aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fløtlivegen 198!

Oppussingsobjekt med stor tomt på over 3 mål. 5 km fra Moelv sentrum.

 • 900 000
 • BRA 57 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING900 000
 • OMKOSTNINGER38 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER938 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 936
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 57 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT3 427 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  22 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  38 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  938 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:
1. etasje: Hall m/trapp, stue og kjøkken.
2. etasje: Trapperom og 2 soverom.

Eiendommen har også et eldre uthus (ukjent byggeår) på 30 kvm.
Velkommen inn!

Fløtlivegen 198, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen inn til en entre som leder videre inn til stuen og kjøkkenet.

  Stue
  Romslig stue med møbleringsmuligheter.

  Kjøkken
  Eldre enkel kjøkkeninnredning. Kjøkkeninnredning med i heltre med, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr. Ikke innlagt vann og avløp. Ingen ventilering fra kjøkken

  Soverom
  Boligen har 2 soverom som begge ligger i 2. etasjen.


  Boligen har ingen sanitære fasiliteter.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Heltregulv.
  Vegger: Trepanel og malt puss/mur/betong.
  Himling: Panel.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger fint til i landlige og idylliske omgivelser i Fløtlia i Ringsaker kommune. Eiendommen ligger ca. 4 km utenfor Moelv sentrum, og har gode sol- og lysforhold. Boligen er omringet av skog- og landbruksområder. I Moelv finner man et godt utvalg butikker og servicetilbud, herunder også skyss- og jernbanestasjon som tar deg til blant annet Hamar, Lillehammer, Trondheim og Oslo. Det er flotte friarealer i umiddelbar nærhet til eiendommen. Her finner du alt fra oppkjørte skiløyper om vinteren til flotte tur- og sykkelstier i sommerhalvåret.

  Det er barneskole og barnehage både i Moelv og Næroset; begge stedene ligger ca. 3 km fra eiendommen. I Næroset finner du også dagligvarebutikk og innsjøen Næra med Kanalparken kort avstand fra boligen. Næra er et flott sted for den som er glad i bading og fisking.

  Nærområdet byr også på flotte turområder på sommeren og flotte skiløyper på vinteren. Fløtlia ligger fint til med kun en liten kjøretur unna Ringsakerfjellet, alpinanlegg (både på Hafjell og Sjusjøen). De øvrige mjøsbyene Gjøvik, Lillehammer, Brumunddal og Hamar, finner man innenfor en kjøretid på ca. en halvtime.
 • Bolig med primærareal på 57 m² over 2 plan.
  Uthus med lagringsplass.
  Lekestue.
  Utedo.
  Brønnhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Boligen er fra 1936. Opprinnelig del er sannsynligvis eldre.
  Grunnmur av naturstein. Kjeller(krypkjeller/potetkjeller) under opprinnelig del med overliggende etasjeskille i trebjelkelag. Trebjelkelag i etasjeskille mot blindkjeller under kjøkken og inngangsparti. Trebjelkelag i etasjeskille mellom 1.et og loftsetasje. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner.
  Opplyst tømmer/laft i opprinnelig del. Saltakkonstruksjon tekket med papp. Kaldt loft. Vinduer med 1-lags glass med innvendige varevinduer med 1-lags glass. Ytterdør i treverk med 1-lags glass.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Vegard Lundhaug.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  -Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp.
  -Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  -Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  -Overflater: Det er påvist heksesot/støvkondens på overflater. Det er påvist andre avvik: Overflater bærer preg av tidens tann og oppgraderinger må påregnes.
  -Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Mangler ubrennbart underlag på gulv under feieluke. Rennemerker på pipe. Sprekker og avskalling av puss.
  -Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  -Andre innvendige forhold: Det er avvik: Det registreres avføring fra mus flere steder i boligen. Eier opplyser om at det kommer mus inn i huset.
  -Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
  -Elektrisk anlegg: El-anlegg med skrusikringer. Inntak med skrusikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i på kott i loftsetasje.
  -Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
  -Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Innsiden av grunnmuren har misfarging.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Taktekking: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Utvendige beslag har utettheter.
  -Nedløp og beslag: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Utvendige beslag har utettheter. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke montert takrenner og nedløp. Pipebeslag er ikke montert.
  -Veggkonstruksjon: Det er påvist omfattende skade i fasade. Skjevheter i utvendig fasade gir indikasjoner på svikt i reisverk eller grunnmur. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Laftede vegger som er innkledd har normalt råteskader i større eller mindre grad, veggen er innkledd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Mus som kommer inn bak kledningen, kan være et problem. For å hindre mus i å komme inn kan man montere «luseklosser» (tynne lekter eller sløyfer), korrosjonsbestandig nettingduk, museband (taggete stålbånd) eller beslag som dekker åpningene nederst bak ledningen. Det er viktig at slike tiltak ikke hindrer lufting og drenering. Gjenværende åpning bør derfor være minst ca. 5 mm. Det mangler kledning på inngangspartiet.
  -Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen.
  -Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vinduene har råteskader. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Glipper mellom vannbrett og vinduer gir økt risiko for fukt-/vanninntrenging i konstruksjonene. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Vinduskitt er slitt og har løsnet enkelte steder.
  -Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist fuktskader i etasjeskiller Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt skadelige fuktverdier i kjøkkengulvet. Det registreres også noe vond lukt nede ved gulvet.
  -Krypkjeller: Organiske materialer lagret i krypkjeller er råteskadet. Det er stedvist påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader.
  Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Delvis
  horisontale og skrå, sprekker/riss ble registrert på grunnmur. Skrå riss er et symptom på setninger. Horisontale sprekk/riss i grunnmur, skyldes
  sannsynligvis innpressing av kjellervegg. Sprekker/riss av en slik karakter i bygninger fra denne perioden er ikke uvanlig. Anbefaler å følge med videre utvikling. Typiske kjelleredderkopper er registrert, noe som ofte kan indikere fuktig krypkjeller. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte verdier over grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at trevirke er utsatt for fuktpåkjenning. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller,
  dette gir økt risiko for fuktinnsig.
  -Kjøkken: Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom).
  -Branntekniske forhold.
  -Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 39 m²/P-rom: 39 m²
  2. etasje: BRA:18 m²/P-rom: 18 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hall m/trapp, stue, kjøkken, trapperom og soverom 2.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av vedfyring og strøm.
  I hovedsak ved hjelp av ildsted og varmeovn.
 • Eiet tomt på 3426,70m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gress på gårdsplass.
 • På egen gårdsplass.
 • Eiendommen har ikke innlagt vann, men privat vann fra brønn. Vannprøve er ikke foretatt, nærmere undersøkelser anbefales.
  Ikke innlagt avløp. Utedo på gårdsplassen.

  Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via (flere) naboeiendom(er). Det er tinglyst bruksrettighet for adkomst til eiendommen.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 377 907 per 06.07.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 360 464 per 06.07.22
 • Kommunale satser 2022 i Ringsaker kommune (alle beløp er inkl. mva.):
  - Renovasjon: Kr 3.596,55,- (80 L)
  - Feiing bolig per pipeløp årlig: Kr 600,00,-
  - Tilsyn fyring: 292,50 ,-
  - Eiendomsskatt: 2.940,-.

  Forbruk avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Feiing ble utført siste gang i 2021. Tilsyn ble sist gang utført i 2017, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2013, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2033.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr.477001, tinglyst den 21.06.2011. Gjelder bestemmelse om adkomstrett. Gjelder denne eiendommen med flere.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Kommuneplanens arealdel 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv. Eiendommen grenser til landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR). Eiendommen omfattes også av planforslag kommuneplan for Kommuneplanens arealdel 2022-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv.
 • Gnr. 358 Bnr. 6 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fast provisjon kr 37.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Tore Granerud
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev