aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Vardeveien 25.

Mysen Vardeveien 25

Mysen - Stor smakfull familiebolig med attraktiv beliggenhet. Romslig terrasse med svømmebasseng.

 • 3 490 000
 • BRA 309 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 490 000
 • OMKOSTNINGER108 414
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 598 414
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 958
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 186 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT674 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  5 000,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøret)
  194,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-))
  --------------------------------------------------------
  108 414,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 598 414,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etg.: Kjøkken, stue, gang, trapperom, entré, vaskerom.
2. etg.: Bad, gang, 4 soverom, stue, wc, garderobe, kott.
Kjeller: Tidligere bad. Uinnredet kjeller.

Garasje på 16 m², tilknyttet boligens 1. etasje. Adkomst via gangdør samt vippeport i tre.

Opprinnelige byggetegninger stemmer ikke med dagens rominndeling og bruk.
Utsikt

Vardeveien 25, Viken

 • Overflater:
  Kjeller:
  TG 2: Gjenværende vegger i kjøl som ikke er revet etter lekkasje.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  1. etasje:
  Gulv: Laminat og fliser.
  Vegger: Malte/tapetserte plater, MDF-panel og fliser.
  Himlinger: MDF-panel og taksessplater.
  2. etasje:
  Gulv: Tregulv, laminat og fliser.
  Vegger: Panel, malte plater og baderomsplater.
  Himlinger: Panel og malte plater.

  Innvendige trapper:
  Trapper i tre mellom etasjene.
  TG 2: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.
  Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendige dører:
  Profilerte, lyse dører.
  TG 2: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Ved funkskjonstesting ble det påvist at flere vinduer subber i karm/terskel. Påvist dels skader/slitasje på enkelte dører i boligen, utover normal slitasjegrad.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Andre tiltak: Enkelte dører må justeres. Lokal utbedring må påregnes.

  Tidligere bad i kjeller:
  Fliser på gulvet og våtromstapet på vegger. Rommet er innredet med toalett og dusj som er koblet bort. Det er elektriske varmekabler i gulvet.
  TG 3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Dersom badet skal settes tilbake som bad, må det oppgraderes/renoveres for å tåle normal bruk.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner:
  Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i hulltakingen.
  TG 3: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Vaskerom 1. etg.:
  Vaskerom/wc i boligens 1. etasje, pusset opp i 2008. Det er fliser på gulvet og fliser og malte plater på vegger. Rommet er innredet med
  skapinnredning med nedfelt vaskekum og servantinnredning med slette, lyse fronter samt overhengende speil med belysning. Videre er det montert vegghengt toalett og det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Vaskerommet ventileres via mekanisk vifte i veggen. Det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. Overflater vegger og himling: Vaskerommet har fliser på vegger samt malte vegger og himlingsplater på innvendig tak.

  Overflater gulv:
  Gulvet på vaskerommet er flislagt og har elektriske varmekabler.
  TG 2: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) • Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Takstmannen har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Gulvet er tilnærmet flatt. Det er etablert høy terskel mot tilstøtende rom, det er dog ikke påvist oppbrett på membran ved dør. Det ble påvist at det er hulrom/bom under fliser ved stikktakninger.
  Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Påviste skader må utbedres.
  Overflater må utbedres eller skiftes. Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Vaskerommet har nyere stålsluk samt smøremembran med ukjent utførelse.
  TG 3: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Ikke påvist klemt membranløsning i sluket befaringsdagen. Jevnlig rensing av sluket er viktig. Feil i tetting rundt sluket er den største årsaken til lekkasjer fra bad. Det er derfor viktig at ikke vannet blir stående over vannlåsen i sluket. Det er benyttet gulvlister på deler av badet som har punktert eventuell membran i overgang gulv/vegg.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser.

  Sanitærutstyr og innredning:
  Vaskerommet er innredet med skapinnredning med nedfelt vaskekum, servantinnredning og vegghengt toalett. Videre er det opplegg til
  vaskemaskin i rommet.
  TG 2: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ikke etablert synliggjøring av lekkasjevann under vegghengt toalett. TEK 97 (første utgave samt senere utgaver) § 9-5 Sanitæranlegg, her står det at lekkasjevann skal kunne oppdages raskt og ikke kunne føre til unødig skade på andre installasjoner eller bygningsdeler. Betjeningsmanual til vegghengt toalett er ødelagt.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

  Ventilasjon: Det er elektrisk styrt vifte.
  TG 2: Påvist ulyder i ventilator.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Bad 2. etg.:
  Bad i boligens 2. etasje, pusset opp i 2013. Det er flislagte overflater på gulvet og baderomsplater på vegger. Rommet er innredet med
  servantinnredning med glatte fronter. Dusjkabinettet er plassert i hjørnet og har dører av glass, dusjarmaturet håndholdt. Det lagt elektriske varmekabler i gulvet, som varmer opp rommet. Badet ventileres via mekanisk vifte i veggen. Badet er bygget etter teknisk forskrift 2010, foreligger faktura på elektro- og rørarbeider. Flisarbeider, membran og baderomsplater er utført i egen regi, ingen garanti på utførelse.

  Overflater vegger og himling:
  Badet har våtromsplater på vegger og panel på innvendig tak.
  TG 2: Det er uegnede materialer i våtsoner. Vinduet er plassert i våtsone, dette er en risikokonstruksjon, da membransjiktet trolig ikke er lagt inn mot vinduet. Dagens tilstand forutsetter videre bruk av tett dusjkabinett.
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

  Overflater gulv:
  Badet er flislagt og har elektriske varmekabler. Foretatt kontroll av fallforhold ved hjelp av en punktlaser. Gulvet er tilnærmet flatt, svakt fall fra dør til sluk. Det er dog etablert høy terskel mot tilstøtende rom.
  TG 2: Det er påvist avvik i fuger. Påvist sprekk i mykfuge i overgang gulv vegg.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Badet har plastsluk samt smøremembran med ukjent utførelse.
  TG 2: Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. - Ikke påvist klemt membranløsning i sluket befaringsdagen. Jevnlig rensing av sluket er viktig. Feil i tetting rundt sluket er den største årsaken til lekkasjer fra bad. Det er derfor viktig at ikke vannet blir stående over vannlåsen i sluket.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres.

  Sanitærutstyr og innredning:
  Badet er innredet med innredning med nedfelt servant samt dusjkabinett.

  Ventilasjon:
  Badet ventileres via elektrisk styrt vifte.

  Wc-rom 2. etg.:
  Wc-rom i 2. etasje, innredet med vegghengt toalett, servantinnredning med slette, lyse fronter samt overhengende speil og belysning.
  Panelovn på veggen varmer opp rommet.
  TG 2: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. • Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ingen drensspalte fra sisternekasse er etablert. Det skal være en liten åpning slik at eventuelt lekkasjevann skal kunne synliggjøres her, ellers burde det vært montert lekkasjestopper.
  Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Kjøkken:
  Kjøkken med åpen løsning mot stue, hvor det er plass til spisegruppe. Innredningen er fra 2008, og har profilerte, lyse fronter, vitrineskap og
  laminerte benkeplater. Det er både opplegg og plass til oppvaskmaskin i innredningen. Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. Det er montert belysning og det er lagt fliser på veggen mellom skapene. Kjøkkenventilatoren er plassert over plass til komfyr og er ført ut av veggen.

  Elektrisk anlegg:
  Sikringsskap med automatiske sikringer. Skapet ble ombygget i 2013. Fremvist samsvarserklæring på arbeider utført etter 2008.
  Påbegynt riving av vegger i kjelleren. El-anlegget bør kobles bort i forbindelse med dette.
  TG 3: Den generelle tilstanden på opplegg i kjelleren er dårlig på grunn av riving av vegger. Takstmannen anbefaler at det gjennomføres en utvidet kontroll, eventuelt at elektriker kobler ut opplegget.
 • Eiendommen ligger i et etablert og populært boligområde rett nedenfor festningsområdet i Mysen. Ca. 1,4 km fra indre sentrum. I Mysen
  sentrum er skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon (ca. 65 min til Oslo S) og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nærheten finner
  man populære turområder mot Høytorp fort, og det er heller ikke langt til Trømborgfjella, hvor det er fine tur- og fiskemuligheter.
 • Enebolig med kjeller, 1. etasje og 2. etasje. Bygningen ble oppført i 1958 og tilbygget i 1974.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Taktekking:
  Taket er tekket med glasert tegltakstein. Ny takstein i 1997. Ukjent om undertak, lekter og sløyfer er byttet i forbindelse med ny takstein, må påregnes at dette er eldre enn 1997.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er enkelte knekte taksten. Ukjent alder på undertaket. Ved inspeksjon av undertaket via stige, ble det påvist skader i undertaket, som ser ut til å være eldre. Det er kun benyttet 11 mm sløyfer.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Knekte takstein må skiftes.

  Nedløp og beslag:
  Takrenner, nedløp og beslag er av overflatebehandlet stål. Pipe er helbeslått med blikk over taket.
  TG 2: Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Ukjent alder på takrenner, beslag og nedløp, bærer dels preg av elde og slitasje. Påvist avflassinger samt korrosjon på deler av beslag/innfestinger.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Veggkonstruksjon:
  Yttervegger er lette bindingsverksvegger i tre, som er kledd utvendig med stående trekledning. Byttet kledning og vinduer på syd-/vestveggen i 2015.
  Syd-/vestvegg malt i perioden 2015 - 2020.
  TG 2: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Det ble foretatt stikktakninger etter råte/dårlig kledning ved hjelp av en syl, ikke påvist råte, dog påvist dels værslitte bord på trekledning, som står dels ovenfor vedlikehold samt noe utskiftninger. Ikke tilstrekkelig med lufting mellom kledning og yttervegg. God lufting er viktig og skal drenere ned og lede ut vann som trenger gjennom regnskjermen, slippe ut eventuell fuktighet fra indre deler av veggen samt gi mulighet for at fuktighet kan tørke ut fra baksiden av regnskjermen.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Lokal utbedring må utføres. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Takkonstruksjon/Loft:
  Takkonstruksjon i tre, type saltak. Tilgang til loftet via garderobe. Deler av loftet er ikke inspisert, grunnet vanskelige adkomstmuligheter.
  TG 3: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Begrenset med lufting ned mot ender av loftet. Skrå tretak med kaldt loft anbefaler en ca. 50 mm kontinuerlig spalte. God og kontinuerlig lufttetting i himling er viktig, slik at luftlekkasjene reduseres til et minimum og risiko for skader reduseres. Registrert områder med muggsopp/svertesopp i undertaket på loftet. Årsak er trolig fordi det er for fuktig på loftet, fra boligen kommer fuktig luft opp på loftet, som kjøles ned.
  Påvist fuktsjolder i undertaket rundt gjennomføringer på loftet. Takstmannen gjorde fuktmålinger ved hjelp av ett Priotimeter, uten at det ble påvist unormale verdier. Det har dog vært en lengre periode uten særlig med nedbør, så det kan ikke garanteres. Påvist generelt vedlikeholdsbehov på utvendige vindskier. Påvist råteskader i forkantbord ved pipe utvendig.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.

  Vinduer:
  Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2- og 3-lags isoler-/energiglass fra 1974, 2009 og 2015.To stk. takvinduer i 2. etasje, ett fra 2015 og ett med ukjent alder. Vinduer i kjeller er fra byggeåret og 1974.
  TG 2: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Påvist noen vinduer med punktert glass. Årsaken til punkterte glass er som regel at det er kommet en brist i tetningsmassen mellom karm og rute. Denne bristen sørger for at det blir større lufttilgang mellom rutene og følgelig at Argongassen (den isolerende gassen) siver fortere ut og gir en redusert isoleringsevne (U-verdi). - Påvist sprekk i vindusglass i ett soverom i 2. etasje. Ved funksjonstesting, ble det påvist at enkelte vinduer tar i karm (kjeller). - Påvist fuktskjolder rundt takvindu i 2. etasje. Det har også vært lekkasje rundt det andre takvinduet. Det ble utført fuktmålinger befaringsdagen, uten at det ble påvist unormale forhold.
  Noen vinduer bærer preg av elde og slitasje og er værslitte.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Dører:
  Ytterdør med glassfelt, alder er ukjent. Terrassedører med isolerglass fra 1974. Hev- og skyvedør med isolerglass fra 2015.
  TG 2: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Ved funksjonstesting, ble det påvist at enkelte dører kan være vanskelige å åpne/lukke. Påvist manglende beslag i underkant av hev-og skyvedør. Terrassedør i 2. etasje bærer generelt preg av elde og slitasje. Påvist punktert glass i terrassedører i 2. etasje.
  Tiltak: Dører med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele døren eller kun selve glassene. Skadede dører må erstattes med nye.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  To stk. balkonger på ca. 3,5 m² og 4,5 m², vendt mot vest og øst. Av materialer er det benyttet sinkdekke på gulv og rekkverk i malt trevirke.
  Terrasse på 5 m², vendt mot syd, med tilgang fra stue og hage. Terrassen er takoverbygget, det er lagt skiferfliser på gulvet og rekkverket er i malt trevirke. Veranda på ca. 35 m², vendt mot syd, av materialer er det benyttet trykkimpregnerte gulvbord og rekkverk. Det er montert stikkontakt på
  veggen. Det er nedfelt basseng i deler av verandaen (bassengdelen er ikke vurdert av takstmannen). Ny veranda bygget i 2015/2016.
  TG 2: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Avstand mellom horisontalt rekkverk er målt til over 20 mm. Iht. Byggforskserien: 536.112, Rekkverk, står følgende: Spiler bør være vertikale for å hindre klatring. Horisontale eller skrå spalter i rekkverket må være maks 20 mm, slik at man ikke kan få fotfeste i rekkverket. Balkong ligger over innredet rom i 1. etasje. Tekkingen er av eldre dato.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens
  forskriftskrav. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

  Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Trebjelkelag og betong mellom etasjene. Støpt betongdekke mot grunnen i kjeller.
  TG 3: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik. Det ble foretatt kontroll på planhetsavvik ved hjelp av en punktlaser, målt 15 mm avvik i stue. Lokalt ble det målt 11 mm over 2 meter. I 2.
  etasje ble det målt 45 mm avvik i ett soverom, målt 21 mm avvik over 2 meter i soverom. Ellers målt mellom 5 - 18 mm avvik i 2. etasje. Påvist sprekker i betongdekket i kjeller.

  Pipe og ildsted:
  Mursteinspipe. Klebersteinsovn i stue, fra 2009.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Mindre sprekker i fuger utvendig.
  Tiltak: Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Rom Under Terreng:
  Betonggulv. Betong-/murvegg. Stedvis panel på vegger i kjeller, det er påbegynt riving, dog ikke ferdigstilt.
  TG 2: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  - Saltutslag dannes når fuktighet kommer igjennom mur og krystalliseres på innsiden av kjellermurvegg. Takstmannen gjorde fuktsøk direkte på grunnmursvegger ved hjelp av ett Protimeter, påvist unormale verdier ned mot gulvet i kjeller. Det er ikke montert fuktsperre eller lagt isolasjon mot grunnen, det må derfor påregnes fukt fra grunnen.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Vannledninger
  Kobberrør fra byggeåret med noe fornyelse.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Det er påvist rustdannelser på jernrør.
  Irr er den basiske blandingen av kobberforbindelser som oppstår når kobber korroderer. Når kobber irrer oppstår det et grønt belegg som kan sees på kobberrørene. Også påvist rustdannelser på noen rør.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.

  Avløpsrør:
  Avløpsrør av støpejern fra byggeåret.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er
  vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. • Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Varmtvannstank:
  Varmtvannstanken er på ca. 300 liter, fra 2018, plassert i kjeller.
  TG 2: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Drenering:
  Drenert rundt boligen i 2015 (ikke fremvist dokumentasjon).

  Grunnmur og fundamenter:
  Grunnmursvegger i betong og lettklinkerblokker. - Tilleggsisolert utvendig i forbindelse med omdrenering i 2015.
  TG 2: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert fritt eksponert isopor e.l. Når det oppstår sprekker i puss/mur vil vannbelastningen og faren for frostskader øke. Skrå sprekker/riss er et symptom på setninger. Horisontal sprekk/riss i grunnmur skyldes sannsynligvis innpressing av
  kjellervegg. Anbefaler å følge med videre utvikling. Isopor utvendig mot grunnmur er ikke pusset eller lignende, ligger åpent.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Synlig isolasjon må tildekkes på forsvarlig måte.

  Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Avløpsrør av ukjent type. Opplyst at det ble gravd nye avløpsledninger inn til yttervegg i 1997, dette kan ikke garanteres. Vannledning av jernrør, trolig fra byggeåret. Offentlig avløp via private stikkledninger. Offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
 • 1.et:114 Bra
  2.et: 72 Bra
  Kjeller: 107 Bra.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Kjøkken, stue, gang, trapperom, entré, vaskerom.
  2. etg.: Bad, gang, 4 soverom, stue, wc.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming:
  Luft/luft varmepumpe i stue, type IVT, fra2009.
  Klebersteinsovn i stue, fra 2009.

  Varmesentral:
  Luft/luft varmepumpe i stue, type IVT, fra 2009.
  TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.
  Tiltak: Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
 • På egen eiendom, samt i garasje.
 • Offentlig vei, privat siste del. Vann/avløp: Off.nett via Priv Fordelingsnett.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 1 133 213
  Som sekundærbolig: kr 4 079 567
 • Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021:
  Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Renovasjon kr. 3 035,00
  Avløp kr. 7 256,30
  Feiing kr. 928,00
  Vann kr. 4 820,85
  Sum kr. 16 040,15

  Vannavgift etter måler.
 • Det er utstedt ferdigattest på boligen. Foreligger ikke på garasjen.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tg 2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
 • Ingen tinglyste.
 • Reguleringsplan 012519600001 Mysen 1960 - Boliger - Kjørevei. Vedtatt: 07.01.1960.
  Kommuneplan: 0125201601 Navn Kommuneplanens arealdel- Boligbebyggelse, nåværende. Periode: 2015-2027.

  Mulig inngrep på Reguleringsplan: Huset inngår ikke i reguleringsplanen og vil ved riving for eksempel på grunn av brann eller lignende, ikke kunne påregnes oppbygd på samme plass på tomta (jfr. regulert byggegrense). Enhet Byggesak kan også med hjemmel i reguleringsplanen avslå søknad om tilbygg/påbygg.
  Reguleringsplanen er vedtatt før 10.9.2015 og står ikke på listen over eldre reguleringsplaner som gjelder foran kommunedelplanen arealdel, jf. Kommunedelplanen § 3.10. det vil si at ved motstrid er det kommunedelplanen for Eidsberg 2015-2027 som gjelder.

  Mulig inngrep på Kommuneplan: Ingen.
  Reguleringsplaner under arbeid:
 • Gnr. 329 Bnr. 338 i Indre Østfold kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,75 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 14.900-, oppgjørshonorar kr.0 ,- og visninger kr. 0 , -, Markedspakke 22.000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ester M Biering-strand
  Håvard Biering-strand
Tone Johnsrud

Megler

Tone Johnsrud

90 77 53 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev