aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skredderveien 15D!
Velkommen til Skredderveien 15D!

MOSS Skredderveien 15D

Innflytningsklar og gjennomgående 4-R endeleilighet med 2 balkonger. Nylig påkostet bad, kjøkken og overflater. Garasje.

 • kr 2 650 000
 • BRA 81 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 650 000
 • Omkostningerkr 17 475
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 455 289
 • EierformAndel
 • Byggeår1976
 • Soverom3
 • ArealP-rom 81 m²
 • Andel fellesgjeldkr 787 814
 • Felleskostnaderkr 6 684
 • Tomt53 108 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 650 000 (Prisantydning) 787 814 (Andel av fellesgjeld)   3 437 814 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 643 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 475 (Omkostninger totalt)   3 455 289 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Optimal og arealeffektiv planløsning.
Velkommen til Skredderveien 15D! En strøken og innholdsrik 4-roms leilighet i underetasje med optimal planløsning. Leiligheten er innbydende og arealeffektiv med tidsriktige farger. Her er det bare å innrede med ønsket møblement og interiør, da boligen er blitt vesentlig påkostet den seneste tid. Attraktivt for deg som ønsker å bo i nærheten av byens bekvemmeligheter samtidig som du har tilgang til naturskjønne omgivelser. Familievennlig boområde med kort vei til barnehage og skole. Området er dekket av kollektiv transport med både buss og tog like i nærheten. Nøkkelinfo om boligen: - Påkostet 2020-2022 - Balkong på 8 m² og terrasse 34 m² - 2 nye bad - Garasjeplass m/ el-lader - TV/internett inkl. (Fiber) - Varmtvann inkl. - Varmepumpe - Ingen dokumentavgift. Velkommen til visning!
Gjennomgående endeleilighet med utgang til terrasse/veranda i begge ender.

Skredderveien 15D, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 81 kvm Med boligen følger det en bod på samme plan på ca. 5 m²
  Primærrom
  Kjeller: 81 kvm Entré/gang, Stue , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad , Bad 2, Kjøkken



  Tomt
  53108m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning, asfalterte internveger, lekeplass og sittegrupper.

  Beliggenhet
  Skredderveien 15D, har en gunstig beliggenhet i et populært boligområde i Moss, som er kjent for sin kystnære beliggenhet ved Oslofjorden og har en historie som en viktig havneby. Det tilbyr tilgang til offentlig kommunikasjon, grønne områder og et godt utvalg av fasiliteter. Dette gjør området attraktivt for både familier og enkeltpersoner som ønsker å bo i nærheten av byens bekvemmeligheter samtidig som du har tilgang til naturskjønne omgivelser. Uansett om du liker turer i skogen, sykling, eller bare ønsker å nyte naturen, vil du finne mange flotte muligheter for friluftsliv i nærheten. Området er godt dekket av kollektiv transport med både buss og tog like i nærheten. Kambo- og Moss stasjon sin tilgjengelighet, gir reisende muligheten til en praktisk og effektiv transportforbindelse for både lokale og pendlere som reiser til og fra Oslo med hyppige avganger. Det tar vanligvis ca. 35 min med tog til Oslo sentralstasjon og ca. 50 min med bil. Det er et bredt spekter av fasiliteter i nærheten av Skredderveien, inkludert dagligvarebutikker, apoteker, restauranter og kafeer. For shopping og rekreasjon, er Mosseporten i umiddelbar nærhet. I tillegg har du Amfi Moss og Rygge storsenter som huser en rekke butikker og forretninger. Det er flere skoler i området som betjener barn i ulike aldersgrupper. Noen av skolene inkluderer Åvangen skole, Nøkkeland skole og Steinerskolen. Det er også barnehager og andre pedagogiske tilbud i nærheten for yngre barn. Mossemarka gir en flukt fra bylivet og gir muligheten til å nyte naturen, uansett om du er interessert i fotturer, sykling, fuglekikking eller bare ønsker å slappe av i en naturskjønn setting. Det er også mange innsjøer som tilbyr muligheter for bading, fisking og padling.

  Adkomst
  Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere skoler i området som betjener barn i ulike aldersgrupper. Noen av skolene inkluderer Åvangen skole, Nøkkeland skole og Steinerskolen. Det er også barnehager og andre pedagogiske tilbud i nærheten for yngre barn.

  Offentlig kommunikasjon
  Området er godt dekket av kollektiv transport med både buss og tog like i nærheten. Kambo- og Moss stasjon sin tilgjengelighet, gir reisende muligheten til en praktisk og effektiv transportforbindelse for både lokale og pendlere som reiser til og fra Oslo med hyppige avganger. Det tar vanligvis ca. 35 min med tog til Oslo sentralstasjon og ca. 50 min med bil.

  Byggemåte
  Lavblokkbebygelse, opprinnelig oppført i 1975, med andelsleiligheter i 5 etasjer over garasjekjeller. Bærende betongkonstruksjoner i vegger og etasjeskillere, flat takkonstruksjon med banebelegg/folietekking. Fasader med teglstein/puss/fasadeplater, utfyllende vegger mellom bærende konstruksjoner oppført i isolert bindingsverk med trepanel. Borettslaget har jevnlig utført oppgraderinger som blant annet nytt belegg/dekke og rekkverk på verandaene, oppgradert elektrisk anlegg, røranlegg og rehabilitert baderommene. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 26.10.2023 av Kristian Østmark for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Assemblin via AF har totalrenovert begge badene i regi av borettslaget. Kran og dusjhode er byttet selv. Rør og vannrør til kjøkken er også byttet ut av Assemblin. Arbeid utført av Assemblin. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, ifbm. oppgraderingen Er arbeidet byggemeldt? Ja, ifbm. oppgraderingen Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært, ifbm. oppgraderingen. Arbeid utført av Assemblin Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bravida via AF i regi av borettslaget hatt arbeid med det elektriske anlegget i begge badene, kjøkken og sikringsskap ifbm. renoveringen. Det har vært byttet ut deksler på stikkontakter, lysbrytere og satt opp stikkontakter i de andre rommene. Varmepumpe ble oppgradert av Moss Varmepumpeinstallasjon og Service. Arbeid utført av Bravida. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, garasjeplassen har ladeboks.

  Innhold
  Boligen har en opitmal og arealeffektiv planløsning. Underetasje: Lys og innbydende entrè/gang Romslig stue som gjør det enkelt å innrede. Soverom 1 - god størrelse og en god natts søvn kan nytes i en dobbeltseng. Soverom 2 - egner seg ypperlig som barnerom/gjesterom eller kontor. Soverom 3 - egner seg ypperlig som barnerom/gjesterom eller kontor. Bad 1 - Pent flislagt baderom som er totalrenovert i 2022 Bad 2 - Pent flislagt baderom som er totalrenovert i 2022 Lekkert og separert kjøkken fra 2020. Adkomst til terrasse på 34m² fra stue Adkomst til balkong på 8m² fra kjøkken Med boligen følger det en bod på samme plan på ca. 5m² I tillegg medfølger det en garasjeplass i fellesanlegg med el-billader.

  Standard
  Kjøkken: Skapinnredning med slette fronter med integrerte grep, laminat benkeplate. Røropplegg for oppvaskmaskin og vaskemaskin. Integrert platetopp, stekeovn og mikro. Kjøkkenventilator over kokesone. I tillegg montert mekanisk avtrekksvifte i delevegg mot bad. Baderom: Baderom rehabilitert i regi av borettslaget i 2022 med nytt røropplegg, gulvvarme, membran og fliser. Ventilasjon består av mekanisk avtrekk og tilluftsspalte under dørblad. Pvc-sluk i senket dusjnisje. Innredning og garnityr på bad fremstår med dusjnisje, servantskap, , veggmontert klosett med innbygget sisterne med lekkasjesikring til klosettskål. I tillegg montert automatisk vannstoppventil (waterguard). Baderom 2: Baderom rehabilitert i regi av borettslaget i 2022 med nytt røropplegg, gulvvarme, membran og fliser. Ventilasjon består av mekanisk avtrekk og tilluftsspalte under dørblad. Pvc-sluk i senket dusjnisje. Innredning og garnityr på bad fremstår med dusjnisje, servantskap, , veggmontert klosett med innbygget sisterne med lekkasjesikring til klosettskål. Terrasse/balkong: Stue med utgang til stor vestvendt veranda på 34 kvm. Østvendt overbygget balkong på 8 kvm. Terrasse/veranda oppført med støpt dekke, rekkverk i glasss/metall. Borettslaget har foretatt oppgraderinger ved nytt toppdekke/belegg og rekkverk. På balkonger i blokkbebyggelsen tillates kun bruk av elektrisk grill. På flere av balkongenes himlinger er det montert katodisk beskyttelse, med et strømførende sjikt, som ikke må brytes, punkteres eller kortsluttes. Det må derfor ikke monteres noe i himlingen uten at det er søkt hos styret og fått skriftlig samtykke. Vinduer: Vinduer med ramme og karm i tre med utvendig vedlikeholdsfri alum.kledning, 2-lags isolerglass. Dører: Terrassedører med ramme og karm i tre med utvendig vedlikeholdsfri alum.kledning, 3-lags isolerglass. Innvendige overflater Gulv: laminat og fliser. Vegger: hovedsakelig slettmalte overflater Himling: hovedsakelig slettmalte overflater Annet - Plast avløp i leiligheten - Røykvarslere og håndslukker - Elektrisk anlegg oppgradert ifbm. rehabiltering av bad, samsvarserklæring foreligger. - Vannledninger i plast i rør-i-rør system, fordelerskap med etablert overløp til rom med sluk. Nytt anlegg 2022. - Mekanisk avtrekk bad og kjøkken, etablert tilluftsventil i yttervegger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3 Forhold som har fått TG 3: Ingen Forhold som har fått TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Ujevnheter i undergulv. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Kjøkken - Avtrekk Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Forhold som har fått TG IU Tilligende konstruksjoner våtrom Det er ikke foretatt hulltaking på baderom 1 og 2. Ved fuktsøk er det ikke påvist unormale forhold.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Vaskemaskin, tørketrommel, kjøleskap og oppvaskmaskin unntas fra å medfølge.

  Moderninseringer og påkostninger
  Følgende større oppgraderinger er i følge eier utført i den senere tid: Ny kjøkkeninnredning 2020 Laminatgulv i hele leiligheten 2020 Overflatepusset vegger og tak i hele leiligheten 2020 Nye lister i hele leiligheten 2020 Oppgradering av varmepumpe 2020 Nye innedører i hele leiligheten 2020 Ny ytterdør/entredør 2021 Totalrenovering av begge bad 2022 Elbil-lader i garasjen 2023 Vedlikehold og rehabilitering i regi av borettslaget 2022: Vi har jobbet med rørrehabilitering gjennom hele 2022. Så nå skal alt av rør fra innerst tilytterst snart være klart hos alle. Vi har byttet ut kummer og installert nye vannmålere. Vi har skiftet planker på noen av garasjene. Vi har bygd nytt søppelskur ved Trollveien 15. Vi har byttet underlag til godkjente matter på lekeplassen. Vi har investert i ny sitteklipper til alt gresset vi har i borettslaget. Vi har laget brannbilveier bak blokkene. Vedlikehold og nyanskaffelser som er ønskelig i 2023: Det vil bli gjort noe med grøntarealer og andre steder som er blitt påvirket av rørrehabiliteringen.

  TV/Internett/bredbånd
  Telenor er borettslagets leverandør av TV- og fiber bredbånd. Dette er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Garasjeplass i felles anlegg med El-billader. Gjesteparkeringsplassene er for borettslagets besøkende. Dog kan beboere i laget også benytte disse til korttidsparkering på maks 1 time.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 650 000 (Prisantydning) 787 814 (Andel av fellesgjeld)   3 437 814 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 643 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 475 (Omkostninger totalt)   3 455 289 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet, varmefordeling ved panelovner, varmepumpe luft-luft, og baderom med varmekabler.

  Energiklasse
  F

 • Formuesverdi primær
  744719

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2680988

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  340

  Part.obl.nr.
  948207737

  Felleskostnader pr. mnd.
  6684

  Andel fellesgjeld
  787814

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-10-19T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslaget har ikke IN-ordning. Trolldalen 1 borettslag har tatt opp et byggelån over kun 2 år i forbindelse med rehabiliteringen. Dette lånet utbetales litt og litt. Andel av saldo på andelsnr 340 på dette byggelånet er pr i dag kr 545.481,-. Denne saldoen vil øke. Se under "LÅNEBETINGELSER FELLESGJELD" Kommentar fra styret, årsmøte 2023: Vi er nå ferdige med alle økningene som skulle til i forbindelse med rørrehabiliteringen. I tillegg har vi vært nødt til å legge inn en ekstra økning av fellesutgiftene på grunn av høye utgifter i forbindelse med strøm, forsikring og kommunale avgifter. Vi er i dialog med Handelsbanken angående lånet vi har hos dem. Melding fra styret 27.10.23 "Fellesgjelden kan øke da vi nå er ferdig med rehabiliteringen. Nøyaktiv hva det blir er ikke klart ennå. Dette holder vi på å regne på i disse dager".

  Andel fellesformue
  5053

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-23T23:00:00Z

  Forkjøpsfrist
  2023-11-21T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Trolldalen 1 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948207737

  Om borettslaget
  Trolldalen 1 Borettslag (948 207 737) består av 408 andelsleiligheter, og ligger i Moss kommune. Med formål å gi andelseiere bruksrett til egen andel i foretakest eiendom (borett). I tillegg organiserer og forvalter Trolldalen 1 Borettslag andre tiltak som har sammenheng med boretten til andelseier. Borettslagets hjemmeside: https://trolldalen1.no/ Borettslagets styreleder er for tiden Janne Kronberg Ekelund. Styrets e-post: styret@trolldalen1-brl.no Tlf til styreleder: 918 64 900 Vaktmester E-post: vaktmester@trolldalen1-brl.no Tlf til vaktmester: 995 88 808 Saker vedtatt på årsmøte 2023: Salg av tomt til Viken fylkeskommune - krever 2/3 flertall Styrets innstilling til saken er at tomten kan selges slik at krysset Osloveien/Per Gyntsvei kan utvides og bedres. Vedtak: Generalforsamlingen voterte: enstemming vedtatt. Tomten selges slik at krysset Osloveien/Per Gyntsvei kan utvides og bedres. Det kom innspill fra salen om at styret får fullmakt til å undersøke muligheten til å oppnå høyere salgssum for tomten. Styret tar dette til etterretning og vil undersøke om dette er hensiktsmessig. Styrets årsmelding 2022 Vedtak: Den fremlagte årsmeldingen tas til etterretning Årsoppgjøret for 2022 Vedtak: Det fremlagte og refererte årsregnskapet er godkjent. Årsresultat per 31.12.2022 overføres annen egenkapital. Fastsettelse av godtgjørelse til styret for 2022 Vedtak: Godtgjørelse til styret for 2022 er kr: 200 000,-. Styret foretar selv intern fordeling. Innkommen sak fra styret Styret henviser til protokoll fra generalforsamling 2022: Fremtidige energibesparende tiltak. Vedtak gjort på generalforsamling 2022; Forslag til vedtak vedtatt. Styret får fullmakt til å nedsette komiteen i samarbeid med forslagstiller. Forslag til vedtak GF 2023: Styret har hatt mye å gjøre (mye mer enn det vi noen gang hadde sett for oss) det siste året i forbindelse med rørrehabiliteringen og har derfor ikke tatt seg tid til å utføre dette oppdraget. Vi ønsker derfor generalforsamlingens godkjennelse på at vi kan jobbe med dette i året som kommer. Styret er fremdeles positive ti! å jobbe videre med miljøtiltak som kan være til borettslagets beste. Vedtak: Forslag til vedtak ble stemt frem og vedtatt. Saker vedtatt på årsmøte 2022: Maling i borettslaget: Det nærmer seg maling i borettslaget, og styret ønsker å sette av penger til dette hver måned. Styret vil fremover jobbe med å få inn hva det vil koste å sette bort malingen til et firma. Vedtak: Forslag vedtatt Styrehonorar: Styret ønsker å øke styrehonoraret da vi ser at det er enormt mye å gjøre i borettslaget, og kanskje spesielt med rør rehabiliteringen akkurat nå. Styret ønsker å øke summen til 200.000,-i året. Vedtak: Etter samtykke fra generalforsamlingen ble sak 5.2 flyttet til behandling under sak 4. i innkallingen - fastsettelse av godtgjørelse til styret i 2021. Varmepumpe i blokkene: Styret har sett på saken og lurer på hvor man skal lede kondensvannet som kommer fra utedelen til varmepumpen? Styret er positive til varmepumpe, men det må være pumper som er særdeles stillegående, og at man har en plan på hva man skal gjøre med kondensvannet. Det er viktig å få ledet vannet bort fra veggen/balkongen og helt ned til bakken. Dette må det være en plan på før dette kan godkjennes. Vedtak: Styret er villig til å undersøke mulighetene videre for evt installasjon av varmepumpe i blokker. Forsamlingen var enige i styrets forslag til vedtak -Enstemmig vedtatt. Fremtidige energibesparende tiltak: Mitt helt konkrete forslag til generalforsamlingen, i ånden av innledningen over er: «Styrer pålegges å sette i gang følgende innen ett år fra vedtatt, å sette i gang følgende aktiviteter: - Skaffe pristilbud på konsulære tjenester som kan utrede hvilke muligheter som er tilgjengelig for å sikre økonomisk lønnsom, forutsigbar og fremtidsrettet dekking av lagets totale og individuelle andels energibehov. - Undersøke hvilke støtteordninger som finnes for å (del) finansiere nevnte utredning. - Velge konsulent, søke om økonomisk støtte og avsette nødvendig midler til utredningen. - Nedsette en «energi-komite» av andelseiere som sammen med valgt konsulent, og ved behov; driftsleder, forretningsfører og styreleder, utreder lagets energibehov som nevnt i pkt 1, samt utrede hvilke støtteordninger for etablering av foreslåtte energiløsninger som er tilgjengelig. - Rapport fra arbeidet, komplett med anbefalte tekniske og økonomiske energi løsninger presenteres for lagets andelseiere, med mål om en senere behandling på lagets generalforsamling» Vedtak: Forslag til vedtak vedtatt. Styret får fullmakt til å nedsette komiteen i samarbeid med forslagstiller

  Gebyr forkjøpsrett
  7643

  Forkjøpsrett
  De øvrige andelseiere i borettslaget og dernest øvrige medlemmer av boligbyggelag har forkjøpsrett til andelen. Selger har satt som vilkår for kjøp at gebyr for utlysing av forkjøpsrett 7 643 kroner dekkes av kjøper.

  Styregodkjennelse
  Kjøper(e) av leiligheten må være andelseier i Vansjø BBL eller tegne andel i laget for å kunne bli eier(e) av andelen i borettslaget. Medlemsstatus må være ordnet før overtakelsen. Andelstegning i Vansjø BBL koster kr 350,- pr. medlemskap (+ kr 300,- for kontingent)

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Årsrenskapet for 2022 foreslås overført til annen egenkapital. Ved eventuelt negativt årsresultat dekkes dette opp via dispoonible midler. Balansen i årsregnskapet viser negativ egenkapital, dvs at eiendelenes balanseførte verdi er lavere enn balanseført verdi av gjelden. Dette skyldes at regnskapsloven forutsetter at verdiene skal fastsettes på basis av historisk kost. Konsekvensen av dette er at den balanseførte verdien i dette borettslaget ikke gjenspeiler den reelle verdi av eiendelene. Erfaring med omsetning av enkeltleiligheter gir informasjon om at den totale verdien av borettslagets eiendommer er høyere enn den balanseførte verdi. Dermed vurderes den faktiske egenkapital til å være positiv av styret i borettslaget. Økonomi, kommentar fra styret Fellesutgifter: Vi er nå ferdige med alle økningene som skulle til i forbindelse med rørrehabiliteringen. I tillegg har vi vært nødt til å legge inn en ekstra økning av fellesutgiftene på grunn av høye utgifter i forbindelse med strøm, forsikring og kommunale avgifter. Vi er i dialog med Handelsbanken angående lånet vi har hos dem.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 61188239241 Bankforbindelse: Nordea Type lån: A Rente Pt.: 6,2 % %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 152,-, hvorav renter utgjør kr 127,- og avdrag utgjør kr 25,- Lånets løpetid: 2042 Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse. Lånenummer: 67140519268 Bankforbindelse: Nordea Type lån: A Rente Pt.: 3,6 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 3.192,-, hvorav renter utgjør kr 777,- og avdrag utgjør kr 2.415,- Renten er delvis rentesikret fram til 2032. Lånets løpetid: 2047 Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse. Lånenummer: 95370592137 Bankforbindelse: Handelsbanken Moss Type lån: Byggelån Rente: 5,7 % Trolldalen 1 borettslag har tatt opp et byggelån over kun 2 år i forbindelse med rehabiliteringen. Dette lånet utbetales litt og litt. Andel av saldo på andelsnr 340 på dette byggelånet er pr i dag kr 545.481,-. Denne saldoen vil øke. Total andel fellesgjeld for denne andelen, inkl.byggelånet, er pr i dag kr 787.814,-

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalens varighet er oppgitt til den sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp fra sikringsfondet dersom kravene for deltagelse ikke lenger er oppfylt. Avtalen kan sies opp fra borettslaget innen 1. desember, med virkning fra kommende årsskifte.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA.

  Polisenummer felles forsikring
  82373922

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Samtykke til husdyrhold omfatter kun et dyr. En andelseier som ønsker å holde flere dyr må søke borettslaget om samtykke til dette. Et slikt samtykke vil kun bli gitt i de tilfeller hvor andelseier har dokumentert et særlig behov for ytterligere et dyr, og slikt dyrehold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere. Vilkår for samtykke til dyrehold foreligger under punkt 5.3 i borettslagets husordensregler. Dokumentet ligger vedlagt i prospektet.

  Eierskiftegebyr
  5995

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 10.11.1977 - Dokumentnr: 8837 - OBLIGASJON Beløp: NOK 18 512 800 Panthaver: ANDELSEIERNE I BORETTSLAGET LØPENR: 7319152 OBLIGASJON - FELLESOBLIGASJON FOR BORETTSINNSKUDD GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 28.07.1993 - Dokumentnr: 5169 - ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: OBLIGASJON 1993/5168-1 09.08.2006 - Dokumentnr: 373776 - ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2006/354489-1 28.07.1993 - Dokumentnr: 5168 - OBLIGASJON Beløp: NOK 37 600 000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 30.06.2023 - Dokumentnr: 696191 - ** TINGLYSING PÅ NYTT 26.07.2006 - Dokumentnr: 354489 - PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 10 000 000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 31.01.2017 - Dokumentnr: 93931 - PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 82 400 000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 30.11.2017 - Dokumentnr: 1342366 - PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 5 500 000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 09.09.2021 - Dokumentnr: 1113472 - PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 32 000 000 Panthaver: HANDELSBANKEN ORG.NR: 971 171 324 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT 19.10.2021 - Dokumentnr: 1304590 - PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 226 000 000 Panthaver: HANDELSBANKEN ORG.NR: 971 171 324 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT 10.10.2023 - Dokumentnr: 1116775 - PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 15 000 000 Panthaver: HANDELSBANKEN ORG.NR: 971 171 324 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for Skreddervegen 15 A-D datert 8. september 1975. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: Godkjenning av bortledning av takvann utstår inntil hele feltet er utbygd.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringsplan - TROLLDALEN ØST. DEL AV GNR. 27/3 OG GNR. 36/4 11. BOLIGOMRÅDE ID: 90 Ikrafttredelse: 22.08.1973 Reguleringsplan - AAVANGEN INDUSTRIOMRÅDE GNR 27/181, DEL AV GNR 27/49 OG ID: 113 Ikrafttredelse: 18.06.1976 Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det kan opplyses at det i tilknyttede borettslag er boplikt for alle andelseiere. Borettslagsloven §5-2 sier «Bare den som bor eller skal bo i boligen kan bli eier av sameiepart i andel» Unntak er ved arv. Det er ikke driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 650 000 (Prisantydning) 787 814 (Andel av fellesgjeld)   3 437 814 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 643 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 475 (Omkostninger totalt)   3 455 289 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17475

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,60% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10 000,- oppgjørshonorar kr 4990,- og visninger kr 0, Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 10 620,- Utleggene omfatter tinglysing av pantedokument med urådighet, utlegg opplysninger forretningsfører, eierskiftegebyr til forretningsfører og lisens meglersenter. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 3 490,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 34 900,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Simon Duy Lam Nguyen

Megler

Simon Duy Lam Nguyen

90 81 96 98

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev