aktiv-eiendomsmegling
Solgt
På framsiden av huset er det noe plen og en hellelagt markterrasse med plass til et kafésett.

Lettstelt halvpart av tomannsbolig med alt på en flate. Solgt - visning avlyst!

 • BRA 77 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER82 812
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 750 300
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 018
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 69 m²
 • ANDEL FELLESGJELD17 488
 • FELLESKOST./MND1 900
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 650 000,- (Prisantydning)
  17 488,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 667 488,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  66 670,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  82 812,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 750 300,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Oddvar Kinnestads vei 1 er en lettstelt halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med moderne standard fra 2018. På sameiets tomt er det lekeplass, og rundt boligen er det solrike uteareal med plen og en stor, skjermet markterrasse. Tilbygget boligen er det carport med en sportsbod i bakkant. Kort vei til barnehager, skole, forretninger og idrettsanlegg på Løken.

Boligen har trappefri adkomst, har en planløsning med alt på en flate og med et tidsmessig farge- og materialvalg. Husets hjerte er stue og kjøkken i åpen løsning. Stuen har godt lysinnslipp, og spiseplass mot kjøkkenet som har barløsning og et stilrent design. Videre er det et klassisk bad med opplegg for vaskemaskin, to soverom - ett med skap, bod og en delvis flislagt entré med gulvvarme. Pipeløp gir mulighet for ildsted.

Kort fortalt
- Lettstelt halvpart av tomannsbolig.
- Moderne standard fra 2018.
- Alt på en flate med trappefri adkomst.
- Integrert carport og gruslagt p-plass.
- Skjermet markterrasse bak huset.
- Forhage med plen og gangstier.
- Boligen har gode lys- og solforhold.
- Delvis flislagt entré med gulvvarme.
- Stue og kjøkken er husets hjerte.
- Stilrent kjøkken med kjøkkenøy.
- Luftig stue med godt lysinnslipp.
- Klassisk bad med dusj og gulvvarme.
- Vaskemaskinopplegg på badet.
- To soverom, et med garderobeskap.
- Innvendig bod og sportsbod.

Planløsning
1. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom og bod.
Annet: Sportsbod i bakkant av carport.

Entré
Boligen har alt på en flate og trappefri adkomst til entré. Entreen har downlights i himlingen og gråmalte panelplater på veggene. Rett innenfor ytterdøren er det hvite fliser med gulvvarme, som erstattes av parkettgulv lengre inn. Ytterjakker kan henges opp på en hattehylle og det er også plass for entrémøblement som en sittebenk, kommode eller lignende.

Stue
Husets hjerte er stue og kjøkken i åpen løsning. På veggene er det panelplater malt i en varm gråbrun farge og på gulvet er det parkett. Det er vinduer på to sider og downlights i himlingen. I grensen mot kjøkkenet er det plass for spisebord og i stuen ellers er det utgang til terrassen, samt plass for sofagruppe og tv-løsning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen strekker seg langs én vegg og har barløsning mot deler av stuen. Innredningen har hvite, glatte fronter og grå laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom benk og skap er det belysning og betonglignende plater på veggene i bakkant. Kjøkkenet har ellers avtrekk fra ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

Bad/wc/vaskerom
Baderommet har en klassisk stil med hvite flisplater på veggene og jordfarget vinylbelegg over gulvvarme. Det er downlights i himlingen. Toalettet er gulvmontert. Videre har badet dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og et stilrent baderomsmøblement i hvit, glatt utførelse. Møblementet består av ett overskap, speil med integrert belysning og en skuffeseksjon med heldekkende servant.

Soverom og garderobe
Det er et stort og et litt mindre soverom i boligen. Begge rommene har parkettgulv og panelplater på veggene malt i en lun beigefarge. Av oppbevarings-/lagringsplass har boligen garderobeskap på hovedsoverommet, en innvendig bod og en sportsbod i bakkant av carport.

Oddvar Kinnestads vei 1, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 27.05.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Ingen

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Veggplater over kjøkkenbenk
  Plater på vegger over benk kjøkken. Vurdering av avvik: Ufagmessig enkel løsning. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Bør utbedres.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom
  Gulv: Vinylbelegg. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall med totalt ca. 15mm. fra gulv ved dør til gulv ved sluk. I tillegg har gulvbelegget ca. 20mm oppkant ved dør. Vurdering av avvik: Det er dårlig fall på gulv ved sluket (stedvis noe motfall) og vann blir stående på gulv ved siden av sluket. Gulvbelegg er løst mot dørterskel. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Gulvbelegg mot dørterskel må festes/limes. Utbedring av fall på gulv rundt sluk bør vurderes, dog har baderommet god funksjonalitet med dusjkabinett. Dersom dusjkabinett fjernes må fallforhold utbedres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Innvendig > Fliser i entre
  Fliser i entre. Vurdering av avvik: Det er bom (hulrom i enkelte fliser). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ingen kjente riss/sprekker i fuger og ingen kjente løse fliser. Dersom det oppstår riss/sprekker er det fare for at flisene løsner og det må da gjøres tiltak.

  Innvendig > Radon
  Bygget er opplyst utført med radonsperre, men ingen dokumentasjon foreligger. Vurdering av avvik: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
  Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Elementpipe. Ingen tilkoblede ildsteder. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc/vaskerom
  Badet har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør antas av plast. (skjult konstruksjon).

  Tomteforhold > Byggegrunn
  Det er ukjent byggegrunn.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Har vært tifeller.

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Gjort det selv, som er utdannet snekker.

  28. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Ja. Et par tilfeller hos meg.
 • Eiendommen ligger i et barnevennlig og sentralt boligområde, ca. 1,3 km vest for Løken sentrum i Aurskog-Høland kommune, med nærhet barnehager, offentlig kommunikasjon og rekreasjonsområder.

  Sameiet har egen lekeplass og det er kort vei til idrettsplass, lysløype og skiløyper m.m. Skogsområdet vest for eiendommen, samt ravineområdet og Lognselva gir umiddelbar tilgang på fine rekreasjonsområder. Det finnes merkede løyper mellom skogen og Momoen, og mange benytter løypa til "Kongen", hvor det er fin utsikt over Løkenområdet.

  Damtjern på Momoen tilbyr både badestrand, badebrygge og fiskebrygge. Det samme gjør idylliske Røytjern på Bjørkelangen eller Hemnessjøen ved Hemnes. På Løken ligger Høland Idrettsanlegg med flerbrukshus som inneholder treningsrom med moderne fasiliteter, garderober, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningssal. Det er også to 11er gressbaner, én 7er kunstgressbane, BMX-bane og aktivitetspark.

  Vinterstid kjøres det opp skiløyper på jordene i nærmiljøet. På Aurskog finner du golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. I tillegg byr skogene i nærområdet på flotte innsjøer og idylliske friluftsområder. Det er i tillegg et godt hestemiljø i kommunen.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000 og Kiwi på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken flere forretninger og servicetilbud. På Bjørkelangen finner du Amfi Bjørkelangen torg - et moderne kjøpesenter med fine konsepter. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Haugentoppen og ligger rett ved boligfeltet.

  Fylkesvei 169 trafikkeres av rutebuss som går mellom Bjørkelangen og Oslo/Lillestrøm gjennomsnittlig én gang i timen og opptil tre ganger i timen i rushtiden. Med bil fra Løken tar det ca. 15 min Bjørkelangen, 23 min til Aursmoen, 27 min til Fetsund, 33 min til Lillestrøm og 53 min til Oslo Lufthavn.

  Eiendommen har kort avstand til Løken barneskole med sfo-ordning. Det er barnehage både på Moe og på Løken. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det finnes to videregående skoler på Bjørkelangen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 27.05.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vegger er oppført med
  trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med liggende trebordkledning. Malte trevinduer med 3-lags glass prod. 2018. Entredør i hvitmalt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass. Terrassedør i hvitmalt trekonstruksjon med glassfelt med 3-lags glass prod. 2018.
  Terrasseplatting på mark med spaltegulv av tre. Carport i trekonstruksjon med trestolper og med flatt tak/pulttak som antas å være tekket med takpapp/takmembran eller lignende.
 • 1.et: 77 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entré/gang, soverom 1, soverom 2, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken.

  Carport har ikke måleverdig areal og bruksareal for carport er ikke medtatt i arealoppsummeringen. Parkeringsarealet i carport er ca. 15m².
  Kaldloft/kryploft har adkomst via loftsluke med nedfellbar stige og loft har ikke måleverdig areal.

  Lovlighet
  Halvpart vertikaldelt tomannsbolig
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Iht. opplysninger mottatt fra El-verket Høland foreligger det ikke oppdaterte opplysninger om det elektriske anlegget, og følgelig heller ingen pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med avtrekk fra bad og det er separat avtrekk fra kjøkkenventilator. Varmtvannsberederen er plassert i bod og har et volum på 200 liter. Berederen er for øvrig sikret med lekkasjesensor montert på gulv. Sikringsskapet har automatsikringer.
 • Boligen oppvarmes med elektriske panelovner, samt gulvvarme i entré og på bad. Boligen har også pipe som gir muligheter for tilkobling av ildsted.
 • På sameiets tomt er det lekeplass og rundt selve boligen er det lettstelte uteareal med gode lys- og solforhold. På framsiden av huset er det noe plen og en hellelagt markterrasse med plass til et kafésett. I tillegg er det gruslagt parkeringsplass, samt asfalterte gangstier og et asfaltert areal i tilknytning til carport.

  Langs hele baksiden av boligen er det en skjermet markterrasse. Markterrassen har spaltegulv av tre og utelys. Langs hele ytterkanten av terrassen er det en vintergrønn hekk og på hver side er det tette levegger.
 • Det er parkering i og utenfor tilbygget carport. I tillegg er det en gruslagt parkeringsplass ved siden av. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning via sameiets tomt.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: BS Regnskap
  Postboks 116 1941 BJØRKELANGEN
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er ikke regulert i sameiets vedtekter. Dyrehold skal i det generelle ikke være til sjenanse for naboer og øvrige omgivelser.
 • Felles bygningsforsikring for sameiet. Forsikringen betales av seksjonseier gjennom fellesutgiftene. Seksjonseier må selv tegne hjemforsikring
  for dekning på innbo og løsøre.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 693 042 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 494 950 per 31.12.21
 • 1 900 pr. mnd. Utvendig vedlikehold, kommunale avgifter, forsikring, forretningsfører, snørydding.
 • Andel fellesgjeld kr 17 488,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 6 200,- pr. 31.12.21.
 • Långiver: Høland og Setskog Sparebank
  Rentebetingelser: 5,25 % p.a. Annuitetslån med fast løpetid.
  Antall terminer årlig: 12
  Siste termin: 15.08.2026
  Lånets totale saldo pr. 10.05.2022: 264.455,01.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene. Eiendomsskatten i 2022 er pålydende kr. 2 164.
 • Fellesutgifter, komm. avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg kjedede tomannsboliger på Høgtu.
 • Det er tillatt med utleie, men leietaker skal godkjennes av sameiets styre.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdien skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • 1930/900133-1/9. Bestemmelse om vannledn. 04.01.1930. Overført fra: 3026-33/20. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1957/954-1/9. Bestemmelse om veg. 03.04.1957. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 33 Bnr: 13. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 33 Bnr: 18. Overført fra: 3026-33/20. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1967/1538-1/9. Bestemmelse om veg. 18.04.1967. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 33 Bnr: 21. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 33 Bnr: 22. Overført fra: 3026-33/20. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 33 Bnr. 20 Snr. 9 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast pris pålydende kr. 49 500,- gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilrettelegging- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 28 600,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon.. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Robin Strindin
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev