aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Stensgårdvegen 106 - Et trivelig småbruk med fin beliggenhet ved Hurdalsjøen.

MAURA Stensgårdvegen 106

Hyggelig småbruk med låve, stabbur og tomt på ca 11 mål med ridebane - flott beliggenhet med utsikt over Hurdalsjøen!

 • kr 4 900 000
 • BRA 124 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 900 000
 • Omkostningerkr 138 842
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 038 842
 • ObjektstypeLandbruk
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 870
 • Soverom4
 • ArealP-rom 121 m²
 • Tomt11 361.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 5 000 (Stiftelsesgebyr sameiet) 10 000 (Startkapital sameiet) 585 (Tinglysningsgebyr skjøte) 585 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 172 (Panteattest kjøper) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,00))   138 842,- (Omkostninger totalt)   5 038 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Stensgårdvegen 106! Et trivelig småbruk med pent oppusset bolighus. Det er nyrenovert bad, byttet kledning, tak og vinduer. Innholdsrik låve, fint stabbur og stor tomt. Carport med el-bil lader tilbygget bolighuset. Låve med 2 stallplasser og lagringsmuligheter, samt flott stabbur på eiendommen. Tomt på ca. 11.361 kvm med bla. hage, skog og opparbeidet ridebane/paddock. Øvre del av paddocken er bygget opp med pukk, duk og subbus. Dette gjør at det ikke blir dyp leire selv med store mengder regn. Eiendommen har en flott beliggenhet med utsikt mot Hurdalssjøen. Her bor du i landlige og harmoniske omgivelser med barnehage og butikk i umiddelbar nærhet. Ca 6 km til sentrum av Maura, med skole, barnehager og flere dagligvarebutikker.

Stensgårdvegen 106, Viken

 • Tomt
  11361.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Dels naturtomt men med plen rundt boligen, samt gruset internvei og biloppstillingsplasser. God plass til både beiteområder og grønnsakshage. Det er også noe mulighet for vedhogst på egen eiendom. Det er opparbeidet ridebane/paddock på eiendommen i samråd med stallmesteren.no som er profesjonell rådgiver på ridebaner. Det er det lagt duk og så avrettingslag av pukk for å bygge opp en bane som er rett og med et svakt fall mot begge sider hvor det er grøftet der det ikke er naturlig fall. Deretter et lag med subbus som er komprimert uten duk slik at ikke ridebaneharv kan ta tak i duken. Banen drenerer svært godt og er tørrlagt tidlig på våren. Topplaget på ca 10 cm består av 20% stensand under og 80% natursand øverst.

  Beliggenhet
  Nordgården har en idyllisk beliggenhet innerst på tunet med gode solforhold og flott utsikt mot Hurdalssjøen. Eiendommen ligger i Maura i Nannestad kommune, med en landlig beliggenhet ved Stensgård. Det er ca. 6 km til Maura sentrum der du finner dagligvarebutikker, skole og barnehager. Eiendommen sokner til Maura skole, og du finner ungdoms- og videregående skoler i Nannestad sentrum. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca 18 min til Amfi Eidsvoll på Råholt og ca 25 min til Jessheim storsenter, hvorav sistnevnte har 140 butikker, serveringssteder og attraktive servicetilbud. Det er svært gode rekreasjonsmuligheter i både Nannestad og Hurdal. For deg som er glad i vintersport kan Hurdal skisenter friste med godt preparerte nedfarter som passer perfekt for en dagstur med familien. Det er også kort vei til Åslia alpinanlegg på Maura og Nordåsen skiarena. Det er også godt med oppkjørte skiløyper i nærområdet på vinterstid for deg som heller foretrekker det. I sommerhalvåret kan Hurdalssjøen friste med bla. badestrender, båtmuligheter og fiske. Det er ikke lagt til populære Limastranda, som ligger ved Stensgård kirke. Hurdalssjøen er den største og en av flere fine innsjøer i Hurdal. Fjellsjøen og Skrukkelisjøen er også fine steder dersom du liker å fiske, og det finnes flere oppmerkede turstier i skogen. Dersom du ønsker en sykkel- eller gåtur kan du velge mellom bla. Pilegrimsvegen, Brenntoppen eller Mistberget. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss noen ganger om dagen. Nærmeste holdeplass er "Stensgård kapell". Avstander med bil: Maura ca. 10 min Gardermoen ca. 20 min Oslo ca. 40 min For ytterligere om Maura og Nannestad, se www.nannestad.kommune.no

  Adkomst
  Fra E6 Oslo: Ta av ved Circle K Dal og følg rv 176 og skilt mot Nannestad. I rundkjøringen Nordmokorset, ta til høyre inn på Vestre Hurdalsvei, rv 120. Følg denne ca 3 km og ta til høyre ved Stensgård Kapell inn på Stensgårdsvegen. Følg denne i ca 1,2 km, ta deretter til høyre opp grusvegen. Her er det ca 1,6 km til man kommer til tunet Tømte.

  Bebyggelse
  Nærområdet består av spredt småbruksbebyggelse og eneboligeiendommer.

  Skolekrets
  Maura skolekrets.

  Byggemåte
  Bolighus: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Fundamentering antatt av grov grunnmur av gråstein med noe bindemiddel. Tilbygg mot nord med støpt ringmur. MIndre kjeller under stue mot sør. Yttervegger av tømmer i eldre del og tømmer og trebindingsverk i tilbygget del. Utvendig stående trepanel. Takkonstruksjonen er sperretak i tre tekket med tegltakstein. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Viduene er 2 lags speisalglass 26 mm med ekstra lydisolasjon (lydglass) og med aluminiumskledning utvendig. Støpt terrasse med skiferdekke. Låve: Låve er eldre ombygget driftsbygning oppført i tømmer og fundamentert på punkter av stein. Vestre del av bygget har idag ingen innredning men har blitt benyttet av nåværende eier delvis som snekkerverksted, innvendig god takhøyde. Denne delen har også fått nye bunnstokker der de gamle var råtne. På baksiden er bygget panelt utenpå tømmer mens mot tunet er tømmerveggene beholdt. Taket er tekket med nyere plater på den ene delen og eldre stein, som bærer preg av elde og slitasje på den andre delen. Plankegulv. Innlagt strøm. Mot øst er det tilbygg med ringmur av spekket stein som trolig opprinnelig har vært en stall. Oppført i laftet tømmer og tekket med stein på taket. Stabbur: Stabbur oppført i laftet tømmer med støpte fundamenter og hogde trepilarer. Sementstein på taket. Innlagt strøm. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Nytt bad ble laget på et eksisterende soverom. Utført av Eidsvoll Rør AS og det foreligger dokumentasjon på arbeider. - Det ble lagt rør-i-rør inn til kjøkken. Tidligere toalett ble gjort om til teknisk rom med varmtvannsbereder og smussfilter. Gulv med nytt sluk og membran med flis. Det er også montert helårs vannkran utvendig. Utført av Eidsvoll rør AS. - Gulvene er noe skjeve. Muren er bygget av grove steinblokker. - Har hatt mus i huset. Det har blitt gjort tiltak ved at det er lagt grunnmursplater samt musebånd rundt grunnmuren. I tillegg er det gått over alt av hjørnekasser etc for å se etter mulige veier inn som er tettet med nettting etc. Dette har redusert museproblemet så mye at siste år ble det kun tatt en mus i felle. Usikkert om denne har kommet seg inn gjennom en åpning eller en åpen dør om høsten. - Nærmest alt av elektriske ledninger innvendig med unntak av gang og et soverom er byttet ut. I tillegg er det installert bil-lader. Varmepumpe er installert og gjort service på. Innhold av sikringsskap er byttet ut med automatsikringer. El-arbeider av Gardemoen Elektro, Nordengen AS, MJ Elektro, TH Elektro og TRG Elektro. Dokumentasjon foreligger. - El-kontroll av tidligere eier i 2016. - Installasjon av elbil lader ble gjort i 2022. - Kledning av huset ble byttet og en pipe fjernet og huset ble isolert med 10 cm isolasjon delvis av Ivar Kvaale og delvis av Byggmester Askeland Moqvist . Alle vinduer og dører ble byttet. Det ble bygget en carport i tilknytning til huset til bilen av Ivar Kvaale og en carport i tilknytning til låven til traktoren ved hjelp av egeninnsats. Takedekke på låven er byttet ut til blikkplater via egeninnsats. - Fikk bekreftet av fagansvarlig byggesak i Nannestad Kommune at endring av soverom til bad er et ikkesøknadspliktig tiltak. Så lenge rommet som endres er godkjent til oppholdsrom (stue, kjøkken, bad, soverom, o.l), vil endring til bad ikke utløse søknadsplikten. - Det er avtale om felles drift av biovac anlegg, brønn og vei mellom de tre boligene på Tømte. Kostnader deles likt mellom de tre boligene.

  Innhold
  Bolighus: 1. etasje 76 kvm. p-rom: Vindfang, gang, bad, vaskerom, kjøkken, stue og soverom. 2. etasje 45 kvm p-rom: Trapperom og 3 soverom. Sekundære rom: teknisk rom og kott. Låve på ca. 132 kvm BRA og stabbur på ca. 31 kvm BRA eiendommen.

  Standard
  Innholdsrikt småbruk fra ca. 1870-tallet (byggeåret er ukjent). Boligen holder en normal standard. Bolighuset er rehabilitert med blant annet ny kledning, etterisolert og nye vinduer. Yttertak er byttet. Nyrenovert bad utført av faglærte. Bolighus: Overflater: Gulv: overflater av heltre, fliser, laminat og belegg. Vegger: Plater og panel. Flislagte vegger på bad og baderomsplater på vaskerom. Himlinger: Redusert og varierende takhøyder. Himlinger vesentlig med paneler. Særegen himling i stue. Kjøkken: Pent klassisk kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med lyse, profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er avsatt plass til frittstående hvitevarer i kjøkkenet. Det var opprinnelig innebygget kjøleskap og fryser i skap hvor det da er innlagt strøm for dette. Bad i 1.etg: Pent flislagt bad med gulvvarme i 1. etasje, oppført i 2017. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant i baderomsinnredning og badekar med dusjarmatur på vegg. Vaskerom: Praktisk vaskerom i 1. etasje med vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegger. Innredet med dusjarmatur på vegg og opplegg for vaskemaskin. Kort fortalt: - Trivelig småbruk med stor tomt. - Vindfang/gang med plass til å henge fra seg. - Pent kjøkken med heltre benkeplate. - Lys og romslig stue med etasjeovn og åpen peis. - 4 gode soverom. - Pent flislagt bad fra 2017 med gulvvarme og badekar. - Praktisk vaskerom. - Teknisk rom/bod. - Luft til luft varmepumpe. - Støpt terrasse med skiferdekke og plass til utemøblement. - Ladeboks til el-bil. - Carport. - Trivelig stabbur med innlagt strøm og loft. - Låve med svært gode lagringsmuligheter, samt stallbåser. - Fin hage med plen og beplatning. - Ridebane/paddock. - Landlig beliggenhet med utsikt mot Hurdalsjøen. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik. - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Noe avskalling og generell aldringsslitasje. - Tomteforhold > Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er generelt noe konstruksjonsskjevheter i bygningsmassen. Ukjent isolasjonskvalitet i detalj. Eier opplyser: 2018: Utbytting av kledning. Gammel kledning og isolasjon ble revet samt en pipe. Huset ble etterisolert med 10 cm isolasjon, som så ble dekket av asfaltplater. Det er videre benyttet vindpapp og teip. Sørveggen ble gjort av byggmester Askeland Moqvist. Resterende av Ivar Kvaale. 2021 Etterisolering mot tilbygg. Innblåsing av cellulose isolasjon samt vindtetting i yttergang med teip. Utført av Naturbygg Entreprenør AS. 2022: Lagt musebånd mellom kledning og grunnmursplater. Åpnet samtlige hjørnekasser og tettet med netting/panel for mus. Gikk over grunnmuren og lette etter mulige veier inn for mus som ble tettet med netting/musetettning. Gjennomført via egeninnsats. Ytterkledning virker å være normalt vedlikeholdt med overflatebehandling. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Begrenset inspeksjonsmulighet i innredet skråhimling. Takkonstruksjon og loft vurderes å ha normal forventet kvalitet og slitasjegrad i forhold til alder og utførelsesmetode. Ingen påviste eller synlige aktive lekkasjer på kontrollstedene. - Innvendig > Overflater: Retningsavvik/skjevheter stedvis. Etasjeskiller er lukket konstruksjon og er i svært begrenset grad tilgjengelig for inspeksjon. Tilstanden kan derfor ikke endelig fastslås. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. - Innvendig > Krypkjeller: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det gjøres oppmerksom på at kryprom erfaringsmessig har høy skadefrekvens selv om det ikke her var synlig tegn til skade, men undertegnede kan følgelig ikke garantere mot skjult skade. Særlig nevnes bunnsviller som er spesielt utsatt for skade. Disse områdene er vanskelig å kontrollere tilfredsstillende. På generelt grunnlag er jevnlig kontroll og overvåking alltid å anbefale på kryprom. - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. - Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Gjelder gamle støpejernsrør. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Eier opplyser: 2022 Gravd ned til bunnen av grunnmur. Satte på grunnmursplater og noe isolasjon (isopor) der det var plass. Totalt sett betraktes grunnmur å ivareta opprinnelig tiltenkt funksjon. - Låve: Noe råtedannelser i trevirket. Uferdig utskiftning av takrenner. Skader i noen takstein. Setningsskader i opprinnelig del. - Stabbur: Det er synlig behov for vedlikehold av bygningen. Spesielt nevnes vindskier og forkantbord samt behov for utvendig overflatebehandling. Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Takstmann har ikke vurdert tilstand på dreneringen. Lav og varierende romhøyde i boligen, altså mindre enn 2,20 meter i flere rom. Soverom i 1. etg. 2,09 meter som gir for lite dagslysflate og rømningsåpning i vinduer i dette rommet. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, avholdt 22.05.2023 av Hans Petter Lindstad. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Se tilstandsrapportens side 5 for oppgraderinger.

  Parkering
  Det er godt med parkeringsmuligheter på egen eiendom. Installert el-bil ladeboks.

  Forsikringsselskap
  Tryg forsikring.

  Polisenummer
  6545604

  Radonmåling
  Kommunen opplyser at eiendommen ligger i et aktsomhetsområde med særlig høy radonfare. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det anbefales å foreta en radonmåling på eiendommen ved ny eier.

  Diverse
  Det er midlertidig tillatelse til benyttelsen av ridebanen/paddocken og denne må omgjøres om det ikke skal benyttes til ridebane/paddock. Kommunen opplyser at "Når bruken av ridebanen opphører skal omsøkte areal tas i bruk til vanlig jordbruksproduksjon." Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 5 000 (Stiftelsesgebyr sameiet) 10 000 (Startkapital sameiet) 585 (Tinglysningsgebyr skjøte) 585 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 172 (Panteattest kjøper) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,00))   138 842,- (Omkostninger totalt)   5 038 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp elektrisk med luft til luft varmepumpe, gulvvarme på bad, reflektorovn på vaskerom og panelovner for øvrig. 2 vedovner og en åpen peis for vedfyring.

  Info strømforbruk
  Alle inntaksledninger av strøm og strømmålere er lokalisert i eget rom i låven på Gnr. 136 Bnr. 13 (sørgården), og alle tre eiendommene har felles bruksrett til dette anlegget.

  Energiklasse
  F

 • Kommunale avgifter
  5003

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter ovenfor inkl.: Renovasjon, slam og feiing.

  Info om eiendomsskatt
  Det er pt. ikke eiendomsskatt i Nannestad kommune.

  Formuesverdi primær
  909061

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3454430

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, vei, vann, strømforbruk, forsikringer,

  Velforening
  Tømtevegen Veglag er velorganisert, med valgt styre og budsjett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3036/136/15: 11.04.2016 - Dokumentnr: 317537 - Jordskifte Jordskiftesak 0200-2014-0028 Stensåsvegen Akershus og Oslo jordskifterett Overført fra: Knr:3036 Gnr:136 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 19.05.2017 - Dokumentnr: 531320 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3036 Gnr:136 Bnr:13 Rettighetshaver: Knr:3036 Gnr:136 Bnr:14 19.05.2017 - Dokumentnr: 531354 - Erklæring/avtale Avtale om felles drift av avløpsanlegg, vannanlegg, hovedtavler og kabling for elektrisitet og gjerde rundt eiendommene Gjelder denne registerenheten med flere 19.05.2017 - Dokumentnr: 531307 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3036 Gnr:136 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 321666 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0238 Gnr:136 Bnr:15 19.05.2017 - Dokumentnr: 531320 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3036 Gnr:136 Bnr:13 19.05.2017 - Dokumentnr: 531320 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3036 Gnr:136 Bnr:14 30.05.2017 - Dokumentnr: 563591 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:3036 Gnr:136 Bnr:1 Heftelsene omhandler bla. avtale om felleseie og felles kostnader for drift av adkomstvei fra Tømtevegen og frem til eiendommen, avløpsanlegg, vannanlegg, gjerde og el-kabler, jordskifte, veirett for Gnr/Bnr 136/14 og 136/15 over Gnr/bnr 136/13 med felles vei- og bruksrett for rundkjøring på tunet og adkomstrett til jordbruksarealer nord for bebyggelsen, tillatelse til uttak av vann til eget bruk med årlig kostander kr. 1000,-(beløpet indeksreguleres årlig). Avtalene gjelder i 20 år fra signeirng(2017)

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Stensgårdvegen er en privat vei og det er privat adkomst til eiendommen. Adkomstveien ligger på 3 eiendommer som deler bruksrett til denne og ansvar for vedlikehold/drift. Privat vann og avløp. Det er etablert en felles brønn og avløp for de tre brukene. Brønnhuset er plassert på denne eiendommen. Minirensanlegg fra Biovac er plassert på tomten til Sørgården. Alle tre eiendommene fordeler kostnader til vei, vann og avløp i henhold til avtales som er tinglyst.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel for 2018-2035 avsatt til nåværende LNFR område(areal for nødvendige tiltak for landbruk og gårdstilknyttet næringsvirksomhet). For ytterligere informasjon kan Nannestad kommune kontaktes.

  Adgang til utleie
  Hele boligen kan leies ut.

  Verneklasse/sefrak
  To bygninger på eiendommen er SEFRAK registret som kulturminner hos Riksantikvaren, herunder bolighuset og driftsbygningen(eldre del av låve). Objekter 0238-0102-057 VÅNINGSHUS, TØMTE, "NOR-GARDEN", (NOR-STUA) Annet SEFRAK-bygg (Ikke meldepliktig) 0238-0102-058 DRIFTSBYGNING, TØMTE, "NOR'GARDEN" Meldepliktig i hht Kulturminnelova §25 Driftsbygningen på eiendommen er merket som meldepliktig ihht. kulturminnelova §25, da denne trolig er bygd før 1900-tallet. Dette innebærer at før man kan gjøre endringer på bygget må det gjøres en vurdering av verneverdien, samt søkes om dette til kommunen og fylkesmannen. Mer info om SEFRAK registeret finnes på www.ra.no

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 5 000 (Stiftelsesgebyr sameiet) 10 000 (Startkapital sameiet) 585 (Tinglysningsgebyr skjøte) 585 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 172 (Panteattest kjøper) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,00))   138 842,- (Omkostninger totalt)   5 038 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  138842

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.450,- oppgjørshonorar kr 5.950,- og visninger kr 2.500,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 27.370,-. Utleggene omfatter foto, tilstandsrapport og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 1.875,- per times arbeid, begrenset oppad til kr. 16.450,- .  Alle beløp er inkl. mva. 

Knut Magnus Betten

Megler

Knut Magnus Betten

90 10 07 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev