aktiv-eiendomsmegling
Idrettsveien 13 er en ny og tiltalende 4-roms leilighet med butikker, idrettsanlegg og flotte turområder rett utenfor døren.

Løken Idrettsveien 13

Energieffektiv, tiltalende og helt ny 4-roms selveier med høy standard, to balkonger, heis og garasjeplass.

 • 5 090 000
 • BRA 109 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 090 000
 • OMKOSTNINGER29 017
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 119 017
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 021
 • SOVEROM3
 • FELLESKOST./MND2 160
 • TOMT4 492 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGA
 • 5 090 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  1 200,- (Innflyttingsgebyr til sameiet)
  8 175,- (Oppstartsgebyr til sameiet (75,-x109 kvm))
  7 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 300 000,-))
  --------------------------------------------------------
  29 017,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 119 017,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Idrettsveien 13 er en tiltalende og helt ny 4-roms selveierleilighet med butikker, idrettsanlegg og flotte turområder rett utenfor døren. Hjemme kan sol og utsikt nytes på to balkonger - en østvendt og en vestvendt. Balkongene ligger skjermet til slik at de kan benyttes gjennom hele året. Det følger også med en sportsbod og garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Leiligheten ligger i 2. etasje. Det er heis til etasjeplan og trinnfri adkomst til boligens inngangsplan. Bygget har energiklasse grønn A og er meget energieffektivt. Alt ligger til rette for et godt liv uavhengig av alder og handikap.

Leiligheten er gjennomgående, har parkettgulv, balansert ventilasjon og godt lysinnslipp via store vindusflater. Leilighetens naturlige samlingspunkt er stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet har en delikat og solid innredning med topp moderne hvitevarer. Videre har leiligheten et pent bad med vaskemaskinopplegg, toalettrom og tre soverom med garderobeskap.
Kjøkkeninnredningen er delikat og har integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin.

Idrettsveien 13, Viken

 • Skattumlia Terrasse består av tre etasjer med leiligheter og en høy 1. etasje som inneholder garasjeanlegget som er plassert på bakkeplan. Det betyr at du får et vidt og ganske fritt utsyn fra balkongene som vender ut mot Høland Stadion. Utsyn får du også fra stuene i disse leilighetene da store deler av veggen er dekket av vinduer som går helt ned til gulvet.

  Hvorfor kjøpe nytt?
  Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
  Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
  Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
  Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

  Kort fortalt
  Lekker og delikat leilighet
  Innredning av høy kvalitet
  3 soverom
  Separat bad og wc-rom
  Gjennomgående planløsning
  Både vestvendt og østvendt balkong
  Varmpepumpe
  Fasec Energisystem
  Energimerke Grønn A
  Dørcalling
  Sprinkelanlegg
  Parkeringsanlegg
  Trappefri adkomst til inngangsplan
  Heis til etasjeplan
  Sprinkelanlegg
  Sportsbod tilknyttet garasjeplass.
  Pene fellesområder i rolig område.
  Rett ved flotte Høland Stadion.
  Høland Stadion har trimrom, aktivitetspark, kafe m.m.
  Gangvei til skole og barnehage.
  Marka med turstier, skiløyper, fiske- og badevann i nærområdet.


  Entré
  Leiligheten har inngang via felles oppgang, og det er heis og trapp til etasjene. Entreen har parkettgulv og veggene har en behagelig, tidsriktig farge. Det er plass til flere garderobeskap i entreen. Leiligheten er tilknyttet dørcallinganlegg.

  Stue og kjøkken
  Leiligheten har stue og kjøkken i en moderne, åpen løsning. Dette er selve hjertet i leiligheten. Innredningen har høy standard og er av god kvalitet. Det er parkett på gulvet, og veggene er malt i lyse, tidsriktige farger. Leiligheten er gjennomgående og rommet har store vinduer som gir fin lysgjennomstrømming. Fra stuen er det utgang til en større balkong og som har utsikt mot Høland Stadion. Fra kjøkkenet er det utgang til en litt mindre balkong som vender mot øvrig bebyggelse og friområder.

  Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin. I tillegg er det montert varmepumpe i rommet. Leiligheten har Fasec energisystem som gir god inneluft året rundt, og det kan i tillegg luftes gjennom store, gode vinduer.

  Bad/wc/vaskerom
  Leiligheten har både bad og separat wc-rom. Badet har delikate fliser på gulv og vegger, gulvvarme, avtrekk, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Dusjhjørnet har innfellbare glassdører. Innredningen består av en heldekkende servant med underskap/skuffer, og det er montert speil eller speilskap over servanten.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har tre pene soverom. Alle soverommene har parkettgulv, og veggene er malt i lyse, behagelige farger. Det er plass for skap, og det er ellers gode lagringsmuligheter i sportsbod i garasje.
 • Skattumlia Terrasse ligger på et nyere boligområde rett ved Høland Stadion, meget sentralt på Løken i Aurskog-Høland kommune.

  Det er gangavstand til sentrum med butikker, kafe, bank, apotek, bensinstasjon, barnehage, skole med mer. Beliggenheten gir også tilgang til store skogsområder og en rekke innsjøer og dammer, så her er det gode muligheter for både jakt og fiske. Sommerstid er det blant annet fint å dra på badetur til Damtjern med badestrand, badebrygge og fiskebrygge. Vinterstid er det oppkjørte skiløyper (og lysløype) i nærområdet.

  Høland Stadion tilbyr flerbrukshall, et lite og godt utstyrt treningssenter, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal samt aktivitetspark. I hallen er det et en kafe som utgjør en naturlig møteplass i hverdagen for alle som bruker hallen samt for øvrige gjester som ønsker en kaffekopp og en hyggelig prat. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Det er svømmebasseng i tilknytning til skolen. På Aurskog finner du golfanlegg, og på snørike vintre er den lille alpinbakken ved Bjørkelangen åpen. På Bjørkelangen finnes også det nye svømmeanlegget Bjørkebadet.

  Ved Eidsverket på Bjørkelangen er det bygget et stort hestesportsenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Senteret skal blant annet være en nasjonal arena for reining - en type westernridning. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum av Bjørkelangen.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner apotek og bank samt øvrige butikker. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er også kort vei til Rømskog, Hemnes og Mysen samt til Strømmen og Lillestrøm.

  Kommunen har flere kor, teatergrupper og aktive pensjonistforeninger. Løken Pensjonistforening og Hølandstreffen holder til på Løken og har som mål å tilby sosialt samvær, kulturelle opplevelser og stimulerende aktiviterer. På Fosser finnes Smia som er en lokal kulturarena med blant annet hyggelige forestillinger og en liten kafe.

  Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er Haugentoppen som ligger ca. 300 meter fra eiendommen. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min Bjørkelangen, 26 min til Aursmoen, 30 min til Fetsund, 37 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det trygg gangavstand til Løken barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det er to barnehager på Løken og en på Momoen. Løken barnehage ble tatt i bruk i 2020. Aurskog-Høland har to videregående skoler, og begge ligger på Bjørkelangen.
 • Området består for det meste av leilighetsbebyggelse, eneboliger og småhus samt idrettsanlegget ved Høland Stadion. Omkringliggende landbruksområder.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Boligblokken er bygget i betong. Innvendige flater av gips. Det er isolasjon etter gjeldende krav. Tak og terrasser er tekket med membraner tilegnet formålet. Vinduer og dører er av tremateriale med beslag utvendig som tilfredsstiller dagens krav til U-verdi. Det er H-vinduer og balkongdører utad slående.

  Leveranser utføres i henhold til gjeldende forskrifter. Teknisk forskrift TEK'17 er gjeldende for dette prosjektet. Der ikke annet fremgår av kontrakt, beskrivelser eller tegninger, gjelder Norsk Standard NS 3420 normalkrav til toleranser for ferdige overflater i bygninger, ref. fellesbestemmelser del 1.

  Det er ikke avholdt tilstandsrapport over leiligheten.
 • 2.et: 109,9 kvm Bra

  P-rom: Hall, 3 soverom, wc, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
 • Leiligheten og bygget har høy standard med bl.a.
  Dørcallinganlegg
  Bredbåndsopplegg til lavspentskap (ett uttak)
  Fasec energisystem
  Varmepumpe
  Sprinkelanlegg
  Elektriske anlegg med automatsikringer.
  Kabel-tv rør er lagt til sikringsskap

  Kjøper må selv sørge for tilkobling til bredbånd samt Inntrekk inn i bolig, tilknytningskostnader og abonnement for kabel/tv. Fasec energisystem består av avtrekksanlegg og vannbåren gulvvarme. Kjøper gis mulighet til å installere enten fryser eller kjøleskap i bod i garasjeanlegg.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Avtrekksanlegget fra Fasec energi-system og varmepumpen vil holde en jevn innvendig temperatur i alle årstider sammen med varmen i gulvene. Varmepumpe er også plassert på badet. Varmepumpen benyttes til oppvarming av varmtvann. Det er panelovner i fellesarealene.
 • Leiligheten har utgang fra stue og kjøkken til både øst- og vestvendt balkong. Her kan varme sommerdager nytes i vakre, rolige omgivelser, og fellesområdet har rikelig med boltreplass for de fleste.

  Balkongen med utgang fra stuesiden er den største og og har idyllisk utsyn mot skole, kirke, friområder og det flotte idrettsanlegget. Til tross for utsikten ligger balkongen godt skjermet for innsyn, og med delvis overbygg og i le for vind, gjør at den kan benyttes gjennom hele året.

  Balkongen med utgang fra kjøkkenet er noe mindre og også her kan både solen og et fint utsyn mot boligområder og friarealer nytes.

  Sameiet har store, flotte arealer med godt merkede turstier, samt trygge og fine aktivitetsområder for både barn, unge og voksne. Her får man et sosialt og fint nabolag med lite støy og godt naboskap hvor alle ivaretar hverandre. Tomten er opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser, samt noe plenarealer og beplantning for de tidligere byggetrinnene.

  Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter og oppgitt areal i salgsoppgaven er omtrentlig.
 • Garasjeanlegget ligger i boligblokkens 1. etasje med adkomst fra bakkeplan via motoriserte portåpnere. Leilighetene har egen garasjeport tilknyttet sin biloppstillingsplass. I garasjeanlegget er også leilighetenes tilhørende boder plassert. Det vil være mulig å montere el-billader som et tilvalg mot ekstra kostnad. Det er heisadkomst og trappeløp til leilighetene.
 • Offentlig. Interne veier på sameiets tomt.
 • Forretningsfører: Høilund Regnskap AS
 • Eierseksjonen hører til Boligsameiet Skattumlia Terrasse. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Det er ikke mottatt vedtekter fra forretningsfører. Det er kun mottatt generelle husordensregler.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det kan holdes inntil 2 (8 poter) dyr uten forutgående samtykke fra sameiets styre. Samtykke kan ikke nektes dersom gode grunner taler for at leietaker tillates å holde dyr, med mindre byggets formål og beskaffenhet ikke tilsier dyrehold, evt. begrensninger i type dyrehold.

  Dyrehold skal ivaretas på en slik måte at det ikke sjenerer andre boenheter. Dyr skal ikke være løse i fellesarealer innendørs.
 • Det er felles bygningsforsikring gjennom sameiet. Den enkelte sameier må selv forsikre sitt innbo og løsøre.
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • Etter opplysning fra sameiets styre vil felleskostnadene for trinn 3 utgjøre kr. 2.160,- pr måned. Etter opplysning fra sameiets styre dekker felleskostnadene drift og vedlikehold av fellesarealer (heis, brannvarslingsanlegg, strøm i fellesarealer, trappevask m.m.)

  Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Det må påregnes endringer i oppgitt beløp som følge av sameiets fremtidige beslutninger. Felleskostnader faktureres fra forretningsfører.

  Alle boder i kjelleren er tilkoplet felles strøm. Se Husordensregler for bestemmelser og gebyrer for fast tilkoplet enhet som kjøleskap, fryseskap eller fryseboks. Ved installasjon av kjøleskap, fryseboks eller fryseskap må det påregnes ekstra månedlig gebyr i felleskostnader.
 • Det er ingen felles gjeld eller felles formue for denne leiligheten pt.
 • Ikke aktuelt.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter faktureres direkte fra kommunen og er ikke inkludert i felleskostnadene beskrevet ovenfor. Kommunale avgifter og eiendomsskatt stipuleres til ca.kr. 15.000,- pr år. For gjeldende satser se www.ahk.no.

  Det gjøres oppmerksom på at det erinnført eiendomsskatt i Aurskog-Høland kommune. Eiendommens skattegrunnlag fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. For gjeldende satser se www.ahk.no.
 • Strøm, oppvarming, innboforsikring, nett/tv, kommunale avgifter, eiendomsskatt, fellesutgifter osv.
 • Det foreligger ferdigattest for byggetrinn 3.
 • Utleie er ikke nevnt i generelle husordensregler for sameiet. Det er ikke mottatt vedtekter fra forretningsfører. Det antas at utleie er tillatt, men den enkelte sameier som ønsker å leie ut sin seksjon må i forkant av en avtale konferere med styret om hvorvidt dette er tillatt eller ei.

  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Krav om at radon skal være målt trår i kraft fra og med 01.01.2014. Målt årsmiddelverdien skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. Selger har ikke utført måling. Det skal alltid gjøres tiltak for å redusere radonni-vået dersom det overstiger 100 Bq/ m3. Slike eventuelle tiltak vil da måt-te bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • 1948/1898-1/9. Erklæring/avtale. 04.10.1948. Forbud mot næringsvirksomhet. Overført fra: 3026-34/186. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2008/160114-3/200. Bestemmelse iflg. skjøte. 25.02.2008. Rettighetshaver: Aurskog-Høland kommune. Org.nr: 948164256. Rett til å legge og ha liggende tekniske anlegg på eiendommen. Overført fra: 3026-34/186. Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/334270-2/200. Bestemmelse om bebyggelse. 25.04.2013. Bestemmelse om mønehøyde. Overført fra: 3026-34/186. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Området er regulert og omfattes av reguleringsplan med bestemmelser datert 20.01.2011. Skattumlia Terrasse er et utbyggingsområde hvor siste trinn er igangsatt. Trinn 3 består av 15 leiligheter fordelt over tre etasjer og garasjeanlegg med adkomst fra bakkeplan. I forbindelse med byggetrinn 3 skal hele boligprosjektet reseksjoneres. Det skal også bygges boliger bak Skattumlia Terrasse. Området ligger inntil Høland Stadion og det må påregnes utvikling i årenes løp.
 • Gnr. 34 Bnr. 186 Snr. 39 i Aurskog-Høland kommune
 • Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Ledig for snarlig overtakelse.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selger har ikke utarbeidet egenerklæring.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk; jf. avhendingsloven § 1-2 (2).
  Boligen ble ifølge selger ferdigstilt ...(SETT INN DATO). Garanti etter buofl. §12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16 jf. bustadoppføringsloven § 37.
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.
  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.
  Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast pris pålydende kr. 40.000,- pr solgte enhet. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og opppgjørsgebyr pålydende kr. 18.900,- pr enhet. Det er også avtalt et oppstartsgebyr pålydende kr. 10.000,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag tilsvarende kr. 2.400,- pr påløpte time, dog begrenset oppad til kr. 75.000,-. Alle beløp er ink. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hjott AS Ottesen
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev