aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gamleveien 191 G - Et usedvanlig praktisk rekkehus med flott terrasse og hage med gode solforhold, sentralt plassert nær Ahus og Lørenskog

Lørenskog Gamleveien 191G

Koselig, lite rekkehus med stor solfylt terrasse/hage i landlige omgivelser kun få min. gange fra Ahus!

 • 2 850 000
 • BRA 38 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 850 000
 • OMKOSTNINGER8 760
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 922 108
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 962
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 38 m²
 • ANDEL FELLESGJELD63 348
 • FELLESKOST./MND3 328
 • TOMT10 259 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 850 000,- (Prisantydning)
  63 348,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 913 348,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 760,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 922 108,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Utrolig fint og praktisk, lite rekkehus med alt på ett plan. Stor solfylt terrasse og hyggelig hage. Beliggende i vakre og landlige omgivelser, med kun få minutters gange til Ahus og nært Triaden, Metro, buss, tog, b.hager, skoler og fritidstilbud!

Effektiv løsning bestående av entré, stue/sp.stue/kjøkken, en soveromsalkove, ett lite soverom og bad/wc.

•Kabel-TV og bredbånd inkludert i fellesutgifter
•Nye automat-sikringer
•Biloppstillingsplass kan leies for kr 150,- pr. mnd.
•Ingen dokumentavgift
•Attraktivt og barnevennlig
•Naturskjønnt med landbruksarealer og Østmarka som nabo!
•Kun 15-20 min kjøring til Oslo sentrum
•Veldrevet og rolig borettslag
•Tak utbedret i regi av borettslaget
•Felles oppbevarings-bod samt verktøys-bod hvor borettslagets medlemmer kan låne verktøy
•Fellesvaskeri
Stue

Gamleveien 191G, Viken

 • Rekkehusleilighet på ett plan, oppført i 1962. Boligen er jevnlig vedlikeholdt i nåværende eiers eietid og fremstår som fin. Ut fra dagens krav til standard og funksjonstid på utstyr og overflater, bør det påregnes noe oppgradering av overflater og utstyr;

  Gulv: Laminat på gulv. Fliser i baderommet.
  Vegger: Malte, glatte flater. Fliser i baderommet.
  Himling: Malte flater. Noen downlights i stue/kjøkken samt gang/vindfang.

  Baderom med hovedkonstruksjon fra byggeår. Støpejernssluk fra byggeår. Gulv med fliser og varmekabler. Vegger med fliser og noe panel. Himling med malte plater. Heldekkende servant på benkeskap med glatte fronter. Speil med lys, toalett og dusj bak forheng. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Kjøkken fra 2019 med glatt innredning og benkeplate i laminat med oppvaskkum. Integrert platetopp (induksjon) og stekeovn. Ventilator med kullfilter over platetopp. Lys under overskap og fliser mellom over- og underskap.

  Anmerkninger i vedlagte tilstandsrapport som gjelder utvendige forhold/konstruksjon/rør påhviler borettslaget og er ikke særskilt omtalt i salgsoppgaven.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Rekkehuset har beliggenhet i rolig og etablert boligområde på Nordbygda i Lørenskog kommune, og ligger solrikt og luftig plassert i Østbyenga borettslag, like ved Østbyenga gård, i nærheten av Ahus.

  Dette er et barnevennlig boligområde i idylliske og landlige omgivelser, med nærmeste ballbinge på andre siden av gaten. Barna går på 10 minutter bort til Hammer ungdomsskole, og til både Kurland og Fjellhamar barneskole er det ca 10 minutter på sykkelen. Barnehager på Kurland, Løvenstad, Finstadjordet, Strømmen og Lørenskog

  Kort avstand til offentlig kommunikasjon, med bussholdeplass i Østbyveien og Hovelsrudveien hhv. 200 og 260 meter fra boligen. Nærmeste togstasjon er Fjellhamar stasjon, ca 2,2 km fra boligen.

  Videre ligger boligen i nær tilknytting til marka med flotte turmulighet sommer som vinter, det er en drøy kilometer bort til Lørenskoghallen, og det er flere golfbaner i distriktet. Videre har du tilbud som Sørlihavna aktivitetspark, Idrettsanlegget Hammer-feltet, Fjellhamardammen - sandvolleybane, SNØ, Norges første og ett av verdens største innendørs skianlegg, ishall på Solheim og lysløyper i Østmarka.
 • Rekkehus på ett plan.

  Taktekking: Profilerte stålplater med ukjent alder. Det er ukjent alder, men
  takstingeniørens vurderinger er gjort ut fra at det er antatt at ikke mer
  enn halve levetiden er brukt opp for yttertak og undertak. Det
  anbefales å kontakte styret for nærmere detaljer/undersøkelser.

  Nedløp og beslag: Renner og nedløp i stål/plastbelagt stål med ukjent alder.

  Yttervegger: Yttervegger i bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning trolig fra byggeår. Andelseier har ansvar for maling og enkelt vedlikehold. Øvrig vedlikeholdsansvar er i henhold til vedtekter borrettslagets ansvar og ikke hver enkelt andelseier.

  Takkonstruksjon: Saltak i trekonstruksjon. I henhold til vedtekter i borettslaget er vedlikeholdsansvaret for denne bygningsdelen borrettslagets ansvar og ikke hver enkelt andelseier.

  Vinduer: Isolerglass fra 1977, 1996 og 2019. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Slitte tettelister. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer/dører. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Noe vedlikehold må man regne med og utskiftning av vinduer kan ikke utelukkes at er nødvendig.

  Dører: Inngangsdør antatt fra byggeår. Terrassedør med glass fra 1996. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass, dører som er vanskelig å åpne eller lukke, utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Terrassedøren har knekt håndtak. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet og det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.

  Terrasse: Terrasse i trekonstruksjon med beisede terrassebord. Areal på ca 29 m². Terrassen er noe enkelt fundamentert mot terreng. Noe svikt i enkelte bord. En må regne med jevnlig vedlikehold og at skjevheter kan oppstå.

  Etasjeskille/gulv mot grunn: Bjelkelag av tre over krypkjeller.

  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Krypkjeller: Bjelkelag av tre over antatt krypkjeller. Ukjent oppbygging med tanke på isolasjon, lufting og fuktsikring.

  Vannledninger: Vannrør i kobber med forskjellig alder. Noe er antatt fra byggeår. Stoppekran i baderom som ikke er funksjonsprøvd da den er av gammel type og lekkasjer lett kan oppstå ved bruk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Ifm. evt. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Avløpsrør: Avløpsrør i plast og støpejern. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Ventilasjon: Bygningens ventilasjonssystem er basert på naturlig ventilasjon basert på termisk oppdrift (varm luft stiger) og tilluft fra ventiler/spalter. Det er mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen og det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Det anbefales på generellt grunnlag å bedre ventilasjonen i boligen og etablere mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.

  Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca ca 28 liter fra 2007. Det er montert automatisk vannstopper i kjøkkenbenken.

  Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer fra 2022. 5 fordelingskurser. Overspenningsvern.

  Drenering: Dreneringen antas å være utført i henhold til praksis på byggeår. Ingen rom under terreng annet enn krypkjeller. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Grunnmur og fundamenter: Bygningen er oppført med fundamenter av støpt betong som ringmur med krypkjeller. Under inngangsparti og deler av alkove er boligen trolig fundamentert med påler.
 • Bruksareal: 38 kvm
  Primærrom: 38 kvm

  Innvendig målte arealer. Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er tatt med i oppgitte arealer. Arealet er avrundet oppover (vanlig avrundingsregel).

  Fra stue er det utgang til terrasse på ca 29 m² og videre til "egen" hageflekk og fellesarealer.

  Soverom (tidligere kjøkken) er på ca 3,7 m². Dette er mindre enn anbefalt størrelse for soverom. Anbefalt størrelse er på 7 m².

  Alkove er omtalt som alkove og ikke soverom. Lysflaten er for liten for å definere rommet som soverom. Alkove er på ca 4,3 m².

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligen er bygget på. Opprinnelig bodrom er integrert i det som er omtalt som alkove.

  Felles vaskeri og felles sportsbod i underetasje i Gamleveien 195, hvor hver boenhet har sitt avmerkede areal.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er oppvarmet med varmekabler på badet. Nåværende eier har benyttet flyttbare panel/radiatorovner.
 • Eiet fellestomt for borettslaget. Pent opparbeidet hage og terrasse på ca 29 kvm utenfor stuen. Fine fellesarealer med plen, prydbusker og beplantning, asfalterte biloppstillingsplasser og gangveier.
 • Borettslaget har 30 parkeringsplasser og 23 garasjer, som fordeles av styret etter venteliste. Det var pr. 7/4-2022 ledige P-plasser og 3 personer på venteliste for å få garasje.

  Andelseier kan leie fast parkeringsplass som blir merket etter henvendelse til styret, og man må betale den til enhver tid gjeldende takst. Parkeringsbevis skal ligge lett synlig i bilen.

  Man kan ikke leie parkeringsplass uten å disponere kjøretøy.
  Maksimum 2 biler pr. leilighet kan oppbevares på området.
  Alle beboere får tildelt 2 stk. gjesteparkeringskort.
  Beboere som disponerer garasje skal i hovedsak benytte denne til parkering.
  Biler uten skilt og biler som er mer enn 6 meter lange, campingvogner og bobiler skal ikke oppbevares på området.
  Det leies ut kun 1 garasje til hver boenhet, men det kan i tillegg søkes om 1 P-plass.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann, avløp via private stikkledninger/veier.
 • Forretningsfører: BORI (63 89 02 00)
 • Østbyenga Borettslag ble stiftet 04.10.1961 og har organisasjonsnummer 850 190 542. Postadresse: Postboks 323, 2001 Lillestrøm

  Borettslaget er tilknyttet BORI og iht. borettslagets vedtekter praktiseres forkjøpsrett. Når en andel skifter eier har andelseierne i borettslaget, og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget, forkjøpsrett. Kjøper må godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar å bli styregodkjent. Dersom kjøper ikke godkjennes som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers egen regning og risiko. Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

  Borettslaget består av 36 andelsboliger, fordelt på 6 bygninger med adressene: Gamleveien 189, 191, 193, 195, 197 og 199 i 1474 Lørenskog

  Eiendommen har gnr 85 bnr 28-31 i Lørenskog kommune.

  Det er ikke planlagt større vedlikeholdsprosjekter i 2022 og det er kun budsjettert med forefallende vedlikehold. Borettslaget vil få utarbeidet en tilstandsrapport og vedlikeholdsplan som vil hjelpe oss å planlegge fremtidig vedlikehold. Det er ikke foretatt avsetninger til fremtidige vedlikeholdsansvar, større vedlikeholdskostnader vil måtte finansieres ved lånopptak.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt med to husdyr pr. enhet etter skriftlig søknad til styret. Husdyr kan holdes i den grad det ikke er til bry for andre beboere. Det er båndtvang for hunder på hele området.
 • Borettslagets eiendommer, bygninger m.m er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polise nr 84934678.
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • 3 328,- pr. mnd.

  Kostnadene er fordelt som følger:
  Felleskostnader: 2 259,-
  Stipulerte kapitalkostnader 522,-
  Stipulerte kapitalkostnader 113,-
 • Andel fellesgjeld kr 63 348,- pr.

  Andel fellesformue kr 9 331,- pr.
 • Aksjeselskapets samlede fellesgjeld ifølge forretningsfører var kr 2 529 540,- pr. 08.11.22.

  Spesifikasjon av lån:
  Lånenummer: 11468835 1 i Husbanken
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 08.11.2022: 1.38% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 16
  Saldo per 08.11.2022: 437 105
  Andel av saldo: 10 947
  Første termin/første avdrag: 01.01.2013
  Siste termin: 01.10.2026
  Flytende

  Lånenummer: 60308110985 i Nordea Bank ABP
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 08.11.2022: 3.95% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 27
  Saldo per 08.11.2022: 2 092 435
  Andel av saldo: 52 402
  Første termin: 30.06.2021
  Første avdrag: 20.06.2021
  Siste termin 31.12.2035
 • Borettslaget er forsikret i Borettslagenes Sikringsordning AS mot tap av andelseiers manglende innbetalte felleskostnader.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Andelseieren kan overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i året. Andelseier plikter på forhånd å melde bruker og bruksoverlatingens varighet til styret. Overlates bruken av boligen ut over 30 dager, kan dette ikke gjøre uten samtykke fra styret.

  Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
  andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år.
  andelseieren er en juridisk person.
  andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.
  et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.
  det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

  Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det og dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

  Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

  Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter ovenfor borettslaget.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i området som i kommuneplan 205-2026 er avsatt til boligbebyggelse.

  Kommuneplaner
  Id 00-2-01 - Kommuneplanen
  krafttredelse: 11.02.2015
  Delareal: 10 259 m
  Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

  Kommunedelplaner
  Id 00-8-06 - Differensiert forvaltning av vassdragene i Lørenskog
  Ikrafttredelse 11.06.2003
  Delareal 3 m
  Retningslinjer: Vassdragsbelte klasse 2 RPR

  Reguleringsplaner
  Id 44-4-04 - Gamleveien 203
  Ikrafttredelse: 06.02.2008
  Delareal: 1 m
  Formål: Annen veigrunn
 • Andelsnr. 11 Orgnr. 850190542 i Lørenskog kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt kr 29 900,- i provisjonsvederlag for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr 19 900,-, Aktiv Treff med finn.no markedsføringspakke kr 16 900,-, visninger/befaring/overtagelse kr 1 990,-/stk, oppgjørshonorar kr 7 500,- og utskrift fra grunnbok kr 860,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 30 090,-. Utleggene omfatter foto, tingl. gebyr, eierskiftegebyr, informasjonsgebyr, tilstandsrapport og boligselgerforsikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid begrenset oppad til kr 19 900,-, samt øvrige vederlag og utlegg nevnt over. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Le Thu Thi Ngo
Erik Steen

Megler

Erik Steen

41 64 11 35

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev