aktiv-eiendomsmegling

Hyggelig fritidsbolig med attraktiv beliggenhet like ved Budor skitrekk - Helårsveg - Innlagt strøm - Delvis møblert

 • 2 000 000
 • BRA 63 m²
 • PRISANTYDNING2 000 000
 • OMKOSTNINGER70 042
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 070 042
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 960
 • AREALP-rom 63 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTPunktfestetomt
 • 2 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  50 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 000 000,-))
  3 900,- (Transport av festekontrakt)
  --------------------------------------------------------
  70 042,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 070 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsboligen inneholder:

1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, soverom og toalettrom.

Gamle Budorveg 31, Innlandet

 • Du ønskes velkommen ved en takoverbygget terrasse hvor det adkomst direkte til stue.

  Hytta har en to-delt og meget romslig stue. Her er det god plass til flere sittegrupper. Sentralt i spisestuen er det murt opp en åpen peis og installert en lukket vedovn som gir godt med varme.

  Stuen i tilbygget del har mønet himling som bidrar til en romslig følelse. Det er ut utgang til takoverbygget terrasse.

  Hytta har et enkelt kjøkken med mye benkeplass. Innredningen er av tre har godt med lagringsplass og profilerte fronter.

  Toalettrommet har installert forbrenningsdo. Det er baderomsinnredning bestående av under- og overskap med speil. Toalettrommet har termostatstyrt gulvvarme.

  Hytta er innredet med to soveplasser på soverommet og med en seng i stua. Sengene medfølger handelen.
 • Gamle Budorveg 31 kan skilte med god beliggenhet på Nordlykkja på Budor. Det er gangavstand til Budor skitrekk og umiddelbar nærhet til milevis med oppkjørte skiløyper.

  Budor er kjent for å være et svært snøsikkert område, er du glad i vintersportsaktiviteter- og friluftsliv er dette et ypperlig valg. Det er kort vei til nypreparerte løyper som slynger seg over 300 km i skjønne naturomgivelser på Hedmarksvidda. På sommerstid er det fine muligheter for sykkel- og fotturer i flott innlandsterreng. Området byr og på rikelig med jakt og fiskemuligheter.

  Det er gangavstand til Budor Gjestegård med cafe/restaurant. Her får du servert god og kortreist mat. For påfylling av proviant er Joker Brenneriroa nærmeste dagligvarebutikk. Budor ligger ca 1 time og 40 minutters kjøretur fra Oslo.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Hamar-Takst v/Erik-Andre Brodersen.

  Tomteforhold med jord og morenemasser. Støpte fundamenter. Støpte pilarer og
  Lecapilarer. Saltakkonstruksjoner i tre, utført med plassbygde taksperrer. Tilbygd del med rundstokk takåser. Taket er tekket med taksteinprofilerte stålplater.
  Takrenner, nedløp og beslag i svart metall. Yttervegger er utført i trebindingsverk, kledd utvendig med stående villmarkspanel i malt/ beiset utførelse. Vinduer med kobla glass, og varevinduer. En lakkert tredør med glass. En malt/ lakkert
  tredør. Utgang fra stue til delvis takoverbygd terrasse på ca. 14m2. Takoverbygd terrasseplatting på ca. 6,5m2. Spaltegulv med impregnerte terrassebord i malt/ beiset utførelse. Malt/ beiset trerekkverk. Trebjelkelag med stubbloft. Hytta har gulvflater med laminat og lakkerte tregulv. Veggflater med malt panel og lutet/ lakkert panel. Himlinger med lutet/ lakkert panel. Murt pipe pusset og malt inne. Åpen peis og to vedovner.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Terrasse: Rekkverk er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Etasjeskille/guvl mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm igjennom hele rommet.
  Grunnmur og fundamenter: Deler av fundamentering er noe ustabil.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etasje: BRA / P-Rom - 63kvm / 63kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue, spisestue, kjøkken, soverom og Toalettrom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Følgende møbler medfølger handelen:
  - Sofa- og spisebordsgruppe(Lom møbler).
  - Lamper montert på vegg og i himling.
  - Monterte hyller
  - Senger på soverommet
  - Skap
 • Vedfyring:
  - Lukket vedovn på kjøkkenet
  - Lukket vedovn på stuen
  - Åpen peis på stuen

  Elektrisk
  - Panelovn på toalettrommet
  - Gulvvarme på toalettrommet
 • Punktfestet tomt. Et punktfeste er en festeavtale hvor arealet som festeavtalen gjelder ikke er målt opp og med tomtegrenser, men angitt som et punkt i kartet på bortfesters/grunneiers eiendom. Bebyggelsen må plasseres slik at festepunktet kommer innenfor grunnmuren for hovedbygget.

  Bortfester er Løiten Allmenning. Det er etablert festekontrakt for 40 år med rett til forlengelse nye 40 år, gjeldende fra og med 1989. Årlig festeavgift utgjør kr 7.500,-. Det vil bli tinglyst tillegg til festekontrakt ved overdragelse. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Festeavgiften reguleres hvert 10. år. Festeavgiften reguleres iht konsumprisindeks. Ved eierskifte har bortfester rett til å endre festeavgiften iht til markeds-/tomtepris. Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.

  Gebyr for overføring av festekontrakten er kr 3.900,-. Denne betales av kjøper.
 • Biloppstillingsplass på eiendommen.
 • Det er ikke innlagt vann eller avløp, det er ca. 60 m til nærmeste vannpost.

  Det er installert forbrenningstoalett.

  Adkomst via almenningens vegnett. Det betales bombillett med kr 75,- per passering (prisene kan variere avhengig av sesong). Alternativt kan man løse årskort til kr 1.375,-./ eller kr 2.100 for to biler. Prisene gjelder for 2022. For ytterligere informasjon vedrørende abonnement m.m., se loitenalmenning.no. Iflg festekontrakt gis det rett for festeren å benytte veg for å komme til sin eiendom.
 • Formuesverdi kr 63 866 per 2020.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Renovasjon: Kr 1.537,50.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 124,25.
  Eiendomsskatt: kr 3.374,-.

  Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Tomten", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold.

  Det er valgritt om eier ønsker å betale kr 2.900,- per år for brøyting av gårdsplass.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg fritidsbolig i 2005.

  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for resten av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt utvendige byggetegninger og byggetegninger til påbygget, fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. Det er ikke mottatt byggetegninger for resten av bygningsmasse.

  Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1997, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes snarlig.

  Feiing ble utført siste gang i 2019. Tilsyn ble sist gang utført i 2019. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved ubrennbar plate. Det vr usikkert om det var montert egnet ubrennbar plate mellom ildrommet og brennbart materiale i peis. Uten brennbare plate skal murverk ha tykkelse på minimum 470mm mot brennbart materiale. Slokkeutstyr var ikke kontrollert og vedlikeholdt. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ikke vaskes ytterligere ut etter visning. Kjøper godtar vask som forevist ved visning.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 14126, tinglyst den 07.12.1995. Gjelder festekontrakt

  Dokumentet er vedlagt som vedlegg til salgsoppgaven.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "33 Budor Nord", fra 1993. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Overordnet gjelder kommuneplanens arealdel for Løten kommune 2015-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse, nåværende.
 • Gnr. 273 Bnr. 220 Fnr. 379 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  ''Det er ikke våtrom på hytta. Det er ikke underetasje eller kjeller i hytta. For info om mur, gulv ol. se tilstandsrapport fra takstmann. Det er skiftet undertak, takplater, takrenner og nedløp - utført av Byggmester Steinar Solhaug AS. El-anlegg delvis oppgradert i 05/06, utført av Installasjonsservice Løten. Usikker på hvem og når det ble kontrollert. Det foreligger samsvarerklæring. Hytta står på pilarer uten kjeller.''
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,25 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,-, markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ingeborg M Th Spikkerud
  Ingunn Imislund
  Odd Magne Spikkerud
  Ole Anders Spikkerud
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev