aktiv-eiendomsmegling

Løten Størigardsvegen 85

Hytte til vinterferien? Hyggelig fritidsbolig med usjenert beliggenhet - Stor terrasse - Helårsveg - Utvendig bod

 • 2 300 000
 • BRA 71 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 300 000
 • OMKOSTNINGER77 542
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 377 542
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 71 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTPunktfestetomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-))
  3 900,- (Transport av festekontrakt)
  --------------------------------------------------------
  77 542,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 377 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsboligens innhold:

1. etasje: Gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Med fritidsboligen følger også uthus.

Størigardsvegen 85, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen ved et takoverbygget inngangsparti. Romslig gang med god plass til sko og yttertøy.

  Stue
  Møbleringsvennlig stue med åpen løsning til kjøkkenet. Tømmerveggene er lyst lakkert og det lagt laminatgulv med termostatstyrt gulvvarme. Sentralt i rommet er det nylig installer en peisovn som bidrar godt med varme.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har egen spiseplass. Det er kjøkkeninnredning med laminerte skrog og laminert benkeplate med oppvaskkum i stål. Underskap med slette fronter i foliert utførelse. Integrert stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Plass for frittstående kjøleskap. Veggmontert kjøkkenventilator i stål, med kullfilter.

  Terrasse
  Fra kjøkkenet er det utgang til stor og delvis takoverbygget terrasse med plass til flere sittegrupper.

  Soverom
  Hytta har tre soverom. Alle soverommene har plass til seng og nattbord.

  Bad
  Keramiske marmor fliser på gulvet og malt panel på vegger og i himlingen. Termostatstyrt varmekabel i gulvet. Baderomsinnredning med servant og ettgreps blandebatteri, gulvmontert toalett og dusjhjørne med glassdører.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Laminat, lakkerte tregulv og fliser
  Vegger: Malt og lutet/lakkert panel og lutet/lakkert tømmer
  Himlinger: Malt og ubehandlet panel
 • Størigardsvegen 85 ligger usjenert til på populære Ruskåsen/Budor.

  Budor er kjent for å være et svært snøsikkert område, er du glad i vintersportsaktiviteter- og friluftsliv er dette et ypperlig valg. Det er kort vei til nypreparerte løyper som slynger seg over 300 km i skjønne naturomgivelser på Hedmarksvidda. På sommerstid er det fine muligheter for sykkel- og fotturer i flott innlandsterreng.

  Kort vei til Budor Gjestegård med cafe/restaurant. Her får du servert god og kortreist mat. For påfylling av proviant er Joker Brenneriroa nærmeste dagligvarebutikk. Budor ligger ca 1 time og 40 minutters kjøretur fra Oslo.
 • Eiendommens bygningsmasse består av fritidsbolig og uthus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Hamar-Takst v/ Erik Andre Brodersen.

  Fritidsbolig opprinnelig oppført i 1971 og tilbygget i 2004. Byggegrunn av jord- og morenemasser. Støpte fundamenter, Leca ringmur. I 2006 ble det satt opp ny ringmur på eldste del. Saltakkonstruksjoner i tre, utført med plassbygde taksperrer og takåser i eldste del, prefabrikkerte w-takstoler i tilbygd del. Taket er tekket med shingel. Taktekkingen er fra 2007 på eldste del, og 2004 på tilbygd del. Takrenner, nedløp og beslag i svart metall. Yttervegger er utført i laftet tømmer i eldste del, trebindingsverk i tilbygd del. Utvendig beiset tømmer og stående villmarkspanel i malt/ beiset utførelse. Vinduer med 2- lags isolerglass, produsert i 2003 og 2017. 2 stk vinduer med kobla glass, produsert i 2003. Rødmalt tredør, med glass. Takoverbygd terrasseplatting på ca. 38 kvm. Spaltegulv med impregnerte terrassebord. Impregnert og malt/ beiset trerekkverk. Fundamentert på justerbare stålpilarer.

  Frittstående uthus. Fundamentert på steinsatte fundamenter. Yttervegger er utført i uisolert trebindingsverk, med stående panel utvendig. Saltakkonstruksjoner i tre, tekket med bølgeblikksplater. Labankdør.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Erik-André Brodersen.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Våtrom: Vindu i våtsone. Kant i kant med dusjvegg. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
  - Våtrom/Sluk, membran og tettesjikt: Det kan ikke konstanteres synlig bruk av membran.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Bra / P-rom / S-rom - 71 m² / 71 m² / 0 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, stue, kjøkken, tre soverom og bad.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av strøm og vedfyring.

  Elektrisitet:
  - Elektrisk varmefolie i stue.
  - Varmekabler på badet.
  - Panelovner i enkelte rom.

  Vedfyring:
  - Peisovn på stua
 • Eiendommen ligger på punktfestet tomt. Tomten fremstår som naturtomt med stedets vegetasjon.

  Bortfester er Løiten Almenning. Det er tinglyst to festekontrakten på eiendommen,

  Eldre festekontrakt gjeldende fra 1995 med 40 års festetid og rett til 40 år fornyelse. Nyeste festekontrakt er gjeldene fra 2004 og har ingen utløpsdato. Ved eierskifte vil det tinglyses ett tilegg til festekontrakt. Årlig festeavgift vil utgjøre kr 7.500-. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Festeavgiften reguleres hvert 10. år.

  Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.

  Gebyr for overføring av festekontrakten er kr 3.900,-. Denne betales av kjøper.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Adkomst via almenningens vegnett. Det betales bombillett med kr 70,- per passering (prisene kan variere avhengig av sesong). Alternativt kan man løse årskort til kr 1.300,-./ eller kr 2.000 for to biler. Prisene gjelder for 2021. For ytterligere informasjon vedrørende abonnement m.m., se loitenalmenning.no. Iflg festekontrakt gis det rett for festeren å benytte veg for å komme til sin eiendom.

  Vann hentes fra vannposter. Etablert vannsystem med vanntank, vannpumpe og bereder. Spillvann går til grunn/infiltrasjonsgrøfter. Det er installer WC, avløp fra toalettet går til nedgravd tett tank på ca 6000 liter. Det er ikke kjent med at ovennente installasjon er godkjent. Kjøper overtaker eventuell risiko og ansvar for nevnte forhold.
 • Formuesverdi kr 66.526,- per 2020.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Renovasjon: Kr 1.537,50
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 124,26
  Eiendomsskatt: kr 2.651,-
  Slamtømming: kr. 2.260,- (Pris for 2021)

  Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Slamtømming faktureres etter forbruk. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Tomten" og "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold.
 • Det foreligger ferdigattest for tilbygg til fritidsbolig datert 16.05.2022. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på øvrig bygningsmasse.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2020, uten pålegg om utbedringer.Følgende mangler ble anmerket ved tilsynet:
  - Slokkeutstyr er over 10 år. Kjøp nytt pulverapparat.
  - Det skal være lufting mellom brannmur og trevegg, eller det monteres skjermplate.
  - Det skal være lufting mellom brannmur og trevegg, eller det monteres skjermplate. Gjelder bak innsatspeis.

  Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det elektriske anlegget ble kontrollert i 2010, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2030.

  Det ble i tillegg utført en elkontroll 2022, uten anmerkninger.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 336, tinglyst den 11.01.1995. Gjelder festekontrak.
  Dagboknr. 6976, tinglyst den 12.06.2003. Gjelder nye bestemmelser for regulering av leien. Ny festekontrakt tinglyst.

  Dokumentetene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel 2015-2026 for Løten kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse/nåværende. Området rundt er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR), nåværende. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 273 Bnr. 220 Fnr. 511 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Nei Ja
  Beskrivelse Liten lekkasje under hytta fra vannpåfylling eller toalett
  Initialer selger: DBLJ 1 Document reference: 374220020
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Svar Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
  Beskrivelse Alt unntatt elektrikerarbeidet med varmekabler er gjort på dugnad.
  2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Nei Ja
  Beskrivelse Gjort på dugnad
  2.2 Er arbeidet byggemeldt?
  Nei Ja
  3 Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
  Nei Ja
  4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Svar Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
  Beskrivelse Alt er gjort på dugnad.
  5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Nei Ja
  Beskrivelse Det er gravd dreneringsgrøfter rundt hytta i forbindelse med oppsetting av ringmur i leca og lecamur under tilbygg.
  Alt er gjort på dugnad.
  6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  Nei Ja
  Beskrivelse Lekkasje i overgang mellom gammel hytte og tilbygg i 2013. Dette er tettet.
  7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  Nei Ja
  Beskrivelse Pålegg om brannmursplater og større avstand vegg/ovn i gang og utskifting av gammel peis i stue. Utskifting av
  gammel peis til peisovn er igangsatt i stue og vil bli ferdigstilt om ikke annet avtales med kjøper.
  8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Nei Ja
  9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Nei Ja
  Beskrivelse Mus har vært inne for noen år siden. Maur som vi fryktet var stokkmaur ble utryddet av Pelias i 2016. I ettertid har vi
  hatt fast avtale med Peilias om sprøyting både vår og høst. Ikke observert maur etter det.
  10 Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
  Nei Ja
  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar Ja, kun av faglært
  Beskrivelse Alt elektrisk gjennomført av dette firmaet som også har gjennomført el-kontroll nå.
  Arbeid utført av Elmontasje Hamar AS
  11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Nei Ja
  12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Nei Ja
  Beskrivelse Elkontroll utført 19. april 2022.
  Initialer selger: DBLJ 2 Document reference: 374220020
  13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Nei Ja
  14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
  murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
  Nei Ja
  Beskrivelse Både drenering, murarbeid og tømrerarbeid er utført på dugnad.
  15 Er det nedgravd oljetank på eiendommen?
  Nei Ja
  16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Svar Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
  Beskrivelse Alt er utført på dugnad - både terrasse, tak og fasade.
  17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende?
  Nei Ja
  18 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  Nei Ja
  19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
  eiendommen eller av dens omgivelser?
  Nei Ja
  20 Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
  Nei Ja
  Beskrivelse Kun det som er nevnt mht ovn i gang og utskifting av gammel peis i stua.
  21 Er det foretatt radonmåling?
  Nei Ja
  22 Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
  Nei Ja
  23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
  Nei Ja
  24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)?
  Nei Ja
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,65 % av salgssummen, ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,-), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Dag B Langseth Jonsrud
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev