aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Matrandvegen 700!

MATRAND Matrandvegen 700

Eldre enebolig med oppussingsbehov på stor tomt * Landlige omgivelser

 • kr 1 500 000
 • BRA 191 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 500 000
 • Omkostningerkr 57 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 557 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 800
 • Soverom3
 • ArealP-rom 141 m²
 • Tomt7 836.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 600 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 40 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000)) 57 042 (Omkostninger totalt) 1 657 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Eldre eiendom med landlig beliggenhet på Matrand ca 6 km nord for Skotterud som er kommunesenter. Boligen er over to plan + kjeller med boder. I 1. etasje er det kjøkken, tre stuer, bad/vaskerom og innglasset terrasse, og i 2. etasje er det tre soverom og to boder. Boligen har en varierende standard på overflater og innredninger, og modernisering/oppussing må påregnes. I tillegg er det uthus/bod, carport og vognskjul/uthus/utedo på eiendommen. Stor tomt, hvor større områder har vært benyttet som hestehegn. En eiendom med muligheter!

Matrandvegen 700, Innlandet

 • Tomt
  7836.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Oppgitt areal er omtrentlig. Se vedlagt grunnkart. Stor tomt som hovedsakelig ligger østvendt og er slakt skrående. Tomten er opparbeidet med plen, bed og annen beplantning. Større områder er blitt benyttet som hestehegn. Gruset innkjørsel/gårdsplass.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger landlig til på Matrand ca 6 km nord for Skotterud som er kommunesenter. Det er kort vei til fotballbane på Matrand og stedet har et godt tilbud innen fotball, med begivenheter som Matrand cup - en tradisjon gjennom de siste 40 årene. Det er også kort vei til skøytebane og hesteridning m.m. Eidskoghallen ligger like ved barneskolen og er en flerbrukshall/idrettshall. Eiendommen ligger også i umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsområder med badevann og skiløyper, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer som vinter. Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Skotterud sentrum bank, legesenter, apotek, butikker, bibliotek og kafé m.m. Charlottenberg i Sverige, og Kongsvinger ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil. Barna sokner til Skotterud barneskole (1-7 kl.) og Eidskog ungdomsskole (8-10 kl.). Det finnes barnehage på Matrand. Kongsvinger er nærmeste by med videregående skole, toppidrettsgymnas og politihøyskole. Eidskog kommune har mange severdigheter, og er mest kjent for Magnor Glassverk, Hans Børli, Sootkanalen og Morokulien. Kommunen har også et rikt lag-/foreningsliv som f.eks. fotball, håndball, jakt og fiske, kunstforening, husflidslag, museums- og historielag og mye mer. Mange sjøer og vann finnes også med muligheter for fiske og bading. Ski- og turløyper rundt om i kommunen. Kort vei til bussholdeplass. Ca 20 km til Kongsvinger og ca 15 km til riksgrensen mot Sverige.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Matrand barnehage har nærhet til skog og friluftsområder som gjør at hverdagen er preget av uteliv og turer. Satsningsområder er realfag, språk og sosial kompetanse. Barna skal oppleve god omsorg og raushet. Matrand barnehage er en kommunal barnehage og en enhet i Skotterud barnehage. Skotterud skole: Læring, trygghet og trivsel! Skotterud skole ligger samlokalisert med Eidskog idrettshall i landlige omgivelser, øst for Skotterud sentrum. Skolen er en del av Trivselsleder-programmet. Elever utdannes for å legge til rette og ta ansvar for elevaktivitet i friminuttene. Eidskog ungdomsskole: Skolens oppdrag er å ruste elevene til å møte livets oppgaver og mestre ulike utfordringer sammen med andre. Ungdomsskolen er en arena for læring på mange plan både sosialt og faglig. Gjennom variert undervisning og ved å legge til rette for et godt sosialt miljø ønsker de å tilføre elevene holdninger og ferdigheter som kan vare livet ut. Deres visjon: «Med fokus på elevens evner og talenter!»

  Byggemåte
  Eldre enebolig fra ca 1860 (basert på opplysninger fra eier) med første registrerte etablering i 1922. Ukjent byggegrunn. Drenssystem antagelig fra byggeåret. Fundamentert med to forskjellige typer ringmurer/kjellervegger, naturstein og sparesteinsbetong. Nyere pusset Leca på innsiden av sparesteinsbetong i kjellerrom. Boligens eldste del har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Etasjeskiller av trebjelkelag og støpt betongdekke mot grunn i to kjellerrom. Vegger i tømmerkonstruksjon i eldste del og bindingsverk i tilbygg. Fasade/kledning har stående bordkledning. Kledning er moden for vask og maling. Plassbygd saltak i tre med opplegg på siden mot nord. Taktekking av stål/aluminiumsplater. Takrenner, nedløp og beslag i lakkert metall. Loft kun isolert med spon pluss stedvis etterisolert med 10 cm mineralull eller sydde matter. Kun lufteventil i en gavl. Ingen i gavl mot vest, takopplett mot nord eller ved raft. Hovedsakelig 2-fags vinduer med 2- eller 3-lags isolerglass med vedlikeholdsfrie aluminiumskarmer på utsiden og fabrikkmalte trekarmer på innsiden. Malte trevinduer med 2-lags glass i kjeller. Hvit profilert inngangsdør med glassfelt i dørblad. Boddør i kjeller med direkte utgang fra kjellerrom via utvendig gammeldags trappeløp med løse lemmer/takplater i metall. Terrassedør i stue og trapperom i 2. etasje med vedlikeholdsfrie aluminiumskarmer på utsiden og fabrikkmalte trekarmer på innsiden. Overbygd luftebalkong på 12 m2 i gavlspiss mot vest med impregnert spaltegulv over profilerte stål takplater og takpapp. Rekkverk kledd med stående profilert kledning. Glassveranda på 10 m2 med adkomst fra spisestue og terreng. Fundamentert på nedgravde telefonstolper/søyler, impregnert spaltegulv og vegger/glass med uisolerte skyvedørs elementer. Utvendig betong trapp til kjeller. Uthus/bod på 30 m2 og carport med grusdekke på 19 m2 fra 1984. Fundamentert med betong ringmur og kantforhøyning i Leca i carport. Bindingsverksvegger kledd utvendig med tømmermannspanel. Saltak tekket med bølgeblikkplater. Vegger og himling er ikke kledd innvendig i uthus/bod eller carport. Ikke innlagt strøm. Påvist setningsskader/skjevheter i ringmur og veggparti i hjørnet av carport. Vognskjul/uthus/utedo på 57 m2. Fundamentert på løse Leca-blokker og jord/grusdekke innvendig. Vegger oppført i enkelt bindingsverk og kledd utvendig med spaltepanel. Saltak tekket med bølgeblikkplater. Bygningen er oppdelt i to med vedskjul på 20 m2 inkludert utedo og vognskjul/lagerplass på 37 m2. Enkel labankdør til utedo og vedskjul. Skyvedører i front av vognskjul. Ikke innlagt strøm. Vognskjulet er tidligere benyttet som stall. Påvist råteskader i utvendig kledning og bunnsvill som ligger nær/under terreng.

  Innhold
  1. etasje: Entré, kjøkken, tre stuer, bad/vaskerom og innglasset terrasse. 2. etasje: Trapperom, tre soverom og to boder. Kjeller: To boder. 1.etasje: 97 kvm BRA/87 kvm P-rom 2.etasje: 64 kvm BRA/54 kvm P-rom Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av innglasset terrasse og boder. Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt av Glåmdal Takst AS.

  Standard
  Boligen har en varierende standard på overflater og innredninger, og modernisering/oppussing må påregnes over tid. Det er store skjevheter i gulv, vegger og himlinger, spesielt i den eldste delen. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, takhøye overskap, laminerte benkeplater, stålplate med nedfelt oppvaskkum/utslagsvask, fliser over benk og ventilator med kullfilter. Ikke opplegg for oppvaskmaskin. Det må påregnes utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredning. Gulvflater med belegg i alle rom i 1. etasje og laminat fra 2017 på alle soverom og i trapperom i 2. etasje. Kjeller med betonggulv. Veggflater med malt panel, malt strie og tapet og våtromsplater. Kjellervegger av betong/mur. Himlinger med panel og tak-ess plater. Lakkert tretrapp mellom 1. og 2. etasje. Malte glatte dører. Eldre bad med toalett, servant i innredning, dusjkabinett med forheng og opplegg for vaskemaskin. Elektriske varmekabler er satt ut av drift på grunn av ukjent klikking i termostat. Pågående lekkasje i servantbenk ved bruk av vannkran. Innvendig adkomst til kjeller går via en selvinstallert løfteplattform/elektrisk heis. Heisen, heissjakt og dør til heissjakt har ingen form for sikring mot klem- eller fallulykker. Eier opplyser om at heisen etter en stund siger av seg selv ned til kjellernivå og det blir dermed full åpning i heisrommet rett ned til kjeller. Omgående utbedringer og etablering av sikringsarbeid må påregnes. Installering av trapp bør påregnes. Tekniske installasjoner: 200 l varmtvannsbereder plassert i krypkjeller. Vannledninger av kobber. Avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon via luftespalter i vinduer samt noen veggventiler. Elektrisk vifte i vegg og til-luft via luftespalte under dør på badet. Åpent el-anlegg med varierende alder. Sikringsskap med skrusikringer. En eldre håndslukker og tre røykvarslere som ikke er montert. Røykvarslere må monteres i hver etasje i henhold til forskriftskrav. Veggmontert brannstige med adkomst fra soverommet midt i boligen. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Utvendig > Nedløp og beslag Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggmeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra tak nedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Manglende takrenner på deler av takkonstruksjon pga snøras. Utvendig > Veggkonstruksjon Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er flere steder manglende lusing/musebånd bak panel i nedre kant av konstruksjon. Påvist råteskader i nedkant av vindskier ved flere punkt. Det er ikke påvist beslag mellom gulv og vegg på balkonggulv. Utvendig kledning er moden for vask og overflatebehandling/maling. Utvendig > Utvendige trapper Det er ikke montert rekkverk. Det er kun benyttet provisoriske løse metallplater som sikring av trappeløp. Innvendig > Overflater Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er påvist andre avvik: Boligen har en forhøyet slitasje på overflater. Gjenstående arbeid med påbegynt modernisering av overflater og belistning av dører, gulv og tak i 2. etg. Det er stedvis synlige plateskjøter under gulvbelegg samt en del skader og sår i overflater. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Det er påvist andre avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er en del knirk i gulv (spesielt i kjøkkengulv) samt store skjevheter i etasjeskillere (spesielt i eldste del av boligen). Innvendig > Innvendige trapper Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Det er liten frihøyde i trappeløp Det er ikke montert rekkverk rundt hele trappeløpet i 2. etg. Det er svært lav takhøyde i trappeløp (148 cm). Innvendig > Andre innvendige forhold Det er avvik: Heisen, "heissjakt" og dør til heissjakt har ingen form for sikring mot klem- eller fallulykker. Eier opplyser om at heisen etter en stund siger av seg selv ned til kjellernivå og det blir dermed full åpning i heisrommet rett ned til kjeller. Våtrom > Generell > Bad/vaskerom Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav. En samlet TG3 for rommet er satt med bakgrunn i at badet er av eldre dato (36 år) og hvor mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsninger, det er påvist lekkasje på røropplegg/vannlås, fuktskadet innredning, feil på elektriske varmekabler. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. VV-bereder er tilkoblet via stikkontakt. Man er ikke pålagt å bygge om anlegget, men desto viktigere er det man jevnlig tar ut støpselet og ser etter varmegang. Det anbefales uansett til å etablere fast tilkobling. Påvist at det har vært varmegang i stikkontakt til berederen (se pkt. elektrisk-anlegg) Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Åpent el-anlegg med varierende alder. Sikringsskap med skrusikringer. Utfyllelse av punkter under elektrisk anlegg er utført på bakgrunn av informasjon fra eier/selger og observasjoner under den bygningsmessige befaringen av boligen. Det elektriske anlegget er ikke helhetlig kontrollert. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Det er en eldre håndslukker og 3 stk. røykvarslere (ikke montert). Røykvarslere må monteres i hver etasje iht. forskriftskrav. Tomteforhold > Terrengforhold Terreng faller inn mot bygning. Fallet skal være minimum 1:50 i en avstand på minimum 3 meter fra vegglivet. Forhold som har fått TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Taktekking Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen er dekt med et tynt lag snø, men det er påvist avflassing av lakk/belegg på platene. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er registrert istapper fra taket vinterstid. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Yttertaket har nedbøying. Det er påvist eldre fuktskjolder i takkonstruksjonen og undertak ved pipe gjennomføring. Ingen forhøyede fuktverdier på befaringsdato. Utvendig > Dører Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Hoveddør har forhøyet slitasje etter kloring av hund. Ytterdør i kjeller var låst på befaringsdato og ingen nøkkel tilstede. Smal balkongdør med en lysåpning på 67 cm. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Innvendig > Radon Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Vertikal sprekk i pusset pipeløp i spisestue. En side av pipe (mot kjøkken) er forblendet. Innvendig > Krypkjeller Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Jord og steindekke uten fuktsperre i krypkjeller Krypkjeller har svært begrenset/ingen inspeksjonsmuligheter under kjøkken hvor det også er en del knirk i gulv. Krypkjelleren har risiko for skadepotensiale. Innvendig > Innvendige dører Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Kjøkken > Overflater og innredning Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Slitte overflater og hengsler. Ikke opplegg til oppvaskmaskin. Kjøkken > Avtrekk Det er kun kullfilter ventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Åpne vannrør i krypkeller etter at mus har gnag bort isolasjonen. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er ikke påvist lufting av avløpsanlegget. Tekniske installasjoner > Varmesentral Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Tomteforhold > Drenering Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Det er registrert sprekker/deformasjon som gir grunn til å overvåke konstruksjonen. Krypkjeller har en del deformasjoner i naturstein og ettermontert Leca-blokker. Ukjent tilstand på sparesteinsbetongvegg bak nyere Leca-vegg som er pusset. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tomteforhold > Septiktank Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Det påpekes at kommunen fører tilsyn av private avløpsanlegg og kan ved mangler gi pålegg om utbedringer. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Tilbygg / modernisering Tilbygg: Dette er i følge eier opprinnelig en bolig fra 1800-tallet som først ble tilbygd mot øst (kjeller, 2-delt stue i 1. etasje og soverom i 2. etasje) ca 1948-49. Tilbygg: Tilbygd mot vest (bad og entre) rundt 1986. Modernisering: I følge tidligere takst/eier ble etasjeskillet mellom 1. etasje og kjeller i opprinnelig tømmerdel etterisolert med innblåst mineralull i ca 1989 hvor det var tilgjengelig adkomst for dette fra krypkjeller. Deler av kjøkkengulv er ikke etterisolert pga manglende adkomst. Det ble skiftet vinduer og etterisolert deler av yttervegger med sydde matter samt ny utvendig panel i 1987. Yttertaket skiftet i 2003, mens takrenner ble skiftet ca 1990.

  Parkering
  Carport og på egen gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Fremtind

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmåling og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Eiendommen ligger i gul sone (55-65 dB) for vegstøy fra Rv. 2 og jernbanestøy. Gul sone er en vurderingssone hvor kommunen bør vise varsomhet med å tillate etablering av nye boliger, og der det ved bygging kan stilles krav til avbøtende tiltak som gir tilfredsstillende støyforhold (skjerming, isolering etc.). Påvist varmegang i stikkontakt til vv-bereder samt taklys i 2. etasje. Stedvis løse ledninger og manglende deksler til kontakter. På grunnlag av manglende dokumentasjon, eldre anlegg og observasjoner bør anlegget ha en utvidet el-kontroll. Siste registrerte tilsyn/feiing av feiervesen var 08.02.2019, uten registrerte avvik eller anmerkninger. Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht. plan- og bygningsloven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 600 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 40 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000)) 57 042 (Omkostninger totalt) 1 657 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmepumpe luft-luft i spisestue med ukjent alder - det har ikke vært avholdt service på anlegget i senere år. Peisovn i stue. Vedovn i spisestue med riss/sprekk i murpuss. Gammel kjøkkenvedovn i kjeller. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  11143

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Fordelt på: Eiendomsskatt kr 4 133,- Renovasjon normalab. kr 3 203,75 Feiing/tilsyn kr 650,- Septiktømming Hv 2 år kr 2 906,25 Kontrollgebyr spredt avløp kr 250,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

  Formuesverdi primær
  375862

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1353102

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3416/43/50: 21.10.1922 - Dokumentnr: 900253 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3416 Gnr:43 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 443540 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0420 Gnr:43 Bnr:50

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det foreligger ingen tegninger i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst via privat veg. Tilknyttet privat vannverk via private stikkledninger. Privat avløpssystem/septiktank. Avløpsanleggets kapasitet og funksjonalitet er ikke dokumentert. Det opplyses at kommunen fører tilsyn av private avløpsanlegg og kan ved mangler gi pålegg om utbedringer.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et LNF område - sone D. For landbruk-, natur- og friluftsområde sone D er bygge- og anleggstiltak kun tillatt direkte knyttet til stedbunden næring (landbruk). For andre tiltak, eller på eksisterende nærings-, bolig- og fritidseiendommer, må det tas kontakt med kommunen for evt søknad om dispensasjon før tiltak kan utføres. Kommunedelplan vedtatt 18.03.2004 for Skotterud, Matrand og Tobøl.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis. Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budkjema og budskjema finnes også i salgsoppgaven.   All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 600 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 40 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000)) 57 042 (Omkostninger totalt) 1 657 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  57042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

  Personopplysningsloven
  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast pris kr 45 0000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  9 900,- og visninger kr 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 30 850,-. Utleggene omfatter markedsføringspakke, grunnpakke eiet, oppgjørsgebyr og foto. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket for utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Nicolai Bratås

Megler

Nicolai Bratås

97 53 07 16

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev