aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Rakkestadveien 50! En innholdsrik boligeiendom med stor tomt på over 2,7 mål.

Landlig og idyllisk beliggende enebolig med verksted med innredet 2.etg og dobbel garasje - tomt på over 2,7 mål!

 • 6 000 000
 • BRA 176 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING6 000 000
 • OMKOSTNINGER166 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 166 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 936
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 168 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 746 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000,-))
  --------------------------------------------------------
  166 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 166 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Bolig:
1. etasje 91 kvm. p-rom: Gang, stue, kjøkken, stue, wc, vaskerom og hall med trapp.
Loftsetasje 77 kvm. p-rom: Trapperom, bad, gang og 4 soverom.
Sekundære rom: to boder i loftsetasjen og to kjellerboder.

Verksted/Leilighet:
1. etasje 6 kvm. p-rom: Bad
Loftsetasje 69 kvm. p-rom: Gang, stue, kjøkken, bad og 3 innredede rom(ikke godkjent som soverom).
Sekundære rom: Garasje/verksted og teknisk rom i 1. etasje.

Det følger også dobbel garasje på ca. 51 kvm, uthus og lekestue på eiendommen.
Oversiktbilde.

Rakkestadveien 50, Viken

 • Innholdsrik eiendom med enebolig, verksted/leilighet dobbel garasje og uthus.

  Entré/hall:
  Fra gruslagt gårdsplass er det trinn opp til markterrasse. På høyre side går det trapp opp til overbygget inngangsparti med veranda og belysning. På venstre side går det trapp opp til veranda som blant annet har adkomst til vaskerommet.

  Inngangspartiet har tofløyet ytterdør med glassfelt. Innenfor døren venter en romslig entré/hall med lysmalte panelvegger og downlights. Varme i gulvet tørker effektivt opp etter vått yttertøy. Det er åpen garderobeløsning med knaggrekke og hattehylle, samt en fin innredning med garderobeskap og en sittebenken under vinduet.

  Entreen/hallen gir et godt førsteinntrykk og en liten smakebit på den pene, landlige stilen som preger boligen. Det er dør til gjestetoalett, vaskerom, kjøkken og stue. En hvitmalt tretrapp med mørke trappeneser svinger seg opp til loftsetasjen.

  Spisekjøkken m/gruepeis:
  En av stuene ligger i åpen løsning med kjøkkenet, slik at det hele blir et herlig spisekjøkken og naturlig samlingspunkt. Her er det plass for både spisebord og sofagruppe - og en sjarmerende gruepeis i benkehøyde setter prikken over i'en. Det er også utgang til veranda, slik at alt fra morgenkaffen til større måltider enkelt kan medbringes ut i det fri.

  Kjøkkenet har en kledelig innredning som ender opp i en kjøkkenøy mot spisedelen. Legg også merke til vedkomfyren som er plassert i det ene hjørnet. Kjøkkeninnredningen har lyse, profilerte fronter, vitrineskap, solide benkeplater i heltre og en nedfelt oppvaskkum. Det er lagt fliser på vegg mellom over- og underskap.

  Hvitevarer består av integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin, samt ventilator i del av den murte gruen. Det er avsatt plass til et side-by-side kjøleskap.

  Stue m/peisovn:
  Den store vinkelstuen ligger i delvis åpen løsning med stuen/kjøkkenet og rommene kan enkelt avdeles med en tofløyet glassdør. Stuens utforming skaper fleksibilitet med tanke på møblering og det er satt inn en peisovn for kos og varme. Panelveggene er malt i samme pene farge som kjøkkenet/stuen, og flere vinduer gjør rommet lyst og luftig.

  Bad/wc/vaskerom:
  Eneboligen har bad/wc, toalettrom og eget vaskerom. Rommene holder standard fra 90-tallet og bør påregnes et ansiktsløft for å møte dagens krav til modernitet. Badet ligger på loftet, og har lyse fliser på overflatene, varme i gulvet og naturlig avtrekk.

  Videre er det en velutstyrt innredning med speil, belysning, heldekkende dobbelservant, underskap, to veggskap og tilhørende veggskap. Badet har gulvmontert toalett, dusjkabinett og et frittstående badekar med boblefunksjon og dusjmuligheter.

  Toalettrom:
  Toalettrommet ligger i første etasje og har adkomst fra entreen. Toalettrommet har parkettgulv, malte mdf-plater på veggene, gulvvarme og et vegghengt toalett. Videre er det en innebygget innredning med servant på hvitt skapmøblement.

  Vaskerom:
  Vaskerommet ligger i første etasje, har innvendig adkomst fra entreen og utvendig adkomst fra verandaen. Vaskerommet har flislagt gulv med varme, lysmalte vegger og naturlig ventilasjon. Det er montert en praktisk innredning med arbeidsbenk og nedfelt kum, med plass til vaskemaskin og tørketrommel under. Videre er det overskap, underskap og en smart skyvedørsgarderobe. Høytsittende vindu og en glassdør bidrar til godt lysinnslipp.

  Soverom og garderobe:
  Eneboligen har fire koselige soverom med malte panelvegger. Alle rommene ligger på loftet, hvorav hovedsoverommet har en ekstra romslig utforming som gir plass for dobbeltseng, nattbord og annet møblement. Boligen har rikelig med lagringsplass i to boder på loftet og to store boder i kjelleren. Kjelleren har utvendig adkomst.

  Verksted med leilighet/generasjonsdel:
  Verksted: Verkstedet var nytt i 2010 og fikk innredet leilighet/generasjonsdel i andre etasje i 2019. Første etasje er på ca. 81 kvm og består av garasje/verksted, teknisk rom med utslagskum og et bad/vaskerom.

  Verkstedet har tilgang via to leddporter og en ytterdør. Badet har flislagt gulv med varme og lysmalte vegger. Det har speil, heldekkende servant på sort møblement, gulvmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

  Leilighet:
  Innredet leilighet er på ca. 69 kvm, og har adkomst via utvendig trapp opp fra gårdsplassen. Det er anlagt en østvendt terrasse på ca. 5 kvm ved inngangspartiet og en vestvendt terrasse på ca. 20 kvm utenfor stuen. Leiligheten består av entré, bad, stue/kjøkken og tre innredede rom.

  Leiligheten/generasjonsdelen har et lyst og trivelig preg med nydelig utsikt over åker og eng. Det er lagt parkettgulv og veggene er malt i en lun beigefarge. Himlingen i både entré og kjøkken/stue har innfelte downlights.

  Kjøkkenet har en pen innredning med øy. Innredningen har lysmalte fronter med profil, laminert benkeplate med nedfelt kum og fliser på vegg i området ved oppvaskkummen. Hvitevarene er integrert og består av stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Koketopp og stekeovn er integrert i øya og det er takhengt ventilator over kokesonen.

  Badet har flislagte overflater, varme i gulvet, overlysvindu og mekanisk avtrekk. Rommet er utstyrt med speil, heldekkende servant på hvitt skapmøblement, vegghengt toalett og et dusjkabinett. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin. Ellers er det tre gode soverom med vegger malt i samme farge som stuen/kjøkkenet.

  Kort fortalt
  - En stor og sjarmerende enebolig.
  - Verkstedbygg oppført i 2010.
  - 4-roms leilighet innredet i 2017.
  - Dobbelgarasje og et romslig uthus.
  - Landlig og idyllisk beliggenhet.
  - Nydelig utsikt over åker og eng.
  - En solrik eiendom på over 2,7 mål.
  - Romslige verandaer og terrasser.
  - Entré med downlights og gulvvarme.
  - Kledelig spisekjøkken med gruepeis.
  - Stue i åpen løsning med kjøkkenet.
  - Lys og luftig vinkelstue med peisovn.
  - Bad med boblekar og dusjkabinett.
  - Gjestetoalett tilknyttet entreen.
  - Vaskerom med utvendig adkomst.
  - Fire soverom og fire lagringsboder.
  - Sikringsskap med automatsikringer.
  - Luft-til-luft varmepumpe i boligen.

  Kjøkken/stue og vaskerom har utgang til en veranda på ca. 52 kvm som vender mot syd/vest. Ved inngangspartiet er det en overbygd veranda på ca. 5 kvm, og det er anlagt en vestvendt markterrasse i front av boligen på ca. 31 kvm. Her er god plass for sittegrupper, solstoler, grilling og familiesammenkomster. Belysning gjør at hyggen kan nytes langt ut i sene kveldstimer.

  Verkstedet har leilighet/generasjonsdel i andre etasje og to hyggelige uteplasser som vender mot øst og vest. Videre er det en dobbelgarasje med bod og et frittstående uthus på ca. 21 kvm - perfekt for lagring av hageredskaper, sykler, ski, bildekk og utstyr.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Enebolig:
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist til dels store skjevheter i boligen, bl.a. i kjøkken/stue er det målt opptil 7 cm skjevhet i rommet. Svikt i bjelkelag i del av stue og i loftetasje.
  - Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Registrerte avvik i tillegg til alder er bl.a.: Noe fall mot sluk fra dør, ca. 8 mm på målelengde 1 m, gulvet forøvrig har mindre fall mot sluk. Gulvfliser har flere sprekker, veggefliser har riss og sprekker i fuger. Fronter på underskap har fuktskader. Riss i emalje på servant. Flislegging er ikke faglig utført. Manglende mekanisk avtrekk og tilluft. Fuktskader på dør i nedkant.
  - Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Registrerte avvik i tillegg til alder er bl.a.: Manglende fall på gulv. Bom og sprekk i flis. Uferdig flislegging mot terskel. Manglende mekanisk avtrekk og tilluft. Ingen synlig membran i sluk. Løse veggplater og tapet.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg med åpent og skjult ledningsnett. El-skap i trapperom med automatsikringer.
  - Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det er manglende brannslukkingsutstyr i boligen iht. forskriftskrav.

  Verksted/leilighet:
  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk til veranda mot øst er lavere og har større åpninger enn forskrift på byggemeldingstidspunktet og dagens forskrift. Rekkverk til veranda mot vest er lavere enn dagens forskrift. Veranda og trapp til veranda øst er noe ustabilt. Veranda mot vest har gulvkonstruksjon skjevheter.
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille med brann/gass- og lydforhold er ikke kjent.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Sluk kunne ikke observeres. Avløp fra dusjkabinett kunne ikke undersøkes.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom: Rommet har ingen ventilasjon.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringstavle med automatsikringer på teknisk rom. Det foreligger ingen dokumentasjon. El-verket Høland har ikke oppdatere opplysninger om tilstand på det elektriske anlegget, iht. mail fra 20.6.2022.
  - Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det er manglende brannslukkingsutstyr i boligen iht. forskriftskrav.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Enebolig:
  - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr: avføring fra mus.
  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Enkelte råteskadede rekkverksbord veranda ved inngangsparti. Noe skjevheter i rekkverk veranda sør/vest.
  - Innvendig > Overflater: Parkett har til dels stor slitasje. Fliser/stein ved peis på kjøkken har sprekker. Tapet i 1.etasje og overgang pipe veggplate i loftetasje har sprekker.
  - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Innvendig > Pipe og ildsted: Riss/sprekk mellom peis og skorstein i stue. Plate under ovn i stue/kjøkken er ikke tilstrekkelig lengde i front. Det er påvist sprekker i steiner på gulv foran peis. Riss og løs puss ved røykgjennomføring for vedovn i stue sør. Sotluke på stue/kjøkken er lite tilgjengelig bak ovn. Løs puss under sotluke i kjeller. Inspeksjon av piper på kryploft er ikke utført grunnet tilgang.
  - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er registrert fukt i kjellergulv, noe som er normalt for bygning av denne alder.
  - Innvendig > Krypkjeller: XPS plater er støttet opp med provisoriske trestøtter. Det er ikke tilgang til hele krypkjeller.
  - Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Benkeplate har stor siltasje, skrog og fronter har slitasje.
  - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. MDF plate bak toalett har fuktskade. Parkettgulv har sprekk i skjøt.
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: El-tilkobling er med løs kontakt og skjøteledning.
  - Tomteforhold > Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.

  Verksted/Leilighet:
  - Innvendig > Overflater: Det er enkelte sprekker i himlingsplater og noe bruksslitasje i 1.etasje.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad: Det mangler styrt tilluftsventilering.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
  - Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet.
  - Tekniske installasjoner > Varmesentral: Det er ikke dokumentert at leiligheten dekker energibehov for boenhet.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Enebolig:
  - Utvendig > Dører: Terrassedør fra vaskerom til veranda har slitasje på terskel og preget av alder utvendig.
  - Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  - Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  - Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  - Tomteforhold > Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

  Verksted/leilighet:
  - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Ikke målt fall.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Sluk er ikke inspisert.
  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

  Godkjente plantegninger og byggetegninger for leilighet over verksted stemmer ikke overens med dagens bruk. Leiligheten er innredet i ettertid og rommene er ikke søkt eller godkjent hos kommunen som rom til varig opphold. Det er kun registrert 1 godkjent boenhet hos kommunen.

  I loftetasje er deler av gulvflate ikke måleverdig grunnet takhøyde ved skråtak, totalt gulvflate er ca. 90 kvm.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, avholdt 21.07.2022 av Henning Fagersand. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning
 • Beliggenheten er gjennomført nydelig - landlig og idyllisk med fri utsikt over området. Det er tilgang til store skogsområder, samt en rekke innsjøer og dammer, noe som skulle gi gode muligheter for jakt, fiske og et avkjølende bad. Eiendommen heter "Bjørknes" og ligger ca. 1,5 km fra sentrum av Løken i Aurskog-Høland kommune.

  Det tar ca. 8 min å sykle til Høland Idrettsanlegg som ligger ca. 2,2 km fra boligen, og her finner du flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Ellers er det svømmehall i tilknytning til skolen. Aurskog har golfanlegg, og på snørike vintre er alpinbakken ved Bjørkelangen åpen.

  Det tar ca. 15 min å kjøre til den gamle herregården Eidsverket hvor det er bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km nordøst for Bjørkelangen sentrum.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner apotek og sportsbutikk med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen torg og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og et fint utvalg. Det er også kort vei til Strømmen og Lillestrøm.

  Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er Rakkestad ungdomslokale som ligger ca. 10 min gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 16 min Bjørkelangen, 27 min til Aursmoen, 33 min til Fetsund, 42 min til Lillestrøm og 1 time til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det ca. 20 min trygg gange til Løken barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det er to barnehager på Løken og en på Momoen. Forøvrig har Aurskog-Høland har to videregående skoler som begge ligger på Bjørkelangen.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Byggegrunn er ukjent. Kjelleretasje og grunnmur av støpt mur, pusset eller slammet utvendig. Forstøtningsmur mellom hage og parkering verksted. Yttervegger i trekonstruksjon med liggende panel. Saltak i trekonstruksjon tekket med metallplater.

  Trevinduer med 2-lags isolerglass. Lufteventil eller luftedel på flere vinduer. Alder på glass er datert 1992, 1993, 1997 og udaterte.

  Overbygd veranda i trekonstruksjoner og tretrapp ved inngangsparti. Veranda i trekonstruksjoner med tilgang fra vaskerom og stue/kjøkken, trapp til platting og hage. Fundamentert med støpte søyler.

  Dobbelgarasje med bod, har støpt plate på mark med ringmur. Yttervegger i trekonstruksjoner med utvendig liggende panel. Saltakkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein. To leddporter i tre med morisert åpner, dør i aluminium e.l., vinduer av PVC el.l. Innvendig vegger og himling er kledd med gipsplater.

  Uthus med støpt plate på mark med ringmur, yttervegger i trekonstruksjoner med utvendig stående panel, saltakonstruksjon i tre tekket med presenning og blikkplater. En lemmedør og vindu. Lekestue med bjelkelag, fundamentert på steiner, yttervegger i trekonstruksjoner med utvendig liggende panel, saltakonstruksjon i tre tekket med blikkplater. Innvendig kledd med belegg og panel.

  Intressenter bes for øvrig lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere infomasjon.
 • 1.etg: 91 Kvm. Bra
  2.etg: 85 Kvm. Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner, luft-til-luft varmepumpe med innedel under trapp i første etasje, samt gulvvarme i entré, på bad, toalettrom og vaskerom. Det suppleres med peis og vedovn i stuen/kjøkkenet og en peisovn i stuen. Luftbehandling skjer ved naturlig og mekanisk ventilasjon.

  Varmtvannsbereder på ca. 300 liter var ny i 2007 og er plassert i kjelleren. Her er også stoppekran lokalisert. Det er tilknyttet offentlig vann og privat avløp til Biovac-anlegg. Elanlegg med automatsikringer er plassert i trappegangen.

  Verksted med leilighet/generasjonsdel varmes opp med elektrisitet i form av stedvis panelovner og gulvvarme på begge bad. Luftbehandling skjer ved naturlig og mekanisk ventilasjon. Varmtvannsbereder er på ca. 120 liter og plassert i teknisk rom. Det samme er sikringstavle med automatsikringer.
 • Eiendommen er på hele 2 746,6 kvm og lett skrånende mot vest. En velstelt idyll med optimale solforhold, skjermet av skogkledd areal i bakkant, og med vidstrakt utsikt over åker, eng og omkringliggende gårdsbruk. Byggene på eiendommen skaper nærmest et lite tun, noe som gir et småbrukpreg.

  Hagen er vakkert opparbeidet med plenareal, prydbusker, blomsterbed, trær og beplantninger. En støttemur med trapp mellom hage og verkstedbygget gjør det lille ekstra. Gårdsplass og adkomst er gruset. En tradisjonell lekestue i hagen lager ekstra trivsel for de minste.
 • Det er parkering i dobbelgarasje med to motoriserte porter og inngangsdør i aluminium. Det er også muligheter for å parkere i verkstedet som har to leddporter. Ellers er det rikelig med biloppstillingsplasser på eiendommen. Øvrig parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen ligger til privat vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunal vannforsyning via privat stikkledning, men er ikke tilknyttet kommunalt avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 955 843 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 441 034 per 31.12.21
 • Kr. 13 210 pr. år
  Kommunale avgifter vil variere.
 • Eier står selv ansvarlig for kostander tilknyttet kommunale avgifter, eiendomsskatt, kostnader ifm. vei, strømforbruk, forsikringer, m.m.
 • Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eneboligen. Dette er ikke uvanlig gitt alder på bygningen.

  Det foreligger ferdigattest for tilbygg til garasje og oppføring av frittliggende bod. Denne er datert 12.09.2019.

  Det foreligger byggetegninger hos kommunen for verksted med leilighet
 • Hele eiendommen kan leies ut. Det er registrert 1 boenhet på eiendommen.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Enkelte fliser er sprekt på badet i 2 etasje.
  - Bad og vaskerom er ikke pusset opp på lenge ca 28 år siden. Terje Hellesjø (eier) utførte arbeidene selv og er faglært.
  - Mus i vegger og tak.
  - Verkstedet har leilighet i 2 etasje.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Grunndata
  1935/900064-1/9 Registrering av grunn 22.06.1935
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3026 Gnr:56 Bnr:2

  2020/757237-1/200 Omnummerering ved kommuneendring

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3026-56/2
  Rettigheter i eiendomsrett
  1935/900201-1/9 Bestemmelse om veg 26.06.1935
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:56 Bnr:7
  Bestemmelse om vannrett

  Heftelsene følger eiendommen i salget.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er ikke regulert.

  Avsatt i kommuneplanen til boligformål.
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 56 Bnr. 7 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter avtale med selger. Vennligst oppgi ønsket dato i vedlagte budskjema.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 18.900-, og visninger kr. 2.500,- per stk, der 1 er inkludert. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 10.000,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, sikringsobligasjon, elektronisk grunnbok og foto. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 1.875,- per times arbeid, begrenset oppad til kr. 16.450,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hilde Hellesjø
  Jørgen Hellesjø
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev