aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skigata 14!

Luftig, innbydende 2(3)-roms selveier med stor hjørnebalkong, heisadkomst og garasjeplass. Skjermet, sentral beliggenhet

 • 4 100 000
 • BRA 53 m²
 • PRISANTYDNING4 100 000
 • OMKOSTNINGER114 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 214 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 019
 • AREALP-rom 53 m²
 • FELLESKOST./MND3 562
 • TOMT10 692 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-))
  --------------------------------------------------------
  114 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 214 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Moderne og luftig 2-roms selveier.
- Hjørneleiligheten ligger i 4. etasje.
- Det er heisadkomst til alle etasjer.
- Velstelte, innholdsrike fellesarealer.
- Medfølgende p-plass i garasjekjeller.
- Overbygd hjørnebalkong på 19 kvm.
- Pen entré med vannbåren gulvvarme.
- Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
- Stilrent, fint og velutstyrt kjøkken.
- Plass til spisestue ved kjøkkenet.
- Helfliset, delikat bad/wc/vaskerom.
- Pent soverom med garderobeskap.
- Disponibel lagringsbod i kjelleren.
- Vannbåren gulvvarme i alle gulv.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Planløsning
4. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, soverom og stue/kjøkken.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 8 kvm.
Her er det god plass til sofagruppe, lenestol og tv-/mediastasjon, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familie og venner til hyggelige måltider rundt et spisebord.

Skigata 14, Viken

 • Entré
  Leiligheten ligger i fjerde etasje, og har adkomst via felles oppgang med heis og trapper. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med hvitmalte overflater og gyllent eikeparkettgulv. Her er det fin plass til ønsker garderobemøblement, og rommet ligger i hendig tilknytning til leilighetens bad.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har et tidsmessig og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, glatte fronter, vitrinedører og grå laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, mikrobølgeovn, stekeovn og koketopp, samt ventilator, benkebelysning og benkestikk.

  Stue
  Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et romslig og innbydende allrom. Den vinklede planløsningen gir fine, definerte soner for møblering - her er det god plass til sofagruppe, lenestol og tv-/mediastasjon, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familie og venner til hyggelige måltider rundt et spisebord.

  Allrommet har lysmalte vegger og det er enstavs eikeparkett på gulv med gulvvarme. Dagslyset strømmer inn via store vinduer i to himmelretninger, og ved stuen er det utgang til en solrik, overbygd balkong på ca. 19 kvm.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet fremstår som delikat og velholdt, med hvite fliser på veggene, downlights i himlingen og grå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har finerte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon, et veggskap og et stort speil med integrert belysning. Videre har badet vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.

  Soverom og garderobe
  Soverommet er holdt i en stilren kombinasjon med hvitmalte vegger og gyllent, enstavs parkettgulv. Et stort vindu sørger for rikt, naturlig lysinnslipp, og rommet har fin plass til kommode i tillegg til seng og nattbord. Leiligheten hadde opprinnelig et ytterligere soverom, og ved behov kan dette etableres på nytt. På soverommet er det garderobeskap, og leiligheten har lagringsplass i en disponibel kjellerbod på ca. 8 kvm.
 • Eiendommen ligger i et attraktiv og sentralt boligområde på Skårersletta i Lørenskog kommune, med gangavstand til alle servicefunksjoner, store kjøpesentre og kulturhus, samt kollektivtilbud med god forbindelse til Oslo S. Videre er det nærhet til skoler og barnehager.

  Skårerbyen er under utbygging og legger til rette for et helt nytt sentrumsliv i Lørenskog. Her kommer det en fantastisk ny bypark på 1500 kvm med flere ballplasser, og ikke minst blir Skårersletta bygd om til en attraktiv bygate. Med butikker og kafeer på gateplan får man en urban kobling mot grønne lunger, parker, torg og sosiale møtepunkter.

  I Lørenskog sentrum, i tilknytning til bussterminalen og Metro kjøpesenter, ligger Lørenskog Hus - et flott, nyere kulturhus. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsal/galleri, møterom, offentlige tjenester m.m.

  Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, golfbane, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog har ishockeylag som ligger helt i norgestoppen, og utøvere i verdenstoppen innen freestyle og discodans.

  Fra Røykås kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade- og fiskevann og flott turterreng. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane.

  I området ved Lørenskog stasjon finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken åpnet i 2020 og har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy!

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Bunnpris, Rema 1000 og Joker. For ytterligere servicetilbud er det kort vei til Triaden Lørenskog Storsenter som er i full gang med ut- og ombygging, og vil stå helt ferdig i 2023. Her blir det lagt vekt på spennende spisesteder, og flere av de vil nyte godt av ettermiddagssolen ut mot parken og Skårer vest.

  Strømmen Storsenter med 200 butikker og tilknyttede virksomheter, Lillestrøm sentrum og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

  Området har et godt offentlig transporttilbud og den nærmeste bussholdeplassen er Skåreråsen, vel 200 meter unna. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil tar det ca. 9 min til Strømmen Storsenter, 10 min til Lillestrøm, 17 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Støpt såle, antatt fundamentert til fast grunn (fjell) eller faste komprimerte masser. Leiligehten er prosjektert og bygget etter kravene i TEK 10. Boligen holder en gjennomgående god standard. Overflater av glatt malt utførelse samt gjennomgående parkett i hele leiligheten. Vinduer og terrassedør med isolerglass samt entredører som er brann- og lydklassifisert. Balansert ventilasjon, fjernvarme med vannbåren gulvvarme i hele leiligheten. Vannrør lagt rør-i-rør og avlpøpsrør i plast.
 • Bra/P-rom: 54/54 m²

  4. etasje: Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.

  Bod i kjelleren på ca 8 m². Merket C401.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme i alle rom. Det er balansert ventilasjon, samt mekanisk avtrekk over kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer, og varmt forbruksvann leveres fra fjernvarmeanlegg.
 • Eiendommen ligger sentralt og attraktivt til ved Skårersletta - en gate under spennende utvikling. Her er det fremtidige planer om en attraktiv miljøgate med variert tilbud til publikum, og som en allé med frodig vegetasjon på begge sider. Fellestomten er parkmessig opparbeidet med gressplen, prydbusker og asfalterte internveier, og ved store, steinbelagte områder er det felles sykkelparkering.

  Fra stuen er det utgang til en solrik, overbygget hjørnebalkong på ca. 19 kvm. Her er det god plass til grill og utemøblement, og det er fint utsyn mot de velstelte fellesarealene. Balkongen har dekke i tre og sort rekkverk med store glassflater. Det er montert screens og motorisert markise, og på husveggen er det moderne utebelysning.
 • Det medfølger reservert p-plass i felles, lukket garasjekjeller. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Det gjøres oppmerksom på at ved ervervelse av eiendommen da den var ferdigstilt ble garasjeplassen ved en feiltakelse ikke overført til eier. Eier har i hele sin eiertid brukt parkeringsplass 12 og betalt felleskostnader for garasjeplassen (kr 125,- per måned). Ansvarlig megler i DnB Eiendom bekrefter at de vil tinglyse 1/157 (som utgjør 1 garasjeplass) av gnr. 101 bnr. 14 seksjon 225 over til eier så raskt det lar seg gjøre. Dersom garasjeplassen ikke er overført innen overtagelse anbefales det å holde tilbake kr 250 000,- (markedsverdi for garasjeplass) på meglers klientkonto til overskjøtingen er gjennomført til ny eier.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning (22 86 59 99)
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Sameiet består av 226 seksjoner. Skårersletta Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 923994416, og ligger i Lørenskog kommune med følgende adresse:
  Skigata 2 - 18 og Skårersletta 52 - 58. Gårds- og bruksnummer: 101, 14.

  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er PWC.

  Generelt
  Alle blokkene er nå ferdig innflyttet, beboerne har kommet i orden og antall henvendelser har avtatt. Tiltakene som ble gjort rundt gulvvarmen forrige vinter ser ut til å ha gitt godt resultat, det har vært minimalt med henvendelser rundt dette denne vinteren.
  Det som har preget sameiet i perioden er ombygging av Skårersletta og utbyggingen av nabotomta mot nord. Arbeidet på Skårersletta medfører utfordringer med adkomst og avviklingen av trafikken. Vi får glede oss til høsten 2023 da arbeidet etter planen skal være ferdig. OBOS og AF-Gruppen har begynt på bygging av Midt, et kvartal som kommer til å ligne vårt på nabotomta mot nord. Dette medfører en del støv og støy som forhåpentligvis vil avta når grunnarbeidene er ferdig og den ordinære byggeprosessen starter opp.
  Styret har fortløpende dialog med Lørenskog Kommune og PEAB vedrørende Skårersletta og med AF-gruppen vedrørende oppførelsen av Midt. Dessverre har vi hele tiden utfordringer med søppel. Beboere setter fra seg søppel ved brønnene, i bod områder, i garasjen og andre steder på eiendommen. Dette pynter ikke, medfører at skadedyr tiltrekkes og påfører sameiet ekstra kostander. Styret oppfordrer alle til å ta ansvar her.
  Vi har også hatt tilfeller av skader på veggene i oppgangene pga flytteaktivitet og hærverk, noe som har medført at vi har måttet bekoste utbedring av dette, igjen unødvendige kostnader for sameiet.
  'Hytta' i gårdsrommet er kledd med treverk, slik at den kan tåle å bli brukt i forbindelse med ballspill og i tillegg ble den penere å se på.
  I garasjen er det nå etablert videoovervåkning og WiFi dekning. Har man aktivert tale over WiFi på telefonen er mulig å bruke telefonen til samtaler i garasjen. I tillegg gjør det bruken av OBOS-nøkkelen enklere.
  Styret har prøvd å få montert bom for å hindre unødvendig kjøring og parkering i gårdsrommet. Pga utfordringer med å finne en løsning som ikke hindrer adkomst for brannbiler og behov for å bruke Skigata som adkomst til garasjen i en periode ifbm arbeid på Skårersletta, så er dette stilt i bero inntil videre.

  Årsregnskapet 2021
  Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 5 542 006,-.
  Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 5 110 768.
  Resultat: Årets resultat på kr 436 430,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2021. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 2 045 945,-. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Det gis tillatelse til anskaffelse av hund og katt i sameiet forutsatt at de normalt holdes innendørs og
  holdes i bånd ved lufting.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 7248279
 • Formuesverdi som primærbolig kr 925 200 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 330 720 per 31.12.20
 • 3 562 pr. mnd. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, garasje (kr 125,-), vedlikeholdsfond (kr 108,-), bredbånd (kr 429,-), a-konto fjernvarme (kr 1 404,-) samt generell drift av sameiet.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 8 612,- pr. 31.12.21.
 • Ingen lån registrert for selskapet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 28.10.2019.

  Brukstillatelsen gjelder for bygg C, Skigata 14. I følge dokumentasjon mottatt fra ansvarlig søker er det ikke registrert mangler som er til hinder for midlertidig brukstillatelse. Gjennomføringsplan datert 23.10.2019 legges til grunn for tillatelsen. Følgende mindre vesentlige arbeider gjenstår ifølge innsendt dokumentasjon:
  - Noe asfaltering og beplantning.
  - Ferdigstillelse av øvrige deler av tiltaket. Gjenstående arbeider skal være utført innen mai 2020. Når arbeidene er utført skal det søkes om ferdigattest.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
  1961/280-3/8 Rettigheter iflg. skjøte
  28.01.1961
  Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 3029-101/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1989/10933-1/8 Erklæring/avtale
  30.10.1989
  Rett for Lørenskog Energiverk til å føre opp nettstasjon nærmere beskrevet.
  Overført fra: 3029-101/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2019/1118284-1/200 Bestemmelse om veg
  24.09.2019 21:00
  rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:193
  Bestemmelse om etablering av spunt.
  Gjelder også for senere fradelte parseller eller opprettede seksjoner
  Overført fra: 3029-101/14
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2021/1540959-1/200 Bestemmelse om veg
  07.12.2021 21:00
  Kan ikke slettes uten samtykke fra:LØRENSKOG KOMMUNE
  Org.nr: 842566142
  Rettighetshaver allmennheten
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Det er ingen tinglyste rettigheter i annen fast eiendom. Grunnbok kan ses hos megler.
 • Eiendommen er regulert til boligbebyggelse/forretning/offentlig eller privat tjenesteyting/næringsbebyggelse - kontor, hotell/overnatting, bevertning, annen næring (håndverksvirksomhet), plan 030 Skårersletta 50. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Det gjøres oppmerksom på at det i forbindelse med utbygging av nabotomten, Triaden og den nye gågata vil være en del byggestøy de neste årene.
 • Gnr. 101 Bnr. 14 Snr. 115 og Gnr. 101 Bnr. 14 Snr. 225 i Lørenskog kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1,25% av salgssum. I tillegg kommer kr 44 200,- og utlegg kr 13 431,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale kr 30 000,- samt påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anbjørg Hansen
Bendik Haug

Megler

Bendik Haug

97 95 10 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev