aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Tittutveien 36 er en koselig og velholdt hytte i skjermede og naturskjønne omgivelser.

LØKEN Tittutveien 36

Lun, velholdt og koselig hytte i idylliske omgivelser - Stor, solrik terrasse - Grillhytte - Vei helt frem - Usjenert!

 • kr 1 000 000
 • BRA 53 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 000 000
 • Omkostningerkr 42 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 042 042
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 974
 • Soverom2
 • ArealP-rom 53 m²
 • Tomt872 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  25 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000))

  42 042 (Omkostninger totalt)

  1 042 042 (Totalpris inkl. omkostninger)
Tittutveien 36 er en koselig og velholdt hytte i skjermede og naturskjønne omgivelser. Her kan skuldrene senke seg til lyden av fuglekvitter og suset i trærne, og utmerkede solforhold nytes på en stor terrasse ved stuen. Det er nærhet til gode bade- og fiskemuligheter. Det er også egen grillhytte på eiendommen. Det er vei helt frem, og bilen parkeres på egen tomt. Inne fremstår hytta med hyggelige farge- og materialvalg og god planløsning. Stuen har en koselig peis, og på kjøkkenet er det bl.a. oppvaskmaskin. Videre har hytta separat toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett, sanitærrom med dusjkabinett, en pen entré og to soverom med garderobeskap. Lagringsplass finnes i en utebod på ca. 3 kvm.

Tittutveien 36, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 53 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 53 kvm Vindfang, toalettrom, gang, sanitærrom, 2 soverom, stue/kjøkken.  Tomt
  872m²

  Beskrivelse av tomt
  Hytta ligger fint plassert på en skrånende tomt i landlige og naturskjønne omgivelser. Tomten består hovedsakelig av naturtomt, fjell i dagen og trær, og både solforholdene og utsynet er upåklagelig. På en høyde i terrenget står en flaggstang. Hytta har en dels overbygd terrasse med adkomst fra både stue og terreng. Terrassen har dekke i tre, hvitmalt rekkverk og markise i overbygget. På tomten er det i tillegg etablert en lun og koselig grillhytte med sittebenker og ildsted. Tomten er skylddelt, og ved en eventuell oppmåling må det påregnes noe arealavvik.

  Beliggenhet
  Fritidseiendommen ligger i landlige og idylliske omgivelser, ca. 6 km øst for Løken sentrum i Aurskog-Høland kommune. Beliggenheten gir tilgang til store skogsområder og vann. Høland Idrettsanlegg ligger ca. 10 min kjøring fra eiendommen, og her finner du flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Det er svømmebasseng i tilknytning til skolen. På Aurskog finner du golfanlegg, og på snørike vintre er den lille alpinbakken ved Bjørkelangen åpen. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun anbefales. Bygdetunet ligger i sentrum av Hemnes, ca. 13 minutters biltur unna. Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner apotek og kafe med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen torg og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er også kort vei til Mysen, Strømmen og Lillestrøm.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av spredt hyttebebyggelse.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass ligger ved fylkesveien, ca. 2 km fra fritidsboligen. Ved å benytte bil fra hytta tar det ca. 18 min Bjørkelangen, 29 min til Aursmoen, 39 min til Fetsund, 47 min til Lillestrøm og rundt 1 time til grensehandel på Töcksfors Shoppingcenter.

  Byggemåte
  Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Takstoler i hjemmelaget utførelse. Kaltloft med tilgang fra utvendig luke. Taktekkingen er av steinbelagte stålplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takplater lagt for ca. 20år siden, iht. rekvirent. Sort stål takrenner og nedløp. Fotbeslag på pipe. Nytt for ca. 5år siden iht. rekvirent. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Kledning fra byggeår. Det er begrenset lufting av kledning. Stedvis manglende musetetting. Vinduer/dører: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Alle vinduer skiftet ut etter byggeår. Det ble funnet vinduer fra 1991, 1992, 2002 og 2010. Det ble ikke funnet vinduer med punkterte glass ved befaring. Med hensyn til alder, på eldste, på vinduer kan det ikke utelukkes at det kan være vinder med punktert glass, som må påregnes skiftet. Entredør med slett innside, sporfrest utside i tett utførelse. Dør fra 1990 iht. dato på dør. Hev-skyv terrassedør med helt glassfelt. Dør fra 2016, iht. dato i glass. Terrasse: Fundamentert direkte på fjell. og med stolper satt til fjell. Synlig fjell i/ved terrasse. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Levegg i tre mot øst. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Konstruksjon fra byggeår. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  11.1. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet til automatsikringer 12. august 2019. Arbeid utført av Innovasjon Elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. KJenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, det ble bytte til ny måler av El-verket Høland ca 2016.

  Innhold
  Tittutveien 36 er en koselig og velholdt hytte i skjermede og naturskjønne omgivelser. Her kan skuldrene senke seg til lyden av fuglekvitter og suset i trærne, og utmerkede solforhold nytes på en stor terrasse ved stuen. Det er nærhet til gode bade- og fiskemuligheter. Det er også egen grillhytte på eiendommen. Det er vei helt frem, og bilen parkeres på egen tomt. Inne fremstår hytta med hyggelige farge- og materialvalg og god planløsning. Stuen har en koselig peis, og på kjøkkenet er det bl.a. oppvaskmaskin. Videre har hytta separat toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett, sanitærrom med dusjkabinett, en pen entré og to soverom med garderobeskap. Lagringsplass finnes i en utebod på ca. 3 kvm. Kort fortalt - Velholdt og koselig hytte. - Naturskjønt og usjenert. - Bilvei helt frem sommerstid. - Parkering på egen tomt. - Naturtomt på 872,9 kvm. - Stor, solrik terrasse. - Grillhytte på ca. 10 kvm. - Entré med gulvvarme. - Toalettrom og sanitærrom. - Lys stue med ildsted. - Praktisk kjøkken. - 2 soverom med skap. - Elskap med automatsikringer. - Varmtvannsbereder på 116 l. - Hytta har kun sommervann. Planløsning 1. etasje: Vindfang, toalettrom, gang, sanitærrom, 2 soverom og stue/kjøkken. Annet: Utebod på ca. 3 kvm. Entré Entreen har lysmalt panel på veggene og terracottafargede fliser på gulv med gulvvarme. Her er det plass til både knaggrekker og skohyller. Kjøkken Kjøkkenet er praktisk utformet. Innredningen har lyse, profilerte fronter, takhøye skap og grå laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Over benken er det lysegrå plater og arbeidsbelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkestikk og en liten, integrert oppvaskmaskin. Stue Stuen har lyseblå vegger og laminatgulv. Vinduer i tre himmelretninger gir rommet naturlig lyssetting, og det er utsyn mot skogen. En oppmurt peis med innsats sørger for lun hygge på kjøligere kvelder. Fra stuen er det utgang til en stor, solrik terrasse. Toalettrom og sanitærrom Toalettrommet ligger i tilknytning til entreen, og har hvitmalt panel på veggene, belegg på gulvet, panelovn og et montert Cinderella forbrenningstoalett. Sanitærrommet har lysmalt panel på veggene, plate i flisimitasjon ved servant og belegg på gulv. I tillegg til servanten har rommet speil, belysning, veggskap og dusjkabinett. Soverom og garderobe Det er to soverom i hytta, og begge har lysmalte vegger og laminatgulv. Begge soverommene har garderobeskap, og på det minste rommet er det plassbygd køyeseng. Lagringsplass finnes i en utebod på ca. 3 kvm ved terrassen.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Kledning fra byggeår. Det er begrenset lufting av kledning. Stedvis manglende musetetting. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Begrenset lufting i nedre kant av kledning. Normal byggemetode ved oppføring. Det er manglende lusing/musetetting mellom kledning på hele del ved vindfang/toalettrom. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Musebånd/lusing må etableres. Ingen umiddelbar utbedringsbehov for lufting av kledning. Det må etableres lusing/musetetting på deler der dette mangler. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Takstoler i hjemmelaget utførelse. Kaltloft med tilgang fra utvendig luke. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er avvik: Begrenset ventilering av skråhimling over vindfang/toalettrom. Det er ikke vindsperre opp i ende på isolasjon ved yttervegger. Stedvis er isolasjon brettet opp fra himling. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Tiltak: Det anbefales nærmere undersøkelser, evt. etablering av tilstrekkelig luftespalte i skråhimlinger. Det bør etableres vindsperre mot isolasjon på langvegger/raft og isolasjon bør legges korrekt på plass. Innvendig > Innvendige dører 3-speil heltre furu dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til soverom tar i karm og har noe treg funksjonalitet. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas justering av dør/dører. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom: Belegg på gulv, malt trepanel på vegger. Det er montert Cinderella forbrenningstoalett i rommet. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Åpen rørføring i krypkjeller. Gråvann går til grunn. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist lufting av avløpsanlegget. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det bør gjøres nærmere undersøkelser og evt. etablere lufteløsning på avløp. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Oppvarming av tappevann med ca. 116 liters varmtvannsbereder plassert i krypkjeller. Bereder fra 2000, iht. produksjonsdato på produktet. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er 23 år gammel. Bereder tilkoblet vanlig stikk med skjøteledning. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling av bereder. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse: Fundamentert direkte på fjell. og med stolper satt til fjell. Synlig fjell i/ved terrasse. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Levegg i tre mot øst. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverk med ca. 90cm høyde. Dagens krav er 100cm høyde på rekkverk. Det er litt for store åpninger i horisontale sprekker i rekkverk. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Innvendig > Sanitærrom Sanitærrom: Rom med belegg på gulv, trepanel på vegger. Rommet er ikke innredet som et våtrom. Det er ikke anlagt sluk i gulvet. Innredning/utstyr: Dusjkabinett og vegg-hengt liten servant. Vurdering av avvik: Rommet er ikke innredet som våtrom. Det må utvises forsiktighet ved bruk av rommet. Ved endret bruk må det påregnes renovering/innredning som våtrom. Tiltak: Rommet fungerer med dagens bruk.   Forhold som har fått TG3: Innvendig > Krypkjeller Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik: Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det ble påvist synlig innsig av vann og stående vann på fjell i krypkjeller. Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Det må undersøkes nærmere omfang og kartlegging av eventuelle skader. Organisk materiale/jord må fjernes fra krypkjeller. Kostnadsestimat er usikkert. Tomteforhold > Terrengforhold Skrånende fjelltomt. Deler av fjell med fall mot grunnmur. Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Fjell med fall mot hytte. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Det anbefales nærmere undersøkelser og eventuelt etablering av drenering for avledning av vann mot grunnmur. Kostnad er usikker. Lovlighet Fritidsbolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tak er forlenget ut over terrasse mot syd. Terrasse er også bygget større enn oppgitt på tegninger. Det må gjøres nærmere undersøkelser med offentlig myndighet hva gjelder tiltak som ikke er byggemeldt/godkjent og konsekvens av dette. Grillkåta Det foreligger ikke tegninger. Diverse Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Rehabilitert element pipe. Siste tilsyn 27.08.2019. Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra el-verket. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er bilvei helt frem på sommerstid, samt parkering på egen eiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer
  6873118

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  25 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000))

  42 042 (Omkostninger totalt)

  1 042 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Hytta er elektrisk oppvarmet med panelovner og med gulvvarme i entreen. Dette suppleres med vedfyring i peis med innsats i stuen. Hyttas varmtvannsbereder fra 2000 rommer ca. 116 liter og står plassert i krypkjelleren.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  2160

  Kommunale avgifter år
  2023

  Andre utgifter
  Forsikring, oppvarming, veiavgift osv.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/18/33: 28.06.1973 - Dokumentnr: 3972 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:18 Bnr:16 01.01.2020 - Dokumentnr: 808599 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:18 Bnr:33

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen: Eiendommen er ikke tilknyttet verken kommunalt vann- eller avløpsnett. Eiendommen er tilknyttet privat vei. Følgende opplysninger er hentet fra tilstandsrapporten: Karl den 12s vei og Tittutveien er privat vei. Det er årlig avgift for bruk av veien. Karl den 12s vei er bomvei med automatisk bom. I følge eiere er det årlig avgift på ca. 1000,-. Vann fra felles vannpumpe til flere hytter på feltet. Innlagt sommervann i hytte. Ingen tilknytning. Gråvann går til terreng. Da det er innlagt vann i hytte, er det iht. kommunen krav til godkjent avløp. Det anbefales nærmere undersøkelser med kommune angående avløpsordning. Tekst klippet ut fra kommunes hjemmeside: For alle utslipp skal det foreligge en utslippstillatelse. Der hvor det kun slippes ut gråvann, gjelder kravet likevel kun dersom det er innlagt vann. Det må påregnes utgifter og arbeid knyttet til godkjent avløpsordning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  25 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000))

  42 042 (Omkostninger totalt)

  1 042 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  42042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag tilsvarende kr. 49.500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr  2.500,- pr stk. med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 30.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr 30.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev