aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Lys og tiltalende 2-roms toppleilighet plassert i sjette etasje med heisadkomst.

LØRENSKOG Søster Mathildes gate 25

Tiltalende 2-roms toppleilighet i attraktivt boligområde. Romslig balkong, gode solforhold, fint utsyn og garasjeplass.

 • kr 3 200 000
 • BRA 43 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 200 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 306 670
 • EierformAndel
 • Byggeår2 007
 • Soverom1
 • ArealP-rom 43 m²
 • Andel fellesgjeldkr 96 838
 • Felleskostnaderkr 2 442
 • Tomt1 016 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 200 000 (Prisantydning) 96 838 (Andel av fellesgjeld)   3 296 838 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 306 670 (Totalpris inkl. omkostninger)
I et sentralt og attraktivt boligområde på Lørenskog, selges det en lys og tiltalende 2-roms toppleilighet plassert i sjette etasje med heisadkomst. Eiendommen ligger like ved Triaden Storsenter og sentrumsgata Skårersletta, og har også kort vei til gode kollektivtilbud og flotte turmuligheter. Fra stuen er det utgang til romslig balkong på ca. 14 kvm mot vest, som har fint utsyn og gode solforhold. Det medfølger biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller. Inne har leiligheten et lyst og tidsmessig fargevalg, og det er store vinduer som gir gode lysforhold. Du har tiltalende stue med god plass til spisebord, som ligger i åpen løsning til praktisk kjøkken. Videre har leiligheten helfliset bad/wc/vaskerom, fint soverom av god størrelse, samt utebod på balkong og disponibel bod i kjell

Søster Mathildes gate 25, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  6. etasje: 43 kvm
  Primærrom
  6. etasje: 43 kvm P-rom består av: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom. Bod i kjeller er på ca. 3 m².  Tomt
  1016m²

  Beskrivelse av tomt
  Leiligheten ligger i øverste etasje, og har en romslig balkong på ca. 14 kvm med fint utsyn til nærområdet. Den vestvendte balkongen har også gode solforhold i hyggelige omgivelser. Uteplassen er delvis overbygd, kan skjermes med markise ved behov og har nyere fliser på dekke. På den ene siden er det adkomst til utebod på ca. 2 kvm. Videre har du tilgang på en pent opparbeidet felleseiendom, med store grøntområder, variert beplantning og sittebenker.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde i Lørenskog kommune, rett ved Lørenskog Storsenter Triaden. Triaden har nylig utvidet med flere butikker og resturanter. Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka, med flere bade-/fiskevann og flott turterreng. Løypenettet strekker seg blant annet innover mot Mariholtet. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane. Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog Hus ligger i sentrum. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsal/galleri m.m. I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy! I 2021/2022 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarena med ski-inn/ski-out rett fra hotellet. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Vestparken, Meny og Coop Extra på Triaden. Førstnevnte ligger i umiddelbar nærhet, og leiligheten ligger også rett ved Lørenskog Storsenter Triaden. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Metro og Strømmen Storsenter - sistnevnte med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Offentlig kommunikasjon
  Den nærmeste bussholdeplassen er Vallerudveien, som ligger ca. 3-4 min gange unna. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur, flat takkonstruksjon antatt tekket med papp.Yttertak er ikke besiktiget. Det er bindingsverk i mellomliggende fasadefelter. Leilighetene har adkomst via felles oppgang i 1. etasje samt i underetasje og heis. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med sikkerhet ved visuell kontroll. Det er grunn til å tro at bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Yttervegger over grunnmur som utvendig er forblendet med tegl samt kledd med panel. Vinduer med 2 lags isoler glass med produksjonsår 2007. En B-30 og db-35 ytterdør med kikkehull. 2 lags isolerglass terrassedør. Utgang fra stue til en balkong på ca. 14m2 med utsikt mot fellesområde og nabolaget. Det er tilgang til en utvendig bod på ca. 2m2. Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt: Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er målt 1.08 meter. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er avvik: Det er observerte aldersrelaterte forhold i fuger som kan indikere oppgraderingsbehov. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er avvik: Det er observert svelling i innredning. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken/stue: Det er avvik: Kjøkken fremstår med noe slitasje. Det er observert svellinger i enkelt fronter, men vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har begrenset kunnskap om dens tilstand.

  Innhold
  - Tiltalende 2-roms toppleilighet. - Sentralt og attraktivt område. - Rett ved Triaden Storsenter. - Nær gode kollektivmuligheter. - Parkering i parkeringskjeller. - Heisadkomst til leilighetsplan. - Romslig balkong på 14 kvm. - Fint utsyn og gode solforhold. - Praktisk kjøkken i stuehjørnet. - Lys stue med store vinduer. - Helfliset bad/wc/vaskerom. - Fint soverom med garderobe. - Utebod og disponibel kjellerbod. - Varmtvannsbereder er fra 2022. Planløsning 6. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom. Annet: Kjellerbod og utebod.

  Standard
  Entré Det er heisadkomst opp til leilighetsplanet, og innvendig har boligen en hyggelig entré som ønsker velkommen. Rommet har to nisjer hvor det kan være garderobeskap og åpen garderobeløsning. Videre har entreen parkett på gulv og lysmalte veggflater, noe som stemmer fint med øvrige rom. Stue Hovedrommet i leiligheten er en lys og tiltalende stue som ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har store vinduer som supplerer rikelig med naturlig lys, og på utsiden ble det montert elektrisk screen for noen få år siden. Stuen har også et lyst og hyggelig fargevalg, trestavs parkett på gulv og utgang til romslig balkong. Kjøkken I det ene hjørnet av stuen har du et praktisk kjøkken med klassisk innredning. Innredningen er oppforet og har lyse, profilerte fronter, laminert benkeplate og nedfelt oppvaskkum av metall. Over benk er det hvite fliser, og under overskap har du lys og ventilator. For øvrig er det opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer. Bad/wc/vaskerom Fra entreen er det adkomst til et helfliset bad/wc/vaskerom som er utstyrt med åpent dusjhjørne. Rommet har mørke fliser på gulv med varme, samt hvite fliser på vegg. Innredningen består av heldekkende servant, hvitt servantskap, veggskap og speil med lys. Ellers er det toalett, opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk. Soverom og garderobe Leiligheten har et lyst og fint soverom hvor det er god plass til dobbeltseng og nattbord. Langs den ene veggen er det montert hvite garderobeskap med bra oppbevaringsmuligheter. Soverommet har adkomst via skyvedør fra stue, og har også stort vindu, parkett på gulv og lysmalte overflater. Leiligheten har også gode lagringsmuligheter, med utebod på ca. 2 kvm på balkong og disponibel kjellerbod på ca. 3 kvm.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger oppmerket biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Selger oppslyser: -Oppvaskmaskinen har ikke vært i bruk på en god stund, og er ikke funksjonstestet. - Det var sølvkre i boligen for 3 år siden. Dette er ubedret av sameiet. - Leiligheten blir ikke ytterligere rengjort etter visning. - Hvitevarer og terrassemøblement medfølger i handelen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 200 000 (Prisantydning) 96 838 (Andel av fellesgjeld)   3 296 838 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 306 670 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler på bad. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har leiligheten varmtvannsbereder fra 2022, dørtelefon i entré og utelys.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Formuesverdi primær
  726776

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2616392

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Felleskostnader, innboforsikring, strøm og lignende. Listen er ikke uttømmende.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  36

  Part.obl.nr.
  991714456

  Felleskostnader pr. mnd.
  2442

  Andel fellesgjeld
  96838

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  13104

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Vestparken 3 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  991714456

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 36 andelsleiligheter. Vestparken 3 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 991714456, og ligger i Lørenskog kommune med følgende adresse: Søster Mathildes Gate 23, Søster Mathildes Gate 25. Bygg 624. Gårds- og bruksnummer: 101, 160. Styrets arbeid siste årsoppgave Budsjett: Borettslaget har pr i dag mye penger på konto, dette er mye pga innbetalingen fra SmartApart2. Styret foreslår at vi bruker en del av dette på å nedbetale gjelden fra oppussingen. Vi får heretter mindre renovasjonsavgifter da 60 enheter er trukket ut av vår faktura. Fremtidig prosjekter vi må sette av penger for er beisning av fasader og rensing av ventilasjon. Styret har i denne perioden jobbet med ? og ferdigstilt fasadeoppgraderingen. Det har vært ukentlige møter med prosjektleder og utbygger, samt en del ekstra møter og mye utfordringer i forhold til dette oppdraget. Det var bla en del mangler i første bestillingen, noe som gjorde det mer omfattende enn planlagt. Dessuten var det litt forsinkelser pga Covid19, så det ble ekstra faktura fra prosjektleder. Men vi kom i mål med begge bena på jorden.

  Forkjøpsrett
  Ifølge borettslagets vedtekter, er det ikke forkjøpsrett på lagets andeler.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: OBBK01-98207951277 Type lån: Annuitetslån Restsaldo: 4.546.533,- Restløpetid: 23 år 5 md. Terminer per år: 12 Rente: Flytende, 4,35% Andel av saldo: 83.514,- Lånenummer: OBBK02-98207925756 Type lån: Annuitetslån Restsaldo: 13.064.919,- Restløpetid: 24 år Terminer per år: 12 Rente: Flytende, 4,35% Andel av saldo: 0,- Lånenummer: OBOS03-98208052209 Type lån: Annuitetslån Restsaldo: 693.342,- Restløpetid: 24 år 8 md. Terminer per år: 12 Rente: Flytende, 4,35% Andel av saldo: 12.734,- Selskapet har avtale om IN ordning. Ønsker kjøper å nedbetale hele eller deler av sin andel fellesgjeld, så bes denne ta kontakt med selskapets rådgiver for informasjon. For selskap med IN?ordning gjør vi oppmerksom på at kapitalkostnader (renter/avdrag) vil være spesifisert på fakturaen for felleskostnader. Kapitalkostnader endres ved renteendring og endringen kommer da som tillegg evt fratrekk på fakturaen påfølgende måneder. Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode, følge selger. Det kan derfor påløpe restanse/krav for selger, selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.

  Borettslagets forsikringsselskap
  NEMI Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  2427826

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det forutsettes at husdyr ikke er til sjenanse for øvrige naboer på noen som helst måte. Dette gjelder både i og utenfor leilighetene. Det gjøres oppmerksom på at alle husdyr må holdes i bånd på borettslagets område. Avføring fra husdyr på borettslagets område skal fjernes umiddelbart og legges i søppelcontainer. Poser skal ikke henlegges ved inngangsdøren.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Følgende er tinglyst på eiendommen: Heftelser i eiendomsrett: 2007/453970-1/200 06.06.2007 BEST. OM ADKOMSTRETT Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2007/801359-3/200 08.10.2007 FELLES PANTEDOK BOR.INNSK Beløp: NOK 58 064 000 Panthaver: FREMTIDIGE FELLESSKAPETY AV INNSSKYTERE LØPENR: 7632267 2013/987292-1/200 14.11.2013 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2013/987245-1 2021/484660-1/200 26.04.2021 21:00 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2021/443454-1 2021/484660-2/200 26.04.2021 ** PRIORITETSBESTEMMELSE 21:00 VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2021/443464-1 2021/1095777-1/200 06.09.2021 21:00 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2021/1081016-1 2022/1273442-1/200 09.11.2022 21:00 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2022/1261438-1 2021/443454-1/200 16.04.2021 13:22 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 58 064 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 ELEKTRONISK INNSENDT 2021/1081016-1/200 02.09.2021 11:19 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 5 000 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 ELEKTRONISK INNSENDT 2022/1261438-1/200 07.11.2022 12:27 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 700 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 ELEKTRONISK INNSENDT GRUNNDATA 2006/296610-1/200 23.06.2006 REGISTRERING AV GRUNN Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 3029 GNR: 101 BNR: 10 2020/1497182-1/200 01.01.2020 00:00 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING Tidligere: KNR: 0230 GNR: 101 BNR: 160 EIENDOMMENS RETTIGHETER Servitutter: 2008/153661-1/200 21.02.2008 ERKLÆRING/AVTALE Rettighet hefter i: KNR: 3029 GNR: 101 BNR: 156 Best. om tekniske installasjoner Omfatter kun installasjoner som etableres ved første gangs oppføring av bygningsmassen Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2008/716733-1/200 04.09.2008 ERKLÆRING/AVTALE Rettighet hefter i: KNR: 3029 GNR: 101 BNR: 156 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2015/303392-1/200 09.04.2015 ERKLÆRING/AVTALE Rettighet hefter i: KNR: 3029 GNR: 101 BNR: 164 Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om rett til plassering av vannmåler 2015/303392-2/200 09.04.2015 ERKLÆRING/AVTALE Rettighet hefter i: KNR: 3029 GNR: 101 BNR: 157 Rettighet hefter i: KNR: 3029 GNR: 101 BNR: 163 Rettighet hefter i: KNR: 3029 GNR: 101 BNR: 164 Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om legging av rør i himling GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Boligen er registrert som leilighet/bolig. Eiendommen er regulert etter 32-7-05 Skårer vest med formål bolig, forretning, kontor, allmennyttig formål (barnehage), herberge og bevertning. Eiendommen er etter 32-14-03 Skårer vest - delområde 6A og B og del av felt 10 regulert til bolig, forretning, kontor og/eller bevertning.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 200 000 (Prisantydning) 96 838 (Andel av fellesgjeld)   3 296 838 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 306 670 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Kamilla Schau

Megler

Kamilla Schau

41 73 04 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev