aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Pinnerudvegen 5B!

Attraktiv rekkehus på et plan med arealeffektiv planløsning. Sentrumsnær beliggenhet - 2 Soverom - lave felleskostnader

 • BRA 69 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER75 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 425 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 992
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 63 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT3 168 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 350 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  63 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  75 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 425 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Rekkehuset inneholder: Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken, stue og teknisk rom/bod.
Stue

Pinnerudvegen 5B, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen til et overbygd inngangsparti som leder deg inn i rekkehuset. I entréen har du mulighet til å henge fra deg yttertøy og sko.

  Stue
  Videre inn gangen kommer du til en åpen stue- og kjøkkenløsning. Her har du plass til en større sofa og tv-møblement, samt et lite spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

  Fra stuen er det direkte utgang til en overbygd terrasse fra 2020 med plass til sittegruppe og grill. Fra terrassen kommer du ut i rekkehusets egne hage.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning produsert av Ikea fra 2015. Kjøkkeninnredning er med overskap, underskap, skuffer, glatte folierte fronter, 2 overskap med dører i sotet glass, laminert benkeplate, oppvaskkum i komposittmateriale og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte løsninger for stekeovn, platetopp og micro. Veggflater over kjøkkenbenk påsatt plastplater med flismønster. Kjøkkenventilator over platetopp antatt fra 2015. Det er avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten. Avtrekksvifte plassert på loft med uttak gjennom tak i egen takhatt.

  Soverom
  Rekkehuset har 2 soverom som begge har plass til seng, nattbord og oppbevaring.

  Bad
  Bad/vaskerom med gulvflater, overflater og innredning fra 2012. Flisbelagte overflater på vegger og gulv, samt himlinger med folierte takplater. Oppvarming med elektrisk gulvvarme. Badet har baderomsinnredning med servant, vegghengt toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet har mekanisk avtrekk som betjenes av ventilasjonsaggregat på loftet, antatt fra byggeår.

  Eksempler på materialvalg:
  Gulv: Laminat, parkett og fliser.
  Vegger: Malte panelplater og fliser.
  Himlinger: Folierte takplater.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Attraktivt og rolig boligfelt kun 1,5 kilometer utenfor sentrumskjernen i Moelv. Her bor du med kort veg til barnehage, skole og fine turmuligheter. Boligen har fin utsikt ut over Mjøsa og nærområdet. Nærmeste barnehage heter Borgen barnehage og ligger ca. 700 meter unna. Fossen barnehage og Fossen barneskole ligger ca. 1 km unna. I Moelv finner man et godt utvalg butikker og servicetilbud som apotek og legesenter. I sentrum finner du også skyss- og jernbanestasjon som tar deg til blant annet Hamar, Lillehammer, Trondheim og Oslo. Selv om det er gangavstand så er nærmeste bussholdeplass like utenfor boligen, slik at du veldig lett har tilgang til sentrum. Fra eiendommen er det også kort veg til Mjøsen golf med 18 hulls bane.

  Nærområdet byr også på flere flotte turmuligheter sommer som vinter. Bak boligfeltet ligger det lysløype med flotte skiløyper på vinterstid og merkede turstier på sommeren. Moelvrunden går fra Fossen skole og strekker seg 22 km på en rekke småstier rund i Moelv. Moelv ligger fint til med kun en lite kjøretur unna Ringsakerfjellet, alpinanlegg (både på Hafjell og Sjusjøen). De øvrige mjøsbyene Gjøvik, Lillehammer, Brumunddal og Hamar, finner man innenfor en kjøretid på ca. en halvtime.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Leilighet i rekke med fire enheter, byggeår: 1992.

  Tilbygg / modernisering
  2012 (Rehabilitering) Bad er overflateoppusset med nye vannledninger (rør-i-rør), samt ny innredning, jamført tidligere takstrapport.
  2015 (Modernisering) Ny overflater på vegger i stue, kjøkken, gang og begge soverom. Lagt parkett på begge soverom.
  2019 (Modernisering) Ny platting og rekkverk ved inngangsparti. Utført som egeninnsats.
  2020 (Modernisering) Nye terrasse ut fra stue. Arbeidene inkluderer ny platting, rekkverk og tak over terrasse. Utført av Tranberg BIRI, jamført
  selgers egenerklæring.
  2021 (Modernisering) Nytt laminatgulv i stue, kjøkken og gang.

  Takflatene er tekket med glatt betongtakstein fra byggeår. Malte vindskier og isbord. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Helbeslått pipehatt.
  Lakkerte ståltakrenner, nedløp og forkantbeslag på fasade mot sør. Takrenner, nedløp og forkantbeslag i plast, fra byggeåret, på fasade mot nord.
  Gradrenner i lakkert stål. Skottrenne i lakkert stål mot begge veggliv for tilstøtende leiligheter. Adkomst for feier på sørsiden i form av stigtrinn.
  Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel. Kledningen er ifølge eiers opplysninger, sist overflatebehandlet i 2020. Brannskillevegg mot naboleiligheter antatt utført etter gjeldende brann- og lydkrav for byggeåret. Saltakkonstruksjon, utført med fabrikkerte takstoler i tre. Undertak av trefiberplater. Himling isolert med mineralull. Lufting ved raft og gjennom spalte i møne. Adkomst til loft via himlingsluke i bod/teknisk rom, lofts luke med fastmontert stige. Synlig gips på brannskillevegger mot naboleiligheter. Noe gulv montert for lagringsplass.

  Antatt sperretakkonstruksjon ved overbygget inngangsparti, koblet inn på hovedtak. Beslag av lakkert stål i gradrenner. Himling og gesims med malt panel. Malte trevinduer med 2-lags glass. Spalteventil i overkant på åpningsbare vinduer. Observert isolerglass fra 1992. Glasset i det ene stuevinduet er skiftet i 2019. Vannbrettbeslag på vinduer. Malt hoved ytterdør med frostet 2-lagsglass fra nyere ukjent dato. Malt terrassedør i tre med 2-lags glass fra byggeår. Overbygget terrasse med adkomst via stue, fra 2020 etter opplysninger fra eier. Takoverbygg utført med bjelker. Taktekking i
  form av gjennomsiktige takplater av plast. Vindskier og isbord i malt treverk. Takrenner og nedløp i lakkert stål. Skjermvegg mot nabo kledd med liggende panel. Delvis innglasset mot syd. Terrasse fundamentert rett på pukket terreng med fiberduk, jamført bildedokumentasjon fra eier. Gulv av impregnerte bjelker. Impregnerte terrassebord. Rekkverk i malt treverk med impregnert håndløper. Areal på ca. 20m2 ved stue. Utelampe med innvendig bryter. Overbygget inngangsparti fra byggeår. Nytt bjelkelag og rekkverk fra 2019. Utført med egeninnsats etter opplysninger fra eier. Bjelkelag av impregnerte bjelker. Ukjent fundamentering, antatt lagt på pukket terreng. Gulv av impregnerte terrassebord. Rekkverk i malt treverk med impregnert håndløper. Areal på ca. 5m2 ved gang. Utelampe med innvendig bryter. Inntilbygget søppelskur på fasade mot nord, antatt fra byggeår.
  Ukjent fundamentering, antatt bjelker lagt på terreng. Gulvflater med terrassegulv. Yttervegg av lekter og liggende panel. Uisolert. Pulttakkonstruksjon med lekter under tekkingen. Takflatene er tekket med steinbelagte takplater.


  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Tom Inge Jahnsen.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
  men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  -Bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er målt ca. 22 mm. jevnt fall fra overkant gulv ved dørterskel til slukrist.
  -Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mye mose på taktekkingen, spesielt på nordsiden av boligen.
  -Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det er påvist andre avvik: Observert vepsebol på nordre side nede ved raft. Hull i brannskillevegg mot begge naboleiligheten øverst mot møne.
  -Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Påvist malingsavflassing nederst på to soveromsvinduer på grunn av høy luftfuktighet og manglende luftutskiftning i rommet.
  -Terrassedør: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler beslag i underkant av terrassedøren.
  -Andre utvendige forhold: Det er påvist andre avvik: Fare for utettheter i yttertak på grunn av feil innfesting av takplater. Mangler beslag i overgang
  taktekking og yttervegg. Ingen tetting i overgang taktekking/taknedløp.
  -Overflater: Det er påvist andre avvik: Mangler gulvlist på kjøkken mot brannmur.
  -Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  -Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Klemring er ikke påsatt i sluk.
  -Bad/vaskerom: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Luftespalte under dør er for lav til at det skal kunne tilføres tilstrekkelig tilluft under forsert ventilasjon.
  -Varmtvannstank: Det er påvist andre avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Varmtvannstanken lekker fra trykkventil.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Teknisk rom/bod: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er påvist flere dype hakk i gulvbelegget.


  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etasje: Bra: 69 kvm/P-rom: 63 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av elektriske varme.
  I hovedsak ved hjelp av elektriske varmekabler i stue, kjøkken, gang og bad og panelovn på soverom.
 • Felles eiertomt for rekkehusleilighetene på ca. 3167 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og gruset innkjøring og parkeringsarealer.
 • Parkering på biloppstillingsplasser på felles parkeringsområde.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Eierseksjonen er en del av et sameie bestående av totalt 8 eierseksjoner. Det er ikke organisert noen formell drift rundt sameiet. Det innbetales ikke felleskostnader til sameiet, da hver eierseksjon svarer for sine driftsutgifter alene. Det ble utarbeidet vedtekter i 1992, se heftelser under offentlige forhold. Det er ikke kjent om det er utarbeidet husordensregler for sameiet. Eierseksjonene i sameiet har likevel anledning til å gå sammen og organisere å etablere et mer formelt sameie, herunder også å legge opp til innkreving av felleskostnader for å dekke felles drift og interesser.
 • Hver seksjon har sin egen forsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 535 288 per 06.07.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 927 038 per 06.07.22
 • Felleskostnadene er på ca.1200 kr pr år. Dette dekker brøyting og strøing. Beløpet kan variere ut ifra hvor mye brøyting og strøing som trengs i løpet av vinteren.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale satser 2022 i Ringsaker kommune (alle beløp er inkl. mva.):
  - Renovasjon fra: 5.208.75 (140 L).
  - Abonnementsgebyr vann: Kr 1.953,78
  - Vann per m3 forbruk: Kr 35,30
  - Abonnementsgebyr avløp: Kr 1.872,88
  - Kloakk per m3 forbruk: Kr 50,38.
  - Feiing bolig annenhvert år: Kr 300,00
  - Tilsyn fyringsanlegg bolig: Kr 292
  - Eiendomsskatt: Kr 2.520,00

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for bolig i 1992.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke registrert pipe på stedet.
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2010, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2030.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 900500, tinglyst den 28.01.1932. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Dagboknr. 2810, tinglyst den 07.12.1939. Gjelder bestemmelse om veg.
  Dagboknr. 5354, tinglyst den 18.09.1970. Gjelder bestemmelse om vann og kloakkledning.
  Dagboknr. 4215, tinglyst den 27.03.1992. Gjelder bruksrett til areal og garasje/carport.
  Dagboknr. 10897, tinglyst den 24.08.1992. Gjelder vedtekter for denne og senere erverv av seksjonen.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Ødemo, fra 20.03.1980. Reguleringsformål for eiendommen er boliger. Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Moelv, fra 29.12.1953. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Kommuneplanens arealdel 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende boligbebyggelse. Støysone H290 ligger inntil eiendommen fra Storgata sin side. Det er regulert til nåværende gang/sykkelveg etter Storgata nedenfor Pinnerudvegen.

  Eiendommen omfattes også av tre kommuneplaner som er planlegging igangsatt og planforslag, ved navn Kommuneplan Moelv, Dobbeltspor jernbane Brumunddal-Moelv og Kommuneplanens arealdel 2022-2026. Kommuneplanens arealdel 2022-2026 er eiendommen avsatt til nåværende boligbebyggelse.
 • Gnr. 382 Bnr. 2 Snr. 7 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Renovering av bad i 2012, ble det opplyst om i mine kjøpedokument. Utført av Lillehammer bad og flis.
  -Jeg går ut i fra at det ble oppgradert/fornyet tetsjikt/membran/sluk, men jeg innehar ikke de dokumentene.
  -Det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner i 2015 under oppussing før jeg kjøpte leiligheten av Ringsaker Elektro.
  -Det foreligger samsvarserklæring.
  -Bygd ny terrasse med takoverbygg i 2020 av faglært, Tranberg Biri.
  -Eneste utgiften i sameiet er snøbrøyting og strøing . Ca 1200 pr år (turpris så kan variere litt fra vinter til vinter).
 • -Det ble utført Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fast provisjon kr 39.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bodil Nilsen
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev