aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Rådyrveien 21 A er en pen og familievennlig enebolig over to plan med god planløsning.

Pen og familievennlig enebolig i etablert boligområde. Hyggelig hage, solrike uteplasser og tilbygd garasje.

 • BRA 143 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER106 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 906 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 996
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 124 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT661 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  90 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  106 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 906 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Rådyrveien 21 A er en pen og familievennlig enebolig over to plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Løken, med gangavstand til skole, barnehage, idrettsanlegg og dagligvarebutikk. Hjemme kan du kose deg på en pent opparbeidet tomt på ca. 662 kvm, som sammen med flere uteplasser kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser. Det er parkering i tilbygd garasje og på gårdsplass.

Innvendig har boligen et tidsmessig fargevalg, og det gode lysforhold i de fleste rom. Det er en romslig stue med peisovn, som ligger i delvis åpen løsning til et pent kjøkken fra 2012 med integrerte hvitevarer. Videre er det et bad med dusjkabinett, separat wc og tre soverom. Eneboligen har også lagringsplass i både ute- og inneboder.

Kort fortalt
- Pen og familievennlig enebolig.
- Bolig er fra 1996 og tilbygd i 2003.
- Barnevennlig område.
- Gangavstand til skole/barnehage.
- Tilbygd isolert romslig garasje med innredet loft.
- Lyse og tidsmessige farger inne.
- Delvis åpen stue-/kjøkkenløsning.
- Pent kjøkken som er fra ca. 2012.
- Romslig stue, gode vindusflater.
- Bad med dusjkabinett, og wc.
- Det er tre soverom (to registrerte hos kommunen).
- Lagringsplass i ute-/inneboder.
- Automatsikringer i sikringsskapet.
- Ca. 200 liters varmtvannsbereder.

Planløsning
1. etasje: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom og trapperom.
2. etasje: Loftstue, wc, 2 soverom og 2 boder.

Annet: Integrert utebod.

Vindfang
Det er adkomst via innbygd inngangsparti mellom huset og garasjen. Vindfanget har brune fliser på gulv med varmekabler, åpen garderobeløsning og en tidsriktig hvitfarge på vegg.

Stue
Eneboligen har en tiltalende stue som ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har gode vindusflater i tre retninger, som sammen med glassfelt i terrassedør supplerer naturlig lys. Mot kjøkkenet er det en peisovn. Videre har stuen parkettlaminat på gulv, hovedsakelig blågrått malte veggflater med brystningspanel og pen tapet på kontrastvegg.

Kjøkken
Kjøkkenet er fra ca. 2012 og har barløsning mot stuen med plass til et par barstoler, og over benken er det to vinduer.

Innredningen er takhøy og har hvite, glatte fronter, fliser over deler av benk, laminerte benkeplater og oppvaskkum av stål. Hvitevarene er integrerte og består av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikro og to kjøl/frys. Over kokesone er det ventilator.

Loftstue
I andre etasje har du en hyggelig loftstue. Fra rommet er det utgang til vestvendt balkong, og ved balkongdøren er det et vindu. Videre har loftstuen grått teppe på gulv, brunmalte veggflater og hvitmalt himling.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad/vaskerom i første etasje, samt separat wc i andre. Badet har beige belegg på gulv med varmekabler, og på veggene er det lyse våtromsplater. Rommet er utstyrt med servant, servantskap, to høyskap og speil med lys. Videre er det toalett, dusjkabinett, utslagsvask av stål, opplegg for vaskemaskin og elektrisk vifte.

Soverom, innredet rom og garderobe
Eneboligen har tre soverom, med to i andre etasje (ett godkjent) og ett i første. På soverommet i første etasje er det montert romslig skyvedørs-garderobe, og alle rommene har gode vindusflater.

På tegninger har boligen to godkjente soverom i andre etasje. Veggen mellom rommene er fjernet slik at det er stort rom i dag.

Rommene i andre etasje har skråhimling og er holdt i lyse, behagelige farger. Rommet over garasjen er ominnredet og tatt i bruk som oppholdsrom, men det er ikke søkt bruksendring for dette hos kommunen.

Boligen har lagringsplass i blant annet to store boder i andre etasje og integrert utebod bak garasjen.
Det er adkomst via innbygd inngangsparti mellom huset og garasjen.

Rådyrveien 21A, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 01.06.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  A-takstoler i tre. Undertak av sutak. Lite kaltloft og kalde knekott. Knekott ikke tilgjengelig for inspeksjon i deler av boligen. Anbefaler innsetting av inspeksjonsluker til alle knekott, samt til kalde knekott over garasje. Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er ikke inspeksjonsmuligheter til kaltloft mot møne og knekott i halve boligen, samt over garasje. Det ble funnet råteskader i blindsperrer/vindskier på bolig og garasje. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Andre tiltak: Det bør monteres inspeksjonsluker til knekott og kaltloft. Anbefales nærmere undersøkelse av disse rom. Råteskadet blindsperrer/vindskier må påregnes skiftet.

  Utvendig > Terrassedør 1.etg.
  Malt terrassedør i tre med høy brystning og glassfelt, fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Stor værslitasje utvendig på dør. Begynnende råteskader i nedre kant av dør. Pakning på dør med skader. Tiltak: Døren(e) står foran utskiftning. Dør bør påregnes skiftet.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Balkong med tilgang fra stue 2.etg. Fundamentert på støpte pilarer og stolper i treverk. Bjelkelag, tregulv tekket med sorte blekk/stålplater og rekkerk i tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverk kun 92cm høyt. Råteskader i rekkverk. Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.
  • Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.
  Råteskader i rekkverk må skiftes.

  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
  Det foreligger ingen dokumentasjon på bad/vaskerom. Bad/vaskerom fra byggeår.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking
  Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Besiktiget fra balkong i 2.etg. Betongstein malt med taksitt i ca. 2017. Til dels mye flass i overflate i dag. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er påvist andre avvik: Taktekking har oppnådd med enn halvparten av forventet levetid. Tak på boligen har blitt malt/overflatebehandlet. Det er til del mye flass på denne overflatebehandling. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Andre tiltak: Det bør påregnes rens, overflatebehandling eller eventuelt utskiftning av takstein.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Sorte stål takrenner og nedløp. Helbeslått pipe. Takstige og plattform til feier. Snøfanger på tak over garasjeport og inngang. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Manglende snøfangere på hovedtak på boligen. Snøfangere på tak over garasjeport og inngang. Det ble observert hull i takrenne på bakside av garasje. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Hull i takrenne bør utbedres.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Begrenset/liten luftespalte i nedre kant av kledning. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Begrenset/liten lufting i nedre kant av kledning. Stedvis værslitt, vridd og oppsprukket kledning. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det bør foretas lokal utskiftning av vridd og værslitt kledning. Luftespalte i nedre kant av kledning bør undersøkes nærmere, ikke umiddelbart tiltak.

  Utvendig > Vinduer
  Malte trevinduer med 2-lags glass, fra byggeår. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Værslitte utvendige overflater på vinduer. Ett vindu i soverom 1.etg. lar seg ikke åpne. Antatt malt fast. Stedvis noe vinduer med kondensmerker innvendig. Bad/vaskerom og soverommene med noe kondensmerker ved/rundt glass innvendig. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Flere vinduer med behov for vedlikehold/overflatebehandling.

  Innvendig > Overflater rom over garasje.
  Rom/overflatebehandling over garasje.: Gulv: Laminat. Vegger: Slette malte plater Himling: MDF smartpanel. Vurdering av avvik: Himling i soverom/stue over garasje med løse plater midt i ett «felt» i himling. Tiltak: Plater bør festes tilstrekkelig i himling/spikerslag.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Enkeltløpet elementpipe. Peisovn for vedfyring i stue/kjøkken 1.etg. Sotluke/feieluke plassert her. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe.

  Innvendig > Innvendige dører
  3-speil heltre furu innerdører, fra byggeårene. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. 2 dører i 1.etg. tar i terskel/karm Noe slitasje/bruksmerker etter dette. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører bør påregnes justert. Bør påregnes noe overflatebehandling.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
  Våtromsplater på vegger. Malte folierte himlingsplater på innvendig tak. Vurdering av avvik: Plater er ikke fuget tette mellom plate og belegg. Våtromspanel har oppnådd forventet levetid. Tiltak: Ved endret bruk og høyere fuktbelastning bør vegger skiftes ut med hensyn til alder på plater. Dusjkabinett bør opprettholdes.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
  Vinylbelegg på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på
  byggetidspunktet. Svertesopp er registrert. Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Vinylbelegg fra byggeår. Belegg har begynt og sprekke i skjøt på belegg. bruksslitasje/merker på gulv. Det ble målt kun 20mm fall på gulvet til dusjkabinett. Ca. 2cm oppbrett på belegg mot terskel. Svertesopp i fuge rundt wc. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Overflater må rengjøres. Belegg har oppnådd forventet levealder. Det bør påregnes utbedring/utskifting av belegg.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
  Plastsluk. Synlig vinylbelegg fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist andre avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk er plassert under dusjkabinett og har begrenset tilgang for inspeksjon/rengjøring. Mer enn halvparte av forventet levetid er oppnådd på belegg. Det ble funnet sprekk i skjøt på belegg. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Andre tiltak: Det anbefales opprettholde dusjkabinett i rommet ved videre bruk. Det bør påregnes utskifting av belegg/tettesjikt.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
  Lite servantskap med slette fronter og heldekkende servant. 2 stk. høyskap. Gulvstående wc, dusjkabinett, vegghengt skyllekar i stål og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er påvist skader på innredning. Svelleskade i fronter på innredning og riss i servant. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Påviste skader må utbedres. Servantskap/fronter bør påregnes skiftet.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
  Elektrisk styrt vifte med avtrekk ut gjennom yttervegg. Styrt fra bryter ved dør. Ukjent alder. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Manglende tilluftspalte i dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det bør etableres spalte el. i dør.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Lite wc-rom i 2.etg. Furu gulv, malt panel på vegger og himling. Gulvstående wc og liten vegghengt servant. Wc skiftet for ca. 5 år siden. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Naturlig avtrekk via ventil i himling. Manglende luftespalte i dør. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Oppvarming av tappevann med ca. 200 liter varmtvannstank, fra byggeår. Bereder plassert i bod 2.etg. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke montert vannstoppsystem/sluk i rommet bereder er plassert. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres vannstopp-system for avstengning av vann ved eventuell lekkasje fra bereder.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Støpt plate på mark. Utvendig isolert med pusset isopor. Fra byggeår. Vurdering av avvik: Isolerte grunnmurselementer er ikke tilfredsstillende tildekket ut ifra krav til brannsikring. Stedvis synlig isopor på grunnmur. Tiltak: Grunnmurselementer må tildekkes med ubrennbare materialer. Andre tiltak: Det bør påregnes pussing/tildekking av isopor på utvendige overflater.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Innvendig > Etasjeskille over garasje
  Trebjelkelag over garasje. Fra byggeår, 2003 iht. eier. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt planavvik på 18mm gjennom lengde på stue over garasje. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  kobberrør med plastkappe. Røropplegg fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør av plast, fra byggeår. Alle avløpsrør ført ned i støpt såle på boligen. Tilstand vurdert ut fra alder. Lufting av avløpsanlegg med durgoventil i wc-rom 2.etg. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Vann(PEL) og avløpsrør av plast. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Andre tiltak: Avløpsanlegget må sjekkes

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dusj/våtsone ligger mot yttervegger. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Våtsone i bad er plassert mot yttervegger. Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

  Garasje - TG ikke gitt
  Garasje i tilknytning til boligen. Bygningen er fundamentert med betongdekke til antatt faste grunn. Vegger i, antatt, isolert trebindingsverk på ringmur av murte lettklinkerblokker. Vegger er utvendig kledd med liggende trekledning. 1 leddporter med motor. Motor ny i 2022. Sidedør fra gang mellom bolig og garasje i stål. Ett vindu i treramme med isolerglass fra 1996. Ett vindu i trerammer med enkelt glass. Innlagt strøm. Bemerkes grovstøpt overflate på gulv i garasje.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Sprekk i toalett i 1 etg. Opplever noe kondens ved varmt vær. Overflatiske riper i servant, men ikke lekkasje.

  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Satte inn dusjkabinett. Arbeid utført av Askim Rør og Bad.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.
  2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei.

  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. En smal sprekk i panel under vindu på rom over garasje.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Det ble ikke funnet feil eller mangler ved kontroll av det elektriske anlegget , utført av Høland og Setskog Elverk. 27.11.2019.

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Satt opp levegg på terasse.malt huset i 2018. Det er utført takfornying med vask , sopp og algemiddel og malt med taksitt.

  24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Det foreligger rapport fra geoteknisk institutt om forekomst av kvikkleire i området. Saken ligger hos kommunen for nærmere utredning. Tilleggsopplysninger vedr. levegg og dør utebod: Det er råte i et bord levegg. Dør utebod er skjev/ går tregt og mangler innvendig dørhåndtak.

  Tilleggskommentar:
  En lyd kan høres fra rør til dusjkabinett når servantkran skrus hurtig av.
 • Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde på Løken i Aurskog-Høland kommune. Fra boligen er det gangavstand til skole, barnehage, idrettsanlegg og dagligvare.

  Beliggenheten gir tilgang til skogsområder og vann med gode rekreasjonsmuligheter gjennom året. Sommerstid er det fint å dra på badetur til Damtjern med badestrand, badebrygge og fiskebrygge, eller til idylliske Røytjern.

  Det er ca. 1,5 km til Høland Idrettsanlegg, hvor du finner flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Det er svømmebasseng på skolen og svømmeanlegg på Bjørkelangen (Bjørkebadet). På Aurskog finner du golfanlegg, og på snørike vintre er den lille alpinbakken ved Bjørkelangen åpen.

  Ved den gamle herregården Eidsverket skal det bygges et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Det er generelt sett et godt hestemiljø i kommunen. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum av Bjørkelangen.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner apotek, kafe, bank og livstilsbutikk med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen torg og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er også kort vei til Strømmen og Lillestrøm.

  Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er Smieveien som ligger ca. 300 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min Bjørkelangen, 26 min til Aursmoen, 30 min til Fetsund, 37 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Løken barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det er to barnehager på Løken og en på Momoen, hvor en ligger i gangavstand. Aurskog-Høland har to videregående skoler der begge ligger på Bjørkelangen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 01.06.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Takkonstruksjon: A-takstoler i tre. Undertak av sutak. Lite kaltloft og kalde knekott. Knekott ikke tilgjengelig for inspeksjon i deler av boligen. Anbefaler innsetting av inspeksjonsluker til alle knekott, samt til kalde knekott over garasje. Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Besiktiget fra balkong i 2.etg. Betongstein malt med taksitt i ca. 2017. Til dels mye flass i overflate i dag. Sorte stål takrenner og nedløp. Helbeslått pipe. Takstige og plattform til feier. Snøfanger på tak over garasjeport og inngang. Yttervegger: Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Begrenset/liten luftespalte i nedre kant av kledning. Vinduer/dører: Malte trevinduer med 2-lags glass, fra byggeår. Malt hovedytterdør med sporfrest inn/utside og glassfelt, fra byggeår. Terrassedør 2.etg. med høy brystning og glassfelt. Fra byggeår. Terrassedør i tre med høy brystning og glassfelt, fra byggeår 1.etg. Stor slitasje på denne dør. Balkong med tilgang fra stue 2.etg.: Fundamentert på støpte pilarer og stolper i
  treverk. Bjelkelag, tregulv tekket med sorte blekk/stålplater og rekkerk i tre. Terrasse med tilgang fra stue/kjøkken 1.etg.: Fundamentert på støpte pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk/levegg i tre. Normal bruks/værslitasje. Levegg satt opp av nåværende eier i ca. 2014. Etasjeskille/gulv på grunn: Støpt plate på mark 1.etg. Trebjelkelag til 2.etg. Det ble målt 12mm planavvik gjennom hele rommet i stue m/trapp 2.etg.
  Trebjelkelag. Fra byggeår, 2003 iht. eier. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
 • 1.et: 82 kvm Bra
  2.et: 61 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Vindfang, bad/vaskerom, soverom, trapperom, stue/kjøkken. 2. etg.: Stue, wc, soverom, soverom 2.

  Lovlighet
  Enebolig
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Noe avvik på tegninger iht. boligens rominndeling i dag. 2 soverom i 2.etg. er endret til ett stort. Det er laget rom, stue og bod, over garasje med tilgang fra 2.etg. i boligen. Balkong med tilgang fra stue 2.etg. er ikke på fasadetegninger. Kjøkken 1.etg. er endret med åpen løsning mot spisestue.

  Garasje
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. 2.etg. av garasje er del av boligen.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Ventilasjonen er naturlig med tilluft via vindusspalter/ventiler, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad/vaskerom. Sikringsskapet har automatsikringer. For øvrig har boligen en ca. 200 liters varmtvannsbereder, utelys og utestrøm.

  Følgende opplysninger er mottatt fra Elverket Høland: Det elektriske anlegget ble kontrollert og godkjent i 2019.
 • Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler på bad/vaskerom, i vindfang og langs yttervegger i stue/kjøkken. I tillegg er det peisovn i første etasje.

  Følgende opplysninger er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: Isokern EM. 1 løp. Siste tilsyn 05.04.18 (ikke feiet).
  Ildsted: Jøtul F3. Monteringsår 1996. Stue. Siste tilsyn 05.04.2018 (utført).
 • Eiendommen har en pent opparbeidet tomt på ca. 662 kvm. Tomten består for det meste av en planert hage med plen, blomsterbed, prydbusker, trær og sandkasse. I forkant av garasjen er det gruset innkjørsel/gårdsplass. På østsiden av husveggen er det steinlagt uteplass i lune omgivelser.

  Fra stuen i første etasje er det utgang til en terrasse mot sør. Uteplassen har god plass til hagemøbler i flere soner, og i hjørnet på vestsiden er det høy levegg fra 2014 som skjermer godt. Terrassen har også terrassebord på dekke, lysmalt rekkverk og trapp ned til hage. Fra loftstuen i andre etasje har du adkomst til en koselig balkong med fint utsyn.

  Grunnundersøkelser i området har avdekket et potensielt utglidnings-område - som berører deler av den aktuelle eiendommen. Kontakt megler for fremvisning av rapporter og mer informasjon.
 • Det er parkering i tilbygd garasje med motorisert port (motor fra 2022), samt flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Følgende opplysninger er hentet fra selgers kjøp av eiendommen:
  Eier har 1/3 andel i gnr. 32, bnr. 157 som totalt er på 349,6m². Tomten er parkeringsareal for denne eiendom samt for 2 naboer.
 • Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen ligger inntil kommunal vei og er tilknyttet privat fellesadkomst.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 868 221 per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 125 597 per

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 18 774 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør kr. 2.926,- av de kommunale avgiftene.
 • Strøm, forsikring, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, nett/tv osv.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig datert 23.09.1996.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1996/5036-2/9. Bestemmelse om veg. 09.08.1996. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er ikke omfattet av gjeldende reguleringsplan, og er avsatt til boligformål i gjeldende arealdel av kommuneplanen. Grunnundersøkelser i området har avdekket et potensielt utglidningsområde - som berører deler av den aktuelle eiendommen, se rapportene som er lastet opp om dette.
 • Gnr. 32 Bnr. 184 og Gnr. 32 Bnr. 157 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 29.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg og et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristin Stenerud
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev