aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Golfsvingen 19 - en romslig, pen og hyggelig fritidsbolig fra 2005.

Manstad: Pen og hyggelig fritidsbolig ved Onsøy golfbane. Stor veranda, gode solforhold, 2 bad, 4 soverom og vaskerom.

 • 3 590 000
 • BRA 140 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 590 000
 • OMKOSTNINGER105 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 695 892
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 005
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 138 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 3 590 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-))
  --------------------------------------------------------
  105 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 695 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Golfsvingen 19 er en romslig, pen og hyggelig fritidsbolig fra 2005 over to plan med god planløsning. Eiendommen har fin beliggenhet i et rolig og naturskjønt hytteområde ved golfbanen i Onsøy. Fra boligen er det kort vei til flotte turmuligheter året rundt, og hjemme kan du kose deg på solrike uteområder. Mot sørvest er det en stor veranda, og tomten har noe plen, diverse beplantning, noe naturtomt og gruset gårdsplass.

Fritidsboligen er relativt bra vedlikeholdt hvor noe oppgradering kan påregnes, og det er både innlagt vann og strøm. Du har en romslig stue med gode vindusflater og klassisk peisovn, en hyggelig loftstue og et praktisk kjøkken. Av våtrom er det to pene bad og separat vaskerom. Boligen har også fire fine soverom, gode lagringsmuligheter i innvendig bod og sentralstøvsuger.

Kort fortalt
- Romslig og hyggelig fritidsbolig.
- Pen, velholdt bolig over to plan.
- Noe oppgradering kan påregnes.
- Fin beliggenhet ved golfbane.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- Stor veranda, gode solforhold.
- Praktisk kjøkken, god skapplass.
- Romslig stue, klassisk peisovn.
- Hyggelig loftstue i andre etasje.
- To pene bad, separat vaskerom.
- Det er fire lyse og fine soverom.
- Lagringsmuligheter i inneboden.
- Sikringsskap har automatsikringer.
- Boligen har også sentralstøvsuger.

Planløsning
1. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom og bod.
2. etasje: Loftstue, bad og 3 soverom.
Boligen går over to plan og har god planløsning.

Golfsvingen 19, Viken

 • Entré
  Det er adkomst via en lys entré som gir et godt førsteinntrykk. Rommet har blant annet fliser på gulv med varmekabler, plass til garderobeløsning, glassdør til stue og lysmalte veggflater.

  Kjøkken
  Boligen har et praktisk og hyggelig kjøkken som ligger i delvis åpen løsning til stuen. Rommet har parkettlaminat på gulv, gråmalte veggflater og to gode vinduer. Innredningen har glatte fronter i bøk, hvite fliser over deler av benk, lys under overskap og laminert benkeplate med kum av metall. Kjøkkenet har også opplegg for oppvaskmaskin, ventilator over kokesone og nisjer til hvitevarer.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Stue
  Fritidsboligen har en romslig og tiltalende stue som ligger i første etasje. Rommet har gode vindusflater i tre retninger, noe som supplerer rikelig med naturlig lys, og det er også glassfelt i tofløyet terrassedør til den solrike verandaen. Videre har stuen en klassisk peisovn som varmer godt, parkettlaminat på gulv og gråmalte veggflater.

  Loftstue
  I andre etasje har boligen en lys og hyggelig loftstue, noe som gir ekstra spillerom til liten og stor. Rommet har lysmalte veggflater/himling, parkettlaminat på gulv, to fine vinduer og parkettlaminat på gulv. For øvrig har loftstuen trappeløp til første etasje.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom er det to pene bad og separat vaskerom. Det romslige badet i første etasje har grå fliser på gulv med varmekabler, samt lyse fliser på vegg. Innredningen består av heldekkende servant, hvitt servantskap, to matchende veggskap og speil med lys. Rommet har også toalett, dusjhjørne med innfellbare dører og mekanisk avtrekk.

  Badet i andre etasje har flismønstret belegg på gulv med varme, og på veggene er det hvite fliser. Videre har rommet søyleservant, speil med lys, toalett, dusjhjørne med forheng og mekanisk avtrekk.

  Vaskerommet ligger i første etasje og har egen adkomst fra gårdsplass, noe som er svært praktisk for barnefamilier. Rommet har grått belegg på gulv med varmekabler, grønnmalte veggflater og gode vindusflater. Vaskerommet er utstyrt med utslagsvask av metall, aggregat til sentralstøvsuger, varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk.

  Soverom og garderobe
  Fritidsboligen har fire lyse og fine soverom, med tre i andre etasje og ett i første. Rommene har god plass til møblement utover seng, og på tre er det montert garderobeskap. Soverommene har også et behagelig fargevalg, parkettlaminat på gulv og gode vindusflater. Videre har boligen bra lagringsplass i innvendig bod i første etasjen.
 • Eiendommen har fin beliggenhet i et landlig og naturskjønt hytteområde ved golfbanen i Onsøy, ca. 2,5 km fra Manstad sentrum. Fra fritidsboligen er det kort vei til flotte turmuligheter både til lands og til vanns, og hvis du er glad i golf er dette midt i smørøyet. Onsøy golfbane er en av norges beste golfbaner, og har 18 hull, drivingrange og simulator.

  Det er bare 1,5 km til sjøen i Elingaardkilen, som har båthavn og badeplass. Her kan du kjøre båt ut til perler som Hankø og Hvaler. Eller så kan du følge kyststien mot Saltnes og Fredrikstad, en tur som byr på gode opplevelser i vakker kystnatur.

  Ta også gjerne turen til den populære badestranden på Saltholmen. Badeplassen byr på sandstrand og solvarme svaberg. Rubingen og Ellingstranda ligger få min unna. På vinterstid er det gode muligheter for flotte skiturer i flere oppkjørte løyper.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Manstad og Kiwi Saltnes. På Saltnestorget finnes også blomsterbutikk, klesforretning, frisør og storkiosk med take away. Ønsker du andre servicetilbud har Karlshus et variert utvalg.

  Området gir offentlig kommunikasjon via buss, hvor nærmeste holdeplass ligger litt over 1 km unna. Med bil tar det ca. 4-5 min til Manstad sentrum, 6 min til Saltnes, 15 min til Fredrikstad og 30 min til Moss.
 • Området består hovedsakelig av fritidsboliger, spredt boligbebyggelse og en golfbane.
 • Det vil bli sklitet med Aktiv visningsskilter ved fellesvisninger.
 • Iflg. tilstandsrapport foretatt 11.03.22 av Jonny Eliassen: Fritidsboligen er byget med støpt plate på grunn, yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende kledning. Saltak med betongstein, vinduer med isolerglass. Veranda i tre med direkte utgang fra stuen. Støpt trapp på inngangsiden.

  Se forøvrig tilstandsrapport for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne samt selgers egenerklæring før visning og gjør oppmerksom på anmerkninger fra takstmann med tilstandsgrad 2 (TG2).

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 (Avvik som kan kreve tiltak) iht. tilstandsrapporten:
  Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er påvis/registrert spredte råteskader i kledningen. Kledningen er visuelt befart og stikktakninger er tatt sporadisk. Det observeres generelt kuvinger og tørkesprekker i kledningen, dette er normalt med tanke på alder. Det er påregnelig med utskiftninger på sikt. Type/mengde isolasjon er ikke kjent, men antas å være oppført etter byggeårets normer og krav. Dagens krav til isolasjon og tetthet er strengere enn de krav som gjaldt da denne bygningen ble oppført.
  Tiltak: Bord som er råteskadet må skiftes for å hindre at det blir skader i konstruksjonen. Det er noe vedlikeholdsbehov som vask og maling utvendig.

  Utvendig - Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Terrassedør må justeres.
  Tiltak: Dører må justeres. Terrassedør må justeres slik at den ikke subber, den vil da også tette bedre mot karm.

  Utvendig - Balkonger, terasser og rom under balkonger: Veranda er slitt.
  Tiltak: Veranda er slitt og har vedlikeholdsbehov.

  Innvendig - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Det er ikke brannsikker plate på gulv under feieluken.
  Tiltak: Ildfast plate må monteres. Det anbefales alltid at pipen kontrolleres av feiervesenet før bruk. Det må monteres brannsikker plate på gulvet under feieluken.

  Våtrom - Overflater Gulv - Bad 2.etg.: Det er bare 8 mm fall mot sluk og terskel er ikke hevet etter forskriftene. Deler av gulvet har noe motfall. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er avvik i høydeforskjell underkant vanntett terskel og til topp slukrist.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket. Ved ombygging av badet må det etableres riktig høydeforskjell og fall til sluk.

  Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad 2.etg.: Det er montert gummimembran under påstøp, synlig sluk. Tg 2 gitt pga. alder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Gulvet og sluk ser greit ut visuelt sett men membran har sin alder.
  Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det anbefales å sette inn dusjkabinett, dette kan forlenge levetiden på badet da det ikke vil bli direkte vannpress på fliser/overflater.

  Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Vaskerom: Gulvet har pvc sluk og helsveiset gulvbelegg som har oppbrett på vegger og er ført ned i klemring på sluket.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Gulvet og sluk ser greit ut visuelt sett men membran har sin alder.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kjøper må være klar over at rommets konstruksjon er fra byggeår og er over 50 % av sin levetid.

  Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad 1.etg.: Vegger er flislagt og taket er av malte plater. Det er liten sår i veggflis under vindu. Badet begynner å bli eldre.
  Tiltak: Fliser og fuger i dusjsonen må overvåkes med jevne mellomrom for å hindre at vann trenger inn bak fliser. Fuger i dusj-sonen bør impregneres. Dusjing rett på vegg og gulv er en risiko for konstruksjonen på sikt.

  Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad 1.etg.: Ingen synlig slukmansjett eller memran i sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
  membranløsningen. Det er ingen synlig slukmansjett under klemring i sluket. Dette kan medføre til at det kan trekke fukt ut i konstruksjonen, det bør kontrolleres i konstruksjonen under sluk for å se etter fuktskjolder med jevne mellomrom. Sluk uten slukmansjett er å anse som en risikokonstruksjon.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det anbefales å sette inn dusjkabinett, dette kan forlenge levetiden på badet da det ikke vil bli direkte vannpress på fliser/overflater.

  Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: 200 liter bereder står på vaskerom. Det er tilkoblet en trykktank på vanninntaket pga tidligere dårlig vanntrykk opplyser eier. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet via stikkontakt. Ihht el-forskriftene skal den direktekobles via bryter.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Iflg dagens forskrifter skal bereder være direktetilkoblet inn i bryter og ikke via stikkontakt.

  Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Det foreligger ikke el-rapport de siste 5 år. Det anbefales alltid utvidet kontroll da dette ligger utenfor
  takstmannens kompetanseområde.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) iht. tilstandsrapporten:
  Utvendig - Nedløp og beslag: Plastbelagte stålrenner og nedløp fra byggeår. Det er påregnelig med utbedringer av renner og beslag på sikt. Det var ikke tegn til aktive lekkasjer på befaringsdagen. Ved takomlegging er det viktig at det blir satt opp snøfangere, det anbefales på generelt grunnlag uansett. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takvann fra nedløp må føres bort fra grunnmur for å unngå vannpress mot grunnmuren.
  Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takvann må ledes bort fra grunnmur for i minske vannpress mot grunnmuren.

  Innvendig - Radon: Det er ingen dokumentasjon på at det er foretatt radonmålinger. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det var ikke krav til radonsperre eller lign tiltak på oppføringstidspunktet. Det er ikke krav til måling om man skal bo i boligen selv. Kravet kommer når boligen ev skal leies ut.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger Det er ikke krav til radomåling hvis en skal bo i boligen selv. Men det kan være en helsemessig gevinst å kontrollere og å ev utføre tiltak dersom det viser seg å være over anbefalt nivå.

  Våtrom - Overflater Gulv - Vaskerom: Høyde terskel er ok. Det er ca 20 mm fall mot sluk. Deler av gulvet har motfall i forhold til sluk.
  Tiltak: Ved rehabilitering av rommet må det rettes opp i motfall som er på deler av gulvet.

  Våtrom - Overflater Gulv - Bad 1.etg.: Gulvet er flislagt og har ca 20 mm fall mot sluk. Terskel er ikke hevet 25 mm over sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er avvik i høydeforskjell underkant vanntett terskel og til topp slukrist.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket. Ved ombygging av badet må det etableres riktig høydeforskjell og fall til sluk.
 • 1.etg.: 88 kvm. Bra.
  2.etg.: 52 kvm. Bra.
  Totalt: 140 kvm. Bra. iflg. tilstandsrapport.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg.: Hall, stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom.
  2.etg.: Stue, bad, soverom, soverom 2, soverom 3.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er elektrisk oppvarmet og har varmekabler på begge bad, vaskerom og i entré. I tillegg er det peisovn i stue.
 • Festetomt, punktfeste. Bortfester: Aina Benedicte Huseby
  Fremfester: Fredrikstad Golfbane AS (Onsøy golfklubb)
  Tomtetype: Festetomt - Punktfeste.
  Festetid: 40 år fra 1988.
  Festeavgift for 2021 kr: . 5.791,-.
  Reguleringsklausul: Hvert 10 år. (konsumprisindeks)
  Neste regulering: 01.08.2028.

  Ved festetidens utløp har festeren rett til å fornye festeforholdet med ytterligere 40 år.

  Eiendommen har en relativt flat tomt som sammen med stor veranda kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser. Tomten er opparbeidet med plen, busker og trær, og har også noe naturtomt med naturlig vegetasjon. I forkant er det gruset gårdsplass. Fra stuen er det utgang til en stor veranda mot sørvest, hvor solforholdene virkelig kommer til sin rett. Uteplassen kan skjermes med markise ved behov, og har terrassebord på dekke.
 • Det er adkomstvei helt frem og parkering på gruset gårdsplass. Det har tidligere foreligget godkjennelse på oppføring av carport.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi kr. 425 282,- pr. 31.12.21. Opplysninger iflg. skattemeldingen.
 • Kommunale avgifter kr. 11 479 pr. år. Av dette beløpet utgjør kr. 1526,- eiendomsskatt. Opplysninger iflg. Fredrikstad kommune.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring, strøm, velavgift, m.m..
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 31.01.2005. Se vedlegg.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og våtrom. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en 200 liters varmtvannsbereder, sentralstøvsuger, husbrannslange, samt utelys.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  - Dagboknr.: 2000/6570-2/86 tinglyst 29.05.2000 - Festekontrakt - Vilkår.
  Festetid: 40 år. Årlig festeavgift: Nok 3 893,- fra 01.09.1988. Pant for forfalt festeavgift. Bestemmelser om regulering av leien. Bestemmelser om forlengelse. Forøvrig samme bestemmelser og rettigheter som i festekontrakt dagboknr. 2338 22 02 1990. Gjelder framfeste. Gjelder denne registerenheten med flere.
 • Området er regulert.
 • Gnr. 100 Bnr. 13 Fnr. 17 i Fredrikstad kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørsgebyr kr. 18 900,- og visninger kr. 2 500,- pr. visning. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 28 000,-. Utleggene omfatter innhenting av opplysninger, sikringsobligasjon, fotograf, grunnboksutskrift og markedsføring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Annie S. Eklund
Gisle Spidsberg

Megler

Gisle Spidsberg

90 29 55 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev