aktiv-eiendomsmegling
Spennende og innholdsrik enebolig i et barnevennlig og populært omåde.
Spennende og innholdsrik enebolig i et barnevennlig og populært omåde.

LØKEN Sagveien 15

Innholdsrik, velholdt enebolig med familievennlig planløsning, solrike uteplasser og stor dobbelgarasje med elbillader.

  • kr 4 750 000
  • BRA 243 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 4 750 000
  • Omkostningerkr 136 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 886 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1988
  • Soverom5
  • ArealP-rom 211 m²
  • Tomt908.5 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,00))   137 890,- (Omkostninger totalt)   4 887 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Sagveien 15 er en stor og pen enebolig med familievennlig planløsning på tre etasjer. Boligen ligger i landlige omgivelser, ca 4,5 km vest for Løken med bussholdeplass rett ved, samt kort vei til butikker, skoler og friluftsområder. Rundt boligen er det en velholdt tomt med plen, busker og to solrike uteplasser. I tillegg er det en tilbygget carport og en dobbelgarasje. Dobbelgarasjen var ny i 2019 og har elbillader montert. Boligen har et stort og fint kjøkken og tre stuer. Kjøkkenet var nytt i 2013, med integrerte hvitevarer og spiseplass. Stuene og kjøkkenet fikk nytt gulv i 2021/22 og de fleste veggflater er malt. Hovedstuen har også en stor peis. Videre er det to pene bad - ett renovert i 2018, gjestetoalett og eget vaskerom. Til slutt er det hele fem soverom, kjølerom og fem boder.
Rundt boligen er det en velholdt tomt med plen, busker og to solrike uteplasser.

Sagveien 15, Akershus

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    -1. underetasje: 99 kvm
    1. etasje: 100 kvm
    2. etasje: 44 kvm
    Primærrom
    -1. underetasje: 67 kvm Trapperom, vaskerom, bad, stue, 2 soverom.
    1. etasje: 100 kvm Vindfang, wc, stue, kjøkken, soverom, bad.
    2. etasje: 44 kvm Stue, 2 soverom.
    Sekundærrom
    -1. underetasje: 32 kvm 3 boder, kjølerom.



    Tomt
    908.5m²

    Beskrivelse av tomt
    Boligen ligger fint til på en velstelt hjørnetomt med gode lys- og solforhold. Tomten er terrassert og rundt boligen er det store, delvis inngjerdede plenareal med frodige prydbusker og trær. På fremsiden av boligen er det forstøtningsmur og en stor, steinbelagt gårdsplass. På baksiden er det en skjermet markterrasse med utgang fra stuen i underetasjen. Terrassen er steinbelagt og omkranses av støttemurer og bed. Mellom støttemurene er det en terrengbygget trapp til hagen på øverste plan. Boligen har også en terrasse i første etasje som er delvis overbygget. Terrassen strekker seg fra inngangspartiet og videre langs siden av boligen til den ender opp på baksiden hvor den har utgang fra stuen. Terrassen har dekke av terrassebord og rekkverk med liggende panel. Arealet gir plass til flere sittegrupper og det er trapper ned til hage og gårdsplass.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et barnevennlig og sentralt boligområde på Momoen, ca. 4,5 km vest for Løken i Aurskog-Høland kommune. Beliggenheten gir tilgang til store skogsområder og en rekke vann. Sommerstid er det fint å dra på badetur til Damtjern med badestrand, badebrygge og fiskebrygge, eller til idylliske Tunsjøen. Vinterstid er det oppkjørte skiløyper i nærområdet. På Løken ligger Høland Idrettsanlegg, og her finner du flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Det er svømmebasseng i tilknytning til skolen og et større badeanlegg i nybygde Bjørkebadet på Bjørkelangen. På Aurskog finner du golfanlegg, og på snørike vintre er alpinbakken ved Bjørkelangen åpen. På Momoen er det tennisbane og en fotballgolfbane som ble tatt i bruk sommeren 2020. Det er et godt hestemiljø i kommunen og det er flere ridemuligheter. Ved den gamle herregården Eidsverket på Bjørkelangen er det et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum. Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner bank, apotek og øvrige servicetilbud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er også kort vei til Strømmen og Lillestrøm.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eiendommen er det 4,7 km til Løken barneskole (1-7 med sfo-tilbud). For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det er to barnehager på Løken og en på Momoen. Aurskog-Høland har to videregående skoler, begge ligger på Bjørkelangen.

    Offentlig kommunikasjon
    Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er Sagveien som ligger ca. 170 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min Bjørkelangen, 26 min til Aursmoen, 30 min til Fetsund, 37 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo Lufthavn.

    Byggemåte
    Takkonstruksjon: Sperrekonstruksjon med åpen himling innvendig. Synlige limtredragere til bæring. Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takstein fra byggeår. Lufting av takkonstruksjon antatt utført etter gjeldene krav ved oppføring. Sorte plast takrenner og nedløp. Takstige og plattform til feier. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Vinduer/dører: Malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Med hensyn til alder på vinduer kan det ikke utelukkes at det kan være vinder med punktert glass, som må påregnes skiftet. Flere små vinduer med punktert glass. Må påregnes utskifting av flere små vinduer. Tett malt entredør. 2 stk. terrassedører med lav brystning og glassfelt. Alle dører fra byggeår. Det ble ikke funnet vinduer med punkterte glass ved befaring. Terrasse med tilgang fra stue 1.etg. Fundamentert på impregnerte trepilarer satt i grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Del av terrasse fra byggeår. Ukjent alder på deler av terrasse. Trapp mellom hage og uteplass ved underetasje. Trapp beliggende i terreng med støttemur på begge sider. Etasjeskille: Trebjelkelag mellom etasjer. Konstruksjon fra byggeår. Det ble ikke funnet avvik utover toleranse i 1.etg. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Følgende er opplyst i selgers egenerklæring: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Totalrenovering av lite bad i tilknytning til hovedsoverom. Fager Bygg & Eiendom As 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Har ingen dokumentasjon på dette. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Skifte av Varmtvannbereder, To sisterner og et blandebatteri. Årstad og sønner. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?Ja. Sprekk i nedre del av pipe. Men her er ildsted (vedovn fjernet). 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Om væren er det noen maur på gulv i underetasjen. Men kun om våren (mai/juni). 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Installasjon av elektrikerarbeid i forbindelse med ny garasje med Elbil lader. ST Elektro AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Installert i forbindelse med oppsett av ny garasje i 2019. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Arealøkning av terrasse utført med egeninnsats i 1992. Egeninnsats.

    Innhold
    Sagveien 15 er en stor og pen enebolig med familievennlig planløsning på tre etasjer. Boligen ligger i landlige omgivelser, ca 4,5 km vest for Løken med bussholdeplass rett ved, samt kort vei til butikker, skoler og friluftsområder. Rundt boligen er det en velholdt tomt med plen, busker og to solrike uteplasser. I tillegg er det en tilbygget carport og en dobbelgarasje. Dobbelgarasjen var ny i 2019 og har elbillader montert. Boligen har et stort og fint kjøkken og tre stuer. Kjøkkenet var nytt i 2013, med integrerte hvitevarer og spiseplass. Stuene og kjøkkenet fikk nytt gulv i 2021/22 og de fleste veggflater er malt. Hovedstuen har også en stor peis. Videre er det to pene bad - ett renovert i 2018, gjestetoalett og eget vaskerom. Til slutt er det hele fem soverom, kjølerom og fem boder. Kort fortalt - Pen og innholdsrik enebolig. - Familievennlig løsning på tre plan. - Dobbelgarasje og tilbygd carport. - Elbillader montert i dobbelgarasjen. - Stor hjørneterrasse i første etasje. - Usjenert, steinbelagt markterrasse. - Solfylt, velstelt hage med plen. - Gulv på kjøkken og i stuer fra 2021/22. - De fleste veggflater er nylig malt. - Entré med skyvedørsgarderobe. - Stort kjøkken fra 2013. - Integrerte hvitevarer og spiseplass. - Tre stuer. - Hovedstuen har stor peisinnsats. - To pene bad, ett tilknyttet soverom. - Bad i første etasje renovert i 2018. - Gjestetoalett og separat vaskerom. - Fem soverom, tre med skap. - Fem boder og et kjølerom for lagring. Planløsning Underetasje: Trapperom, vaskerom, bad/wc, stue, 2 soverom, 3 boder og kjølerom. 1. etasje: Entré, wc, stue, kjøkken, soverom og bad/wc. 2. etasje: Stue, 2 soverom og 2 boder. Entré Inngangspartiet ligger skjermet under skråtak med trapper i tre opp fra steinbelagt gårdsplass, blåmalt ytterdør og utelys. I entreen er det skråhimling, hvitmalt, liggende panel på veggene og sorte gulvfliser med gulvvarme. Det er plass til skohylle under et vindu og på motsatt vegg er det en romslig skyvedørsgarderobe som er av nyere tid. Kjøkken I første etasje har boligen et stort kjøkken med en landlig kjøkkeninnredning fra 2013, nytt gulv i 2021/22 og god plass for spisebord. Ved spiseplassen er en vegg kledd med naturstein og over deler av kjøkkenbenken er det hvite fliser med noe dekor. Øvrige vegger er malt i en dus gråfarge og på gulvet er det fliser i flere sorte sjatteringer. Kjøkkeninnredningen har takhøye skap, glatte fronter og enkelte vitrineskap med belysning. Ut mot spiseplassen er det en halvøy med skap på begge sider. Det hele kompletteres med en benkeplate i sort granitt, matchende dobbel oppvaskkum og benkebelysning. Hvitevarer som koketopp, stekeovn, micro og oppvaskmaskin er integrert. Kjøkkenet har ellers avtrekk fra ventilator og avsatt plass til kjøleskap. Som et godt supplement til kjøleskapet på kjøkkenet har boligen et kjølerom i underetasjen. Kjølerommet har gulvbelegg, trepanel på veggene og en isolert kjøleromsdør med magnetpakning. Kjøleromsaggregatet er montert på vegg mot tilliggende bod og ble skiftet ut i 2019. Stuer Boligen har tre hyggelige stuer, én på hvert plan. Alle stuene ble oppgradert med nye, enstavs gulv vinteren 2021/22 og de fleste vegger er også malt i nyere tid. Hovedstuen ligger i første etasje, og er åpen opp mot stuen i andre etasje. Den åpne løsningen skaper god takhøyde i deler av rommet og bidrar til ekstra dagslys som suppleres med vinduer på tre sider. Veggene er i en trendy kombinasjon av mørkbeiset panel og malt panel i en grågrønn fargevalør. Midt i rommet er det en teglsteinspipe tilknyttet en stor, oppmurt peis med innsats. Stuen har også utgang til solrik terrasse. Stue 2 og 3 Stuen i toppetasjen har mønet himling, enstavs gulv og panelkledde vegger som er beiset eller hvitmalt. Det er god plass for sofaløsning med tilhørende tv-møblement og to vinduer gir godt dagslys. Stuen i underetasjen har gulvvarme under enstavs gulv, glatte gråmalte vegger og liggende panel malt i en gammelrosa fargevalør. Ut mot usjenert, steinbelagt markterrasse er det store vinduer og glassdør, og i hjørnet er det plass for sofa eller annet ønsket møblement. Bad/wc/vaskerom Boligen har to pene bad, gjestetoalett og et separat vaskerom. Det ene badet ligger i første etasje og tilhører soverommet på samme plan. Badet ble renovert i 2018 og har et stilrent design med hvite flisplater på veggene og gråspettet vinylbelegg på gulvet. Av innredning er det gulvmontert toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og et pent baderomsmøblement i hvit, glatt utførelse. Møblementet består av servantskap med heldekkende servant og et speil med belysning. Bad 2 Det andre badet er todelt og ligger i underetasjen. Den ytterste delen av rommet er innredet med hvitmalt panel over lyseblå brystningsfliser, gulvmontert toalett, bidé og et hvitprofilert baderomsmøblement. Møblementet består av over- og underskap, heldekkende servantplate og speil med belysning. Den innerste delen av rommet har lyseblå veggfliser, badekar med dusjvegg i glass og adkomst til bod. Begge rommene har ellers gulvfliser i samme farge som veggflisene og behagelig gulvvarme. Toalettrom Toalettrommet ligger i første etasje, rett innenfor entreen. Rommet har hvite gulvfliser med gulvvarme og hvite brystningsfliser med mørkbeiset panel over. Videre har toalettrommet et gulvmontert toalett og en hvit, profilert servantinnredning med skap og heldekkende servant. Over servanten er det speil med belysning. Vaskerom Vaskerommet ligger i underetasjen, vegg-i-vegg med badet. Rommet har beigefarget gulvbelegg med gulvvarme og åpne hyller montert på vegger med rosa tapet. Av installasjoner er det skyllekum i plast, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Med hele fem soverom har boligen god plass for en stor familie. To av soverommene ligger i andre etasje, hvor ett har kneloft og en plassbygget nisje med seng. To soverom ligger i underetasjen, hvorav ett har skyvedørsgarderobe. Det femte soverommet ligger i første etasje og har tilgang til eget bad. Det er montert nye skyvedørsgarderober på soverommet i første etasje og i entreen. For øvrig er det lagringsmuligheter i fem boder i henholdsvis underetasje og andre etasje. I den ene boden i andre etasje er det lagt opp vann- og avløpsrør som gjør det mulig for etablering av et eventuelt bad.

    Standard
    For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 08.06.2022 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Små vinduer alle etasjer Malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. 7-8 små vinduer med synlig punktert glass. Tiltak: Vinduene eller glassruter må skiftes ut. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Vinduer/glass må påregnes skiftet. Våtrom > Ventilasjon > Bad Det er ikke avtrekk/ventilasjon fra bad. Vifte for felles avtrekk er defekt og fjernet. Det er derfor ikke avtrekk fra badet. Det er opplyst om at ny vifte/avtrekk er bestilt og vil bli montert før salg. Vurdering av avvik: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Rommet har ingen ventilasjon. Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Andre tiltak: Avtrekksystemet må utbedres. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vil bli utbedret før salg. Det vil derfor ikke bli noen kostnad vedrørende avtrekk. Våtrom > Generell > Vaskerom Vaskerom i underetasje bygget etter byggeforskrifter fra før 1997. ingen dokumentasjon. Vaskerom fra byggeår. Tilnærmet flatt gulv i rommet. Lite lokalt fall rundt sluk. Ble funnet sprekk i belegg ved rørgjennomføringer i gulv. Våtromstapet på vegger. Manglende tapet bak vaskemaskin. Utstyr: Vegghengt skyllekar i plast, opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert her. Oppvarming med elektriske varmekabler. Rommet står foran full oppgradering. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Generell > Bad WC og bad, adskilt med dør. Det ble ikke funnet membran i gulv eller vegger. Bad fra byggeår. Fliser på gulv og vegger. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Røykvarslere i alle etasjer. Brannslukningsapparat i 1.etg. fra 1991. Det bør anskaffes nye brannslukkere. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Veggkonstruksjon Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Sydvegg med til del stor værslitasje og oppsprukket kledning. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Det bør påregnes overflatebehandling/utbedring av dette. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse med tilgang fra stue 1.etg. Fundamentert på impregnerte trepilarer satt i grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Del av terrasse fra byggeår. Ukjent alder på deler av terrasse. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Horisontale bord i rekkverk med for stor åpning mot gulv og i rekkverk. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Andre tiltak: Åpninger i rekkverk er såpass store at det anbefales utbedring av dette. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Enkeltløpet elementpipe. Stor plassbygget/murt peis i stue 1.etg med innsats. Feieluke i stue underetasje. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Manglende plate under feieluke i underetasje. Tiltak: Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe. Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Manglende våttapet på vegg bak vaskemaskin. Hull/sprekk i belegg ved rørgjennomføringer. Rommet har oppnådd forventet levealder. Vurdering av avvik: Manglende våttapet på vegg bak vaskemaskin. Hull/sprekk i belegg ved rørgjennomføringer. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Rommet har oppnådd forventet levealder. Må påregnes renovert. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom Kjølerom med belegg på gulv, trepanel på vegger og himling. Isolert kjøleromsdør med magnetpakning. Kjøleaggregat plassert i vegg mot bod. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder i overflatene. Det er påvist noe fuktskjolder rundt ventil i yttervegg i kjølerom. Andre tiltak: Det anbefales nærmere undersøkelser av dette, for om mulig avdekke årsak til fuktskjolder rundt ventil og eventuelt utbedre skade. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Oppvarming av tappevann med Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Fra 2021 montert i vaskerom i u.etg. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet vanlig stikk. Andre tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Iht. dagens krav skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke via stikkontakt). Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Taktekking Yttertak er tekket med betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takstein fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Nedløp og beslag Sorte plast takrenner og nedløp. Takstige og plattform til feier. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Innvendig > Innvendige trapper 2 stk. 180° malte åpne repos tretrapper. Rekkverk/håndrekke en side. Mangler håndrekke på vegg. Trapper fra byggeår. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Mangler håndløper på vegg i trapper. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc Flis på gulv og flis ca. 150cm opp på vegg. Malt panel over. Servantskap med slette fronter og heldekkende servant. Gulvstående wc. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er opplegg for mekanisk avtrekk fra alle våtrom og wc. Motor er fjernet og det er ikke avtrekk fra wc. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Vil bli utbedret før salg. Det vil derfor ikke bli noen kostnad vedrørende avtrekk. Tekniske installasjoner > Vannledninger Kobberrør med plastkappe. Åpen rørføring i himling i kjeller til noe installasjoner. Noe gjemt i støpt dekke ved fremføring av rør til bad i u.etg. Røropplegg fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Halvparten av brukstid er passert. Noe irr på rør ved bereder i u.etg. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Avløpsrør av plast. fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tomteforhold > Drenering Drenering fra byggeår. Synlig grunnmurplast ved grunnmur. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Avløpsrør av plast. vannledning av plast (PEL). offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen: Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Murvegg og mur i yttervegg mot badekar/våtsone i rommet. Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Frittstående garasje - TG ikke gitt Frittstående dobbel garasje fra 2019. Bygningen er fundamentert med betongdekke til antatt faste grunn. Vegger i uisolert trebindingsverk på ringmur av murte lettklinkerblokker. Vegger er utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak-konstruksjon i tre, isolert. Yttertak er tekket med sort betongstein. Takrenner og nedløpsrør i sort stål utførelse. 1 leddporter i metall med motor. Sidedør med sporfrest utside, slett innside og glassfelt. Vinduer i trerammer med isolerglassruter. Innvendig er himling isolert og plateslått. Vegg rundt port og sikringsskap er isolert og plateslått. Innlagt strøm. Eget sikringsskap med automatsikringer og opplegg for skjult El-anlegg i garasjen. Montert EL-billader i garasje. Lovlighet Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Garasje Det foreligger ikke tegninger.

    Innbo og løsøre
    Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er gode parkeringsmuligheter i frittstående dobbelgarasje, tilbygget carport og på steinbelagt gårdsplass. Carporten ble bygget i 1992/93. Garasjen er fra 2019 og har leddport med automatisk portåpner, elbillader og eget sikringsskap.

    Forsikringsselskap
    If

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Sikringsskapet er plassert i vindfanget og har automatsikringer. Det er mekanisk avtrekk fra alle våtrom, wc og kjøkken. De øvrige rommene ventileres naturlig. Videre har boligen en 200 liters varmtvannsbereder fra 2021, plasser på vaskerommet i underetasjen. Følgende opplysninger er mottatt fra Elverket Høland: Det foreligger ikke oppdaterte opplysninger om tilstanden på det elektriske anlegget.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,00))   137 890,- (Omkostninger totalt)   4 887 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Eneboligen oppvarmes elektrisk med gulvvarme i entré og wc i første etasje, samt i trapperom, stue, vaskerom og bad i underetasjen. Som tilleggsvarme er det muligheter for vedfyring med en stor peis med innsats i stuen i første etasje. Følgende opplysninger er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Skorsteinsløp: Leca pipe. 1 løp. 14.04.2020: Ikke feiet. Kontrollert under feiing, ikke sot. 14.04.2020 Avvik: Eier har ikke sørget for at feieren har tilfredsstillende atkomst til hele fyringsanlegget: Skorsteinen din er høyere enn 1,2 meter over tak. For at feiingen skal utføres tilfredsstillende, sikkert og at vi ikke skal forårsake skade, må det monteres pipe-/feieplattform på taket eller feieluke på skorsteinen. 14.04.2020 Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Under feiing i din bolig ble det observert at skorsteinens røykløp mangler den øverste delen av innerrør. Dette medfører at soten vil samle seg nnunder beslaget på skorsteinen, kan også påvirke trekken. Ildsted: Dovre Peis. Monteringsår 1988. Stue. Siste tilsyn 16.01.2006. Ildsted: Trolla alm.ovn. Monteringsår 1988. Kjeller. Status B2, C4. Siste tilsyn 16.01.2006. Følgende avvik ble funnet under tilsyn i 2006, men kan være utbedret: B2: Ildfast stein, sideplater eller topplater i ildsted er ikke tilfredsstillende. C4: Sprekker og hull rundt røykrør utbedres. Bruk tettesnor og innmuringskrave. C7: På elementskorsteinen skal det være montert forskriftsmessig røykstuss hvor røykrøret føres inn. K6: Stengsel på sot- og feieluke er ikke tilfredsstillende. Det opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

  • Kommunale avgifter
    20516

    Kommunale avgifter år
    2022

    Info kommunale avgifter
    Eiendomsskatt utgjør kr. 4.668,- av de kommunale avgiftene.

    Formuesverdi primær
    1170339

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    4213219

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/50/223: 20.07.1987 - Dokumentnr: 5593 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for
    Tele- og elverket
    21.06.2022 - Dokumentnr: 674038 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Bankenes Boligmegler AS
    Org.nr: 981 129 792
    Elektronisk innsendt
    01.07.1987 - Dokumentnr: 5079 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3026 Gnr:50 Bnr:220
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1103400 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:50 Bnr:223


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig datert 16.06.1988.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Det er legalpant for kommunale avgifter.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,00))   137 890,- (Omkostninger totalt)   4 887 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    136640

    Betalingsbetingelser
    Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad ti kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev