aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Budor og Blåværvegen 163! En svært lekker og påkostet hytte med moderne fremtoning og gode materialvalg.
Velkommen til Budor og Blåværvegen 163! En svært lekker og påkostet hytte med moderne fremtoning og gode materialvalg.

LØTEN Blåbærvegen 163

Nyoppført og lekker hytte med høy standard, gode materialvalg og solrik terrasse. Snøsikkert område med langrenn/alpint!

 • kr 4 450 000
 • BRA 113 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 450 000
 • Omkostningerkr 40 942
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 490 942
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2022
 • Soverom4
 • ArealP-rom 108 m²
 • Tomt1 000 m²
 • Eierform tomt -
 • 4 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 20 000,- (Dokumentavgift (forutsatt tomteverdi: 800 000)) 3 900,- (Transportgebyr festekontrakt)   40 942,- (Omkostninger totalt)    4 490 942,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning 1. etasje.
Velkommen til Budor og denne flotte nyoppførte hytta i Blåbærvegen 163! En svært lekker og påkostet hytte med moderne fremtoning og gode materialvalg. Hytta har en god planløsning over 2 plan med et fint oppholdsrom som har fantastisk takhøyde og store vindusflater, 4 soverom og 2 bad i tillegg til en loftsstue. Svært gjennomført stil med flott panel både utvendig og innvendig, Kvik kjøkken med integrerte hvitevarer og 2 lekre bad. Solrik terrasse mot sydvest med flott utsyn over idyllisk innlandsnatur. Hytta ligger svært fint til i populære Svaenlia, ca. 634 meter over havet. Med Budor Skianlegg med 2 skitrekk kun ca. 600 meter unna og nærmeste skiløype i umiddelbar nærhet kan du enkelt nyte fine dager i flott natur. Sommerstid finnes utallige flotte fotturer, samt gode fiskemuligheter.
Den nyoppførte hytta har vedklikeholdsfri ytterkledning av lerk som er satt inn med Jernvitrol og tak tekket med torv.

Blåbærvegen 163, Innlandet

 • Tomt
  1000m²

  Beskrivelse av tomt
  Punktfestet tomt. Et punktfeste er en festeavtale hvor arealet som festeavtalen gjelder ikke er målt opp og med tomtegrenser, men angitt som et punkt i kartet på bortfesters/grunneiers eiendom. Bebyggelsen må plasseres slik at festepunktet kommer innenfor grunnmuren for hovedbygget. Bortfester er Løiten Almenning. Det er etablert festekontrakt uten utløp gjeldende fra og med 01.03.2022. Årlig festeavgift utgjør kr. 9 500,-. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Det er ikke mulighet for innløsning av tomten. Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse. Gebyr for overføring av festekontrakten er kr. 3 900,-. Denne betales av kjøper.

  Beliggenhet
  Hytta ligger svært fint til i populære Svaenlia i Budor. Eiendommen som ligger ca. 634 meter over havet har gode solforhold og flott utsyn over idyllisk innlandsnatur. Med Budor Skianlegg med 2 skitrekk kun ca. 600 meter unna og nærmeste skiløype i umiddelbar nærhet kan du enkelt nyte fine dager i flott natur. Budor Skianlegg er et av få anlegg med egen kjelkenedfart. Sommerstid finnes utallige flotte fotturer, samt gode fiskemuligheter. Budor er kjent for å være et svært snøsikkert område, er du glad i vintersportsaktiviteter- og friluftsliv er dette et ypperlig valg. Det er kort vei til nypreparerte løyper som slynger seg over 300 km i skjønne naturomgivelser på Hedmarksvidda. På sommerstid er det fine muligheter for sykkel- og fotturer i flott innlandsterreng. Området byr og på rikelig med jakt og fiskemuligheter. Det er gangavstand til Budor Gjestegård med café/restaurant og hundesledekjøring. Her får du servert god og kortreist mat. For påfylling av proviant er Joker Brenneriroa nærmeste dagligvarebutikk. Avstand til byer med bil: Elverum - 30 min Hamar - 34 min Oslo - 1 time og 50 min Se også visitbudor.no for ulike tilbud og aktiviteter sommer som vinter!

  Byggemåte
  Byggeåret er 2022/2023. Boligen består av et hovedplan med hems/loft. Fundament og gulv er antatt støpt av betong. Tradisjonell reisverk av tre med alt over 2 plan. Utvendige fasader av "vedlikeholdsfri" stående og liggende trepanel. Tak er konstruert med isolerte takflater og luftet tekning for å få mer takhøyde innvendig. Torv på tak gir et koselig hyttepreg og god lyddemping. Vindskier, isbord og takutstikk i gavler og raft av trevirke. Takrenner og nedløp av grå metall. Overvann og takvann til skjultdrenering. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Ole Magnus Bakken. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (vesentlige avvik) eller tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Gibtech AS, rørlegger og ellers av vår egen ansatt i Quality Living , med lang erfaring fra bygging av badrom. Arbeid utført av: Gibtech AS. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Beskrivelse: Hytta er nybygget og selges med ferdigattest og garanti ihht bustadoppføringslova. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Svar: Ja. Beskrivelse: Vanlig prosess ved nybygg. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Har levert og installert el-anlegg. Arbeid utført av: SG Elektro AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Beskrivelse: Elsikkerhet Norge AS, har utført kontroll uten anmerkninger i Blåbærvegen 183, helt lik hytte med samme leverandør av el-installasjon.

  Innhold
  Nyoppført hytte med følgende innhold: 1. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue med utgang til terrasse, 2 soverom, bad og teknisk rom/bod Hems/2. etasje: Stue, 2 soverom og bad.

  Standard
  Takstmann sin overordnet faglig vurdering av eiendommen: Det er en innholdsrik og en tiltalende hytte som har meget fin panel både innvendig og utvendig. Det er gjennomført med stil, fine detaljer og god standard. Det er benyttet samme panel innvendig så og si overalt. Dette gjør at man får en skikkelig hytte følelse. For de miljø bevisste så er kjøkken frontene laget av resirkulerbare plastflasker.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen.

  Parkering
  Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

  Diverse
  Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger/fritidsboliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Kontroll kan forventes i 2043.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 20 000,- (Dokumentavgift (forutsatt tomteverdi: 800 000)) 3 900,- (Transportgebyr festekontrakt)   40 942,- (Omkostninger totalt)    4 490 942,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme i entré, på begge baderom og i teknisk rom/bod.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): * Abonnementsgebyr vann fritidsbolig: Kr. 3 975,- * Forbruk vann: Kr. 42,75,- per kubikk * Abonnementsgebyr kloakk fritidsbolig: Kr. 4 075,- * Forbruk vann: Kr. 48,31,- per kubikk * Renovasjon av fritidsbolig: Kr. 1 113,75,- * Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 875,- (feiing 1 pipeløp hvert 2. år) * Eiendomsskatt bolig/fritid: Kr. 8 009,-   Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Info formuesverdi
  Ved første gangs verdsetting skal formuesverdi av fritidseiendom (ikke sekundærboliger) fastsettes til maksimalt 30% av markedsverdi, eventuelt til 30% av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. Formuesverdien på fritidseiendommer som ligger vesentlig over takstnivået for sammenlignbare eiendommer ellers i kommunen, skal settes ned når skattyter krever det.

  Andre utgifter
  Almenningen tilbyr snøbrøyting som kan bestilles om ønskelig. Pris på snøbrøyting vintersesongen 2022/2023 er kr. 3 500,- inkl. mva.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen: * Festekontrakt, tinglyst den 10.03.2022 - Dokumentnr: 272525. Årlig festeavgift: NOK 9 500. Gjelder fra dato: 01/03-2022. Tomteverdi: NOK 630 000. * Forkjøpsrett på vilkår, tinglyst den 10.03.2022 - Dokumentnr: 272525. Rettighetshaver: Budor AS. Org.nr: 959 142 491. Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for ny fritidsbolig i 2023. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å være i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via almenningens vegnett. Det betales bombillett med kr. 75,- per passering (prisene kan variere avhengig av sesong). Alternativt kan man løse årskort til kr. 1 375,-. Prisene gjelder fra 01.01.2023. For ytterligere informasjon vedrørende abonnement m.m., se loitenalmenning.no. Iflg. festekontrakt gis det rett for festeren å benytte veg for å komme til sin eiendom. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Budor Sør" fra 2020. Reguleringsformål for eiendommen er frittliggende fritidsbebyggelse. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Løten kommune 2015-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR) (utgått). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk, jf. avhendingsloven § 1-2 (2).   Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 25.07.2023. Garanti etter bustadoppføringsloven § 12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhendingsloven § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.   Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16, jf. bustadoppføringsloven § 37. Forutsetningen for å gå direkte på selgers avtaleparter er at kjøper har et mangelskrav mot selger. Kjøper må gjøres spesielt oppmerksom på reglene som ligger til grunn for dette, herunder reklamasjonsfristene.   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.   Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.   En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, (1), 2. punktum. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 20 000,- (Dokumentavgift (forutsatt tomteverdi: 800 000)) 3 900,- (Transportgebyr festekontrakt)   40 942,- (Omkostninger totalt)    4 490 942,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  40942

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring, da selger er et selskap som har kjøp og salg av eiendom som del av sin virksomhet. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på kr 40.000.- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,-/3.900,- per stykk), markedspakke (kr 13.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.000,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Bjørn Magnus Brynildsen

Megler

Bjørn Magnus Brynildsen

48 22 53 49

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev