aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til vakre Frilsjøen.
Velkommen til vakre Frilsjøen.

LØKKEN VERK Frillsjøveien 55

Fritidseiendom med flott beliggenhet ved Frilsjøen. Fine turområder. Innlagt strøm.

 • kr 700 000
 • BRA-i 42 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 700 000
 • Omkostningerkr 36 640
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 736 640
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1960
 • Soverom2
 • Tomt1 000 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 700 000,00))   36 640,- (Omkostninger totalt)   736 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Flott fritidsområde ved Frilsjøen i Orkland kommune. Området er mye benyttet for friluftsliv og det er mange eksisterende hytter her. Kombinasjon av Frilsjøen, skog, turmuligheter og kort avstand til Løkken og Meldal sentrum, oppleves av mange som ideelt. Ved Frilsjøen har man campingplass. Flott badestrand like ved campingen, her møtes både lokale og fritidsfolk for å nyte en forfriskende dukkert. På campingen selges det fiskekort På eiendommen er det hytte, uthus (benyttet som anneks), redskapsbod, 2 mindre vedboder. Hytta er oppført i ca. 1960, og en del er gammel tømmerbygning fra 1800-tallet. Uthus/anneks er fra 80-tallet. Det er innlagt strøm i begge byggene. I hytta er det bio-do. Ikke innlagt vann, men brønn på eiendommen. Parkering ca. 200 meter fra eiendommen.
Stue

Frillsjøveien 55, Trøndelag

 • Tomt
  1000m²

  Beskrivelse av tomt
  Skrånende tomt med plenareal og naturtomt. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen er ikke oppmålt, kun skylddelt. Det tas derfor forbehold om tomtestørrelse og kjøper aksepteres et ev. avvik på tomtestørrelsen ved senere oppmåling. Konferer megler for nærmere opplysninger.

  Beliggenhet
  Flott fritidsområde ved Frilsjøen i Orkland kommune. Området er mye benyttet for friluftsliv og det er mange eksisterende hytter her. Kombinasjon av Frilsjøen, skog, turmuligheter og kort avstand til Løkken og Meldal sentrum, oppleves av mange som ideelt. Fra eiendommen er det kort gange ned til Frilsjøen. Orkland kommune er en attraktiv fritidskommune. Området er lett tilgjengelig med ca. 40 min kjøring fra Orkanger og i overkant av 1 time fra Trondheim kommune. Det er få minutters kjøring til butikk, både i Meldal og Løkken sentrum. Ved Frilsjøen har man campingplass. Flott badestrand like ved campingen, her møtes både lokale og fritidsfolk for å nyte en forfriskende dukkert. På campingen selges det fiskekort. Eiendommen har lett adkomst med parkering ved eiendommen.

  Adkomst
  Fra Trondheim kjører du E39 til Orkanger, fortsetter til Fannrem og følger Rv 65 mot Svorkmo. Ved Svorkmo følger du skilting til Løkken verk. Sving til venstre mot Frilsjøen/Hovin. Følg veien og ta til høyre rett før brua før man kommer til Frilsjøen. Her står søppelcontainere. Følg veien til endes, og hytta er på høyre side av veien. Se vedlagte kart.

  Byggemåte
  Utdrag fra rapport utført av takstmann Egil Indergård (se rapport i salgsoppgaven for nærmere info): "Hytta er oppsatt i 1960 av tømmer fra 1800-tallet. Påbygd i 1978 og 2005. Hovedkonstruksjon av tømmer og bindingsverk, utvendig kledd med stående kledning. Vinduer av 2-lags glass fra 2004. Taktekking av metallplater fra 1978. Hytta har innlagt strøm, men ikke vann."

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Dette er kun utdrag fra selgers egenerklæringsskjema (se vedlagte skjema i sin helhet i salgsoppgaven): 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja Skjeve gulv da pipa står på fjell men ikke hele steinmuren rundt. 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja Det kommer inn mus om høsten. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Tensio hadde kontroll 31.05.2024 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Alt av vedlikehold og reparasjoner er utført av forrige eier fram til 1992 . Terassen og innkledningen av inngangspartiet har min svoger utført. Og ellers all nødvendig vedlikehold og reparasjon etter 1992.

  Innhold
  Hytte: Opprinnelig stabbur som ble flyttet til eiendommen ca. 1960. Tilbygget og består i dag av gang, wc, stue, kjøkken, sovealkove (ikke vindu) og soverom. På wc er det servant med pumpe til vann. Uthus (benyttet som anneks): Oppholdsrom og rom benyttet som soverom. Her er servant/utslagsvask. Merk at bygget er tegnet og godkjent som uthus iht. tegninger mottatt fra kommunen, ikke anneks. Det er ikke bruksendret for dagens bruk som soverom og oppholdsrom. Redskapsbod. Utedusj: Her er pumpesystem. 2 mindre vedboder.

  Standard
  Utdrag fra rapport utført av takstmann Egil Indergård (se rapport i salgsoppgaven for nærmere info): Innvendig er det gulv av furu. Veggene har tømmer / trepanel. Innvendige tak har trepanel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe. I følge selger ble det utført kontroll av pipe og ildsted i 2023. Innvendig har boligen furudører. Kjøkkenet har enkel standard. det er ikke innlagt vann, men et er montert utslagsvask med avløp ut. Kjøkkenet har furugulv og panel på vegger. Det er ikke ventilator over stekesone. Toalettrommet er etablert i 2004. Furugulv og panel på vegger. Av utsyr er det kompost-do og servant med 12v pumpe fra vannkanne. Rommet er ikke ventilert, men lufterør fra toalett og vindu på vegg. Det er montert utedusj og varmtvannstank fra bod." Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Terrengforhold Forhold som har fått TG3: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering ca. 200 meter i nedkant for eiendommen. Det går sti fra parkeringen og opp til eiendommen. Det er ikke tinglyst rett til parkering.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 700 000,00))   36 640,- (Omkostninger totalt)   736 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  El og ved.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  1047

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  I kommunale avgifter inngår feiing og tilsyn. Det betales i tillegg kr 1987,50,- til ReMidt for fritidsrenovasjon pr. 2024.

  Info om eiendomsskatt
  Det er ikke eiendomsskatt i Orkland kommune.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5059/467/12: 16.02.1925 - Dokumentnr: 900026 - Borett BEST. OM BORETT
  RETTIGHETSHAVER: BERG MARIT
  Overført fra: Knr:5059 Gnr:467 Bnr:1
  18.07.1964 - Dokumentnr: 2070 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:5059 Gnr:467 Bnr:1
  01.01.2018 - Dokumentnr: 206457 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1636 Gnr:67 Bnr:12
  01.01.2020 - Dokumentnr: 288093 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5023 Gnr:67 Bnr:12


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det er kun mottatt tegninger av uthus, ikke av hytta. Dette skyldes trolig byggets alder. Megler får dermed ikke kontrollert dagens bruk mot godkjente tegninger. Merk at annekset er tegnet og godkjent som uthus iht. tegninger mottatt fra kommunen, ikke anneks. Det er ikke bruksendret for dagens bruk som soverom og oppholdsrom. Dette vil være ny eiers ansvar og risiko. Konferer megler ved ev. spørsmål.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Privat avkjøring ved brua på Frilsjøen. Eier må betale for ev. brøyting og vedlikehold. Beløp kan variere etter behov og ev. vedlikehold/oppgraderinger. På sommeren er det ca. 200 meter å gå opp fra parkeringen. Her er det sti. Det er ikke tinglyst rett til parkering. Iflg. eier betalte de 500,- for 2023 for vedlikehold/brøyting. Det var tidligere ikke brøytet inn fra avkjøringen før Frilsjøen, men iflg. eierne har det blitt brøytet sist vinter. Det gis ingen garanti for at dette fortsetter. Vann: Ikke innlagt. Brønn på eiendommen. Avløp: Det er bio-toalett med to kamre. Iflg. eier tømmes denne hver andre år.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område for fritidsbebyggelse, nåværende. Kommunen opplyser at det ikke foreligger reguleringsplan, og at kommuneplanen gjelder. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 700 000,00))   36 640,- (Omkostninger totalt)   736 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  36640

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget, dog minimum kr 45 000,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingshonorar kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 13 900,-, visninger kr 1990,-, samt dekning for alle dokumenterte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand, er det avtalt at oppdragsgiver skal betale alle dokumenterte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Anders Skjetne Rygg

Megler

Anders Skjetne Rygg

91 75 88 29

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev