aktiv-eiendomsmegling
Ole Morten Grotnes har gleden av å presentere Storgata 2 - En innbydende selveierleilighet i toppetasjen med flott utsikt!

MO I RANA Storgata 2

Kvadratsmart og lekker selveierleilighet i øverste etasje | Ingen forkjøpsrett | Ingen fellesgjeld | Solrik balkong |

 • kr 2 250 000
 • BRA 56 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 250 000
 • Omkostningerkr 69 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 319 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 961
 • Soverom1
 • ArealP-rom 56 m²
 • Felleskostnaderkr -
 • Tomt1 035.6 m²
 • Eierform tomt -
 • 2 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,00))   69 292,- (Omkostninger totalt)   2 319 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Ole Morten Grotnes har gleden av å presentere Storgata 2 - En kvadratsmart selveierleilighet med kul loft følelse sentralt plassert på Gruben. Leiligheten ligger pent plassert i øverste etasje i Storgata 2 med en sjarmerende utforming og magisk utsikt. Den unike utformingen på leiligheten gir sjarm og karakter. Bilen setter du enkelt rett på utsiden av bygget. Her har man god standard og en solrik terrasse på 10 kvm. I tillegg har man nesten 20 kvm. bodplass. Perfekt leilighet for førstegangskjøpere, enslige og par. Leiligheten fikk leiligheten utstedt ferdigattest 2021. Verdt å nevne: -Taktekke fra 2011 -Baderom fra 2014 -Ny kjøkkeninnredning fra 2016 -Varmepumpe fra 2019 -Balkong med gode solforhold -Gode parkeringsmuligheter -Sentral beliggenhet Velkommen til en hyggelig visning!

Storgata 2, Nordland

 • Tomt
  1035.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet tomt med plen. Gruslagt innkjørsel og gårdsplass. Festet tomt som har ett areal på ca. 1035m². Tomten deles mellom seksjonene.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger på Gruben, om lag 3 km fra sentrum av Mo i Rana. Eiendommen ligger i Storgata på Gruben. Eiendommen ligger med kort avstand til tur- og rekreasjonsmuligheter i Klokkerhagen elvepark både sommer og vinter. Sentrum av Mo m/ omegn byr for øvrig på et rikt service- og kulturtilbud samt flere kjøpesenter, nisjebutikker, kafeer, restauranter, helsetjenester, badeland, idrettshaller/arenaer, barnehager, skoler, høgskoler m.m.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Bebyggelsen består av en 1/3-part av en seksjonert flermannsbolig fra 1961, ombyggingen fikk utstedt ferdigattest i 2021. Leiligheten ligger i loftsetasjen med entré i 2.etasje. Bebyggelsen i nærområdet består i hovedsak av tilsvarende småhusbebyggelse/villaeiendommer og blokkbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Vestvikheia barnehage, Røverreiret barnehage, Englia barnehage og Revelheia barnehage, Gruben barneskole og Mo ungdomsskole.

  Skolekrets
  Gruben barneskole og Mo ungdomsskole.

  Offentlig kommunikasjon
  Normalt god offentlig kommunikasjon med hyppige avganger.

  Byggemåte
  Støpt betongsåle på grunn, grunnmurer/kjelleryttervegger av betong. Yttervegger av bindingsverkk av tre, utvendig tekket med stående kledning. Saltak takkonstruksjon med ark, utvendig tekket med profilerte stålplater. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.05.2023 av Marius Høgås teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har bebodd eiendommen i 2 år og 2 mnd. og har følgende å bemerke i sin egenerklæring: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Enligt tidligare eier er det utført rebnovering på egeninsats. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Fukt i tak ner til kjeller og i det venstre rom i kjeller. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Fukt på en kott grunnet kondens fra ventilasjonsrør. Utarbeidet av blikkenslager (TH Blikk okt 2021 og Gruben Blikk des 2022) Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Skjeve gulv i leilighet. Noen sprekk i mur utvendig. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Opplegg til stikkontakter og lysbryter i hall Okt 2022 samt stikkontakter utvendig Jan 2023 (Haaland Mo AS). Stikkontakter trapp og stue Jan 2022 (Elektrikern Mo AS). Det er byttet stikkkontakt i stue av eier som etter det er kontrollert av faglært. Arbeid utført av: Haaland Mo AS og Elektrikern Mo AS. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ifølge forrige eier er det foretatt full kontroll i 2015. Strømmåler er byttet i Jan 2018. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Zaptec lader installert i Jan 2023 (Haaland Mo AS). Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Bytte av terassebord på balkong. Gang er renovert med nytt gulv og gulvvarme 2023 av nåværende eier. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Forlenget og isolert et ventilasjonsrør opp mot tak okt 2021 (TH Blikk). Tilbygg av luftehatt på tak des 2022 (Gruben Blikk). Arbeid utført av: TH Blikk og Gruben Blikk. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Beskrivelse: Det skall gjøres en tilstandsrapport i forbindelse med salg. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Det er felles varmtvannsbereder med 2 etg. Forsikring deles etter areal på leilighetene. Tilleggskommentar: Før innflytt ble det utført brannmessige oppgraderinger på kott. Brannstige ble også montert. Selger sier følgende: - Vannbåren gulvvarme i kjøkken og stue har ikke vart i bruk siden varmepumpen ble installert 2019. Vann fra felles varmvannberedere i 2.etg. Ikke kontrollert i ettertid. - Integrerte hvitevarer medfølger. (Kjøleskap og vaskemaskin inngår ikke i salg)

  Innhold
  Stue, Kjøkken, Bad, Soverom, Entré Terrasse på ca. 10,3 m2. I tillegg til arealet som er oppgitt ovenfor så disponerer seksjonen 1/2-part av boder i 1.etasjen og kjelleretasjen. Boden i 1.etasje har ett gulvareal på ca. 4,2m2 og boden i kjelleretasjen har et gulvareal på ca. 13,8 m2. Dette iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling som lyder følgende: Det presiseres at boder som ligger utenfor hoveddelen skal måles, men ikke medtas i angivelse av bruksarealet. Dette gjelder f.eks. boder med inngang fra fellesareal på loft eller i kjeller.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Undertaket er misfarget. Trobordene er misfarget og er noe fuktskadet. Utvendig > Vinduer Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Innvendig > Overflater Det er avvik: Ufagmessig utførelse av laminatgulv. Stedvis manglende lister. Hakk og sår i laminaten. Innvendig > Innvendige dører Det er avvik: Avflassing av maling på dørblad. Manglende lister mot terskel. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er ikke montert bunnlist i nedre kant av våtromsplatene. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er påvist utettheter i rørgjennomføringer i våtsonen bak dusjkabinettet og under servanten. Uten en mansjett rundt avløpet til f.eks. vask vil vannet ved en lekkasje i vaskens avløp renne tilbake langs røret og rett inn i veggen uten å bli stoppet. Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det ble ikke besiktiget stoppekran inn til leiligheten. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Vannbåren varme Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Noe irr på rørene. Tomteforhold > Oljetank Det er avvik: Fra og med 1. januar 2020 ble det forbudt å bruke fossil fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger. Hvis du har en nedgravd oljetank, må du tømme den og grave den opp. Utvendig > Dører Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Noe avflassing av maling på inngangsdøren og malingssøl på beslaget. Omrammingene rundt dørene er værslitte. Ufagmessig uførelse av omrammingen og beslaget under terrassedøren. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Våtrom > Ventilasjon > Bad Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Det er avvik: Avløpsrøret fra sevanten er tapet. Enkelte hådtak er noe løse og har merker. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Skadet isolasjon på rørene fra varmepumpen. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.   Forhold som har fått TG3: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt avvik i loftetasjen (stue): Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 23 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 43 mm. Målt avvik i 2.etasjen (entré): Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 17 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 17 mm. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Innvendige trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kostnadsestimat: Under 10 000 Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg El-skap med automatsikringer og måler plassert på soverommet. Kostnadsestimat: Under 10 000 Det bør utføres en utvidet el-kontroll. Forventet levetid for elektriske anlegg er 25-30 år, utskiftinger av deler av el-anlegget kan være nødvendig. Kostnadsestimatet settes for utførelse av el-kontroll, ved eventuelle utbedringer/utskiftninger kan kostnadene bli høyere. Forhold som har fått TGIU: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. - Integrerte hvitevarer medfølger. (Kjøleskap og vaskemaskin inngår ikke i salg).

  Moderninseringer og påkostninger
  2011 Vedlikehold Nytt taktekke. 2014 Modernisering Renovering av bad. 2016 Modernisering Ny kjøkkeninredning. 2019 Modernisering Ny luft-til-luft varmepumpe. 2023 Modernisering Montert El-billader. 2021 Vedlikehold Det ble utført betydelige brannmessige oppgraderinger 2020-21, bla etterisolering med branngips alle kott, godkjente branndører, nye raftekasser samt montert brannstige. Opplysninger gitt av eier. 2021 Modernisering Overflateoppussing av stuen (gips på vegger). 2022 Modernisering Overflateoppussing i hall og trapp med gulvvarme i hall 2022-23 2022 Utskifting Ny oppvaskkum på kjøkkenet og nytt terrassedekke. 2022 Modernisering Installert Jøtul-peis på stuen. Arbeider utført av firma

  TV/Internett/bredbånd
  Abonnement tegnes av ny eier.

  Parkering
  Parkering på oppstillingsplass utenfor bygget.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det foreligger godkjente bygningstegninger datert 09.09.2020. I ettertid er det blitt gjort noen bruksendringer, og disse er som følger: Fasade: - Det er vinduer og terrassedør i 2.etasje på fasade sør. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Stige eller trapp må ha avstand minimum 2,0 meter fra vindu, eller være skjermet mot flammer og strålevarme. Tek17 § 11-13. Utgang fra branncelle. Selger sier følgende: - Vannbåren gulvvarme i kjøkken og stue har ikke vart i bruk siden varmepumpen ble installert 2019. Vann fra felles varmvannberedere i 2.etg. Ikke kontrollert i ettertid. - Integrerte hvitevarer medfølger. (Kjøleskap og vaskemaskin inngår ikke i salg)

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,00))   69 292,- (Omkostninger totalt)   2 319 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen blir varmet opp med luft-til-luft varmepumpe, vedfyring og vannbåren gulvvarme og annen elektrisitet.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  14801

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Avløp 3 110,64 kr Eiendomsskatt 1 061,00 kr Vann 2 851,32 kr Sum 7 022,96 kr. Prognose for 2023 som er lagt til grunn for utregning av kommunale avgifter: Fastgebyr vann 1 672,50 kr Fastgebyr avløp 1 843,75 kr Eiendomsskatt 2 449,00 kr Vanngeb areal 1 748,65 kr Avløpsgeb areal 1 889,08 kr

  Formuesverdi primær
  544503

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1960211

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Vannavgift
  1748

  Vannavgift år
  2023

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1833/21/4/3/74: 07.07.1960 - Dokumentnr: 1956 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  Festetid: 99 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 155
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  Overført fra: Knr:1833 Gnr:21 Bnr:4 Fnr:74 F
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.02.1968 - Dokumentnr: 489 - Best om garasje/parkering Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere
  14.01.2004 - Dokumentnr: 189 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 26/100


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Bygget ble registrert tatt i bruk den 15.05.1961. Ombyggingen fikk utstedt ferdigattest 25.01.2021.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannverk, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet.

  Regulerings- og arealplanner
  Området er regulert til boliger iht. reguleringsplan for "Gruben", plan-ID 3003. Ikrafttredelse 27.11.1957. Kommuneplan for Mo og omegn (KDP2013). Ikrafttredelse 16.06.2014. Takstingeniøren er ikke gjort kjent med planforslag eller igangsatte planlegginger som kan berøre eiendommen. Rekvirent/eier/selger plikter å opplyse om det er kjente eller fremtidige planlagte planforslag som kan berøre eiendommen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,00))   69 292,- (Omkostninger totalt)   2 319 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  69292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  6.500,- oppgjørshonorar kr  5.500,- og visninger kr  3.000, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ole Morten Grotnes

Megler

Ole Morten Grotnes

95 12 06 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev