aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Jørn Tage Hereide og Aktiv eiendom har gleden av å presentere denne usjenrte og fine eiendommen i enden av vei.

MANGER Kvernhusvegen 6

Enebolig på nydelig og usjenert tomt med stor solrik terrasse, fin hage og garasje i enden av blindvei. Manger.

 • kr 3 990 000
 • BRA 177 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 116 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 106 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 977
 • Soverom5
 • ArealP-rom 169 m²
 • Tomt1 345.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 990 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 99 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000)) 116 792 (Omkostninger totalt) 4 106 792 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Aktiv Eiendomsmegling v / Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Kvernhusvegen 6. En flott enebolig i et rolig og barnevennlig område. Boligen kan skilte med en fantastisk eiendom, pent opparbeidet med stor terrasse og en flott plen. Terrassen er inngjerdet og fremstår meget lun og usjenert med god plass for diverse terrassemøblement. Plenen gir god boltreplass for hele familien. Eiendommen har en usjenert beliggenhet i enden av blindvei. Meget sentral beliggenhet på Manger med kort vei til det meste. Her vil familien virkelig kunne trives. Kort oppsummert: ?Terrasse på ca. 145 kvm med nedfelt badestamp. ?Stor garasje og med plass til flere biler. ?5 soverom og 2 bad. ?Boligen pusset opp og modernisert de senere år. ?Bad pusset opp i 2014 og 2019. Velkommen på visning!

Kvernhusvegen 6, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 87 kvm
  1. etasje: 90 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 79 kvm Vindfang , Hall m/trapp , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad
  1. etasje: 90 kvm Stue , Kjøkken , Gang , Soverom , Soverom 2 og Bad
  Sekundærrom
  Kjeller: 8 kvm Annet rom med sluk  Tomt
  1345.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med flotte uteplasser og garasje på 65m². Terrassen er målt til hele 145 kvm. Unik og usjenert tomt i enden av blindvei. Meget fin hage hvor barna kan leke og nyte den bilfrie delen av eiendommen.

  Beliggenhet
  Kvernhusvegen 6 har en flott og barnevennlig beliggenhet i enden av gaten. Boligen ligger i et etablert området bestående av eneboliger og flermannboliger. Eiendommen har en sentral beliggenhet på Manger med gangavstand til hverdagslige tilbud. Til barneskolen på Manger er det 1 kilometers avstand, mens ungdomsskolen ligger bare ca. 400 meter fra boligen. For den aktive kan man spasere til Radøyhallen - et populært samlingssted for barn og unge. Hallen byr på forskjellige idrettstilbud, samt svømmebasseng. Ved hallen ligger også Grønålen - kunstgressbanen på Manger. Fra boligen er det gangavstand til Nesvatnet. Nesvatnet er en populær samlingsplass på godværsdager med badeplass og sandvolleyballbane. For hverdagshandelen kan man spasere til Coop Extra Manger eller Rema 1000 Manger. Trenger man et bredere servicetilbud bruker man ca. 25 min med bil til Kvarvik, og til Åsane tar det om lag 40 minutter. Ønsker man å ta turen til Bergen tar det ca. 50 min med bil. Skoler og barnehager i området: - Prestmarka barnehage - Solhall barnehage - Manger barneskole - Radøy ungdomsskole - Knarvik vgs - avdeling Jøvikstølen - Knarvik vgs - avdeling Kvernhusmyrane Noen avstander fra eiendommen: - 35,6 km til Mongstad - 23 km til Knarvik - 50 km til Bergen sentrum - 64,7 km til Flesland

  Adkomst
  Enkel adkomst og en kjører helt frem til eiendommen som ligger i enden av blindvei. Gode parkeringsmuligheter og garasje. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler og barnehager i området: - Prestmarka barnehage - Solhall barnehage - Manger barneskole - Radøy ungdomsskole - Knarvik vgs - avdeling Jøvikstølen - Knarvik vgs - avdeling Kvernhusmyrane

  Byggemåte
  Tak: Taket er oppbygget av prefabrikerte takstoler med sutaksbord. Kaldt loft. Taket er tekket med betongstein. Veggkonstruksjon: Reisverk i bindingsverk i tre med liggende kledning. Kledningen er skiftet på hele huset. Etterisolert med nye asfaltplater, 5cm isolasjon(tilsammen 15cm) og vindduk rundt alle ytterveggene i overetasjen. Kledning og etterisolering er fra 2016. Vinduer: 2 og 3lags isolèrglassvinduer i PVCkarmer. Dører: Malt og isolert hovedytterdør med stålskjelett. Skyvebalkongdører i PVC. Nye formpressede dører i overetasjen. I underetasjen er det eldre finèrte dører. Etasjeskillere: Gulv mot grunn er et plasstøpt betongdekke. Etasjeskiller er trebjelkelag. Drenering: Det er gravd ny drenering rundt hele huset. Grunn og fundamenter: Grunnmur er lettklinger. Grunnmuren er etterisolert med 5cm xpsplater, deretter pusset med Dekor vannfast mørtel. Deler av grunnmuren er forblendet med skifer. Grunnmuren er fra byggeår, mens etterisolering og puss er foretatt i 2017/18.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Se vedlagt egenerklæringsskjema utarbeidet av selger.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v / Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Kvernhusvegen 6. En flott enebolig i et rolig og barnevennlig område. Boligen kan skilte med en fantastisk eiendom, pent opparbeidet med stor terrasse og en flott plen. Terrassen er inngjerdet og fremstår meget lun og usjenert - med god plass for diverse terrassemøblement. Terrassen er på hele 145 kvm og har nedfelt badestamp som varmes opp med vedfyring. Plenen gir god boltreplass for hele familien. Stor garasje og med plass til flere biler. Ellers kan man trekke frem en innholdsrik enebolig med hele 5 soverom og 2 bad. Boligen er oppusset og modernisert de senere år og fremstår med god standard og fine kvaliteter. Dette er en eiendom en virkelig ikke bør gå glipp av. Velkommen til visning! Lys og innbydende stue. Stuen er av god størrelse, med et areal på 33,2m². Her kan man enkelt innrede med både sofagruppe og spisebord. Nyere vedovn tilkoblet elementsteinspipe fra byggeår. Fra stue er det utgang til boligens store terrasse. Terrassen har et areal på ca. 145 kvm, og strekker seg over hele langsiden av boligen. Terrassen er pent inndelt i soner og forskjellige platåer, med god plass for innredning av forskjellige sittegrupper og annet terrassemøblement. Det er delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken. Den åpne planløsningen skaper en luftig og sosial romfølelse. Kjøkkeninnredningen er av merket Blume og består av glatte finerte fronter og laminat benkeplate. Innredningen består av halvøy som kan benyttes som spiseplass. Halvøyen gir rommet ekstra lagringsplass samt god arbeidsplass på kjøkkenbenk. Kjøkkenet er ellers innredet med integrerte hvitevarer herunder oppvaskmaskin, komfyr, platetopp (induksjon) og mikrobølgeovn. Boligen har totalt 5 soverom - to i hovedetasje og tre i boligens underetasje. Soverommene gir plass for standard soveromsinnredning og kan benyttes som hovedsoverom, barnerom, gjesterom og/eller kontor. Gjennomgående for soverommene er lyse og moderne fargevalg. Boligen har et bad i hver etasje. Badene er pusset opp i 2014 (hovedetasje) og 2019 (underetasje) i regi av selger. Begge bad har fliser på gulv og vegger, og varmekabler i gulv. Bad i første etasje er innredet med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Bad i underetasje er innredet med nedfelt servant, toalett og badekar. Opplegg for vaskemaskin God lagringsplass i bodareal i underetasje. Kort oppsummert er dette en innholdsrik enebolig med fantastisk tomt, stort uteareal, usjenert terrasse med badestamp og garasje med plass til flere biler.

  Standard
  Boligen går over 2 plan og inneholder: Underetasje: Hall m/trapp 19,4 Soverom 8,9 Soverom 15,6 Bad 9,7 Bod 5,8 Hovedetasje: Gang 6,3m² Bad 4,5m² Stue 33,2m² Kjøkken 13,5m² Soverom 8,9m² Soverom 11,4m² Innvendige overflater: Parkett, laminat og fliser på gulv. Malte plater og tapet på veggene. Malte himlingsplater og malte slette plater i himling. Noen tak med downlights. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3. Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport: Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Våtrom > Overflater Gulv > Annet rom med sluk: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Takstmann har gitt tilstandsgrad 3 på følgende punkter i sin rapport: Store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Dette gjelder også garasje. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Annet rom med sluk: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Det er sluk i boden, men det er ikke laget tettesjikt. Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Eier kjøpte boligen i 2013 og har oppusset og modernisert mye fra da og frem til i dag. Dette kommer frem både i selgers egenoppgave og tilstandsrapport.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er lagt inn fiber frem til eiendommen.

  Parkering
  Stor garasje og meget gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

  Radonmåling
  Det er ikke utført radonmåling på eiendommen.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Se vedlagt egenerklæringsskjema utarbeidet av selger. Eiendommen er i dag ledig og selger er flyttet, derfor kan boligen overleveres raskt hvis ønskelig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 990 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 99 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000)) 116 792 (Omkostninger totalt) 4 106 792 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett. Tilkomst via offentlig vei.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8979

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer vanngebyr, kloakkgebyr og feiegebyr. Renovasjon blir fakturert utenom dette, og blir levert av NGIR. Pris for renovasjon kan man finne på NGIR sine hjemmesider www.ngir.no.

  Formuesverdi primær
  825409

  Formuesverdi sekundær
  2971471

  Velforening
  Det foreligger ingen opplysninger om velforening eller årlig kostnad til dette.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4631/445/464: 12.05.2016 - Dokumentnr: 424474 - Festenummer gitt bruksnummer Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4631 Gnr:445 Bnr:1
  12.05.2016 - Dokumentnr: 424474 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr:
  Knr:1260 Gnr:45 Bnr:1 Fnr:67
  01.01.2020 - Dokumentnr: 517553 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1260 Gnr:45 Bnr:464


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 01.09.1976. Det foreligger endringer fra dagens planløsning i forhold til tegninger mottatt fra kommunen: To av soverommene i underetasjen er opprinnelig godkjent til boder og hobbyrom. Bad i underetasje er opprinnelig vaskerom, garderobe og toalettrom. Det foreligger ikke dokumentasjon på om det er søkt bruksendring fra sekundærrom til primærrom. For å få dette godkjent må det søkes til kommunen/søkes om bruksendring til kommunen. Det er usikkert om kommunen vil godkjenne en slik søknad. Det foreligger ikke godkjenning for terrassen oppført i 2017. Evt fremtidige pålegg eller krav fra offentlige myndigheter er kjøpers ansvar og risiko. Dokumentasjon, dialog med kommune og samtykke fra naboer mm kan sendes på mail hvis ønskelig. Ta kontakt for spørsmål eller ønske om ytterligere informasjon. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Godkjente tegniner bolig datert 24.04.1974. - Søknad om byggetillatelse for nybygg bolig datert 18.11.1974. - Godkjenning av oppføring av bolighus datert 11.12.1974. - Diverse bilder - Diverse tegninger garasje, terrasse og gjerde/mur. - Mailkorrespondanse med kommunen datert 09.05.2017, 13.09.2017, 15.09.2017, 20.09.2017, 22.09.2017, 17.10.2017, 08.11.2017, 14.12.2017, 15.12.2017, 18.12.2017, og 25.01.2018. - Erklæring fra nabo om å rett opp gjerde/rekkverk ved eiendomsgrende datert 05.11.2016 og 27.10.2016. - Søknad om tillatelse til riving av terrasse, oppføring av mur, terrasse og garasje datert 09.11.2016 - Oversending for uttalselse vedr. riving av terrasse og oppføring av garasje, terrasse og mur datert 23.11.2016. - Tillatelse til fylling over kommunal avløpsledning datert 07.12.2016. - Midlertidig svar søknad på riving av terrasse, oppføring av ny terrasse, garasje og mur datert 22.12.2016. - Tilbakemelding om mangelfull søknad, terrasse, levegg og mur datert 30.03.2017. - Godkjenning av riving av terrasse og oppføring av garasje datert 30.03.2017. - Søknad om dispensasjon fra byggegrense mot kommunalvei - terrasse/rekkverk, datert 07.04.2017. - Oversiktskart med tegning terrasse datert 10.04.2017. - Fullmakt til Ing. Taule AS for å være ansvarlig søker, datert 19.04.2017. - Oversiktskart datert 21.04.2017. - Redgjøresle fra ingeniør om tillatelse som trenger tiltak datert 21.04.2017. - Erklæring fra naboer om oppføring av terrasse med rekkverk, samt tørr-mur, datert 21.04.2017 og 22.04.2017, - samt e-post korrespondanse mellom nabo, kommunen og Framo. - Erklæring av ansvarsrett, utførelse av grunn- og betongarbeider datert 23.04.2017. - Dispensasjon fra avstandskravet mot vei, oppføring av rekkverk, datert 28.04.2017. - Søknad om tillatelse til tiltak, terrasse og annet uteareal datert 09.05.2017. - Notat etter befaring datert 09.03.2017. - Redgjørelse fra ingeniør datert 09.05.2017. - Erklæring om ansvarsrett, prosjektering av grunn- og terrengarbeid datert 09.05.2017. - Gjennomføringsplan datert 09.05.2017. - Opplysninger gitt i nabovarsel datert 09.05.2017, samt kvittering for nabovarsel. - Midlertidig svar søknad om mur og terrasse datert 27.10.2017. - Byggesaksdokumenter for mur terrasse datert 08.11.2017 med tilhørende vedlegg. - Avslag på søknad om dispensasjon fra nabogrense for oppføring av tørrmur samt avslag på søknad om tillatelse til oppføring av terrasse, rekkverk/levegg med betongmur og tørrmur datert 03.01.2018. - Opphør av ansvarsrett datert 25.01.2018. - Bekreftelse på mottak om trekking av ansvarsretter datert 19.01.2018. - Søknad om endring av gitt tillatelse; endring på tak og høyden inne i tilbygget datert 21.03.2018, med vedlagte tegninger. - Avslag på endringssøknad: endring av takvinkel datert 15.04.2019. - Søknad om ferdigattest for garasje datert 04.10.2019. - Ferdigattest for garasje og riving av terrasse datert 28.10.2019. - Oversiktskart datert 13.09.2022. - Krav til innsyn med oversending av dokumenter datert 14.11.2022.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett. Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Plannavn: Manger sentrum, skuleområdet Planid 12601976000100 Reguleringsformål: Bolig Kommuneplan: Kommuneplan for Radøy, revisjon 2018 Planid: 12602013000200. Eiendommen er avsatt til bolig etter kommuneplanen. Iht. dokumenter mottatt fra kommunen foreligger det ingen planforslag som påvirker eiendommen. Det er heller ikke igangsatt planlegging som påvirker eiendommen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det foreligger ingen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 990 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 99 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000)) 116 792 (Omkostninger totalt) 4 106 792 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  116792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 61 025,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,- og tinglysingsgebyr kr. 585 ,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva

Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev