aktiv-eiendomsmegling

Løten Haukugla 12

Lekker familiehytte fra 2019 med god beliggenhet og utsikt

 • 4 500 000
 • BRA 93 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 500 000
 • OMKOSTNINGER132 542
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 632 542
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 019
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 93 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTPunktfestetomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 4 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
  3 900,- (Transport av festekontrakt)
  --------------------------------------------------------
  132 542,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 632 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsbolig med entre, tre soverom, bad, wc, stue og kjøkken.

Haukugla 12, Innlandet

 • Du ønskes velkommen ved et takoverbygget inngangsparti. Her er det også adkomst til bod/vaskerom. Lys gang med plass til sko og yttertøy.

  Fritidsboligen har en lys og møbleringsvennlig stue med plass til flere sittegrupper. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys. Sentralt i rommet er det montert en peisovn som bidrar godt med varme. Fra spisestuen er det utgang til en romslig og solrik terrasse med pen utsikt.

  Hytta har et pent kjøkken med innredning ifra IKEA. Det består av over- og underskap med grå profilerte fronter. Det er integrerte hvitevarer som kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp.

  Bad med flislagt gulv og baderomsplater på veggene. Innredning på badet består av vegghengt toalett, dusjkabinett, vegghengt servant m/ underskap og speil, garderobeskap.

  Hytta har et separat toalettrom med vegghengt wc og servant med underskap.

  Bod / vaskerom med utvendig adkomst. Rommet har flislagt gulv med varmekabler, sluk og opplegg for vaskemaskin.

  Hytta har tre soverom med god plass til senger og tilhørende møblement.
 • Hytta ligger svært fint til i populære Svaenlia med flott utsyn over idyllisk innlandsnatur. Med Budor skitrekk kun ca 800 m unna og nærmeste skiløype i umiddelbar nærhet kan man enkelt nyte fine dager i flott natur. Sommerstid finnes uttallige flotte fotturer, samt gode fiskemuligheter.

  Budor er kjent for å være et svært snøsikkert område, er du glad i vintersportsaktiviteter- og friluftsliv er dette et ypperlig valg. Det er kort vei til nypreparerte løyper som slynger seg over 300 km i skjønne naturomgivelser på Hedmarksvidda. På sommerstid er det fine muligheter for sykkel- og fotturer i flott innlandsterreng. Området byr og på rikelig med jakt og fiskemuligheter.

  Det er gangavstand til Budor Gjestegård med cafe/restaurant. Her får du servert god og kortreist mat. For påfylling av proviant er Joker Brenneriroa nærmeste dagligvarebutikk. Budor ligger ca. 2 timers kjøretur fra Oslo.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Tom Inge Jahnssen v/ Innlandet Takstforretning.

  Bygget fremstår med god håndverksmessig utførelse og med
  normal bruksslitasje man kan forvente, sett ut i fra alder,
  jamført de enkelte anmerkninger i rapportsammendraget.

  Byggegrunn antatt med morenemasser. På denne type konstruksjon er det normalt at det ikke er etablert drenering. Takvann ført til terreng. Støpt grunnmur i isolerte elementer. Antatt fundamentert til fast byggegrunn.
  Vinklet saltak, utført med fabrikkerte takstoler i tre. Antatt isolert med mineralull og utført med dampsperre i henholdt til krav på byggeår. Takflatene er tekket med torv. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Helbeslått
  pipehatt. Boligyttervegger av bindingsverkskonstruksjon, isolert med mineralull. Asfaltplater som vindsperre. Yttervegger er kledd med villmarkskledning. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Terrasse: Observert "tørkesprekker" i søyler.
  - Radon: Det foreligger ikke dokumentasjon på radonsperre.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Vaskerom: Observert sprekker i hjørner av veggplatene.
  - Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  . Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør system er ikke merket.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Fritidsbolig
  1. etg: Bra 93 kvm / P-rom 93 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre/gang, tre soverom, wc, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • - Elektriske varmekabler i gulvet på badet, stuen, kjøkkenet, gangen, wc og vaskerommet.
  - Panelovner på alle soverom.
  - Peisovn i stuen
 • Punktfestet tomt. Et punktfeste er en festeavtale hvor arealet som festeavtalen gjelder ikke er målt opp og med tomtegrenser, men angitt som et punkt i kartet på bortfesters/grunneiers eiendom. Bebyggelsen må plasseres slik at festepunktet kommer innenfor grunnmuren for hovedbygget.

  Bortfester er Løiten Almenning. Det er etablert festekontrakt uten utløp gjeldende fra og med 01.01.2017. Årlig festeavgift utgjør kr 7.500,-. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Festeavgiften reguleres hvert 10. år. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 31.12.2026 i henhold til endringer i konsumprisindeksen.
  Det er ikke mulighet for innløsning av tomten. Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.

  Gebyr for overføring av festekontrakten er kr 3.900,-. Denne betales av kjøper.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Adkomst via almenningens vegnett. Det betales bombillett med kr 75,- per passering (prisene kan variere avhengig av sesong). Alternativt kan man løse årskort til kr 1.375,-. Prisene gjelder for 2022. For ytterligere informasjon vedrørende abonnement m.m., se loitenalmenning.no. Iflg festekontrakt gis det rett for festeren å benytte veg for å komme til sin eiendom.
 • Ved første gangs verdsetting skal formuesverdi av fritidseiendom (ikke sekundærboliger) fastsettes til maksimalt 30% av markedsverdi, eventuelt til 30% av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. Formuesverdien på fritidseiendommer som ligger vesentlig over takstnivået for sammenlignbare eiendommer ellers i kommunen, skal settes ned når skattyter krever det.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):

  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 4.250,-.
  Forbruk vann: Kr 29.67 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 38,22 per kubikk.
  Renovasjon: Kr 1.537,50.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 125,-.
  Eiendomsskatt: kr 7.981,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" "Vei/vann/avløp" og "Tomten", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Nåværende eier betaler ca kr 3.000,- per år for brøyting av innkjørsel og parkeringsplass. Denne tjenesten er frivillig.
 • Det ble utstedt ferdigattest for fritidsbolig i 2019

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. Det gjøres allikevel oppmerksom at arealet angitt som bod i byggetegninger er angitt som vaskerom(p-rom) i tilstandsrapporten. Dette fordi byggesakkyndig definerere rommet etter bruken på befaringstidspunktet. Boden er ikke omsøkt til varig oppholdsrom.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det er ikke utført feiing etter byggeår. Tilsyn ble sist gang utført i 2021, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 2110906, tinglyst den 14.02.2020. Gjelder festekontrakt.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Svaenlia Felt H10-12, fra 2010. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Løten kommune 2015-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse, nåværende.
 • Gnr. 273 Bnr. 220 Fnr. 1311 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,1% av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jeanette Riise
  Trond Vinje Hana
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev