aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Enebolig på pent opparbeidet hjørnetomt ca. 1 km fra Løten sentrum - Garasje - Gode solforhold.

 • BRA 115 m²
 • OMKOSTNINGER88 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 488 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 956
 • AREALP-rom 115 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT756 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  72 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  88 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 488 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Boligens innhold:
1.etasje: Entré, gang, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom.
2.etasje: Trapperom, gang og to soverom*.
Kjeller.

*Se pkt. "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

Utgardsvegen 4, Innlandet

 • Velkommen
  Eiendommen har gruset innkjøring og gårdsplass. Boligen har liten platting ved inngangspartiet som tar deg inn til boligen og den lysmalte entréen. Praktisk skyvedørsgarderobe sørger for godt med plass til yttertøy og sko.

  Stue og spiseplass med utgang til terrasse
  Stuen har tregulv og lysmalte veggflater som skaper et lyst og hyggelig stuerom. Det er god plass til sofagruppe og TV-møblement i den ene delen av stuen og spisebord i tilknytning til kjøkkenet. I stuen er det to ildsteder, en vedovn og en peis. Fra stuen er det utgang til terrasse som vender mot sør og øst samt direkte adkomst til den fine hagen.

  Kjøkkenet
  Pen kjøkkeninnredning bestående av over- og underskap med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er integrert oppvaskmaskin fra 2010, komfyr og induksjonstopp fra 2015 samt plass for frittstående kjøle-/fryseskap.

  Soverom
  Boligen har tre soverom, ett i 1.etasje og to i 2.etasje. Det er gode innredningsmuligheter for seng, nattbord og oppbevaringsmøbel. Soverommene i 2. etasje ser ikke ut til å være byggemeldt. Se pkt. "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Bad
  Eldre bad utstyrt med baderomsinnredning bestående av skap, servant og speil med lyspunkter. Forøvrig er badet utstyrt med gulvmontert toalett og dusjkabinett.
 • Eiendommen ligger ca. 1 km fra Løten sentrum som kan by på blant annet flere servicefasiliteter som butikker, bankfifal, postkontor m.m. Barnevennlig område med kort avstand til barnehage og skole. Ca. 400 m til Skogly barnehage og ca. 1,6 km til Østvang oppvekstsenter. Løten ungdomsskole ligger ca. 1 km fra boligen.

  Løten Nærstasjon er en svært hyggelig og populær kafé som er blitt et samlingspunkt for lokalbefolkningen. På rådhuset finner man kino med flere ukentlige filmvisninger.

  Videre kan Løten kommune by på en rekke friluftsmuligheter. Om vinteren er Budor, som ligger ca. 18 km fra boligen, et populært sted med milevis av oppkjørte skiløyper. Her er det også et lite alpinanlegg hvor store og små kan leke seg i snøen. Rokosjøen er svært attraktivt om sommeren med flotte bademuligheter og sandvolleyballbane.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Rune Kirkerud ved Icon Takst AS.

  Enebolig oppført i 1956. Ukjent byggegrunn, men erfaringsmessig er det både masser med kvabb og morenemasser i nærområdet. Drenering er opplyst å være fra ca. 2007-2008 og er ihht. dette utført med opparbeidede drenerende masser og drensrør. Bygningen har grunnmur med murt sementblokk og støpt gulv i kjeller. Veggene har murkonstruksjon med ytong/siporex som er pusset og malt utvendig. Takkonstruksjon har sperrekonstruksjon i treverk og bordtak som undertak. Taktekkingen er av stål/aluminimumsplater med taksteinsprofil. Vinduer med 2-lags isolerglass, fra 2012 og 2015.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  Innvendig - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

  Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Observert 75mm rør via loft i knevegg som ser ut til å være luftingen. Normal dimensjon for lufting er
  110mm over tak. Sluk i kjeller har mye rust.

  Tomteforhold - Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger: Større skjevhet i inngangspartiet- gulv i entre. Synkning i baderomsgulv og sprekte fliser.

  Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  (Mangler snøfangere på kun liten del av taket). Nedløp med frostspreng.

  Utvendig - Veggkonstruksjon: Noen riss-småsprekker i murfasader.

  Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Ingen synlig lufting i takutstikk som er tette. Tett fra loft/kott, og opp mot skråtak. Det gjøres oppmerksom på at skråtak/skrått isolerte tak på generelt grunnlag betegnes som en "risikokonstruksjon", og at det kan oppstå skader uten at dette lar seg inspisere.

  Utvendig - Vinduer: Vinduer fra byggeår med elde og slitasje. Kjellervinduer er nær grunnen/bakken (bør være min 15 cm).

  Utvendig - Dører: Det er ikke beslag under døren.

  Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrassegulv har slitasje. Skjevhet i rekkverk.

  Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.

  Innvendig - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. (Ildfast plate gjelder på gulv i front av peis). Feieluke har korrosjon (rust). Sotvannet er under feieluke i kjeller.

  Kjøkken - Overflater og innredning: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder.

  Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør.

  Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Naturlig ventilering. Dette var vanlig på eldre hus, men er ikke etter dagens forskrifter.

  Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er strøm via skjøteledning.

  Tomteforhold - Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det er synlig tettesjikt på utvendig mur, men er løs fra grunnmur, og ikke fastmontert med list. Det er salt/kalkutslag og tegn til fuktgjennomslag etter opptak av fukt i kjeller.
  Det opplyses på generelt grunnlag at kvaliteten på fyllmassene, vanntilsiget og fuktpåkjenningen i grunnen er forhold som påvirker levetiden til
  dreneringen. Tilstanden til eventuelle rør og kummer under terrenget er ikke kontrollerbare. Ingen fysisk kontrollmulighet av systemet.

  Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Innsiden av grunnmuren har misfarging. Større skjevhet på gulv i inngangspartiet (se pkt. Etasjeskille/gulv mot grunn). Liten synkning i baderomsgulv og sprekte fliser (se pkt baderom).

  Tomteforhold - Terrengforhold: Det er ikke fall fra grunnmur og ut fra boligen - rundt hele boligen, med fare for fukt/overvann mot grunnmur. Det anbefales på generelt grunnlag fall på terreng ut fra boligen/grunnmur med fall minst 1:50 i 3 meters lengde ut fra bygningen, slik at overflatevann ledes bort.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig - Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk og trappen har slitasje.

  Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk.

  Våtrom - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Gulvet har motfall fra gulv ved dør til gulv ved dusjkabinett med ca. 15mm. Gulvet har sunket noe i forhold til yttervegg, på den ene siden av rommet. 3 stk sprekte fliser i gulv ved dusjkabinett.

  Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: 230V el-anlegg med åpent spredenett. Sikringsskap med automatsikringer. El-kurser ihht
  beskrivelse i sikringsskap: Hovedsikring 40 amp. 6x10 amp. 2x13 amp. 5x16 amp. Downlights i pyntedragere i spisestue. Elektrisk gulvvarme i entre.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 115 m² / 115 m².
  1.etasje: Bra / P-rom - 83 m² / 83 m².
  2.etasje: Bra / P-rom - 32 m² / 32 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Entré, gang, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom.
  2.etasje: Trapperom, gang og to soverom*.

  *Se pkt. "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Luft-til-luft varmepumpe i stuen.
  Elektrisk gulvvarme i entré.

  Vedfyring:
  Murt peis og Jøtul peisovn i stuen.
 • Eiertomt på ca. 756,8 m². Tomten er opparbeidet med plen, beplantning og gruset innkjøring og gårdsplass.

  Det gjøres oppmerksom på at hekken ligger på naboens tomt. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 756,8 m² og et oppgitt areal på 837,5 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 660.943,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 2.379.394,- per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 12.198,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 2.138,-.
  Forbruk vann: Kr 31,41 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 39,37 per kubikk.
  Renovasjon: Kr 4.650,- (140-liters beholder).
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 537,-.
  Eiendomsskatt: Kr 5.163,- (sats for 2021).

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen av fasade. I byggetegninger er vindfang/gang ikke tegnet inn. Det er tegnet inn 2 vinduer ved inngangsparti/vindfang som avviker fra eksisterende fasade med 1 vindu. Det er ikke kjent med at det er søkt om nevnte tilbygg og/-eller fasadeendring.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er deler av badet definert som bod (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for rommene i boligens 2. etasje. Dette betyr videre at det kan være rom i 2.etasje som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2003, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2023.

  Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2019, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Bergum 1, fra 1980. Reguleringsformål for eiendommen er boliger og kjørevei. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Løten kommune (2015-2026), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.

  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger inntil Løten brannstasjon. Det må derfor påregnes noe støy i forbindelse med dette.
 • Gnr. 204 Bnr. 14 i Løten kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, kun av faglært. Montert kran til vaskemaskin. Arbeid utført av Løten rørlegger.

  Punkt 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Drenering utført, men tilfredsstiller ikke nå.

  Punkt 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Små sprekker i mur på huset.

  Punkt 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Mus ca. 2003.

  Punkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. Automatisk avlesing. Arbeid utført av Løten Installasjonsservice.

  Punkt 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Faglært som hjalp til på taket. Arbeid utført av Pokalrud.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- som engangsbeløp), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Randi Bakken
Mattis Barmoen Andersen

Megler

Mattis Barmoen Andersen

91 51 33 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev