aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Meisveien 20.

Mysen Meisveien 20

Mysen - Fin og praktisk andelsbolig. Koselige uteplasser. Vakker utsikt. Garasje.

 • BRA 150 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER16 454
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 424 298
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 007
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 123 m²
 • ANDEL FELLESGJELD1 007 844
 • FELLESKOST./MND8 081
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)
  1 007 844,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 407 844,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  7 500,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøret)
  194,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  16 454,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 424 298,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
U. etg.: Bad, gang, 4 soverom, bod.
1. etg.: Stue/kjøkken, entré, vaskerom/toalett, bod.

Garasje på 17 m², tilknyttet boligen, adkomst via leddport med automatisk åpner.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. (Soverom/kjellerstue er ikke bruksendret.)

Meisveien 20, Viken

 • Overflater
  Underetasje:
  Gulv: Laminat i soverom og gang. Belegg i bod. Fliser i badet.
  Vegger: Malte/tapetserte plater. Fliser i badet.
  Himlinger: Malte plater.

  1. etasje:
  Gulv: Laminat i stue/kjøkken. Belegg i entré. Fliser i
  vaskerom/toalettrom.
  Vegger: Malte/tapetserte plater.
  Himlinger: Malte plater.
  Diverse oppussing de siste årene.

  Vaskerom/wc 1. etg.:
  Vaskerom i boligens 1. etasje, med fliser på gulvet og malte plater på vegger. Rommet er innredet med laminert arbeidsbenk med nedfelt
  vaskekum og gulvmontert toalett samt liten servant. Det er både opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. Vaskerommet ventileres via ventil i himling, som er tilkoblet loftsvifte. Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997 - 2010.
  Dokumentasjon: Foreligger noe FDV, ellers ingen dokumentasjon foruten brukstillatelse.

  Overflater Gulv:
  Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler.
  TG 2: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Takstmannen har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Gulvet er tilnærmet flatt. Ikke fallforhold etter byggetidens krav.
  Tiltak: Våtrommet kan fungere med dette avviket, dog anbefalt at det monteres lekkasjestopper eller lignende ved dør.

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt (under fliser).
  TG 2: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Slukrist kunne ikke fjernes på befaringsdagen, sluket er derfor ikke
  nærmere vurdert. Sluk skal være lett tilgjengelig og lette å rengjøre.
  Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.
  Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.

  Bad i u. etg.:
  Bad i boligens underetasje, med løsninger fra byggeåret. Det er flislagte overflater på vegger og gulv. Badet er innredet med servantinnredning med profilerte, lyse fronter, overhengende speil, belysning samt sideskap. Dusjen er plassert i hjørnet og har dører av glass, dusjen har kombinasjon av bred hodedusj og håndholdt dusjarmatur. Videre er det montert toalett. Det er lagt elektriske varmekabler i gulvet, som varmer opp rommet. Badet ventileres via ventil som er tilkoblet loftsvifte.

  Overflater Gulv:
  Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler.
  TG 2: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Takstmannen har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Målt ca. 10 mm fra ferdig overflate gulv ved dør til overkant sluk. Ellers ble det påvist svakt fall i området rundt sluk, må påregnes at det blir liggende igjen vann etter dusjing. Fallforhold er ikke iht. krav ved oppføringstidpunktet.
  Tiltak: Våtrommet kan fungere med dette avviket, dog anbefalt at det settes inn tett dusjkabinett med avløp direkte i sluket.

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Ikke påvist klemt membranløsning i sluket befaringsdagen. Jevnlig rensing av sluket er viktig. Feil i tetting rundt sluket er den største årsaken til lekkasjer fra bad. Det er derfor viktig at ikke vannet blir stående over vannlåsen i sluket.
  Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Installering av tett dusjkabinett anbefales.

  Kjøkken:
  Kjøkken med åpen løsning mot stue, hvor det er plass til spisegruppe. Innredningen er fra byggeåret, type Marbodal, og har slette, malte
  fronter og laminerte benkeplater. Det er både opplegg og plass til oppvaskmaskin i innredningen. Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. Det er montert belysning mellom skapene. Kjøkkenventilatoren er plassert over plass til komfyr og er tilkoblet loftsvifte.

  Elektrisk anlegg:
  Sikringsskap med automatiske sikringer. Hovedsakelig opplegg fra byggeåret.
  TG 2: Foreligger ikke dokumentasjon på alle arbeider utført på det elektriske anlegget.
  Tiltak: Takstmannen anbefaler at det utføres en utvidet el-kontroll på det elektriske anlegget.
 • Boligen har en fin og barnevennlig beliggenhet øverst i Opsahlåsen. Høytorp Fort med flotte turmuligheter er "nærmeste" nabo. Ca. 2 km til Mysen sentrum hvor man finner barnehager, skoler på alle trinn, idrettshall og park, alle typer butikker og servicefunksjoner. Fra Mysen stasjon er det jevnlig tog- og bussavganger mot Follo og Oslo S, reisen til Oslo S tar ca. 65 min med tog. Det er flere fine merkede turstier som Helsestien langs Mysenelva og en liten biltur unna finner man også Trømborgfjella som byr på flotte bade- og fiskevann. Ca. 25 min å kjøre til svenskegrensen på Ørje.
 • Tomannsbolig med underetasje og 1. etasje.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Taktekking:
  Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Taket var dekket med snø på befaringsdagen, vurdering baserer seg
  på alder samt inspeksjon av loft.

  Nedløp og beslag:
  Pipe er helbeslått med blikk over taket. Takrenner, nedløp og beslag er av overflatebehandlet stål.
  TG 3: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Ikke montert snøfangere på boligen over dør til terrasse. Krav ved oppføringstidspunktet sier: "Beskyttelse mot snø og isdannelser på bygningen som kan medføre fare for ras mot beferdet område, skal hindres eller sikres. Snø, is og smeltevann skal ikke kunne skade bygningen eller dens konstruksjoner".
  Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav.

  Veggkonstruksjon:
  Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. Fasade/kledning har liggende bordkledning.

  Takkonstruksjon/Loft:
  Takkonstruksjon i tre, type saltak. Sprøyteisolasjon mellom 1. etasje og loft. Deler av loft er bordlagt (adkomst til pipe). Tilgang til loft via entré.

  Vinduer:
  Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass fra byggeåret. Ett vindu er nytt i 2021.

  Dører:
  Ytterdører fra byggeåret og 2021. Terrassedører med isolerglass fra byggeåret.
  TG 2: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Terrassedører bærer dels preg av slitasje utvendig.
  Tiltak: Ikke behov for umiddelbare tiltak.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Balkong på 8 m², vendt mot vest, med tilgang fra stue/kjøkken. Av materialer er det benyttet trykkimpregnerte gulvbord, og det er brukt malt trevirke på rekkverket. Det er montert belysning på veggen. Terrasse på ca. 30 m², vendt mot øst, med tilgang fra stue/kjøkken og hage. Av materialer er det benyttet trykkimpregnerte gulvbord, og det er brukt malt trevirke på rekkverket. Det er montert belysning og stikkontakt på veggen. Terrasseplatting på bakkeplan på ca. 15 m², med tilgang fra hage og soverom.
  TG 2: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Rekkverkshøyde målt til under 1 meter, som er dagens krav til rekkverk. Rekkverket er dog iht. krav ved oppføringstidspunktet. Påvist dels værslitt trevirke på uteplasser.
  Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av balkong/terrasser når den er snøfri. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Utvendige trapper:
  Utvendig trapp i tre.
  TG 3: Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Etasjeskille/gulv mot grunn
  Etasjeskiller er av trebjelkelag. Betongdekke mellom garasje og innredet rom i underetasje. Foretatt kontroll av planhetsavvik i etasjeskillet, målt mellom 5 - 10 mm avvik. Dette er innenfor standardens krav til godkjent måleavvik.
  TG 2: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
  godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik. Det ble foretatt kontroll på planhetsavvik ved hjelp av en punktlaser, målt ca. 20 mm avvik i kjellerstue/soverom i underetasje. Lokalt ble
  det målt 12 mm over 2 meter. Det presiseres at garasjen ligger over innredet boligrom i underetasje. Det er pr. i dag smurt Epoxy på gulvet. Det ligger ingen form for tetting under vegger, og det kan trekke fukt ned i dekket fra sidene av garasjen.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Pipe og ildsted:
  Boligen har elementpipe. Vedovn i stue (2020).
  TG 2: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Lukene må ikke komme nærmere brennbare materialer enn 300 mm, av hensyn til varmeutviklingen ved eventuell skorsteinsbrann. Alternativt kan brennbart materiale tildekkes med en plate av ubrennbart materiale. Under luke skal gulv av brennbart materiale dekkes med en ubrennbar plate i en horisontal avstand fra luka på minst 300 mm.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Rom Under Terreng:
  Gulvet er av betong. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt, og det er påvist avvik i konstruksjonen.
  TG 2: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Foretatt fuktmåling i vegg under trapp etter hulltaking, målt ca. 17 vektprosent i bunnsvill i veggen. Treverk bør ha fuktinnhold lavere enn 15 vektprosent. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent, øker faren for råte og muggsoppvekst.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Varmtvannstank:
  Varmtvannstanken er på ca. 200 liter, plassert i boden, fra byggeåret.
  TG 2: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Dette var ikke et krav ved oppføringstidspunktet.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Drenering:
  Drensfunksjon fra byggeåret. Av naturlige årsaker, er kontroll av drenerende masser og drenering begrenset, men antatt utført i henhold til praksis fra TG 2: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Påvist noe unormale verdier i innforet vegg i underetasjen, ved fuktmåling. Ukjent om dette kan ha relasjon til bygningens drenering.
  Tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak.

  Grunnmur og fundamenter:
  Grunnmursvegger er av sprøytebetong med innvendig, isolert bindingsverk.
 • 1.etg: 78/57 Bra/P-rom.
  U.etg:72/67 Bra/P-rom.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U. etg.: Bad, gang, 4 soverom.
  1. etg.: Stue/kjøkken, entré, vaskerom/toalett.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming:
  Vedovn i stue (2020).
  Luft/luft varmepumpe, plassert i trapp, type
  Daikin, fra 2020. Ny utedel i 2022.
  Elektriske varmekabler i vaskerom og bad.
  Ellers oppvarming med panelovner.
 • Andel av tomt på 4 826,8 m². Eiendommen er
  opparbeidet med planareal og noe beplantning.
  Eiendommens gårdsplass er asfaltert.
 • I garasje, samt på egen eiendom.
 • Vei: Offentlig. Vann/avløp: Off. nett via priv. fordelingsnett.
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom andel overdras, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av styret i boligbyggelaget - forkjøpsrett
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt med dyrehold, men kreves styrets samtykke.
 • Gjensidige Forsikring ASA. Avtalenr: 85005572.
  Innboforsikring må eier tegne selv.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 899 274 Som sekundærbolig: kr 3 237 385
 • Kr. 8.081,- pr. måned inkluderer.

  Kostnadene er fordelt som følger:
  Felleskostnader : kr. 2.398,-
  Renter: kr. 3.454,-
  Avdrag: 1774,-
  Måler: Vann/kloakk enhet: 455,-

  Felleskostnadene inkluderer ned betaling av felleslån, lønns- og personalkostnader, styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, konsulenttjenester, kontingenter, drift og vedlikehold, vedlikeholds avsetninger, forsikringer (ikke innbo), kommunale avgifter, ,kabel-TV og bredbånd, andre driftskostnader.
 • Andel fellesgjeld kr 1 007 844,- pr. .
  Andel fellesformue kr 50 138,- pr. .
 • Spesifikasjon av lån:
  Lånenummer: 61168045661, Nordea Bank ABP
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 22.12.2022: 4.2% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 105
  Saldo per 22.12.2022: 3 126 163
  Andel av saldo: 0
  Første termin: 31.03.2009Første avdrag: 30.06.2009 ( siste termin 31.12.2048 )
  Flytende rente
  IN-lån enhet 19-21

  Lånenummer: 61168042484, Nordea Bank ABP
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 22.12.2022: 4.2% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 102
  Saldo per 22.12.2022: 4 090 983
  Andel av saldo: 0
  Første termin/første avdrag: 30.06.2008 ( siste termin 31.03.2048 )
  Flytende rente
  IN-lån enhet 15-18

  Lånenummer: 61168034627, Nordea Bank ABP
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 22.12.2022: 4.2% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 95
  Saldo per 22.12.2022: 2 663 757
  Andel av saldo: 0
  Første termin/første avdrag: 30.09.2006 ( siste termin 30.06.2046 )
  Flytende rente
  IN-lån enhet 1-4

  Lånenummer: 61168040236, Nordea Bank ABP
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 22.12.2022: 4.2% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 99
  Saldo per 22.12.2022: 7 617 708
  Andel av saldo: 1 007 844
  Første termin: 30.09.2007Første avdrag: 30.12.2007 ( siste termin 30.06.2047 )
  Flytende rente
  IN-lån enhet 5-13
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  TG 2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Reguleringsplan Meisveien/Opsahlåsveien - Boliger, kjørevei. Vedtaksdato: 21.08.2000.
  Kommuneplan Kommuneplanens arealdel - Boligbebyggelse, veg. Periode: 2015.2027.
  Mulig inngrep på Reguleringsplan: Ingen

  Mulig inngrep på Kommuneplan: Reguleringsplanen er vedtatt før 10.09.2015 og står på listen over eldre reguleringsplaner som gjelder foran kommunedelplanens arealdel, jf. Kommuneplanen §3.10. Det vil si at ved motstrid er det reguleringsplanen som gjelder.

  Reguleringsplaner under arbeid: Nei.
 • Andelsnr. 12 Orgnr. 988047309 i Indre Østfold kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 5.000 -, oppgjørshonorar kr.0,- og visninger kr. 0 , -, Markedspakke 22.000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Madusanka S Stokstad
  Yvonne Kristin Tollefsrud Stokstad
Tone Johnsrud

Megler

Tone Johnsrud

90 77 53 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev