aktiv-eiendomsmegling

Ypperlig familiehytte fra 2013 med flott beliggenhet i Svaenlia

 • 4 400 000
 • BRA 89 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 400 000
 • OMKOSTNINGER130 042
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 530 042
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 013
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 81 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTPunktfestetomt
 • 4 400 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  3 900,- (Transport av festekontrakt)
  --------------------------------------------------------
  130 042,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 530 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytta inneholder:

1.etasje: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, bod, teknisk rom og tre soverom.

I tillegg er det oppført en frittliggende bod.

Furadalsvegen 10, Innlandet

 • Innholdsrik og moderne fritidsbolig oppført i 2013. Hytta har en solid gjennomgående standard og god planløsning. Flott beliggenhet på Budor med skiløyper rett utenfor døren og gangavstand til skitrekket.

  Velkommen inn
  Du ønskes velkommen inn i hyttas entré gjennom et pent overbygget inngangsparti. Her inne er det plass til å sette fra seg sko og henge ifra seg yttertøy.

  Stue
  Romslig stue og spisestue. Møbleringsvennlig planløsning med god plass til flere sittegrupper. Store sørvente vinduesflater gir godt med naturlig lys. Sentralt i rommet er det installert en peisovn som bidrar godt med varme. Fra stuen er det utgang til stor sørvendt terrasse. Det er termostatstyrt gulvvarme med varmekabler.

  Kjøkken
  Romslig kjøkken med plass til spisebordsgruppe. Kjøkkenet har Sigdal innredning fra 2013. Kjøkkeninnredning består av Over- og under skap og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap, mikro, stekeovn og platetopp.

  Soverom
  Hytta har tre soverom. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord, og resterende rom med god plass til for eksempel familiekøyer.

  Bad
  Lyst og moderne bad med flislagt gulv med termostatstyr varme. Baderomsinnredningen med servant med underskap og speil med tilhørende belysning. Gulvmontert wc og dusjhjørne med glassvegger.
 • Hytta ligger svært fint til i populære Svaenlia med flott utsyn over idyllisk innlandsnatur. Med Budor skitrekk kun ca 800 m unna og nærmeste skiløype i umiddelbar nærhet kan man enkelt nyte fine dager i flott natur. Sommerstid finnes uttallige flotte fotturer, samt gode fiskemuligheter.

  Budor er kjent for å være et svært snøsikkert område, er du glad i vintersportsaktiviteter- og friluftsliv er dette et ypperlig valg. Det er kort vei til nypreparerte løyper som slynger seg over 300 km i skjønne naturomgivelser på Hedmarksvidda. På sommerstid er det fine muligheter for sykkel- og fotturer i flott innlandsterreng. Området byr og på rikelig med jakt og fiskemuligheter.

  Det er gangavstand til Budor Gjestegård med cafe/restaurant. Her får du servert god og kortreist mat. For påfylling av proviant er Joker Brenneriroa nærmeste dagligvarebutikk. Budor ligger ca. 2 timers kjøretur fra Oslo.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Espen Sletten.

  Fritidsbolig over 1 plan fra Hedalm Anebyhus av typen Jerv, byggeår 2013. Opprinnelig byggegrunn med morenemasse. Byggegropen er oppkultet / tilkjørte steinmasser på tomt. Fritidsbolig fundamentert med prefabrikkerte ringmurselementer og støpt plate på mark. Yttervegger av trekonstruksjoner, bindingsverk isolert med mineralull og utvendig med liggende villmarkspanel. Saltak takkonstruksjon i tre med prefabrikkerte takstoler og taksperrer. Tekking med torv. Renner og nedløpsrør av plastbelagt / lakkert stål, nedløp til terreng. Ildsted er 1-løps elementpipe. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Terrassedør i tre med 2-lags isolerglass. Heltre innerdør innerdører med tre speil, snap in hengsler og låsekasse. Vinduer i tre med 2-lags isolerglass.

  Utvendig bod satt opp i 2015. Opprinnelig byggegrunn med morenemasse. Byggegropen er oppkultet/tilkjørte steinmasser på tomt. Bod fundamentert med støpt plate på mark og sokkel av lettklinkerblokker. Yttervegger av trekonstruksjoner, bindingsverk utvendig med liggende villmarkspanel og innvendig med OSB plater. Saltak takkonstruksjon i tre med prefabrikkerte takstoler. Tekking med torv. Renner og nedløpsrør av plastbelagt/lakkert stål, nedløp til terreng. Elektrisk installasjon.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Takrenner, nedløp og beslag: Registrert buling / skade i nedløpsrør som er et symptom på frostspreng. TG 2 pga buling/skade i nedløpsrør.
  - Bad/Våtrom/Overflater: Overflater har passert halvparten av forventet levetid.
  - Bad/Membran, sluk og tettesjikt: Mansjett/membran er ikke synlig under hele klemring med påfølgende fare for utett forbindelse mellom sluk og tettesjikt.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 89 m² / P-rom: 81 m² / S-rom: 8m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, gang, bad, stue, kjøkken og tre soverom.

  Følgende rom inngår in sekunærareal:
  Bod og teknisk rom.

  Utvendig frittliggende bod er ca 10m² og inneholder to boder.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk:
  - Gulvvarme i vindfang, bad, stue og kjøkken
  - Panelovn i bod og tre soverom

  Vedfyring:
  - Peisovn i stue
 • Eiendommen ligger på punktfestet tomt. Tomten er dels flat og dels skrånet, har gode solforhold med syd og vestvendt terrasse. Naturtomt med stedets vegetasjon. Gruset innkjøring og gårdsplas.

  Bortfester er Løiten Almenning. Det er etablert festekontrakt uten utløp. Festeren har rett til å si opp festekontrakten med 2 års skriftelig varsel. Årlig festeavgift utgjør kr 7.407,-. Festeavgiften reguleres hvert 10 år. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 2031 i henhold til endringer i konsumprisindeksen. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester.

  Gebyr for overføring av festekontrakten er kr 3.900,-. Denne betales av kjøper.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Adkomst via almenningens vegnett. Det betales bombillett med kr 75,- per passering (prisene kan variere avhengig av sesong). Alternativt kan man løse årskort til kr 1.375,-. Prisene gjelder for 2022. For ytterligere informasjon vedrørende abonnement m.m., se loitenalmenning.no. Iflg festekontrakt gis det rett for festeren å benytte veg for å komme til sin eiendom.
 • Formuesverdi er forsøkt innhentet fra skatteetaten. Ved første gangs verdsetting skal formuesverdi av fritidseiendom (ikke sekundærboliger) fastsettes til maksimalt 30% av markedsverdi, eventuelt til 30% av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. Formuesverdien på fritidseiendommer som ligger vesentlig over takstnivået for sammenlignbare eiendommer ellers i kommunen, skal settes ned når skattyter krever det.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 4.250,-.
  Forbruk vann: Kr 29.67 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 38,22 per kubikk.
  Renovasjon: Kr 1.537,50.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 125,-.
  Eiendomsskatt: kr 6.655,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Tomten", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Nåværende eier betaler ca kr 2.500,- per år for brøyting av innkjørsel og parkeringsplass. Denne tjenesten er frivillig.
 • Det ble utstedt ferdigattest for fritidsbolig i 2013.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. Den utvendige fremgår ikke i de originale byggetegninger, men både plan, snitt og fasadetegning er fremvist av selger.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, slik som det gjør i dette tilfellet, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2015, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2035.

  Feiing ble utført siste gang i 2019. Tilsyn ble sist gang utført i 2019, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 730469, tinglyst den 06.09.2012. Gjelder festekontrakt

  Dokumentet er vedlagt i salgsoppgaven.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Svaenlia Felt H10-12, fra 2010. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Løten kommune 2015-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse, nåværende.
 • Gnr. 273 Bnr. 220 Fnr. 1218 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,2 % av salgssummen, ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Tor Sørlien
  Torill Sørlien
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev