aktiv-eiendomsmegling

Pen enebolig med alt på ett plan - barnevennlig beliggenhet på Bergum - tre soverom - garasje

 • 3 250 000
 • BRA 133 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 250 000
 • OMKOSTNINGER97 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 347 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 983
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 103 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT791 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  97 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 347 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, tre soverom, bad, vaskerom, to bodrom og garasje.

I tillegg er det oppført en frittliggende utebod og et dukkehus.

Kønnvegen 12, Innlandet

 • Du ønskes velkommen i vindfang og gang med plass til sko og yttertøy. Fra vindfanget er det praktisk adkomst til wc og vaskerom.

  Møbleringsvennlig stue med lyse og pene overflater. Det er god plass til flere sittegrupper. Sentralt i rommet er det montert en vedovn som gir godt med varme. Store vindusflater bidrar med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en delvis takoverbygget terrasse med adkomst til hagen.

  Hesteskoformet kjøkken med god plass. Kjøkkeninnredning fra Ikea (2010) består av over- og underskap med god lagringsplass. Lyse profilerte fronter. Det er avsatt plass til hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.

  Eneboligen har tre soverom med forskjellig størrelse. Hovedsoverommet og det minste soverommet har montert garderobeskap.

  Badet ble pusset opp i 2008, det er flislagt gulv og baderomsplater på veggene. Baderomsinnredningen består av dusjkabinett, vegghengt servant m/underskap, langskap, overhengt speilskap, og gulvmontert toalett. Det er i tillegg et toalett med adkomst fra gangen.

  Vaskerommet har praktisk adkomst fra vindfanget. Vaskerommet har installert innredning med over- og underskap. Det er avsatt plass til vaskemaskin og tørketrommel.
 • Eiendommen ligger barnevennlig til i et rolig og etablert boligområde på Bergumfeltet. Her bor du i en lite traffikert blindveg ca. 2 km fra Løten sentrum, hvor du finner alt du trenger i hverdagen. Det er gangavstand til barnehager, barneskole og ungdomsskole.

  Løten kommune kan by på en rekke kultur- og friluftsmuligheter. Om vinteren er Budor, som ligger ca. 18 km fra boligen, et populært sted med milevis av oppkjørte skiløyper. Her er det også et lite alpinanlegg hvor store og små kan leke seg i snøen. Rokosjøen er svært attraktivt om sommeren med flotte bademuligheter og sandvolleyballbane.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Hamar-Takst v/ Erik-Andre Brodersen.

  Enebolig m/integrert garasje oppført over ett plan i 1983. Jord og- morenemasser. Drenering utført med drensslanger av plast. Støpte fundamenter, Leca grunnmur. Saltakkonstruksjoner i tre, utført med prefabrikkerte w- takstoler. Undertak med rupanel. Adkomst til kaldtloft via luke med nedtrekkbar stige. Lufting av kaldtloft via lufteventiler i gavl, noe lufting via raft. Taket er tekket med shingel. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Yttervegger er utført med trebindingsverk, yttervegger er kledd med stående og liggende panel i malt/ biset utførelse. Vinduer med 3- lags isolerglass. Hvitmalte vinduskarmer. Oljet tredør med glass. Utgang fra stue til delvis takoverbygd terrasse på ca. 40m2, terrassen går over 2 høydenivåer. Spaltegulv med impregnerte terrassebord, malt/ beiset trerekkverk. Fundamentert på støpte pilarer. Impregnert tretrapp ved inngang. Trebjelkelag med stubbloft. Boligen har gulvflater med laminat, vinylbelegg og keramiske fliser. Veggflater med malt strie, malte plater, malt vinyltapet, våtromstapet og baderomsplater. Himlinger med malte plater. Murt elementpipe. Forblendet med tegl inne. Vedovn på stue. Krypkjeller under boligen. Adkomst via luke i gulv på bodrom. Leca ringmur, trebjelkelag med stubbloft. Plast på bakken, med sand over. Leca ringmur. Lufting av krypkjeller via lufteventiler i ringmur. Slette, finerte innerdører i hvitmalt utførelse. Skyvedør til kjøkken.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:


  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
  Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig lufting av takkonstruksjonen.
  Balkong/terrasser: Rekkverk er for lavt iht dagens krav.
  Radon: Det er ikke målt radon
  Bad: Vindu er plassert i våtsone, bak dusjkabinettet, det er ikke fremvist dokumentasjon for utført membranarbeider.
  Vannledninger: TG2 på bakgrunn av alder
  Elektrisk anlegg: TG2 gitt på bakgrunn av at det er skrusikringer.
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Bad: Det er registrert et lite motfall på gulv fra dusjkabinettet og mot vegg til bodrommet.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etasje: BRA 133m² / P-rom 103m² / S-rom 30m²

  I P-rom(primærareal) inngår vindfang, gang, stue, kjøkken, tre soverom, bad, vaskerom og toalettrom.

  I S-rom(sekundærareal) inngår to bodrom og garasje.

  På eiendommen er det i tillegg oppført en frittliggende utebod og en lekestue.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk:
  - Luft til luft varmepumpe fra 2008
  - Termostatstyrte varmekabler på badet

  Vedfyring:
  - Peisovn i stuen
 • Eiertomt på ca. m². Tomten er opparbeidet med 791m². Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel og hage med gressplen og diversen beplantning.

  Det gjøres oppmerkesom på at det frittliggende boden ligger litt over nabogrense i vest. Det er ikke kjent om det foreligger avtale om dette. Kjøper over tar risiko og ansvar for nevnte forhold.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 596 948 per 2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 149 013 per 2020
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 2.137,5.
  Forbruk vann og kloakk: Kr 67,89 per kubikk.
  Renovasjon(80L beholer): Kr 2.837,5.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 742,5.
  Eiendomsskatt: kr 3.966,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Det betales ca kr. 400,- for medlemskap i Bergum Velforening.
 • Det ble utstedt midlertid brukstillatelse for enebolig i 1983. Det er i denne anmerket mangler vedrørende takstige.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 104306, tinglyst den 30.06.1982. Gjelder bestemmer om vann/kloakkledning, gjerde og medlemskap i velforening.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan BERGUM 1 fra 1980. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse. Eiendommen omfattes av Kommuneplane for 2015-2016, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
 • Gnr. 196 Bnr. 234 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - Byttet vifte på badet i 2020
  - Liten lekkasje på toalettet. Byttet trykkslange/støttehylse.
  - Lagt nye takplater i himling i garasjen i 2022.
  - Dimmerlysene badet og på kjøkkenet kommer og går.
  - Liten kosmetisk skade ved oppvaskmaskinen på kjøkkenet.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,6 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,-), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elife Okcanlioglu
  Muhammet Ali Okcanlioglu
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev