aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Lys og tidriktig rekkehus på enden av Flobergsjordet med flott utsikt mot glomma- Carport, terrasse og liten hage

 • BRA 130 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER66 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 166 142
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 969
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 121 m²
 • FELLESKOST./MND2 000
 • TOMT2 394 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  50 000,- (Dokumentavgift)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  66 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 166 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Boligen inneholder:

1. etasje: Entré, stue/kjøkken
2. etasje: Trapperom, 3 antall soverom og lagringsloft
Kjeller: Vaskerom

Med boligen følger også 2 plasser i felles carportanlegg.

Dr. Bjørnebys veg 27, Innlandet

 • Dr. Bjørnebys veg 27 er et rekkehus på Flobergsjordet på Flisa med hovedsakelig standarder og oppgraderinger fra 2015. Ønsker du en bolig der du kan flytte inn og sette ditt eget preg med farger er dette en eiendom du bør se på. Her har du to stuer i hver sine etasjer slik at du har plass for familien, tre soverom, åpen løsning mellom stue og kjøkken, et delikat bad i tillegg til eget vaskerom i kjelleren. Det største plusset er beliggenheten innerst ved leilighetene i Dr. Bjørnebys veg og en ekstra bonus er den flotte utsikten mot Glomma.

  Velkommen
  Her møtes du til en asfaltert innkjørsel og parkering. Parkèr foran inngangen eller i carport tilhørende denne seksjonen. Det er et lite tak over inngangspartiet og entrèen er lys og romslig og har skyvedørsgarderobe.

  Stue og kjøkken
  Det neste du møter er en åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. Rommene er lyse og det er peis og utgang til terrasseplatting med flott utsikt og levegg mot naboene herfra. Kjøkkenet er fra 2015 og en HTHinnredning på to vegger med integrert stekeovn, oppvaskmaskin, koketopp, kjøl- og fryseskap. Det er heltre benkeplate, speil fronter, ettgreps blandebatteri og rustfri kum. Over kjøkkenbenken er det kitchenboard. I tillegg er det egen kjellerstue.

  Bad og vaskerom
  Badet er delikat fra 2015 med flislagte gulv med varmekabler og fliser på veggene. Rommet er innredet med servant i innredningen, dusjkabinett og vegghengt toalett. Elektrisk styrt vifte. I tillegg er det eget vaskerom i kjelleren med benkeinnredning med skyllekar og heltre benkeplate.

  Soverom
  Alle tre soverom finner du i 2. etasje, hvor ett av dem har utgang til luftebalkong.

  I kjelleren er det felles åpen rømningsvei med utgang via trapp sør i bygget, hver seksjon er avlåst innenfra med branndør. Lagringsloft over 2. etasje

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Fliser og høytrykkslaminat
  Vegger: Malte plater og malt betong
  Himlinger: Malte plater.

  I tillegg disponerer denne seksjonen en carportplass i felles carportanlegg.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Dr. Bjørnebys veg 27 er et av rekkehusene som ligger i enden av blindveien i Dr. Bjørnebys veg, og dette er et rolig og barnevennlig område på det populære boligområdet Flobergsjordet med gangavstand til Flisa sentrum. Det er fin utsikt over Glomma, Flisa brua og landskapet rundt. Det er avkjørsel til Dr. Bjørnebys vei fra Kaffegata i Flisa sentrum.

  Fra eiendommen er det kort vei til butikker, skoler, barnehager og andre servicefasiliteter. Flisa er kommunesenteret og er et svært hyggelig handelssted med et godt utvalg av forretninger, idretts- og svømmehall, bibliotek, kino, barnehager, barne-, ungdoms- og videregående skole.
  Det er nylig vedtatt at det skal bygges storskole på Flisa som samler en større del av kommunen. Der er det også et eget ungdomshus, kulturskole, samt Åsnes Aktivitetssenter med fasiliteter for bowling, klatring, en mengde uteaktiviteter, lysløype, treningssenter og fysioterapi. I tillegg en rekke frivillige lag og foreninger innenfor idrett og kultur.
 • Rekkehus og carport.
 • Se kartskisse.
 • Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Ikke observert grunnmursplast. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av betong og påsatt plater av porebetongg (antatt siporeks eller ytong). Yttervegger i bindingsverk isoler med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel. Kledningen ble sist overflatebehandlet i 2020 med to strøk. Salet takkonstruksjon utført med plassbygget takkonstruksjon. Bordet undertak. Himling isolert med mineralull. Etasjeskillere antatt av betong. Takflatene er tekket med betongtakstein. Ny taktekking ble lagt i 2015. Helbeslått pipetoppp. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Vannbrettbeslag på vinduer. Snøfangere.

  Carport er oppført i bindingsverk understøttet med tresøyler. Yttervegg kledd med liggende panel oppført i bindingsverk. Sperretak og bordet undertak. Tak tekket med profilerte metallplater.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Erik Sørlie.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft: Fuktskjolder på isolasjon ved raft. Se bilde i tilstandsrapport.
  - Innvendig/etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 20mm i gang i 2. etasje.
  - Innvendig/rom under terren: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Påvist enkelte fuktmerker i kjelleryttervegg på vaskerom.
  - Innvendig/innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  - Våtrom/overflater gulv/vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Våtrom/overflater gulv/bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
  - Våtrom/sanitærutstyr og innredning/bad: Krakkeleringer i servant.
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Trykkslag i anlegget. Rør i rør skap plassert bak baderomsinnredning på bad i 2. etasje. Ikke besiktiget av takstmann.
  - Tekniske installasjoner/el-anlegg.
  - Tomteforhold/drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut fra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Ganske flatt terreng inn til boligen, bør være noe fall fra grunnmur. Anbefalt fall på terreng er 1:50 fra grunnmur.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Utvendig/utvendige trapper: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Mangler del med rekkverk.
  - Innvendig/radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som NVE radonaktsomhetskart er definert med moderat til lav aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Innvendig/innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  - Våtrom/overflater vegger og himling/vaskerom: Ikke fuktsikre overflater i våtsonen over skyllekar. Påvist fuktmerker i kjelleryttervegg.
  - Våtrom/sluk, membran og tettesjikt/vaskerom: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Rustskader i sluk. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.
  - Våtrom/ventilasjon/vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  - Kjøkken/overflater og innredning/stue/kjøkken: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkken utfra alder.
  - Tekniske installasjoner/ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht gjeldende forskrift.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik).

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg.: 46 kvm BRA
  2.etg.: 46 kvm BRA
  Kjeller:: 38 kvm BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entrè, stue/kjøkken
  2. etg.: Gang, tre soverom og bad
  Kjeller: Kjellerstue og vaskerom

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av strøm og vedfyring.

  I hovedsak ved hjelp av gulvvarme i entrè, bad og underetasjens hovedrom og peis i stuen.
 • Felles eiertomt. Tomten er opparbeidet med plen, asfaltert innkjørsel og delvis innhegnet med gjerde.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 2.394,4 m² og et oppgitt areal på 2.715,9 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Garasjeplass i felles carportanlegg, tillegg til denne seksjonen er garasje 3 fra høyre. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.
 • Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Forretningsfører: Reidun Reikerås
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiets husordensregler.
 • Totens sparebank
  Polisenummer: 5321113/18
  Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Totens sparebank skadeforsikring. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 500 923 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 803 322 per 31.12.20
 • 2 000 pr. mnd. Fellesutgifter går til å dekke internett, tv, renovasjon og sparing
  Per 19.05.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 2.000,-.. Dette går til å dekke kollektivavtale Tv og internett med Eidsiva bredbånd, nettleie/strøm kjeller og carporter, renovasjon og avtale om snømåking (sagt topp nå).

  Sameiet planlegger å kjøpe gjerde rundt plenen og bygge trapper ved inngang. De sjekker tilbud på fiber i henhold til referat fra møte i sameiet. Det kan derfor bli behov or lån ved bygging av trapper/inngangsparti og felleskostnadene kan også derfor øke.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. .
  Andel fellesformue kr ,- pr. .
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 19.040,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR til sameiet. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen. Byggene er byggemeldt.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på carportanlegg og bolig som i følge kommunen ikke hører til denne eiendommen lenger.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for rekkehuset. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Det er mottatt tinglyst seksjonering som stemmer overens med dagens bruk.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2003, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2023.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer, dbnr. 900160, tgl. 16.05.1931. Dokumentet var ikke å oppdrive hos Statens kartverk og megler har derfor ikke kunnet kontrollere innholdet i denne.

  Tinglyst bestemmelse om vannledning for Flisa vannverk over denne eiendommen med flere, dbnr. 2404, tgl. 16.9.1953.

  Tinglyst seksjonering, dbnr. 792734, tgl. 1.9.2015.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Flisa Del 3, fra 1984. Reguleringsformål for eiendommen er boliger, kjørevei og offentlig friområde. Eiendommen grenser til grøntområde, boliger, gul sone (støy) og flomutsatt område mot sør ligger mot Flisaelva.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur og gul sone ihht T-1442 (støy). Eiendommen grenser til boligbebyggelse, kjørevei, friområde, felles lekeareal for barn.
 • Gnr. 109 Bnr. 54 Snr. 3 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Noen løse fliser på bad 2. etg. Utbedret av Terje Nymoen i 2016.
  Kan se ut som fuktmerker på vegg i vaskerom plassert i kjeller. Kan muligens komme av hyppig bruk av tørketrommel.
  Har noen tilfeller av sukkermaur i kjeller, men dette er kun på våren og ikke vært et varig problem. Selger har gått over mulig innkomststeder og fuget igjen disse. Ingen maur registrert etterpå.
  Har sett enkeltindivid av skjeggkre på vaskerom, men dette mener/tror vi kan være sølvkre. Aldri oppdaget noen slike andre steder/etasjer.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,3 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne-may Støp
  Rune Lillemo
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev