aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/Marianne Mora Eskildsen har gleden av å presentere denne flotte eneboligen på Gruben
Aktiv eiendomsmegling v/Marianne Mora Eskildsen har gleden av å presentere denne flotte eneboligen på Gruben

MO I RANA Risegrana 9

NY PRIS! Pen og innholdsrik enebolig | 5 soverom | Dobbeltgarasje fra 2021 | Stor tomt

 • kr 3 990 000
 • BRA 179 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 119 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 109 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1953
 • Soverom5
 • ArealP-rom 157 m²
 • Tomt1 196.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,00))   119 542,- (Omkostninger totalt)   4 219 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Målsatt plantegning hovedetasje
I barnevennlige omgivelser på populære Gruben finner du denne flotte eneboligen. Boligen ble bygget ut i 2014/2015 og har hele fem soverom. I 2021 ble det bygget ny dobbeltgarasje, som er isolert og har innlagt varme i gulv. Eiendommen har en pent opparbeidet hage med stor markplatting, koselig utestue og utepeis. Det er kort avstand til busstopp og lekeplass, og relativt kort avstand til flotte turområder blant annet i Klokkerhagen elvepark. På Gruben finner du den nye Gruben barneskole, fotballbane, flere barnehager, butikker, restauranter og døgnåpen bensinstasjon. I tillegg åpner Gruben allaktivitetshus innen kort tid. Her ligger alt til rette for at familien skal trives! Velkommen til visning - husk visningspåmelding.
Her ser du planløsningen i hovedetasjen

Risegrana 9, Nordland

 • Tomt
  1196.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på ca. 1196 m2. Tomten er opparbeidet med plen og busker. Gruset innkjørsel. Byggegrunn er av myr opplyser eier. Eiendommen ligger i relativt flatt terreng.

  Beliggenhet
  Respektive eiendom ligger på Gruben, om lag 5 km fra sentrum av Mo i Rana. Eiendommen ligger med gangavstand til dagligvareforretninger, barneskole, barnehager og busstopp. Kort avstand også til fine tur- og rekreasjonsmuligheter i Klokkerhagen elvepark både sommer og vinter. Mo i Rana er et knutepunkt og kommunikasjonssenter på Nord-Helgeland, med jernbane, flyplass, Europaveiforbindelse mellom nord-sør og øst-vest og har også en av landets største skipshavner. Mo i Rana byr på et rikt service- og kulturtilbud samt flere kjøpesenter, nisjebutikker, kafèer/restauranter mv. Rana og Helgeland er videre kjent for sin flotte natur med rike tur- og rekreasjonsmuligheter både ved kysten og til fjells.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Bebyggelsen består av en frittstående enebolig fra 1953, utbygget i 2015, bygd over 2 plan. Til boligen hører det med en frittstående dobbelgarasje, utebod og takoverbygg/gapahuk. Bebyggelsen i nærområdet består i hovedsak av tilsvarende småhusbebyggelse/villaeiendommer.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager i nærområdet: Englia barnehage, Revelheia barnehage, Vestvikheia barnehage, Røverreiret barnehage Ny barneskole/SFO på Gruben Rana ungdomsskole i sentrum

  Skolekrets
  Gruben skolekrets

  Offentlig kommunikasjon
  God offentlig kommunikasjon med hyppige bussavganger

  Byggemåte
  ENEBOLIG Grunnmur/kjelleryttervegger av lettklinkerblokker (leca) og betongblokker. Taktekking: Taket er tekket med profilerte takplater av metall fra 2015. Nedløp og beslag: Renner og nedløp av metall. Stige av metall til pipen. Pipen er tekket med heldekkende beslag. Veggkonstruksjon: Yttervegger av bindingsverk av tre, som basert på tykkelsen er isolert med ca. 15 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig tekket med liggende kledning. Takkonstruksjon/Loft: Saltak takkonstruksjon av tre. Undertak av duk. Noe begrenset lufting. Loftskillet er isolert med ca. 10 cm isolasjon. Loftskillet i tilbygget er isolert med ca. 15 cm isolasjon med overliggende sydde matter. Underliggende dampsperre. Adkomst til kaldloftet i tilbygget del via luke i himling i gangen. Adkomst til knekott via fire luker i veggen på loftet. Vinduer: Malte vinduer av tre med 2-lags isolerglass fra 2013 i tilbygg. Malte vinduer av tre med 2-lags isolerglass fra 2021 på badet. Resterende vinduer er malte vinduer av tre med 2-lags isolerglass fra eldre årstall. Dører: Inngangsdør: Malt isolert dør av tre med flere små 2-lags isolerglassfelt fra 2018. Balkongdør soverom: Malt isolert dør av tre med 2-lags isolerglassfelt fra 2014. Balkongdør: Malt isolert skyvedør av tre med 3-lags isolerglassfelt fra 2018. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Delvis takoverbygget markplatting på ca. 95 m2. fra 2022. Takoverbygg fra 2018. Utvendige trapper: Takoverbygget åpen tretrapp til inngangspartiet. Inngangspartiet/takoverbygget er fra 2015. Åpen tretrapp til skyvedøren. Garasje i tilknytning til boligen: Støpt plate på mark. Grunnmurer av betong. Bindingsverk/reisverk av tre, utvendig tekket med liggende kledning. Saltak takkonstruksjon av tre, utvendig tekket med A-profilerte takplater av metall. Leddport. Biinngangsdør av tre. DOBBELTGARASJE Støpt plate av betong med varmekabel, grunnmurer av betong. Yttervegger av isolert bindingsverk av tre, innvendig tekket med plater og utvendig tekket med liggende bordkledning. Isolert saltak takkonstruksjon av tre utvendig tekket med profilerte takpanner av metall. Renner og nedløp av metall. Leddporter med portåpner. (ikke ferdigmontert på den ene porten). Vinduer av tre med 2-lags isolerglass. Bygget er ikke tilstandsvurdert.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har bebodd eiendommen siden 2008. Det er utført arbeid på vaskerom. Arbeidet er kun utført av uvaglært/egeninnsats/dugnad. Vaskerommet er det vi som har laget, det er lagt inn vann og avløp. Tettesjikt/membran/slut ble ikke oppgradert/fornyet. Arbeidet er ikke byggemeldt. Vi fikk vann i kjeller grunnet frost i bakken etterfulgt av mildvær. 2018 I 2009 fikk vi avvik på teglestein i pipe, dette ble da fikset med at det ble satt inn rør. Huset er noe skjevt grunnet at det er bygget på myra, i 2008 skiftet vi deler av grunnmur og jekket opp huset. Det er dessverre ikke helt rett selv etter dette. Det har vært tilfeller av maur på badet og loftstuen over, dette har vi fjernet med maurmiddel. Ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte: Garasjen, deler av utbygg, taket og generell oppussing. Garasje, tak, terrasse, fasade har blitt bygget/vedlikeholdt av selger. Det er innredet/bruksendret/bygget ut i deler av boligen: Utvidet rom på loft. Klesrommet ble etablert da vi bygget ut huset. Vaskerommet ble etablert. Utbygget på huset er godkjent hos bygningsmyndighetene. Det er kommet nabovarsel på nabotomt om utbygging. Garasjen er byggemeldt og registrert i Rana kommunes eiendomsregister og kartbase 21.08.2023. Det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger: Har hatt en vannlekkasje fra oppvaskmaskinen på kjøkkenet, det ble noe fuktskader under benk. Dette skulle utbedres ved oppussing av kjøkkenet.

  Innhold
  Hovedetasje: Gang/entré, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, gang/garderobe, 3 soverom, trapperom til kjeller, boder og garasje. Loftsetasje: Trapperom og 2 soverom. Krypkjeller: Bod (ikke måleverdig) og kryperom (ikke måleverdig)

  Standard
  ENEBOLIG MED INTEGRERT GARASJE Byggeår: 1953 Standard: Bygget holder normal standard alder tatt i betraktning. Vedlikehold: Boligen fremstår som normalt vedlikeholdt. Tilbygg: Boligen er tilbygget i 2014/2015. Elektrisk anlegg; Deler av det elektriske anlegget er utført uten bruk av registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. Da det er over 10 år siden siste kontroll og det er utført arbeider uten bruk av elektroinstallasjonsvirksomhet, anbefales det en ny kontroll av el-installasjon. DOBBELTGARASJE Byggeår: 2021 Standard: Garasjen holder god standard Vedlikehold: Garasjen fremstår som godt vedlikeholdt. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. For utdypende informasjon og forslag til tiltak, se vedlagte tilstandsrapport. Nedenfor følger oppsummering av forhold som har fått TG 2, TGIU og TG 3. TG2 - AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Innvendig > Overflater: Det er avvik: Gulv i stuen har noe skader og er moden for utskifting. Enkelte gulvfliser under vedovnen er løse. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det ble ved befaring registrert noe vann på gulvet i hjørnet ved sluk. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Alder på drenering på resterende fasade er usikker. TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Kostnadsestimat: Under 10 000 Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er noe fuktmerker på undertak og takkonstruksjonen i hoveddelen. Kostnadsestimat: Under 10 000 Utvendig > Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Utvendig > Utvendige trapper: Det er avvik: Trapper mangler gelender. Utvendig > Garasje: Det er avvik: Garasjen har vedlikeholdsbehov. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under 10 000 Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Hovedstoppekran av eldre dato uten kuleventil. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Kostnadsestimat: Under 10 000 Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det er avvik: Støttemur av gamle jernbanesviller kan inneholde kreosot. Det er ikke lov å bruke kreosotbehandlet trevirke på lekeplasser, barnehager, skoler, parker, hager og andre steder der man kan regne med at det vil være fare for hyppig hudkontakt. Kreosot inneholder kreftfremkallende stoffer, stoffer som er helse- og miljøskadelige og sterkt irriterende for huden. Treverk som er behandlet med kreosot og som ikke lenger skal brukes, må leveres til et godkjent avfallsmottak som farlig avfall. Kostnadsestimat: Under 10 000 TG IU - KONTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da våtrommet ikke har noe dusjsone, samt at våtrommet har åpne rørføringer. Ved en eventuell lekkasje vil vann bli synlig på åpent gulv. TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE TILTAK: Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert symptom på sopp/råte. Kontroll av planavvik/ skjevheter i gulv: Største målte planavvik i 1. etasje innenfor en diameter av 2 meter er ca. 39 mm, og største målte planavvik i hele rommet er ca. 95 mm. Dette er mer enn hva NS 3600 tillater av toleranseavvik. Største målte planavvik i loftsetasje innenfor en diameter av 2 meter er ca. 30 mm, og største målte planavvik i hele rommet er ca. 44 mm. Dette er mer enn hva NS 3600 tillater av toleranseavvik. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Det ble fuktmålt ved befaring og forhøyede fuktverdier ble registrert. Dette skyldes trolig manglende fuktsperre mot grunnen. Kostnadsestimat: Under 10 000 Innvendig > Innvendige trapper: Det er liten frihøyde i trappeløp Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-skap plassert i gangen. Automatsikringer og måler. 3x50 amp hovedsikring. TG3 settes da deler av det elektriske anlegget er utført uten bruk av registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. Kostnadsestimat: Under 10 000

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Deler av grunnmuren er skiftet i 2008. Vaskerom etablert i 2008. Rørfornying i pipe i 2009. Nytt kjøkken i 2010. Overflateoppussing av stue i 2010. Nytt ildsted i 2010. Overflateoppussing av bad i 2012. Nytt yttertak og nytt inngangsparti i 2015. Huset er tilbygget i 2015. Overflateoppussing av loftsetasjen i 2015. Overflateoppussing i deler av hovedetasjen i 2018. Ny ytterdør og skyvedør i 2018. Takoverbygg på markterrasse fra 2018. Ny markterrasse i 2022.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber

  Parkering
  Parkering i garasje og på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  JBF bank og forsikring

  Polisenummer
  1820109

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det bemerkes at hele kjelleretasjen ikke er måleverdig grunnet lav takhøyde (under 1,9 meter). Det bemerkes at ca. 5 m2 av gulvarealet i loftsetasjen ikke er måleverdig grunnet lav takhøyde/skråhimling, dette iht. "takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014, 2. utgave - gjeldende fra 9. febr. 2015". Nevnte areal er følgelig ikke medregnet i arealoppstillingen over. Det bemerkes at bruksarealet av garasjen er medtatt i boligens bruksareal (spesifisert som S-ROM). Dette i tråd med "takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014, 2. utgave - gjeldende fra 9. febr. 2015". når garasjen ligger inntil eller som en del av boligen, dvs. ikke er frittstående. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,00))   119 542,- (Omkostninger totalt)   4 219 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen blir varmet opp med vedfyring, luft-til-luft varmepumpe og annen elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  16920

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, eiendomsskatt samt renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. De kommunale avgiftene utgjør (2022) Vann: kr. 5.446,44 Avløp: kr. 5.913,84 Eiendomsskatt: kr. 2.431,- Renovasjon: kr. 5.560,- Totalt kr. 19.351,28 Prognose for 2023 er totalt kr. 23.362,- Fra og med 2021 er det ikke lenger fast årlig gebyr for feiing og tilsyn med fyringsanlegg, men gebyr knyttet til den enkelte tjeneste. Gebyr for feiing og tilsyn med fyringsanlegg påløper ved feietjenestens oppmøte etter varsel eller forutgående avtale. Gebyrstørrelse reguleres årlig. For denne eiendommen gjelder følgende gebyrsatser (2023): Feiing: kr. 629 (eks. mva) pr. røykløp. Tilsyn med fyringsanlegg: kr. 692 (eks. mva) pr. bruksenhet.

  Formuesverdi primær
  852136

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3067688

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1833/24/61: 09.12.1953 - Dokumentnr: 3065 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om vannledning 18.08.1953 - Dokumentnr: 1817 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1833 Gnr:24 Bnr:12 03.09.1968 - Dokumentnr: 3494 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:1833 Gnr:24 Bnr:117 30.10.1969 - Dokumentnr: 4782 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:1833 Gnr:24 Bnr:130 09.12.1917 - Dokumentnr: 3065 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:1833 Gnr:24 Bnr:12 Bestemmelse om vannrett

  Ferdigattest/brukstillatelse
  ENEBOLIG MED INTEGRERT GARASJE Det foreligger godkjente bygningstegninger av tilbygget som stemmer med dagens bruk. Det er utstedt ferdigattest for tilbygget datert 06.02.2020. Det foreligger ikke tegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på opprinnelig del av boligen. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Dette medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.   DOBBELTGARASJE Takstmannen har ikke mottatt tegninger for garasjen.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannverk, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet.

  Regulerings- og arealplanner
  Regulering: Området er regulert til boliger iht. reguleringsplan for "Øvre Gruben - deler av gnr. 22 og 24", plan-ID 3009. Ikrafttredelse 08.12.1967. Kommuneplan: Kommuneplan for Mo og omegn (KDP2013). Ikrafttredelse 16.06.2014 Det gjøres oppmerksom på at selger har mottatt nabovarsel for nybygg i Risegrana 11. Mer informasjon og dette kan gis av megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,00))   119 542,- (Omkostninger totalt)   4 219 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  119542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 6.500 ,- oppgjørshonorar kr. 5.500,- og visninger ut over første annonserte fellesvisning kr. 1.500, - pr. visning. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 50.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr. 2.500,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr. 10.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Marianne Mora Eskildsen

Megler

Marianne Mora Eskildsen

93 22 39 49

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev