aktiv-eiendomsmegling

LYNGDAL Leneveien 10

Lyngdal/ Lene - Koselig hytte ved sjøen -Fjordutsikt -Solrikt -Båtplass -Felles sandstrand

 • kr 2 190 000
 • BRA 61 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 190 000
 • Omkostningerkr 70 392
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 260 392
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 972
 • Soverom3
 • ArealP-rom 61 m²
 • Tomt1 635 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 70 392,- (Omkostninger totalt) 2 260 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Koselig hytte med fantastisk beliggenhet ved Lenesfjorden i Lyngdal. Eiendommen ligger usjenert til på en høyde. Her har du flott utsikt utover sjøen samt kort avstand ned til båtplass og felles sandstrand som tilhører sameie. Kjørevei til trapp nedenfor hytta og parkeringsplasser lengre nede. Hytta ble påbygd i 2007 med nytt kjøkken, bad, gang og soverom. I den gamle delen er koselig stue og to soverom. Kjøkken har vedovn og store vinduer med fantastisk utsikt! Hovedsoverom med liten hems til oppbevaring, ellers medfølger det en grei bod nede ved parkeringsplass. Stor terrasse og platting med jacuzzi. Redskapsbod og hage/ plen. Hytta ligger i naturskjønne omgivelser, har gode solforhold og selges møblert! Kort vei til både Lyngdal, Vigeland og Mandal. Velkommen på visning

Leneveien 10, Agder

 • Tomt
  1635m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser og er pent opparbeidet. Her er stor terrasse, platting og noe hage/ plen. Trapp opp men mulighet for å komme opp med bil på traktorvei. Ellers er gode parkeringsmuligheter lengre nede og gåavstand til sjøen.

  Beliggenhet
  Hytta har en flott beliggenhet med utsikt utover fjorden og svært gode solforhold! Eiendommen ligger høyt og usjenert i naturskjønne omgivelser. Kort vei til både Lyngdal, Vigeland, Lindesnes og Mandal.

  Adkomst
  Fra Lyngdal følg e39 mot Vigeland. Når du kommer med Lenesfjorden tar du til venstre inn på veie skiltet Lene.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og fritid.

  Byggemåte
  Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Nytt bad med nytt røropplegg, 2007. (Lyngdal Rør AS) 17. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av eiendommens omgivelser? - Ny E39, men gjør ikke endringer på eiendommen i prosjektet 26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? - Sameiet består av frittliggende seksjon snr. 7, og det skal foretas maling av øvrige seksjoner, men disse utgiftene dekkes av dem.

  Innhold
  Koselig hytte med fantastisk beliggenhet ved Lenesfjorden i Lyngdal. Eiendommen ligger usjenert til på en høyde. Her har du flott utsikt utover sjøen samt kort avstand ned til båtplass og felles sandstrand som tilhører sameie. Kjørevei til trapp nedenfor hytta og parkeringsplasser lengre nede. Hytta ble påbygd i 2007 med nytt kjøkken, bad, gang og soverom. I den gamle delen er koselig stue og to soverom. Kjøkken har vedovn og store vinduer med fantastisk utsikt! Hovedsoverom med liten hems til oppbevaring, ellers medfølger det en grei bod nede ved parkeringsplass. Stor terrasse og platting med jacuzzi. Redskapsbod og hage/ plen. Hytta ligger i naturskjønne omgivelser, har gode solforhold og selges fult møblert! Kort vei til både Lyngdal, Vigeland og Mandal. Velkommen på visning!

  Standard
  Hytta holder en god standard. Den ble påbygd med nytt kjøkken, bad, vindfang og soverom i 2007. Gang: Behandlet panel i tak, malte vegger og skifter på gulv med varmekabler. Kjøkken: Behandlet panel i tak, malte vegger og skifter på gulv med varmekabler. Stue: Malt panel i tak, laftevegger og furugulv. Koselig stue med trinn ned til kjøkken. Soverom: Behandlet panel i tak, malte vegger og laminat på gulv. Hovedsoverom med liten hems. Soverom: Malt panel i tak, laftevegger og furugulv. Soverom med 2 sengeplasser. Soverom: Malt panel i tak, laftevegger og furugulv. Soverom med sovesofa. Bad: Behandlet panel i tak, baderomsplater på vegger og skifter på gulv med varmekabler. Baderom er innredet med dusjkabinett, wc og servant. Opplegg for vaskemaskin Medfølger en redskapsbod på eiendommen samt en bod nede ved parkeringsplass. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har ingen ventilasjon AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Dette gjelder på eldre del som har fått en god del slitasje og er blitt lappet en del. Utvendig > Nedløp og beslag Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er avvik: Ingen takrenner på langsiden av opprinnelig del. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Ingen synlig lufting av opprinnelig del. Utvendig > Vinduer - 2 Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Utvendig > Utvendige trapper Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Det er avvik: Stubbloftplater av myk huntonitt har gått noe i oppløsning. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - Det er avvik: Ligger en del jordmasser inntil pillarer av lecablokker. Leca har lett for å kunne gå i oppløsning ved kontakt av surjord.

  Innbo og løsøre
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det går en traktorvei til parkeringsplasser ved trappen opp til hytta. Ellers medfølger det parkering ved leilighetsbygget lengre nede.

  Diverse
  Iht. eiersl. § 22, 3. ledd kan ingen erverve mer enn to boligseksjoner, bortsett fra fritidsboliger, i sameiet. Dette gjelder likevel ikke ved ekspropriasjon, arv, forskudd på arv eller tilfelle hvor kreditor erverver seksjoner for å redde sin fordring som er sikret med pant i seksjonen. Borettslag, staten, fylkeskommuner, kommuner samt selskaper og organisasjoner som eies eller kontrolleres av stat, fylkeskommune eller kommune og som har til formål å skaffe boliger, kan erverve flere seksjoner. Det samme gjelder institusjoner eller sammenslutninger med samfunnsnyttig formål som har til formål å skaffe boliger samt arbeidsgiver som skal leie ut seksjonene til sine ansatte.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 70 392,- (Omkostninger totalt) 2 260 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Varmekabler i gulv på kjøkken og bad. Vedovn.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  2071

  Info kommunale avgifter
  Renovasjon: 2.071,-

  Info formuesverdi
  Ikke mottatt.

  Andre utgifter
  Felleskostnader, forsikring, strøm og renovasjon.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4225/195/9/7: 11.04.2007 - Dokumentnr: 314637 - Bestemmelse om parkering Rettighetshaver: Vik Anne Marie Bringsjord
  Fnr: 040346 47084
  Gjelder denne registerenheten med flere
  28.01.2013 - Dokumentnr: 76883 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4225 Gnr:195 Bnr:11
  Gjelder denne registerenheten med flere
  28.01.2013 - Dokumentnr: 76883 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4225 Gnr:195 Bnr:11
  Bestemmelsen gjelder adkomstrett til vannpumpe
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.12.2005 - Dokumentnr: 193259 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 27/476
  03.07.2009 - Dokumentnr: 485641 - Resek/sammenslåing Sammenslått til:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 57/476
  Sammenslåing av:
  Snr: 4
  Formål: Næring
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 30/476
  Sammenslåing av:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 27/476
  30.07.2012 - Dokumentnr: 615157 - Resek/fjerning av seksjon Fjernet seksjon:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Grunn
  Sameiebrøk: 132/476
  Formål/sameiebrøk for denne seksjon:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 57/344
  11.10.2013 - Dokumentnr: 872687 - Resek/deling av seksjon Seksjon som deles:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 57/344
  Ny seksjon:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 50/344
  11.10.2013 - Dokumentnr: 872687 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 57/386
  28.01.2013 - Dokumentnr: 76883 - Bruksrett Rettighet hefter i: Knr:4225 Gnr:195 Bnr:1
  28.01.2013 - Dokumentnr: 76883 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:4225 Gnr:195 Bnr:11
  Bestemmelse om brønn
  28.01.2013 - Dokumentnr: 76883 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:4225 Gnr:195 Bnr:1
  Bestemmelse om brønnrett
  Bestemmelse om ledningsanlegg og vedlikehold


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Egen brønn med varmekabler og septiktank.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til fritid.

  Adgang til utleie
  Utleie er tilltatt.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 70 392,- (Omkostninger totalt) 2 260 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  70392

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast pris kr. 80.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket div. utlegg. Beløp er inkl. mva.

Torstein Hellestøl

Megler

Torstein Hellestøl

99 54 46 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev