aktiv-eiendomsmegling

Løten Karudvegen 60

Enebolig med behov for oppgraderinger - Tre soverom - Sentral beliggenhet - Sokkelhus

 • 2 250 000
 • BRA 180 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 250 000
 • OMKOSTNINGER72 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 322 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 83 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 046 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  72 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 322 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, tre soverom, bad og wc.
Sokkeletasje: fem bodrom/kjellerrom og garasje

Med eiendommen følger også frittliggende uthus.

Karudvegen 60, Innlandet

 • Velkommen
  Du ønskes velkommen ved et takoverbygget inngangsparti. I gangen er god plass til yttertøy og sko.

  Stue
  Boligen har en romslig stue med god plass til sittegrupper. Fra stua er det utgang til en stor og delvis takoverbygd terrasse som strekker seg delvis rundt boligen.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og heltre benkeplate, benkebeslag i stål med oppvaskkum. Over, under og høyskap med profilerte og slette fronter i hvitmalt utførelse. Plass for frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Skapmontert kjøkkenventilator, med avtrekk ut.

  Bad/toalettrom
  Bad og toalettrom fra byggeår. Innredning består av gulvmontert toalett, dusjkabinett, servant med overskap og det er avsatt plass til vaskemaskin.

  Soverom
  Boligen har totalt tre soverom med plass til seng, nattbord og tilhørende oppbevaring.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulvflater medlaminat, vinylbelegg, lakkerte tregulv og murgulv. Veggflater med ubehandlet panel, lutet/ lakkert panel, malt vinyltapet og baderomsplater, samt Koreaplater og malt mur. Himlinger med ubehandlet panel og folierte plater.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et etablert område ca. 2 km fra Løten sentrum. Det er gangavstand til barnehage og barne-/ungdomsskole. Kort avstand til bussholdeplass med hyppige avganger til Hamar og Elverum. Fasiliteter som bl.a. butikker, post-i-butikk, bankfilial samt knutepunkt for buss og tog finnes i Løten sentrum.

  Kun ca 20 minutters kjøretur unna ligger fine vintersportsstedet Budor kjent for å være et snøsikkert område med alpinbakker, akebakker og milevis med skiløyper. Skiløypenettverket er et av Norges største, her kan du blant annet gå helt til Sjusjøen på ski. Fra Budor er det direkte adkomst til løypenettet for hele Hedmarksvidda, ellers fine tur- og friluftsområder i umiddelbar nærhet.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Erik-André Brodersen.

  Enebolig over to plan, oppført i 1977. Byggegrunn av jord- og morenemasser. Støpte fundamenter, Leca grunnmur. Saltakkonstruksjoner i tre, utført med prefabrikerte w- takstoler. Bord undertak. Lufting av kaldtloft via raft ved takoverbygd terrasse og inngang, og via lufteventiler i gavl. Adkomst til kaldtloft via loftsluke med nedtrekkbar stige. Takflate mot vest: Taket er tekket med shingel. Takflate mot øst: Taket er tekket med shingel. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Yttervegger i underetasje er utført med murt Leca. Yttervegger over grunnmur er utført med trebindingsverk. Vinduer med 2-lags isolerglass. Brunbeisa trekarmer. Isolerglass er produsert i 1975, 1977 og 1980. Malt/ oljet tredør i 1. etg. Malt/lakkert tredør kjeller. Vippeport i tre til garasje. Utgang fra stue til terrasse på langside mot vest, rund gavl og mot inngang, på totalt 63 m².

  Frittstående uthus med 3 bodrom. Fundamentert på Leca ringmur. Yttervegger er utført med trebindingsverk, med stående kledning utvendig. Takkonstruksjoner i tre, tekket med shingel. 2 stk tredører.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Tilstandsgrad er satt ut i fra alder.
  - Nedløp og beslag: Det mangler takrenner på side mot øst.
  - Takkonstruksjon/Loft: Noe svertesopp på undertak. Fuktmerker undertak. Tidligere lekkasje rundt luftehatt. Tørt ved befaringen.
  - Vinduer: Råte på utvendig belistning på ett vindu. Tilstandsgrad er satt ut i fra alder, begrenset restlevetid og påviste forhold.
  - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
  - Overflater: Det er bruks og aldersslitasje på overflater.
  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert en høydeforskjell på gulv i stue-gang på 20mm. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Hvelvplate i ildsted er defekt (Rapport feiervesenet).
  - Kjøkken: Innredningen har bruks og aldersslitasje.
  - Wc: Tilstandsgrad er satt ut i fra alder.
  - Vannledninger og avløpsrør utvendig og innvendig: Vurdering er basert på alder. TG 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  - Grunnmur og fundamenter: Sprekk i grunnmur på hjørnet mot nord- øst. Malingsflass på utvendig grunnmur. Saltutslag på innvendig grunnmur.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Lekkasje i overgang terrasse/ husvegg i gavl, konstruksjonsfeil. Råte rekkverk ved inngang. Det mangler rekkverk på gavl. Ustabile/ skjeve stolper/pilarer.
  - Overflater, underetasje: Stor bruksslitasje på overflater. Gulvflater er delvis fjernet. Det er registrert fukt og muggsopp i himling under tilbygd terrasse. Takplater har løsnet i himling på ett rom.
  - Rom Under Terreng: Det er registrert fukt i himling, vegg og gulvkontruksjoner i underetasjen.
  - Bad/våtrom: Det er ikke tettesjikt på alle vegger. Det er ikke fall på gulv mot sluk ihht dagens krav. Det er ikke tilfredsstillende tetting rundt rørgjennomføring i gulv. Vindu i våtsone. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Elektrisk anlegg: Utett gjennomføring rundt kabel. Bør ha en utvidet el-kontroll.
  - Branntekniske forhold: Brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 83 m² / P-rom: 83 m² / S-rom: 0 m²
  2.et: BRA: 97 m² / P-rom: 0 m² / S-rom: 97 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Vindfang, gang, stue, kjøkken, soverom, bad og wc

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • - Elektrisk styrt markise

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk:
  - Luft-til-luft varmepumpe
  - Panelovner

  Vedfyring:
  - Vedovn i stuen
 • Eiertomt på ca. 1.046,7 m². Dels flat og dels skrånet hjørnetomt, opparbeidet med plenarealer og noe beplantning. Eiendommen har gode lys og solforhold.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass eller i garasje.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 767 259 per 2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 762 132 per 2020.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 2.137,50.
  Forbruk vann: Kr 29,67 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 38,22 per kubikk.
  Renovasjon: Kr 4.650,-.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 536,25.
  Eiendomsskatt: kr 4.310,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg, bolighus i 1978. Det er i denne anmerket mangler i forhold til rørgjennomføring ved servant, pipebeslag, pussing av pipe, takrenner og vaskerom må muftes over tak eller med mekanisk vifte.

  Det er mottatt byggetegninger. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2003, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2023.

  Feiing ble utført siste gang i 2019. Tilsyn ble sist gang utført i 2021. Ved tilsyn, ble det anmerket følgende mangler: ''Hvelvplate i ildsted er deffekt. Slokkeutstyr er ikke kontrollert og vedlikeholdt. Pulverapparatet er eldre enn 10 år, må kontrolleres eller byttes ut''. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Karud søndre, fra 1975. Reguleringsformål for eiendommen er boliger. I denne reguleringsplanen ligger en mindre del av eiendommen over/på byggegrensen og over/på frisiktlinjen.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Løten kommune 2015-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. Eiendommen grenser til naboeiendom og områder avsatt/utnyttet til grønnstruktur, nåværende.
 • Gnr. 24 Bnr. 139 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen. Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,95 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Tore Tømmerholen
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev