aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skolegata 4

LYNGDAL Skolegata 4

LYNGDAL SENTRUM - Fantastisk topp-/hjørneleilighet over to plan. Balkong, 3 sov. og garasje.

 • kr 3 450 000
 • BRA 105 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 450 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 450 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 003
 • Soverom3
 • ArealP-rom 104 m²
 • Felleskostnaderkr 1 460
 • Tomt761.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 98 392,- (Omkostninger totalt) 3 548 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv eiendomsmegling har nå for salg en attraktiv topp- og hjørneleilighet midt i hjertet av Lyngdal. Dette er en lys og gjennomgående 3-roms på to plan med en godt utnyttet planløsning. Leiliheten er malt i smakfulle fargevalg og byr på gode innredningsmuiligheter. To soverom og loftstue (evt 3 soverom) i overetasje, som gjør at leiligheten fungerer ypperlig både med og uten barn. Leiligheten har en svært sentral beliggenhet, midt i Lyngdal sentrum, med fint utsyn mot rådhusplassen. Tilgang på alle byens fasiliteter innen gangsavstand. Kjellerbod og parkeringsplass i garasjekjeller med tilgang til el-bil lader og heis direkte til leilighetsplan, samt praktisk parkering i gaten rett utenfor leilighetsbygget.

Skolegata 4, Agder

 • Tomt
  761.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt på 762 kvm

  Beliggenhet
  Bygget ligger sentralt plassert i Lyngdal sentrum. Leiligheten ligger i hjørne mot nord/vest og har flott utsikt mot Rådhusparken m.m.

  Adkomst
  Fra offentlig gate. Inngang fra Skolegata til felles trappegang og heis, eventuelt via parkeringskjeller.

  Bebyggelse
  Sentrumsbebyggelse med næring og boliger.

  Skolekrets
  Gangavstand til Berge Barneskole og Lyngdal ungdomsskole.

  Byggemåte
  Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

  Innhold
  Aktiv eiendomsmegling har nå for salg en attraktiv topp- og hjørneleilighet midt i hjertet av Lyngdal. Dette er en lys og gjennomgående 3-roms på to plan med en godt utnyttet planløsning. Leiliheten er malt i smakfulle fargevalg og byr på gode innredningsmuiligheter. To soverom og loftstue (evt 3 soverom) i overetasje, som gjør at leiligheten fungerer ypperlig både med og uten barn. Leiligheten har en svært sentral beliggenhet, midt i Lyngdal sentrum, med fint utsyn mot rådhusplassen. Tilgang på alle byens fasiliteter innen gangsavstand. Kjellerbod og parkeringsplass i garasjekjeller med tilgang til el-bil lader og heis direkte til leilighetsplan, samt praktisk parkering i gaten rett utenfor leilighetsbygget. Kjekt å vite om deres nye hjem: - Smart, fleksibel planløsning og gode lysforhold - Stue med store vindusflater og utgang til egen balkong vendt mot vest - Nyoppusset kjøkken (2018) og bad (2020) - Stor felles terrasse - Parkeringsplass i parkeringskjeller med elbillader + parkering utenfor leilighetsbygget - Sportsbod ca. 5 kvm i kjeller La oss høre med de som kjenner leiligheten best, nemlig selgerne. Hva har dere likt spesielt godt med leiligheten og kommer til å savne mest? Masse store vinduer som gir deilig lys. Sol på balkongen til ca 22.30 på sommeren. Hva har dere likt best med området? Kort avstand til dagligvarebutikk, shopping og en veldig fin park. Fine turløyper rett utenfor døra. Rundt neset, sherpa trappene, masta og kutoppen. Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området? Alle årstidene har sin egen sjarm. Masse sol på begge terrassene på sommeren. Skøytebane rett utenfor på vinteren. Velkommen på visning!

  Standard
  Innhold 3. etg / hovedetg.: Gang, bod, stue, kjøkken og toalettrom. Loftesetg.: Gang, bad/vaskerom og 2 soverom og loftstue (som også kan brukes som sov.) Kjøkken Kjøkkenet er fra IKEA og har svarte matte fronter, benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Det er integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp og ventilator over stekesonen. Nytt 2018. Hvitevarer medfølger. Baderom Nyoppusset bad/vaskerom i 2020. Flislagt gulv med eletrisk gulvvarme og flis/gips på vegg. Dusj på gulv, wc, servant/servantskap m.m. Praktisk vaskeromsinnredning med plass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Innvendige overflater Gulv: Alloc, laminat. Flis på bad. Vegger: Malt glassfibetapet. Malte flater og flis på bad. Himling: Malte slette overflater (downligths i stue/kjøkken). Innvendige dører Innerdører av type formpresset hvit med fire spegler og en glassdør med sprosser til stue. Ventilasjon Det er mekanisk avtrekk og selve enheten er plassert på kaldtloftet. Fra selgers egenerklæring Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Bad totalrenovert i 2020 etter vannskade. Arbeid utført av Lyngdal rør. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Nei. TG IU: KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. (Våtsoner i mot lydvegg og naboseksjoner) Ingen indikasjoner på fukt ved søk i dusjnisje, ved hjelp av en fuktighetsindikator. Vurdering av avvik: ? Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Tiltak ? TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. TG 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak ? Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det tilhører egen parkeringsplass (nr. 13) i felles parkeringskjeller. Her er det også to felles gjesteparkeringsplasser. Egen avtale for bruk av denne. Nedkjørselen til p-kjelleren har varmekabel. I kjeller er det også felles sykkelbod og søppelbod.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 98 392,- (Omkostninger totalt) 3 548 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming med varmekabel i gulv på bad/wc/vaskerom i loftestasje og i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Faste årlige gebyr for vann, avløp og renovasjon er kr. 5 382,-. I tillegg betales det etter forbruk pr. kubikk vann/avløp. kr. 125,- i vannmålerleie.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi som primærbolig kr per 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 379 998 per 31.12.21

  Felleskostnader pr. mnd
  1460

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader ca kr 1460,- pr mnd. Felleskostnadene inkluderer forsikring av bygget, vask av fellesområder. Strøm i fellesområder, varmekabler i garasjeveien, brøyting og strøing av fortau, enkel vedlikehold av bygget, utgifter til vaktmester og styret. Det er planlagt noen arbeider i sameie, men dette fører ikke til økte fellesutgifter; skifte til ledbelysning i fellesområder, innstallere enkel brannvarsling i garasje og søppelrom

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4225/168/69/4: 09.03.1956 - Dokumentnr: 225 - Skjønn Mandal skjønnskommisjons sak 1/55, - grunn til Skolegaten.
  Overført fra: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.03.1956 - Dokumentnr: 226 - Rettsbok Fravikelseskjennelse vedr. dbnr. 225/56.
  Overført fra: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.07.1999 - Dokumentnr: 2043 - Bestemmelse iflg. skjøte Rettighetshaver: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:63
  Rettighetshaver: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:204
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.07.1999 - Dokumentnr: 2043 - Bestemmelse iflg. skjøte Bestemmelse om byggefrist.
  Med flere bestemmelser
  Rettighetshaver: Lyngdal kommune
  Overført fra: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.09.2002 - Dokumentnr: 3448 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
  Rettighetshaver: AE Nett AS
  Overført fra: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.09.2002 - Dokumentnr: 3449 - Erklæring/avtale Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
  Rettighetshaver: AE Nett AS
  Overført fra: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.05.2003 - Dokumentnr: 1401 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.05.2003 - Dokumentnr: 1401 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 4
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 110/1331
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr. 1 - 9.
  ----------
  Diverse påtegning
  Garasjeplass tilhørende snr. 8 overføres til fellesarealene
  Bod tilhørende snr. 9 overføres til fellesarealene
  Flytting av boder i fellesarealene
  ----------
  Reseksjonering
  Garasjeplass nr. 8 tilhørende snr. 9 overføres til fellesarealene.
  24.03.2010 - Dokumentnr: 219636 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighet hefter i: Knr:4225 Gnr:168 Bnr:62
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 15.05.03.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Tomten er regulert til bolig/forretning/kontor.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 98 392,- (Omkostninger totalt) 3 548 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Torstein Hellestøl

Megler

Torstein Hellestøl

99 54 46 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev