aktiv-eiendomsmegling
Ole Morten Grotnes har gleden av å presentere Skolegata 14 C - Et lekkert, nyoppført rekkehus med praktisk planløsning fra 2020 midt i sentrum av Mo i Rana.

MO I RANA Skolegata 14C

Lekkert og moderne rekkehus fra 2020|Kul arealeffektiv planløsning|Carport|El.billader|TEK 17|Resterende nybygg garanti

 • kr 2 750 000
 • BRA 94 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 750 000
 • Omkostningerkr 17 325
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 967 325
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformAndel
 • Byggeår2 020
 • Soverom3
 • ArealP-rom 91 m²
 • Tomt1 039.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 750 000 (Prisantydning) 2 200 000 (Andel av fellesgjeld)   4 950 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 493 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 325 (Omkostninger totalt)   4 967 325 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Ole Morten Grotnes har gleden av å presentere Skolegata 14 C - Et nyere og strøkent rekkehus med en ettertraktet beliggenhet. Rekkehuset er innholdsrikt og har bla. tre soverom, to bad og loftstue. Åpen stue/kjøkken løsning med utgang til balkong. Det tilhører egen carport med boligen. Samtidig som boligen har sentral beliggenhet, er det også et rolig område med lite gjennomgangstrafikk. I tillegg finner du flotte Nordlandsparken et steinkast fra eiendommen. Her har du muligheten å bo nytt og moderne, i kort avstand fra sentrum samtidig som du ikke mister "enebolig-følelsen". -Balansert ventilasjon med varmegjenvinner -Rør-i-rør -3 soverom med skyvedørsgarderobe -Utvendig og innvendig bod -Gjennomgående god standard Velkommen til en hyggelig visning!

Skolegata 14C, Nordland

 • Tomt
  1039.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet tomt med plen og prydbusker. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Borettslagets eiet tomt som har ett areal på ca. 1039 m².

  Beliggenhet
  Skolegata 14 har en sentral og attraktiv beliggenhet en kort spasertur fra sentrum. Området er rolig og har lite gjennomgangstrafikk. Alle servicefasiliteter er rett rundt hjørnet og man har alt Mo sentrum har å by på innenfor få minutters gange. Kort vei til barnehager, barneskole og ungdomsskole.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Bebyggelsen består av en rekkehus som består av 4 boenheter. Boenhetene er bygd over 3 etasjer inkludert kjeller. Til boligen hører det med en plass i felles carport. Bebyggelsen i nærområdet består i hovedsak av tilsvarende boligbygg og flermannsboliger.

  Barnehage/skole/fritid
  Umiddelbar nærhet til Mo ungdomsskole og Barnas hus. Kort avstand til Lyngheim barneskole.

  Skolekrets
  Lyngheim barneskole og Mo ungdomsskole.

  Offentlig kommunikasjon
  Kort vei til busstopp og få minutter gange til sentralstasjonen hvor det er hyppige bussavganger og tog.

  Byggemåte
  Støpt betongsåle på grunn. Yttervegger av bindingsverk av tre, utvendig tekket med stående kledning. Pultltak takkonstruksjon, utvendig tekket asfaltpapp. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.02.2023 av Motakst for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har bebodd eiendommen i 2 år og 8 mnd. og har følgende bemerkninger å komme med i sin egenerklæring: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Garantiarbeid: Rørene av dusjkabinett i 3 etasje på badet var ikke fikset, samt kun kalt vann i dusjen. Dette ble fikset. Arbeid utført av: Nilsson Mo AS. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Garantiarbeid: På kjøkkenet så var sluken ikke skikkelig tett. Dette måtte bare skrus mer fast. Arbeid utført av: Nilsson Mo AS. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Garantiarbeid: Terasse renna var ikke 100% tett. Dette er garantiarbeid og har blitt utført hos alle i borettslaget. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Dette er felles og er i fellesgarasje, ladeboks blir avmontert og bakplate blir stående. Ny eier må kjøpe egen ladeboks og avklare dette med sameiet. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Garantiarbeid, avløpsrør ute hadde sprekk, dette ble utbedret av utbygger. Arbeid utført av: Bernhard Olsen AS.

  Innhold
  Rekkehus (andel): Entré, Bad/vaskerom, 3 Soverom, Stue/kjøkken, Gang, Bad Det bemerkes at "bod med utvendig adkomst" ikke er medtatt i bruksarealet for hovedetasjen, dette iht. "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014". Boden ved terrassen har et gulvareal på 1,6 m2. Boden ved carporten har et gulvareal på 5 m2.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2:  Utvendig > Dører Det er avvik: Boddøren tar i karm og er sprukket opp i det nedre hjørnet. Karmen til boddøren har sprekker. Innvendig > Innvendige trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt >Bad/vaskerom/wc Det er avvik: Det er ingen synlig membran på slukmansjetten under klemringen. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning >Bad/vaskerom/wc Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Forhold som har fått TG3: -Ingen. Forhold som har fått TGIU: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Inkl. i felleskostnadene.

  Parkering
  Parkering i carport.

  Forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer
  SP0002741636

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Kabel-tv/internett: Signal Bredbånd AS - Altibox fiberaksess. Ved salg må selger ved utflytting skriftlig si opp sine tjenester hos Signal og evt dekoder skal leveres inn. Kjøper må registrere seg hos Signal, kostnad kr 500. Det gjøres oppmerksom på at boksen til el-bil lader ikke følger med handelen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 750 000 (Prisantydning) 2 200 000 (Andel av fellesgjeld)   4 950 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 493 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 325 (Omkostninger totalt)   4 967 325 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmeanlegg med EL-kjel og viftekonvektor og annen elektrisitet.

  Energiklasse
  A

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. Styret i Skolegata 14 borettslag har vedtatt å øke de månedlige fellesutgiftene gjeldende fra 1. januar 2023. Felleskostnadene økes med kr 400,- pr. mnd. Bakgrunn for styrets vedtak er: Konsumprisendringer -Generell prisstigning -Forventet kommunal gebyrendring fra 01.01.2023 -Vann og avløp øker med 20% -Renovasjon øker med 11,2% -Forventet renteøkning i 2023 -Sikring av forsvarlig likviditet Styrets vedtak medfører følgende endringer av felleskostnadene pr. måned: Gjeldende felleskostnad kr 2.414,- ny felleskostnad fra 1. januar 2023 kr 2.814,-

  Formuesverdi primær
  990001

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3564005

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger: Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1833/20/1266: 01.04.1864 - Dokumentnr: 900082 - Utskifting Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.03.1883 - Dokumentnr: 900009 - Utskifting Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.03.1884 - Dokumentnr: 900065 - Utskifting Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.07.1899 - Dokumentnr: 900053 - Skjønn Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.05.1903 - Dokumentnr: 900067 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: 1833-20-9
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.05.1903 - Dokumentnr: 900068 - Bestemmelse om gjerde Rettighetshaver: 1833-20-9
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.02.1904 - Dokumentnr: 900060 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.02.1904 - Dokumentnr: 900061 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:8
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.01.1905 - Dokumentnr: 900081 - Jordskifte Grensegangssak
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.09.1907 - Dokumentnr: 900038 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver:Mo Elektrisitetsverk.
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.05.1912 - Dokumentnr: 900056 - Erklæring/avtale Grensegangssak
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.07.1912 - Dokumentnr: 900057 - Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.03.1914 - Dokumentnr: 900142 - Erklæring/avtale Grensegangssak
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.03.1914 - Dokumentnr: 900143 - Erklæring/avtale Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.08.1918 - Dokumentnr: 900051 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver:Mo Elektrisitetsverk.
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.02.1923 - Dokumentnr: 900094 - Jordskifte Grensegangssak
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.08.1926 - Dokumentnr: 900061 - Erklæring/avtale Best.om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Rettighetshaver:Mo Elektrisitetsverk.
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  28.04.1928 - Dokumentnr: 900125 - Erklæring/avtale Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbane.
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.12.1935 - Dokumentnr: 900098 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver.Ildgrubfossen kommunal E.verk
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.07.1937 - Dokumentnr: 901912 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver:Mo Vannverk.
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.09.1938 - Dokumentnr: 1170 - Skjønn Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.09.1938 - Dokumentnr: 1270 - Skjønn Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.01.1940 - Dokumentnr: 54 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.01.1950 - Dokumentnr: 24 - Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  22.11.1950 - Dokumentnr: 901901 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver:Mo E.verk.
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.04.1952 - Dokumentnr: 901715 - Skjønn Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.10.1952 - Dokumentnr: 2249 - Skjønn Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbane.
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.07.1964 - Dokumentnr: 2331 - Erklæring/avtale Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.05.1967 - Dokumentnr: 1929 - Rettigheter iflg. skjøte Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.06.1967 - Dokumentnr: 2470 - Erklæring/avtale Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.09.1968 - Dokumentnr: 3679 - Erklæring/avtale Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.05.1971 - Dokumentnr: 2077 - Best om garasje/parkering Rettighetshaver: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18 Fnr:1277
  Rettighetshaver: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18 Fnr:1553
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.08.1976 - Dokumentnr: 6893 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.03.1979 - Dokumentnr: 1863 - Jordskifte Grensegangssak
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  11.03.1980 - Dokumentnr: 1662 - Jordskifte Grensegangssak
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  12.03.1980 - Dokumentnr: 1668 - Skjønn Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  ----------
  Diverse påtegning
  Innløsning av årlige erstatninger,jfr. "Lov om Vassdrags-
  reguleringer" av 14.12.17 nr.17 ` 5 9.ledd.
  ----------
  Diverse påtegning
  Rettigheter ved skjønn er tiltransportert
  STATKRAFT SF org.nr. 962986277
  ----------
  Diverse påtegning
  Transportert til Statkraft Energi AS med organisasjonsnummer 987 059 729
  Fritekst ekstrahert
  Rettet etter tingl. §18
  08.08.2018 Arkivref. 18/40129-1
  ----------
  Diverse påtegning
  Innløsning av årlig erstatning med engangsbeløp, gnr. 25bnr. 10
  ----------
  Diverse påtegning
  Innløsning av årlig erstatning med engangsbeløp, gnr. 25 bnr. 6
  ----------
  Diverse påtegning
  Innløsning av årlig erstatning med engangsbeløp, gnr. 27 bnr. 13
  ----------
  Diverse påtegning
  Innløsning av årlig erstatning med engangsbeløp, gnr. 27bnr. 8
  29.04.1994 - Dokumentnr: 2301 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:19 Fnr:1165
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.08.2018 - Dokumentnr: 1105415 - Festenummer gitt bruksnummer Utgått festenr:
  Knr:1833 Gnr:20 Bnr:18 Fnr:270
  Elektronisk innsendt
  09.10.2019 - Dokumentnr: 1194141 - Arealoverføring Areal overført fra: Knr:1833 Gnr:20 Bnr:1263
  Vederlag: NOK 0
  Omsetningstype: Annet


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 04.03.2020.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannverk, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet.

  Regulerings- og arealplanner
  Området er regulert iht. reguleringsplan for "Detaljregulering for Skolegata 14, 16 og 18", plan-ID 2175. Ikrafttredelse 18.06.2018. Kommuneplan for Mo og omegn (KDP2013). Ikrafttredelse 16.06.2014. Takstingeniøren er ikke gjort kjent med planforslag eller igangsatte planlegginger som kan berøre eiendommen. Rekvirent/eier/selger plikter å opplyse om det er kjente eller fremtidige planlagte planforslag som kan berøre eiendommen.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 750 000 (Prisantydning) 2 200 000 (Andel av fellesgjeld)   4 950 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 493 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 325 (Omkostninger totalt)   4 967 325 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17325

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,96% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  6.500,- oppgjørshonorar kr  5.500,- og visninger kr  3.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ole Morten Grotnes

Megler

Ole Morten Grotnes

95 12 06 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev