aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Motlandshagen 146 - En leilighet i andre etasje med to soverom, og med god takhøyde!

NÆRBØ Motlandshagen 146

Leilighet i 2.etasje med to soverom og ekstra takhøyde i stue og kjøkken. Balkong med gode solforhold.

 • kr 2 400 000
 • BRA 68 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 400 000
 • Omkostningerkr 73 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 473 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 014
 • Soverom2
 • ArealP-rom 64 m²
 • Felleskostnaderkr 635
 • Tomt3 368.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000))

  73 042 (Omkostninger totalt)

  2 473 042 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling Jæren har gleden av å kunne presentere Motlandshagen 146 for salg. Verdt å nevne: - Varmepumpe i stue - To soverom - Carport m/tilhørende bod - Lyse Altibox - Etasjeskille: Betong. Innhold: 2.etg: Entré/gang, bad, to soverom, stue & kjøkken og bod Parkering i carport og utvendig bod. For mer informasjon bestill salgsoppgave og registrer deg som interessent på eiendommen. Velkommen til visning!

Motlandshagen 146, Rogaland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 68 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 64 kvm Entré/gang, soverom, soverom 2, bad/vaskerom og stue/kjøkken.
  Sekundærrom
  2. etasje: 4 kvm Bod  Tomt
  3368.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Fellesarealer er opparbeidet med diverse beplantning og asfalterte parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Beliggende i Motlandsmarka på Nærbø, i den nyere delen Motlandshagen. På selve feltet har du blant annet tilgang til fine turområder i Dalabekk hvor det også er laget til med nyere uteområder for barn, samt en nyere frisbeegolf-bane. Rundt om i området er det gå/kort avstand til blant annet Motland skole, flere barnehager, Nærbø Fuglepark, Jærmuseet m.m. Når det gjelder andre skoler og barnehager kan det blant annet nevnes at det er Nærbø Ungdomskole, Bø skole, Tryggheim Barnehage, Videregående og Ungdomskole. Til Nærbø sentrum er det ca. 1,9 km, og der har du tilgang til blant annet to senter med godt utvalg av butikker og dagligvarebutikker, apotek, legesenter, kollektivtransport, frisører, treningssenter, bensinstasjoner m.m. Nærbø kan tilby mange fritidsaktiviteter og har blant annet ett flott idrettsanlegg - Nærbø Idrettslag. Idrettslaget tilbyr håndball, fotball, isockey, curling, innebandy, basketball for å nevne noen. Det er også to svømmebasseng på Nærbø - En tilknyttet Nærbø ungdomskole & idrettslaget, og Stampen.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Eletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og småhus.

  Byggemåte
  Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Balkong i betong. Etasjeskiller er av betongdekke.

  Innhold
  2.etg: Entré/gang, to soverom, bad, bod, stue og kjøkken. Parkering i carport med tilhørende bod.

  Standard
  Leiligheten er i andre etasje. Du har trappeoppgang opp til andre etasje. Egen parkeringsplass og bod i carport. Leiligheten har gjennomgående malte overflater på vegg og parkett på gulv. Badet er helfliset Det er to soverom, hvor hovedsoverommet er noe større enn soverom nr. 2. Garderobeskap medfølger i handelen. Stue og kjøkken med åpen romløsning, hvor kjøkkenet er delt fra stuen med en vegg. Gjennomgående i rommet er den gode takhøyden, som gir deg en romslig og luftig følelse. Kjøkkenet har en utforming i en "L-form". Selve innredningen er hvit med slette fronter og mørk, laminat benkeplate. Platetopp, komfyr og oppvaskmaskin er integrert og medfølger i handelen. Kjøleskapet er frittstående og medfølger ikke i handelen. Fra stuen har du utgang til egen balkong. Av oppvarming er det varmepumpe. Badet er helfliset, med varmekablet i gulv. Ellers er badet utstyrt med servant i innredning m/underskuffer, speil m/lys, toalett, dusj og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: 6 stk. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk er litt malingsslitt. Innvendig > Radon Det er avvik: Det er ikke fremlagt måleresultater. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er fall til sluk, men mindre enn referansenivå som tilsier 16mm, 80cm ut fra sluk. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom Det er avvik: Det er motfall på servant avløp og rørføring av avløpet i vegg er ikke utført med membran/mansjett og er utett slik vann kan trenge inn i vegg og gjøre skader ved en eventuell lekkasje. Tekniske installasjoner > Vannledninger Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tekniske installasjoner > Varmesentral Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Forhold som har fått TG3: Ingen.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox.

  Parkering
  Parkering i carport.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 400 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000))

  73 042 (Omkostninger totalt)

  2 473 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmepumpe i stue. Varmekabler i gulv på bad.

  Info strømforbruk
  Nåværende eier brukte i 2022 ca. 6000 kwt. Kwt vil variere etter forbruk.

  Energiklasse
  C

 • Kommunale avgifter
  10211

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter 2023 termin 1: kr 5 779,10 Kommunale avgifter 2022 termin 2: kr 4 431,17

  Formuesverdi primær
  699649

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2518736

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien gjelder for inntektsåret 2021

  Sameiebrøk
  68/1160

  Felleskostnader pr. mnd
  635

  Felleskostnader inkluderer
  Boligforsikring, Altibox tv-pakke, diverse vedlikehold utvendig.

  Forkjøpsrett
  Ingen forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1119/20/750/6: 10.02.2014 - Dokumentnr: 113987 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 6 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 68/1160 Andel i realsameie: 2014/134055-1/200: 17.02.2014 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE DENNE MATRIKKELENHETEN HAR ANDEL I: KNR: 1119 GNR: 20 BNR: 760 IDEELL: 1/21

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 11.02.2014.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler. Gjeldende reguleringsplan: Plan: 1119 1106 Navn: Motlandsenga Vedtatt: 12.11.2009 Reguleringsformål: Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse Reguleringsbestemmelser: Plan: 1106B Navn: Reguleringsbestemmelser detaljreguleringsplan for Motlandsenga Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende (110-Boligområde) Plan: Kommuneplan Vedtatt: 10.12.2014

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 400 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000))

  73 042 (Omkostninger totalt)

  2 473 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  73042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon med fastpris på kr 50 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilretteleggingsgebyr kr 19 900,- Oppgjørshonorar kr 5 900,- Markedspakke kr 21 900,- Kommunal informasjon kr 3 500,- Tinglysningsgebyr kr 585,-. Alle beløp er inkl. mva. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle kostnader knyttet til salget(ekskludert provisjon).

Morten Enåsen

Megler

Morten Enåsen

92 81 70 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev