortalt
  - Enebolig med oppussingsbehov.
  - Stor, solrik tomt med to bruksnr.
  - Eldre utebod/garasje og uthus.
  - Gruset gårdsplass, beplantet hage.
  - Terrasse og overbygd platting.
  - Originalt kjøkken med spiseplass.
  - Lys, trivelig stue med vedovn.
  - Romslig trapperom/loftstue.
  - Fire soverom, ett med vedovn.
  - Bad med toalett og dusjløsning.
  - Vaskemaskinopplegg på bad.
  - Grovvaskerom med dusj i kjeller.
  - Kjeller har god lagringsplass.
  - Varmtvannsbereder fra 2011.
  - Liggende utekledning fra ca. 2005.

  Entré
  Boligen har trapp fra terreng til et overbygd inngangsparti med repos. Ytterdøren er av edeltre og fører inn til entré med trapp opp til andre etasje. Gulvet har vinyl og veggene ubehandlet panel. Det er montert hylle med knagger langs vegg. Fra entreen er det dør med glassfelt til en romslig gang som er malt i lys farge.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom og gir et hyggelig tilbakeblikk til byggeåret 1961, for her er innredningen original. Rommet har to vinduer, og foran det ene er det plass til kjøkkenbord. Både vegger og innredning er malt i vaniljefarge.

  Overskapene er takhøye med skyvedører, og oppvaskbenken er i heldekkende beslag med både vaskekum og utslagsvask. Videre har kjøkkenet ventilator med avtrekk, samt fliser over benk og ved komfyrplass.

  Stue
  Boligen har en lys, trivelig stue med adkomst fra både kjøkken og gang. Rommet har rektangulær form som gjør den enkel å møblere med både spisebord og sofagruppe. Til et pipeløp med teglstein er det tilkoblet vedovn. Videre har stua et farget blyglassvindu, gulvbelegg, tapet på vegger og utgang til terrasse.

  Trapperom/loftstue
  I andre etasje har boligen et romslig trapperom som kan fungere som ekstra stue for de yngste - en plass å trekke seg tilbake for lek og avslapning. Rommet har tapetsert skråtak, tregulv og ellers malte overflater.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har bad med opplegg for vaskemaskin i første etasje og et grovvaskerom med dusjnisje i kjelleren. Badet har vinylbelegg, våtromsplater, et lite vindu og veggventil. Av utstyr har badet gulvstående toalett, vegghengt servant, åpen dusjløsning og veggskap. Oppvarming er med panelovn.

  Soverom og garderobe
  Boligen har fire gode soverom, ett i første etasje og tre i andre etasje. Ett av soverommene i andre etasje har vedfyrt ovn. Videre har rommene i andre etasje knekott, mens soverommet i første etasje har garderobeskap. Boligen har ellers godt med lagringsplass i et romslig trapperom/kjellerrom og en kjellerbod.
 • Boligen ligger i landlige, barnevennlige omgivelser, samtidig som det ikke er langt til Løken sentrum i Aurskog-Høland kommune. Beliggenheten gir tilgang til store skogsområder og en rekke innsjøer og dammer, så her er det gode muligheter for både jakt og fiske. Sommerstid er det fint å dra på badetur til Damtjern med badestrand, badebrygge og fiskebrygge, eller til idylliske Røytjern på Bjørkelangen.

  Høland Idrettsanlegg ligger kun et steinkast unna, og her finner du flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgressbaner, én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Det er svømmehall i tilknytning til skolen. På Aurskog finner du golfanlegg, og på snørike vintre er alpinbakken ved Bjørkelangen åpen.

  Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygd et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt miljø for motorsport, NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner kafé, apotek og sportsbutikk med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen torg og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er også kort vei til Strømmen og Lillestrøm.

  Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er Haugentoppen og ligger ca. 150 meter unna. Gang- og sykkelvei går rett utenfor innkjørselen til Gamle Riser vei. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min Bjørkelangen, 25 min til Aursmoen, 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Løken barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det er to barnehager på Løken og en på Momoen. Aurskog-Høland har to videregående skoler, begge ligger på Bjørkelangen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Grunnmur av betong.
  Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft (kneloft og møneloft). Yttertaket er tekket med sementtakstein.
  Veggkonstruksjon: Veggene er oppført med trebindingsverkskonstruksjon. Veggene er utvendig kledd med liggende trebordkledning.
  Etasjeskiller: Mellom kjeller og 1.etg er det støpt dekke i deler av boligen og resten bjelkelag(under stuen) Melleom 1. og 2. etg er det bjelkelag.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Taktekking: Yttertaket er tekket med sementtakstein. Taktekkingen er fra byggeåret. Taket ble besiktiget fra bakkenivå.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Det er lekkasje fra taktekkingen ved takoppløftet (synlig på loftet).
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Taktekkingen må skiftes eller utbedres. Det må gjøres umiddelbare tiltak.

  Utvendig > Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass og 3-lags glass prod. 1978 hovedsaklig. 1 vindu har produksjonsår 2002. Doble hengslede vinduer med enkle glass i trerammer, fra byggeåret.(gjelder kjellervinduer)
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.
  Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse på mark med spaltegulv av tre. Del av terrasse er takoverbygd med pulttak i trekonstruksjon og levegger av tre.
  Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.

  Innvendig > Innvendig trapp kjelleretasje - 1. etasje: Rett tretrapp.
  Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Trappen må påregnes skiftes ut.

  Innvendig > Innvendig trapp 1. etasje - 2. etasje: 90 graders tretrapp.
  Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på del av trapp ved 2. etasje.
  Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Våtrom > Generell > Bad/wc/vaskerom: Bad/wc/vaskerom består av: Gulvmont. wc. Dusj på vegg. Servant. Opplegg for vaskemaskin. Gulv: Vinylbelegg.
  Vegger: Baderomsplater. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventil.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet har bruksslitasje og har nådd forventet levetid som
  våtrom. Gulvbelegget er utett rundt sluket. Veggplater har slitasje/skader. Det er rørgjennomføringer i gulv som er uhensiktsmessig løsning med fare for fuktskader. Vindu er uhensiktmessig plassert ved våt sone.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/wc/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våt sone på badet er mot yttervegg og mot vegg med kjøkkeninnredning og hulltaking ble dermed vurdert som uhensiktsmessig.
  Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Det ble gjort enkle fuktsøk med overflateinstrument Protimeter MMS på baderommet og det ble påvist forhøyede fuktverdier i gulvet. Skader på veggkonstruksjon, bunnsvill mm. ved badet kan ikke utelukkes.
  Tiltak: Andre tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales.

  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Bad/vaskerom i kjeller består av: Dusjnisje. Varmtvannstank. Gulv: Betong og gulvbelegg. Vegger: Tapet, baderomsplater, teglstein og murpuss. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Ingen ventilasjon.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
  Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ved eventuell renovering av våtrommet må gulv og vegger fuktsikres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Plattform for feier må monteres. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Snøfangere bør monteres.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene er oppført med trebindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Veggene er utvendig kledd med liggende trebordkledning fra ca. 2005 iht. boet.
  Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft (kneloft og møneloft). Takkonstruksjon fra byggeåret. Møneloft ble begrenset besiktiget fra luke stående på gardintrapp.
  Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Isolasjon er lagt tett mot undertaket i skråtaket (mangler luftespalte). Det er stedvis noe fuktskjolder.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Lufting/ventilering må forbedres. Ved evt. utskifting av taktekking bør takkonstruksjon undersøkes nærmere og lufting forbedres.

  Utvendig > Dører: Entredør i edeltre utførelse. Terrassedør i malt trekonstruksjon med lav brystning og glassfelt med 3-lags glass prod. 1978.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Begge dører mangler utvendig terskelbeslag. Terrassedør har utvendig slitasje.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.

  Utvendig > Utvendige trapper: Takoverbygd trapp. Gulv av betongdekke med spaltegulv av tre over. Rekkverk av trekonstruksjon.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det ble stedvis påvist noe råteskader i konstruksjonen.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.

  Utvendig > Utvendige trapper - 2: Trapp i trekonstruksjon med rekkverk av tre.
  Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Innvendig > Overflater: Gulv: Laminat, gulvbelegg og heltregulv. Vegger: Trepanel, malte flater, tapet og baderomsplater. Himling: Himlingsplater, malte flater og tapet. Kjeller er uinnredet og har betonggulv og betongvegger.
  Vurdering av avvik:: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Flere rom har generelt enkel standard med bruksslitasje og moderniseringsbehov.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. Tilkoblet vedovn i stue 1. etg. og vedovn på 1 soverom i 2. etg. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet.
  For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester.
  Vurdering av avvik: Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det kommer sotvann ut fra sotluke ved nedbør.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Andre tiltak: Pipehatt/beslag bør etableres/utbedres. Tilstand på pipe bør undersøkes av feier-/murmester.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Kjellerrom med gulv av betong og vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig.
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis på innvendig grunnmur og i betonggulv i kjelleretasje. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Bruken av rom i kjelleretasje vil være avgjørende for eventuelle tiltak.

  Innvendig > Innvendige dører: Finerte dører i 1. og 2. etasje. Tredører i kjelleretasje.
  Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
  Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Ved eventuell oppussing av boligen er det naturlig med utskifting av innerdører.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er kjøkkenventilator med avtrekk via luftepipe.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Avtrekk går via luftepipe.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ved eventuell oppussing av kjøkkenet bør avtrekket føres ut i det fri via yttervegg.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Hovedsaklig fra byggeåret (deler av vannrør antas å være nyere).
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av støpejern. Fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter, produsert i 2011 og er plassert på bad/vaskerom i kjelleretasje.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt).

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg dels fra byggeåret og dels fra nyere tid.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei.
  2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent.
  3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent.
  4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei.
  5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei.
  6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei.
  7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei.
  8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei.
  9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei.
  10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja.
  11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja.
  Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på el-kontroll i boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen.

  Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Dreneringen er fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er hovedsaklig flat rundt boligen.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrenget har dårlig fall fra grunnmur (relativt flat tomt).
  Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 08.11.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Kommentar fra selgers egenerklæring: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Diverse:
  Vi har rekvirert, men ikke mottatt svar fra el-verket.
  Vi kan derfor ikke garantere at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  Kjeller: 36 kvm Bra
  1.et.: 76 kvm Bra
  2.et.: 47 kvm Bra
  Av dette utgjør 31 kvm sekundærareal - trapperom/kjellerom, bod.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Bad/vaskerom.
  1. et.: Entré/trapperom, gang, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, soverom.
  2. et.: Trapperom/gangrom, 3 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger.
  Krypkjeller har adkomst via luke i vegg fra kjellerrom og krypkjeller har ikke måleverdig areal. Kaldloft/kryploft har adkomst via loftsluke og loft har ikke måleverdig areal. 2. etasje har skråtak som det begrenser det målbare arealet og dette er hensyntatt i arealberegningen.

  Garasje:
  1. et.: 41 kvm Bra
  I tillegg carport som ikke er måleverdig areal og ikke er medtatt i bruksarealet.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger.

  Uthus:
  1. et.: 12 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger.
 • Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og var ny i 2011. Den er plassert på bad/vaskerom i kjelleren. Elektrisk anlegg er dels fra byggeår og dels fra nyere tid. Sikringsskapet har skrusikringer.

  Boligen har sentralstøvsuger.
  Fiber er lagt inn i boligen.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligens hovedoppvarming er med vedfyring i vedovn i stuen i første etasje og i vedovn i ett soverom i andre etasje.I tillegg er det panelovn på kjøkken, bad og alle soverom.
 • Eiendommen består av en tomt på ca. 1 330 kvm fordelt på to gårds- og bruksnummer. Tomten er tilnærmet flat og har gode lys- og solforhold. Den er opparbeidet med gruset innkjørsel og gårdsplass, samt fin hage med plen og beplantning. I tillegg til eneboligen, er det oppført et eldre utebod/garasje og et eldre uthus på ca. 12 kvm.

  På boligens sørvestside er det laget terrasse utenfor stuen, med trapp ned til en større markterrasse med tre tette vegger og tak. En lun, skjermet uteplass med direkte tilgang til hagen.
 • Det er god plass til å parkere flere i innkjørselen og på gårdsplass foran en stor, frittstående garasje med bod. Garasjen er på ca. 40 kvm og har to doble slagporter og gangdør i tre. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning via privat stikkvei.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 860 427 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 097 538 per 31.12.21
 • Kr. 18 997 pr. år
  Av dette utgjør kr. 3 148 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1968/5392-1/9 Erklæring/avtale
  25.11.1968
  Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. byggeavstand
 • Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 34 Bnr. 41 og Gnr. 33 Bnr. 12 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 300,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og hjemmelserklæring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arne Arnesen
  Bente Arnesen
  Bjørn Arne Arnesen
  Øyvind Magnar Arnesen
Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev