aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hølandsveien 1356! En innholdsrik eneboligeiendom med fin og landlig beliggenhet.
Velkommen til Hølandsveien 1356! En innholdsrik eneboligeiendom med fin og landlig beliggenhet.

LØKEN Hølandsveien 1356

Meget koselig enebolig med flott hage, midt i landlig idyll. To terrasser med utsikt. Skogen rett i bakkant.

  • kr 3 590 000
  • BRA-i 135 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 3 590 000
  • Omkostningerkr 90 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 680 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1939
  • Soverom4
  • Tomt986.3 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 590 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 89 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 90 990 Omkostninger totalt 106 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 108 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 680 990 Totalpris. inkl. omkostninger 3 696 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 698 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Velkommen til Hølandsveien 1356, en meget koselig enebolig med garasje, fine uteplasser og idyllisk, landlig beliggenhet. Utsikten til bølgende åkre og skogkledde åser gir ro i sjelen. I tillegg ligger boligen skjermet til med skogkanten like bak huset. Eiendommen har også stor tomt med gruset gårdsplass, stor, frodig hage og to flotte terrasser hvor sol og utsikt kan nytes. Eneboligen er velholdt med innholdsrik planløsning over to etasjer. I første etasje er det to trivelige stuer, hvorav dagligstuen har både peis og varmepumpe. Kjøkkenet er i eget rom med tregulv og hvit innredning. Boligen har også fire soverom, fordelt med ett i underetasjen og tre i andre etasje. Videre er det pene gangrom i begge etasjer, et romslig bad med dusj, et ekstra toalettrom og entré med åpen garderobe.
Romslig gruset gårdsplass med parkeringsmuligheter, samt ytterligere biloppstillingsplass i garasjen.

Hølandsveien 1356, Akershus

  • Tomt
    986.3m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger idyllisk til med utsikt til bølgende åkre og skogkledde åser, og skogkanten ligger rett bak huset. Tomten på 986,3 kvm er pent opparbeidet med hage og gruset gårdsplass. Den frodige hagen har stort plenareal, prydbusker, trær og diverse beplantning. I hagen er det også et eldre, enkelt bodbygg med to lagerrom. Fra gårdsplassen er det trapp av treverk opp til en flott terrasse på ca. 33 kvm med spaltegulv og hvitmalt trerekkverk. Terrassen har solretning både mot øst, syd og vest og det er ytterligere en trapp ned til plenen i hagen. Fra gangen i andre etasje er det utgang til en herlig takterrasse oppført i samme materialer som terrassen i etasjen under. Uteplassen har fin utsikt og ligger vestvendt for optimale solforhold. Uthus ser ut til å ligge utenfor tomtegrense jf situasjonskart Skylddelt i 1937. Beregnet areal er ikke ytterligere oppmålt.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i landlige og barnevennlige omgivelser på Momoen, noen kilometer fra Løken i Aurskog-Høland kommune. Det er umiddelbar nærhet til store skogsområder og en rekke vann. Sommerstid er det fint å dra på badetur til Damtjern som har badestrand, badebrygge og fiskebrygge eller idylliske Tunsjøen. Forsamlingshuset på Momoen er pusset opp og har en rekke arrangementer gjennom året. Her er det fotballgolf, freesbegolf, tennis og padeltennisbaner. Rett ved ligger Halvorsens Catering med kafe og servering av dagens middag. Om vinteren er det nærhet til fint skiterreng. Høland Idrettsanlegg ligger ca. 7 minutter unna med bil, og her finner du flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane, aktivitetspark og gode muligheter for rulleski. Det er svømmebasseng i tilknytning til skolen. På Aurskog finner du golfanlegg, og på snørike vintre er den lille alpinbakken ved Bjørkelangen åpen. Kommunen har et godt hestemiljø og flere ridemuligheter. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum. Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, som og har apotek, bank, kafe med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Alti Bjørkelangen og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er omtrent 40 min å kjøre til Strømmen Storsenter og Lillestrøm, og ca. 50 minutter til Töcksfors shoppingcenter i Sverige. Det er heller ikke langt til Mysen.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består av spredt boligbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eneboligen er det skolebussordning til Løken barneskole og Bråte ungdomsskole. Det er flere barnehager i området. Aurskog-Høland har to videregående skoler, begge ligger på Bjørkelangen.

    Skolekrets
    Løken skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Halabekk, som ligger ca. 5 min unna. Ved å benytte bil tar det ca. 25 min Bjørkelangen, 30 min til Aursmoen, 20 min til Fetsund, 30 min til Lillestrøm og 50 min til Oslo Lufthavn. Det er gode togforbindelser fra Fetsund og Lillestrøm.

    Byggemåte
    Taket er har en halvvalmet form med ett takopplett, og er oppført med plassbygget sperrekonstruksjon av treverk. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner og nedløp av metall. Snøfangere, beslag og stigetrinn til pipe av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasaden har stående bordkledning. Utvendig vegger er etterisolert og har fått ny kledning mellom 2015 og 2019. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Inngangsdør og dør til takterrasse er av treverk med glassfelt. Terrasse ved inngangspartiet mot øst, syd og vest på omtrent 33 kvadratmeter. Terrassen er belagt med spaltegulv og har et rekkverk laget av treverk. Utgang fra gang 2. et. til en vestvendt takterrasse på omtrent 15 kvadratmeter. Terrassen er belagt med spaltegulv over taktekking/membran og har et rekkverk laget av treverk. Utvendige trapper er av treverk. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 06.08.2024 avholdt av Daniel Østby for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Sprekker i fuger. Har vært lekasje fra avløpet fra bad i 2 etg ned til kjøkken. 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Bytta termostat på bad. Og en stikkontakt ved speil. Utført av ST Elektro. 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Ved mye nedbør blir det vann i kjeller. Det bør dreneres rundt huset. 6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Det har vært lekasje fra tak. Og fra balkong ned til rom under. 7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Sprekk i rentbrennende plate i peis på stue. Dette er reservedel, og kan byttes. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Noen sprekker i grunnmur. Det er noe skjevheter i bygningskonstruksjonen. 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Det har vært endel mauer i og rundt huset. Spesielt etter oppussing. Vi har hatt årlig kontroller fra Pelias for å ha dette under kontroll. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Nye stikkontakter, oppsett av lamper og utelys. Kurs til varmepumpe. Noe oppgradering. St Elektro. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. Se boligmappa for dokumentasjon av elkontroll. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Med mye egeninnsats og endel hjelp fra fagfolk har vi: - Etterisolert og bytta kledning. - Bytta tak på hus og garasje. - Ny veranda og balkong. - Ny membran på balkong. - Maling. Utført av Hveding snekker og utemiljø. R1 bygg. Nortekk AS. Jøraas Drift AS. 20 Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? - Det er noe avvik på det digitale kartet over eiendomsgrensen. Det er de støpte jernstengene som er den korrekte grensen rundt eiendommen. Ifølge avtale med nabo Odd Kristian Lunder. Øvrig informasjon fra egenerklæringsskjema: Lekker litt fra kran i kjeller Kan komme lukt fra biovac når vinden blåser fra sør. Bør monteres lufting over tak. Vannlekkasjen fra bad ned til kjøkken ble ordner gjennom gjensidig forsikring. Dårlig mobil dekning inne, anbefaler trødløs nett fra Telia eller Telenor. Og bruke telefon over wifi innstilling på telefonen.

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré, toalettrom, gang, soverom, kjøkken, spisestue og stue. 2. etasje: Gang, bad, 3 soverom og omkledningsrom. Entré Eneboligen har et flott inngangsparti med trapp, stor terrasse og hvit inngangsdør med glassfelt. Entreen er et praktisk rom med lettstelt laminatgulv, veggpanel i en kombinasjon av lyse og mørke farger, samt direkte adkomst til et toalettrom. I entreen er det montert knagger på veggen og åpen garderobeløsning med forheng er etablert i en egen nisje. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom med gulv i heltre og downlights i himlingen. Innredningen har god oppbevaringsplass bak hvite, glatte fronter. I tillegg er det vitrineskap, benkeplater i laminat, dobbelkum i porselen og benkebelysning. Røde fliser over benken gir en fin kontrast. Kjøkkenet har også nisje for komfyr med ventilator i overkant, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til kjøleskap. Det er matkjeller under kjøkkenet med adkomst via luke i gulvet. Stue og spisestue Stuen har todelt planløsning og vindusflater på tre sider for godt med dagslys. Planløsningen gir naturlig store, egne soner for dagligstue og spisestue som har rikelig med plass til egnet møblement. Dagligstuen har også peis med innsats og luft-til-luft varmepumpe. Stilen er gjennomgående med laminatgulv og blåmalt veggpanel, noe som gir et helhetlig inntrykk. Bad Eneboligen har et romslig bad i andre etasje og et ekstra toalettrom med veggmontert toalett i første etasje. Badet har flislagt gulv med varme, flislagte vegger, downlights og mekanisk avtrekk. Innredningen er trefarget og gir et pent inntrykk med glatte fronter, heldekkende servant og stort, innfliset speil. Den plassbygde dusjen har skyvedører og for øvrig er det veggmontert toalett, opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Soverom og garderobe Eneboligen har god plass til en familie med fire soverom. Soverommene ligger fordelt med ett i første etasje og tre i andre etasje. Det ene soverommet i andre etasje ligger innenfor et annet soverom. I andre etasje er det også et eget omkledningsrom og hovedsoverommet ligger innenfor badet. På eiendommen er det utvendig boder for oppbevaring av redskap og utstyr. Kort fortalt - Meget koselig enebolig - Ligger midt i landlig idyll - Parkering er i en garasje - Ekstra takhøyde i garasje - Frodig hage med plen - Utsikt til åkre og natur - Terrasse i begge etasjer - Entré har åpen garderobe - Kjøkken ligger i eget rom - Matkjeller under kjøkken - To stuer i første etasje - Peis og varmepumpe - Stort, flislagt bad i andre - Separat toalettrom i første - Boligen har fire soverom - Lagring i flere uteboder - Etterisolert, nyere kledning - Taktekkingen er fra 2022 - Renner og nedløp fra 2022

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: De fleste vinduer er i dårlig stand og har varierende symptomer på fuktbelastning og skader. Det er vinduer med ikke tilfredsstillende vannbrett. Utvendig > Dører Inngangsdør og dør til takterrasse er av treverk med glassfelt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Inngangsdør har svelleskader i bunn. Dør til takterrasse har påbegynnende skader i bunn. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse ved inngangspartiet mot øst, syd og vest på omtrent 33 kvadratmeter. Terrassen er belagt med spaltegulv og har et rekkverk laget av treverk. Utgang fra gang 2. et til en vestvendt takterrasse på omtrent 15 kvadratmeter. Terrassen er belagt med spaltegulv over taktekking/membran og har et rekkverk laget av treverk. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er for lavt iht. dagens krav. Rekkverkshøyden oppfyller de krav som var gjeldene da byggesøknaden ble innvilget. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskille av: Trebjelkelag. Det ble foretatt målinger av skjevheter i etasjeskille: Kjøkken 1. et. 20 mm. Gang 2. et. 12 mm. Det ble på tilfeldige steder målt takhøyde i rom: Stue 1. et. 245 cm. Gang 2. et. 230 cm. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted Boligen har mursteinspipe, og peis med innsats i stuen. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er sprekk i plate i brennkammer. Innvendig > Rom Under Terreng Matkjeller under kjøkken med adkomst via luke i gulv. Punktet må sees i sammenheng med ?Drenering?. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det ble ved måling av trefukt påvist verdier noe over anbefalt nivå. Det er skader i bunn på treppevanger. Innvendig > Innvendige trapper Innvendig trapp og rekkverk av treverk. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er sprekker og riss i fuger på vegg. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Overflater Gulv Vurdering av avvik: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det ble målt ca. 15 mm fall fra flis ved døråpning mot sluk. Dagens krav er 25 mm. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Vurdering av avvik: Det er avvik: Dører til dusjhjørne fungerer ikke optimalt. Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Kjøkkenen med spiseplass og gulvoverflate av heltre. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og inkluderer underskap, overskap og ett benkehjørneskap med karusellfunksjon i tillegg til to høyskap for praktisk oppbevaring. Benkeplatene har laminerte overflater som er slitesterkt og lette å rengjøre. Det er en dobbel oppvaskkum med ett-greps kran for enkel betjening. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det fliser som gir en praktisk og estetisk barriere. Det er benkeskapsbelysning for godt arbeidslys og stikkontakter på vegg for praktisk bruk. Det er nisje for oppvaskmaskin og komfyr i benk og kjøleskap under overskap. En vegghengt ventilator bidrar til god ventilasjon under matlaging. Vannrørene er av kobber mens avløpsrørene er av plast. Vurdering av avvik: Det er avvik: Gulvet har høy slitasjegrad. Det gjenstår arbeider som ikke er ferdigstilt med overflater. Enkelte dører til skap må justeres. Spesialrom > 1. Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Toalettrom med vegghengt toalett og servantskap med overliggende servant og ett-greps kran. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannledninger er av kobber og plast (rør i rør system). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at de bør holdes under en viss oppsikt. Eksakt tilstand er vanskelig å fastslå siden slitasje, korrosjon og tæring oppstår for det meste på innsiden av røret og varierer ut fra vannkvaliteten. Det er ikke observert synlige skader eller svekkelser. Usikker restlevetid. Vannrør i kjeller er ikke fagmessig festet. Tomteforhold > Drenering Dreneringen er fra 1939. Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng?. Vurdering av avvik: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tomteforhold > Terrengforhold Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Forhold som har fått TG3: Ingen Forhold som ikke er undersøkt: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Taket er har en halvvalmet form med ett takopplett, og er oppført med plassbygget sperrekonstruksjon av treverk. Inspeksjonsluke til kaldt loft er plassert over trappeløp, av sikkerhetsmessige hensyn ble det vurdert ikke forsvarlig å utføre kontroll av bygningsdelen. Det anbefales at det etableres ny inspeksjonsluke på et mere egnet sted. Det anbefales ytterligere kontroll når ny tilkomst er etablert. Innvendig > Krypkjeller Det er krypkjeller under deler av bygningsmassen. Konstruksjonen er kjent for fuktproblematikk. Krypkjeller under tilbygg er funnet i orden (TG1). Krypkjeller under hovedbygg mangler tilfredsstillende inspeksjonsmulighet. Dette bør etableres og ytterligere kontroll bør gjennomføres. Garasje - TG ikke gitt: Det må påregnes omfattende vedlikehold på bygget. Det er registrert skjevheter og skader på ringmur og gulv. Alt av utvendig kledning må byttes, inkludert dører vinduer og porter. Gulv og ringmur må utbedres. Bod/lager - TG ikke gitt: Bygget har omfattende skjevheter grunnet svikt i fundamenteringen. Det anbefales at bygget rives og eventuelt oppføres på nytt. NB! Deler av bygget ligger utenfor tomtegrensen. Dette må hensyntas ved oppføring av nytt bygg. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport av Daniel Østbye, datert 06.08.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og bredbånd på eiendommen. Eier bruker pt. tråløst nett, da dekningen kan være noe varierende.

    Parkering
    Det er parkering i tilhørende garasje og på egen gårdsplass. Garasjen har tilknyttet bod og romhøyde på mellom 350 og 360 cm, men det er noe enkel standard.

    Forsikringsselskap
    Eika forsikring.

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Det foreligger eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik). Det elektriske anlegget er utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999. Det foreligger samsvarserklæring. Følgende opplysninger er mottatt fra Høland og Setskog El-verk: Det foreligger ingen påbud om utbedring i forbindelse med det elektriske anlegget på Hølandsveien 1356, 1960 Løken. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 590 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 89 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 90 990 Omkostninger totalt 106 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 108 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 680 990 Totalpris. inkl. omkostninger 3 696 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 698 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Eneboligen er elektrisk oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe og varmekabler på bad. I tillegg er det en peis med innsats i stuen. Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. Sikringsskap med automatsikringer er montert i trappegangen. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter. Septiktank fra 2008 er av glassfiber. Informasjon fra tilstandsrapport: Det er sprekk i plate i brennkammer. Følgende er opplyst fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Siste feiing 29.09.2020 - avvik bemerket 23.04.2020 er rettet. Siste tilsyn 29.09.2020 - uten avvik.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    13131

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter består av renovasjonsgebyr, feier/tilsynsgebyr, abonnementsgebyr vann, forbruksgebyr vann, kontrollgebyr spredt avløp og tømming av mininreseanlegg.

    Info om eiendomsskatt
    Det er eiendomsskatt i Aurskog Høland kommune, pt. på 3 promille.

    Formuesverdi primær
    847600

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3220881

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/49/7: 14.08.1937 - Dokumentnr: 1271 - Bestemmelse om gjerde 14.08.1937 - Dokumentnr: 1271 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0221 Gnr:49 Bnr:2. Megler har gjort søk i gammel grunnbok i Digitalarkivet da de tinglyste dokumenter ikke er tilgjengelig hos Statens Kartverk. Megler har ikke funnet de tinglyste dokumentene, og det kan derfor ikke beskrives om bestemmelse om gjerde har betydning for eiendommen per i dag. 01.01.2020 - Dokumentnr: 63919 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0221 Gnr:49 Bnr:7. 01.01.2024 - Dokumentnr: 109685 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:3026 Gnr:49 Bnr:7.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.   Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.        Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid. Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger bygningstegninger for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger tegninger for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet kommunal vannforsyning via privat stikkledning, men er ikke tilknyttet kommunalt avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså den til enhver tid eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunale gebyrer. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma, og bestilles og betales av den enkelte anleggseier. Eiendommen er tilknyttet fylkesvei. Følgende er hentet fra tilstandsrapport: Septiktanken er av glassfiber. Septikktank er fra 2008. Eiendommen har avløp via septiktank, med overløp til grøft e.l. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige og grunnvannstand og øvrige forhold kan medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke gitt opplysninger om at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for støy i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 590 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 89 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 90 990 Omkostninger totalt 106 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 108 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 680 990 Totalpris. inkl. omkostninger 3 696 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 698 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    90990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 23.500,- og visninger kr 3.000,- pr stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  50.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 8.871,-. Utleggene omfatter tinglysingsgebyr pantedokument med urådighet, fotograf og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr  20.0000,- for utført arbeid samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Eiendomsmegler MNEF

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev