aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Søndre Mysens vei 2 c.

Mysen Søndre Mysens vei 2C

Mysen - Stor flott leilighet med balkong og garasje. Heis.

 • 3 200 000
 • BRA 105 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 200 000
 • OMKOSTNINGER97 164
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 297 164
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR-
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 98 m²
 • FELLESKOST./MND2 966
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  5 000,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøret)
  194,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  97 164,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 297 164,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
2. etg.: 2 soverom, kjøkken, stue, ( Balkong på 10 m², vendt mot vest, med tilgang fra stue), bad/vaskerom, gang, garderobe.
Bod i kjeller. Garasje i felles bygg.
Soverom

Søndre Mysens vei 2C, Viken

 • Gulv: 3-stavs eikeparkett i soverom, stue og kjøkken. Fliser i bad. Ny parkett i stue og kjøkken i 2022.
  Vegger: Malte/tapetserte plater i stue, kjøkken og soverom. Fliser i bad.

  Bad/vaskerom:
  Bad/vaskerom, med løsninger fra 2002. Det er flislagte overflater på vegger og gulv. Badet er innredet med servantinnredning med profilerte, lyse fronter, overhengende speil, belysning samt sideskap. Dusjen er plassert i hjørnet og har dører av glass, dusjarmaturet er håndholdt. Videre er det montert toalett, og det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Badet ventileres via ventil som er tilkoblet felles anlegg. Det er lagt elektriske varmekabler i gulvet, som varmer opp badet/vaskerommet. Veggene har fliser. Taket er malt.

  Overflater Gulv:
  Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler.
  TG 2: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Takstmannen har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Målt ca. 20 mm fra ferdig overflate gulv ved dør til overkant sluk. Eventuelt lekkasjevann fra andre installasjoner enn dusjen vil ikke ledes til sluk grunnet høy oppkant til sluket.
  Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Det må foretas utbedring av fallforhold.

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Ikke påvist klemt membranløsning i sluket befaringsdagen. Jevnlig rensing av sluket er viktig. Feil i tetting rundt sluket er den største årsaken til lekkasjer fra bad. Det er derfor viktig at ikke vannet blir stående over vannlåsen i sluket.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Installering av tett dusjkabinett anbefales.
  Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.

  Kjøkken:
  Kjøkken med åpen løsning mot stue, hvor det er plass til spisegruppe. Innredningen er fra 2002, og har profilerte eikefronter og laminerte
  benkeplater. Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. Kjøkkenet er utstyrt med integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenventilatoren er plassert over plass til komfyr og er tilkoblet felles anlegg. Det er montert belysning og det er lagt fliser på veggen mellom skapene. Det er montert lekkasjestopper under kjøkkenvasken.
  TG 2: Det er påvist at overflater har noe skader. Påvist noe slitasje/skader på innredningen, dog ikke mer enn man burde forvente, alder tatt i betraktning.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Elektrisk anlegg:
  Sikringsskap med automatiske sikringer. Elektriske varmekabler i badet. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.
  TG 2: Grunnet alder.
  Tiltak: Foreligger ikke dokumentasjon på alle arbeider utført på det elektriske anlegget, takstmannen anbefaler derfor at det utføres en utvidet el-kontroll på det elektriske anlegget.
 • Eiendommen er beliggende sentralt på Heggen. Det er kort vei til alle sentrale funksjoner som biblioteket, treningssenter, kino, butikker, cafeer og restauranter, apotek, etc. Legesenter er i 1. etg. i samme bygg som leiligheten ligger. Kun få minutters gange til jernbane og buss. Mysen er også et skolesenter med Ungdomsskole og Videregående skole.

  Kort avstand til flere andre kommunesentra, 40 minutters kjøretid til Sarpsborg og en time med tog/buss til Oslo har gjort Mysen til et attraktiv sted å bosette seg. Mange fine turområder bl.a. langs Mysenelva (Helsestien) og Høytorpfort. Om vinteren er området ved Høytorpfort et regionalt senter for langrenn og det legges løyper med kunstsnø så snart mulighetene tilsier det. Om sommeren er området et flott rekreasjons- og turområde. Trømborgfjella i øst har rike skimuligheter om vinteren og er en perle om sommeren med fiske og friluftsliv. Populært boområde. Trygt og godt bomiljø.
 • Seksjonsleilighet i 2. etasje i lavblokk. Garasje i felles garasjerekke på ca. 16 m2.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Bolig:
  Taktekking:
  Taket er tekket med metall takplater.

  Vinduer:
  Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass fra byggeåret. Utvendige persienner på to vinduer i stue samt innvendige plisségardiner i 6 vinduer. Vinduene fremstår i en normal stand og forfatning, ikke påvist vesentlige avvik.

  Dører:
  Terrassedør med isolerglass fra byggeåret. Brann- og lyddør fra felles gang til leilighet. Dører fremstår i normal stand, uten at det ble påvist vesentlige avvik.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Balkong på 10 m², vendt mot vest, med tilgang fra stue. Av materialer er det støpt dekke belagt med fliser, rekkverk er i malt trevirke,
  sementbaserte plater og stål. Balkongen er takoverbygget og det er montert markise (ny duk i 2021), og det er montert belysning på veggen.
  TG 2: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde målt til under 1 meter, som er dagens krav til
  rekkverk. Rekkverket er dog iht. krav ved oppføringstidspunktet.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Andre utvendige forhold:
  Fellesareal og utvendige konstruksjoner.
  TG 2: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
  Tiltak: For å lukke avviket ihht. NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt.

  Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Etasjeskiller er av betongdekke.
  TG 2: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
  godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik. Det ble foretatt kontroll på planhetsavvik ved hjelp av en punktlaser, målt ca. 20 mm i soverom, lokalt ble det målt 11 mm over 2 meter i
  samme rom. Ellers målt mellom 4 - 13 mm avvik i rommene.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
  tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Vannledninger:
  Innvendige vannledninger er av plast (rør-i-rør). De er besiktiget i rørskap. Rør fra 2002. Stoppekran og vannmåler er plassert i fordelerskapet.

  Avløpsrør:
  Det er avløpsrør av plast, fra 2002.

  Ventilasjon:
  Boligen har mekanisk ventilasjon. Styres via kjøkkenventilator.

  Varmtvannstank:
  Varmtvannstanken er på ca. 120 liter, plassert under kjøkkenbenken og er fra 2021.
  TG 2: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Varmtvannsberederen er tilkoblet med vanlig stikkontakt. Nye varmtvannsberedere (med effekt på 1500 W eller mer) som installeres må være fast tilkoblet. Det er ikke lenger lov å koble til vanlig
  stikkontakt. Opplyst at dette nå skal være utbedret. Ikke fremvist dokumentasjon på dette.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.
  (Selger opplyser at dette er ordnet og reparert av Indre Østfold Elektro AS)

  Garasje:
  Garasje i felles bygg, denne enheten er på 16 m². Bygningen er oppført med støpt dekke. Adkomst via leddport med automatisk åpner. Nytt tak i 2022.
 • 2.etg : 105/98 Bra/P-rom.
  Følgende rom inngår i primærareal:
  2. etg.: 2 soverom, kjøkken, stue, ( Balkong på 10 m², vendt mot vest, med tilgang fra stue), bad/vaskerom, gang.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektriske varmekabler i badet.
  Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.
 • Felles, eiet tomt på 3 306,8 m². Eiendommen er skrående mot vest, opparbeidet med asfaltert parkeringsplass. Parkering i garasje
 • Garasjeplass i fellesanlegg eller gårdsplass.
 • Vei: Offentlig, privat siste del. Vann/avløp: Off.nett via Priv. Fordelingsnett.
 • Forretningsfører: Eidsberg Herreds Regnskapslag SA
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tiltatt.
 • Bygget er forsikret via sameiet i Gjensidige, polisenr. 78169324.
  Innboforsikring må eier tegne selv.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 839 328 Som sekundærbolig: kr 3 021 580
 • kr. 2.966,- pr. mnd.
  Kommunal avgifter, grunnpakke tv og internett, forsikring av bygg, snørydding, adm. kostn. og felles strøm er inkludert i felleskostnader.


  Fordelt som følger:
  Sameieavgift: kr. 1.239,-
  Get -Tv og bredbånd kr. 427,-
  Rep. av garasjetak kr. 1.300,- (til og med juni 2023.)
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. .
  Andel fellesformue kr ,- pr. .
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jfr. eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  TG 2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
 • Erklæring/avtale tingl. 13.03.2000 - bestemmelse om trafostasjon med flere bestemmelser for rettighetshaver Østfold energi nett AS.
  Erklæring/avtale tingl. 29.04.2002 - denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
  Bestemmelse om adkomst tingl. 29.04.2002
  Erklæring/avtale tingl. 29.04.2002 - panterett til sameie for kr. 30.000,- som sikkerhet for fellesutgifter.
  Bruksrett til fellesgang, tingl. 12.02.2003.
  Bestemmelse om veg, tingl. 11.03.2015.
 • Reguleringsplan 012519460001 - Søndre Mysen Boliger, gangvei, bolig/forretning, kjørevei. Vedtak: 06.04.1946.
  Kommuneplan - Boligbebyggelse, Kombinert bebyggelse og anleggsformål, veg. Periode: 2015 - 2027.

  Mulig inngrep på Reguleringsplan:
  Reguleringsplanen er vedtatt før 10.9.2015 og står ikke på listen over eldre reguleringsplaner som gjelder foran kommunedelplanen arealdel, jf. Kommunedelplanen § 3.10. det vil si at ved motstrid er det kommunedelplanen for Eidsberg 2015-2027 som gjelder.
  Reguleringsplaner under arbeid: Nei.
 • Gnr. 159 Bnr. 108 Snr. 5 i Indre Østfold kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 5.000 -, oppgjørshonorar kr.4.000 ,- og visninger kr.2.000 , -, Markedspakke 22.000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Berit Elisabet Melleby
  Tore Melleby
Tone Johnsrud

Megler

Tone Johnsrud

90 77 53 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev