aktiv-eiendomsmegling
Annet
Annet

LØKKEN VERK Torvgata 31

Enebolig på idylliske og barnevennlige Bjørnli. Sjarmerende og eldre trehusbebyggelse.

  • kr 1 300 000
  • BRA 138 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 1 300 000
  • Omkostningerkr 51 742
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 351 742
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1920
  • Soverom3
  • ArealP-rom 119 m²
  • Tomt762.6 m²
  • Eierform tomtFestet
  • 1 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 300 000,00))   51 742,- (Omkostninger totalt)   1 351 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Eiendommen ligger på Bjørnli. Bjørnli er et idyllisk område bestående av stort sett eldre småhusbebyggelse fra gruvetiden på Løkken. Det er ca. 4 km til Løkken sentrum. Her har man butikker, skole, bank/forsikring m.m. På Bjørnli har man nyere barnehage på Vemyrstoppen. Det er skoleskyss til Løkken (Montessori skole) og til felles skole i Meldal. Boligen er fra ca. 1920. Trolig tilbygget på 1970 og 90-tallet. Noe oppgradert over tid. Se rapport fra takstmann for nærmere info. Kjeller: Gang, eldre bad, bod og vaskekjeller. 1. etg: Stue, kjøkken, bod, bad vindfang og gang. 2. etg: Gang og 3 soverom. Det ene soverommet har ikke vindu, kun verandadør. I tillegg halvpart av uthus. Det er én garasje som eier disponerer. Denne er utenfor tomten.
Stue

Torvgata 31, Trøndelag

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    Kjeller: 30 kvm
    1. etasje: 69 kvm
    2. etasje: 39 kvm
    Primærrom
    Kjeller: 15 kvm Følgende rom inngår i P-rom: Kjeller: Gang, eldre bad og vaskekjeller.
    1. etasje: 65 kvm Følgende rom inngår i P-rom: 1. etg: Stue, kjøkken, bad, vindfang, trapperom og gang.
    2. etasje: 39 kvm 2. etg: Gang og 3 soverom



    Tomt
    762.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Festetomt like ved Torvet på Bjørnli. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Bjørnli fremstår barnevennlig og som ei levende lita bygd. Det er flyttet inn mange barnefamiler på de senere år. Her har man gangavstand til barnehage og skoleskyss samt umiddelbar nærhet til naturen. Det er også ballbinge på Bjørnli.

    Adkomst
    Se kart. Visningsskilt inn til eiendommen ved annonserte visninger.

    Bebyggelse
    Området består i hovedsak av eldre småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehage med gangavstand fra eiendommen.

    Skolekrets
    Montessoriskole på Løkken og skole i Meldal.

    Byggemåte
    Utdrag fra rapport utført av takstmann Egil Indergård (se tilstandsrapport i salgsoppgaven for nærmere informasjon): Boligen er oppført i 1920. Det ble påbygd stue med terrasse over i 1973. I 1993 ble det bygd over terrassen og etablert 2 soverom. Hovedkonstruksjon av bindingsverk, utvendig kledd med stående kledning. 2-lags vinduer og metallplater som taktekking. Det bemerkes at enkelte bygningselementer er i ferd med å nå / har nådd forventet brukstid slik at det må påregnes oppgraderinger av enkelte bygningselementer.

    Innhold
    Kjeller: Gang, eldre bad, bod og vaskekjeller. 1. etg: Stue, kjøkken, bod, bad vindfang og gang. 2. etg: Gang og 3 soverom. Det ene soverommet har ikke vindu, kun verandadør. I tillegg halvpart av uthus. Det er én garasje i rekke som eier har disponert. Denne er utenfor tomt og det er ingen tinglyst rettighet. Gis ingen garanti for ny eier. Garasjen er nr. 4 i rekka.

    Standard
    Så fremt annet ikke avtales er det kun ev. integrerte hvitevarer som medfølger handelen. Utdrag fra rapport utført av takstmann Egil Indergård (se tilstandsrapport i salgsoppgaven for nærmere informasjon): Innvendig er det gulv av laminat og belegg. Veggene har malte plater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det foreligger ingen informasjon ang. radonmålinger. Boligen har elementpipe. Det foreligger pålegg om utbedring av ildfaststein i vedovn. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen furu dører. Bad kjeller Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Hulltaking ikke foretatt da rommet står foran full oppgradering. Vaskerom Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Hulltaking ikke foretatt da rommet står foran full oppgradering. Bad 1. etasje Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 15. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Rommet har servant, toalett og dusjvegger/hjørne. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i Gang. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 9. Kjøkkent har vinylbelegg på gulv og plater på vegger. Vetiltator over stekesone. Kjøkken er av eldre dato, og har bruksslitasje. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Innvendige vannledninger er av kobber. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. I følge selger ble det skiftet sikringsskap samt utført el-kontroll i 2008. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon Innvendig > Overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Pipe og ildsted Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avkøpsrør Tomteforhold > Drenering DET ER OGSÅ FLERE FORHOLD SOM HAR FÅTT TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak). Se rapporten i salgsoppgaven for nærmere informasjon. Her står hvert enkelt punkt beskrevet med tilstandsgrad og ev. utbedringskostnader. Konf. megler ved ev. spørsmål.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Nedløp og beslag Våtrom > Generell > Vaskerom Våtrom > Generell > Bad

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering på tomt. Dagens eier har disponert to garasjer som ligger utenfor tomten. Dette er ingen tinglyst rett og det gis ingen garanti for at ny eier får videreført samme avtale. Konf. megler ved ev. spørsmål.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det foreligger kun plantegninger fra 1970-tallet. Fasadetegninger fra 1993 i tillegg. Megler får dermed ikke undersøkt dagens bruk med godkjente tegninger etter siste tilbygning. Iht. fasadetegninger fra 1990-tallet er det avvik. Bl.a. altandør der det er inntegnet vindu. Kjøper overtar ev. risiko knyttet til dette. Konferer megler for mer informasjon. Det ble oppdaget lekkasje i boligen i 2024. Se rapport fra Recover januar 2024. Se skaderapport som er vedlagt i salgsoppgaven for nærmere info.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 300 000,00))   51 742,- (Omkostninger totalt)   1 351 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Oppvarming er el. og vedovn. Varmepumpe.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    17463

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Det betales i tillegg kr 4000,- pr. år til ReMidt for renovasjon.

    Formuesverdi primær
    525413

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    1891486

    Formuesverdi sekundær år
    2021

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5059/429/2/43: 26.06.1984 - Dokumentnr: 3899 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
    Festetid: 80 år
    ÅRLIG AVGIFT NOK 916
    BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
    Gjelder denne registerenheten med flere
    01.01.2018 - Dokumentnr: 250022 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1636 Gnr:29 Bnr:2
    Gjelder denne registerenheten med flere
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1367117 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5023 Gnr:29 Bnr:2
    Gjelder denne registerenheten med flere


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest datert 19.08.74. Denne gjelder tilbygg. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

    Vei, vann og avløp
    Vann og avløp: Offentlig via private stikkanlegg. Vei: Private veier på Bjørnli som blir brøytet og strødd av kommunen. Her må forventes betaling til Velforening for vedlikehold og ev. kostnader.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Området på Bjørnli er en hensynssone for bevaring av kulturmiljø, noe som bl.a. innebærer at det foreligger retningslinjer for å bevare områdets preg. Dette gir også klare føringer ved restaurering, tilbygg etc. Kopi av reguleringsplaner m/bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Reg.plan Bjørnli er vedlagt i prospektet. Konf. megler eller kommunen ved ev. spørsmål.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 300 000,00))   51 742,- (Omkostninger totalt)   1 351 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    51742

    Betalingsbetingelser
    Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  14 900,- og visninger kr  1990, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  40 000,-.  Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle dokumenterte utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anders Skjetne Rygg

Megler

Anders Skjetne Rygg

91 75 88 29

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev