aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Nærbøgata 14!

Nærbø Nærbøgata 14, H0304

Sentrumsnær leilighet i øverste etasje med romslig stue og balkong. Heis og fast biloppstillingsplass.

 • 1 850 000
 • BRA 73 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING1 850 000
 • OMKOSTNINGER58 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 908 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 988
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 73 m²
 • FELLESKOST./MND1 165
 • TOMT776 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 850 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  46 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000,-))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  58 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 908 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
3. etasje: Entré/gang, soverom, gjesterom/kontor, vaskerom, bad, kjøkken og stue.

Loft: Kryploft til oppbevaring.
Biloppstillingsplass.
Sportsbod i felles kjeller.
Stue

Nærbøgata 14, H0304, Rogaland

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Det er registrert totalt 14 stk. TG2 og 2 stk. TG3.

  BYGNINGSDELER MED TG3
  -VENTILASJON: Totalvurdering: Det er mangelfull ventilasjon eller funksjonssvikt i forhold til bruksbelastning, kjøkken vifta er defekt. Lite kapasitet på avtrekk våtrom, generelt noe lite avtrekk/luftsirkulasjon i våtrom, anbefales oppgradert. Anbefalte tiltak: Bedre ventilering av våtrom anbefales etablert, oppgradert med mekanisk avtrekk.
  -BAD: Totalvurdering overflater: Det registreres riss / sprekker i flis på vegg i dusj, glipper i overflater mellom gulv og vegg. Anbefales undersøkt nærmere. Parkett på gulvet er ikke egnet for bruk på baderom, materialer. Kan tiltrekker fukt og anbefales fjernet. Anbefalte tiltak overflater: Rommet har skader og påvist avvik i konstruksjon våtrom, en oppgradering må påregnes. Det anbefales å fortsatt benytte et dusjkabinett
  for å unngå fuktbelastning fra fritt vann på gulv og vegger. Det anbefales ytterligere undersøkelser for stadfesting av tilstand.

  BYGNINGSDELER MED TG2
  -BALKONG/ TERRASSE: Totalvurdering: Rekkverk på balkong er ikke barnesikret, det er for stor åpning mellom horisontale bord der maks åpning skal være 2 cm. Tekkingen var ikke tilgjengelig for visuell kontroll, terrasse plattinger må fjernes for få en korrekt vurdering av tilstand. Med hensyn til alder vurderes over halvparten av forventet funksjonstid å være nådd. Anbefalte tiltak: For å avdekke tilstand må det foretas kontroll av bygningsdelen når forholdene ligger til rette.
  -VINDUER/DØRER: Totalvurdering: Vinduer og dører er fra byggeåret, normal slitasje i overflater, pakninger og beslag. Tegn til kondensering i enkelte vinduskarmer, dette skyldes normalt for liten utskiftning av inneluften. Påregnelig med overflatebehandling og mindre justering av enkelte vinduer/dører. Det ble registrert 2 stk. punkterte vinduer et i stue og i gjesterom/kontor. Anbefalte tiltak:
  Enkelte vinduer og dører har behov for justering/overflatebehandling. Det anbefales å skifte punktert glass.
  -ETASJESKILLE: Totalvurdering: Påregnelig normalt med noe ujevnheter i støpte gulv og gulv som er pålagt flytegulv/tilfarergulv. Det er ikke registrert forhold som tyder på direkte svekkelser i konstruksjonen. Påregnelig normalt med noen småhakk, enkelte gliper og noe falming på parkett av en viss alder, tegn etter tidligere vannsøl på parkett foran kjøkken. Anbefalte tiltak: Parkett på gulvet må påregnes oppgradert.
  -KJØKKEN: Totalvurdering: Kjøkkeninnredning med hvit med profilerte fronter og hvit benkeplate, normale bruks- og aldringsslitasjer i overflater. Det er ikke montert vannstopper. Defekt vifta, påregnes oppgradert/skiftet ut. Anbefalte tiltak: Avløpsrør under kjøkkenvask bør etterstrammes med jevne mellomrom, dette fordi disse over tid glir fra hverandre ved bruk av varmt og kaldt vann.
  -AVLØPSRØR: Totalvurdering: Avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten, og kontrollen stopper ved sluket/etasjeskille. Resterende avløpsanlegg er borettslaget sitt ansvar. Anbefalte tiltak: Spyling /staking og rens av avløp og vannlås til servanter anbefales jevnlig.
  -ELEKTRISK: Totalvurdering: TG-2 er satt pga. manglende dokumentasjon/samsvarserklæring. Enkelte ledninger/ koblinger i inntak i sikringsskap er ikke dekket til. Tegn etter varmgang på vegg i fra varmeovn plassert over dør til bad. Anbefalte tiltak: Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
  -VANNLEDNINGER: Totalvurdering: Vannrør fra byggeåret har nådd en alder der lekkasjer kan oppstå. Kontrollen er avgrenset til innvendig i leiligheten, og kontrollen stopper ved veggjennomføringer. Resterende er borettslaget sitt ansvar. Anbefalte tiltak: Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
  VARMTVANNSBEREDER: Totalvurdering: Bereder fungerer ifølge eier, men stikkontakt er tatt ut. På befaringsdagen ble det registrert tegn etter tidligere lekkasje, rust i bunn av bereder. Bereder er over 20 år gammel. Anbefalte tiltak: Varmtvannsbereder må påregnes skiftes ut.
  -BAD: Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Utførelsen av membran lar seg ikke påvise grunnet tildekking av parkett. Slukgjennomføring gulv mangler tett overgang i påmontert gulv/ parkett. Parkett på gulvet er ikke egnet for bruk på baderom, materialer. Kan tiltrekker fukt og anbefales fjernet. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Det anbefales ytterligere undersøkelser for stadfesting av tilstand. Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Tilstandsgrad 2 er satt pga naturlig avtrekk selv om løsningen tilfredsstiller forskriften ved byggeåret. Wc må monters fast mot underlag. Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Det anbefales å etablere tilluft, mekanisk avtrekk for å tilrettelegge for bedre luftutskifting. Det anbefales at dusjkabinett beholdes for å spare overflater for belastning med fritt vann.
  -VASKEROM: Totalvurdering overflater: Det er ikke tilfredsstillende fall til sluk, det er registrert noe motfall fra sluk på gulvet, vann blir liggende rundt sluk. Vinyl belegg på gulvet av eldre dato. Anbefalte tiltak overflater: Overlater gulv anbefales oppgradert i nær fremtid, tilstrekkelig fall etablert. Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Vaskerom fungerer med dagens tilstand, men anbefales oppgradert på sikt pga. alder. Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Tilstandsgrad 2 er satt pga naturlig avtrekk selv om løsningen tilfredsstiller forskriften ved byggeåret. Lite kapasitet på ventilering av rommet. Dette medfører en økt og uønsket fuktbelastning i rommet. Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Bedre ventilering av rommet må påregnes, mekanisk avtrekk må vurderes oppgradert/etablert.
  -KONTOR/GJESTEROM: Totalvurdering: Rom med sluk, og stoppekran. Rom er innredet som våtrom men utførelse overgang gulv/vegg fremstår som utett, det er ikke etablert vannstopper, Det er ikke etablert oppbrett av membran mot vegg. Hakk i vinyl belegg på gulvet ved siden av sluk, lav oppbrett av tettesjikt mot vannrør i gulvet. Lite fall på gulvet mot sluk, ved evt. lekkasje fra stoppekran vil overflate vann kunne sprer seg ut over til tilstøtende rom. Vannmerker ved gulvlist mot garderobeskap indikerer tidligere vandring av fukt, det ble ikke registrert fukt i berørt område på befaringsdagen. Anbefalte tiltak: Vannstopper anbefales etablert, tettesjikt gulv/vegg oppgradert.
 • Nærbøgata 14 ligger midt i Nærbø Sentrum, med gåavstand til alt en måtte trenge.

  Nærbø kan tilby flere gode skole- og barnehagetilbud med blant annet nye Bø skole, Motlandsmarka barnehage, Rosktoppen barnehage, Skjeraberget barnehage, Vibereiret barnehage, Motland skole, Nærbø Ungdomsskole, Tryggheim barnehage, ungdomsskole og videregåendeskole.

  I sentrum finner man det du trenger av butikker og generelle tilbud som f.eks. flere dagligvarebutikker, Stilbo møbler, Europris, bibliotek m.m.

  Nærbø har flere sport- og fritidstilbud for både store og små. Det kan blant annet skiltes med et flott idrettsanlegg Nye Loen hvor man kan delta i aktiviteter innenfor fotball, håndball, ishockey, isdans, curling, styrketrening og svømming. For de som vil benytte seg av treningssenter kan de trene hos Jæren Sportssenter og Gymmen, der de tilbyr et hav av forskjellig trening.

  For de turglade er heller ikke veien lang til den populære Fugleparken - med alt den har å tilby med tanke på natur- og fugleliv.

  Om man ønsker å kombinere tur og historie, kan Jærmuseet tilby dette. Jærmuseet ligger like utenfor Nærbø og her kan man oppleve dyr, jærsk historie, krigshistorie- og minner, aktiviteter for store og små og tursti i skog og mark.

  Dalabekk tursti ligger i umiddelbar nærhet for turgåere, og for deg som liker å jogge.

  Gode tilbud for kollektivtransport kan lett oppspores med tog- og bussforbindelser mot både nord og sør.

  For flere detaljer og kart se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Utdrag fra takstrapport: Eiendommen ligger i et boligområde på Nærbø, sentralt beliggende med kort vei til sentrum med samferdsel og servicetilbud. Leilighet oppført i 3 etasje bolig blokk. Grunnmur oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon i betong/tre, utvendig kledd med fasadeplater. Etasjeskille i betongdekke. Vindu med 2-lags isolerglass. Saltak tekket med betongtakstein. Takrenner/nedløp i plast. Balkong på ca. 9 m2. Generelt beskrivelse av innvendige overflater. Innvendige gulv er i hovedsak belagt med parkett, vinylbelegg på gulvet i våtrom. Innvendige vegger med tapet/strier, oppmalt. Hvitmalt himling, gulvlister i eik.
  Annet. Det medfølger en bod i under etasje ifølge tidligere salgsprospekt, evt. bod eller fellesarealer utenfor leilighet er ikke nærmere vurdert. Fast plass på felles utvendig parkering.

  Sammendrag.
  Leilighet er generelt i normal stand iht. alder, men med enkelte tilstandsanmerkninger som skyldes alder, vedlikehold og konstruksjon.
  Påregnelig med noen påkostninger for utbedring av påpekte tilstandsanmerkninger.

  De enkelte vurderinger er nærmere beskrevet i rapport, rapporten anbefales dermed lest i sin helhet.
 • 3. etasje: 73/73 kvm. - Bra/P-rom.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  3. etasje: Entré/gang, soverom, gjesterom/kontor, vaskerom, bad, kjøkken og stue.

  Loft: Krypeloft.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming. Er det rom uten fastmonterte varmekilder på visning medfølger det heller ikke i handelen.
 • Tomtens grunnareal: 776 kvm.
 • Biloppstillingsplass til en bil på felles parkeringsplass medfølger leiligheten.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via separert system. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til eiendommen.
 • Privat i sameiet, Steinar Håaland.
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Gjensidige, polisenummer: 87606308
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 534 861,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 925 499,- per 31.12.20
 • 1 165 pr. år. Fellesutgifter dekker blant annet byggforsikring, felles strøm, diverse drift/vedlikehold, service heis og trappevask.

  Kr.865 av dette går til felleskontor og kr. 300,- til heiskonto.

  Det vurderes å investeres i ny heis i sameiet. Dersom dette blir gjort må sameie ta opp en lån som vil øke felleskostnadene. Det er ukjent hva dette vil utgjøre.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter for 2022 utgjør totalt kr. 6 183,- i dette inngår bl.a. avgifter for vann, avløp og renovasjon. Det er vannmåler og vil derfor variere etter bruk.
 • Megler er, forutenom ovennevnte kostnader, ikke kjent med andre løpende kostnader som strøm, internett og aktuelle forsikringer.
 • Pga. bygningens alder foreligger det verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Ref. Hå Kommune.

  Byggeår. Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen er bygget på og seksjonert. Det foreligger byggeanmeldesle fra 1961. Ut fra gamle tegnigner/dokumenter så gjelder dette for første og andre etasje. Tredje etasje ble bygget på i 1988 i forbindelse med seksjonering til leiligheter.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie må godkjennes av styret.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Plantegningene vedlagt i denne salgsoppgaven er ment som illustrasjon og kan avvike fra de faktiske forhold.

  Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Eiendommen overleveres slik den fremstår på visning. Det blir ikke yttereliggere utvasking.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av prospektet. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Det gjøres også oppmerksom på at dagens planløsning fravikker fra godkjente tegninger. På de godkjente tegningene er stuen trukket ut på omtrent halve terrassen. Se vedlagt tegning bak i prospekt. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Tegnigner på seksjoneringen er i samsvar med dagens innredning.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Dagboknr. 1975 tinglyst 25.04.1962 - Bestemmelse om bebyggelse

  Dagboknr. 5924 tinglyst 16.06.1988 - Erklæring/Avtale - Panterett uten opptrinnsrett til sameiet

  Dagboknr. 5924 tinglyst 16.08.1988 - Seksjonering

  Servituttene kan leses på meglers kontor.
 • Eiendommen ligger i et område som er avsatt til bolig. Reguleringsformål er gang-/sykkelvei, kjørevei og bolig/kontor.
  Plan 1119 1023 Reguleringsplan for Nærbø gamle sentrum vedtatt 14.12.2006 med bestemmelser er gjeldende.

  -Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei
  -Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei
  -Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

  Opplysninger om eiendomsgrenser:
  Oppgitt areal og grenselinjer som er vist i kartutsnitt og matrikkelkart gjelder hele eiendom 26/223.
  Alle eiendomsgrenser er ikke oppmålt i gjeldende koordinatsystem, slik at oppgitt areal og
  grenselinjer som er vist i kartet og matrikkelen er usikre. Hå kommune anbefaler at
  oppmålingsforretning avholdes.
  Legg merke til at på eiendommen er registrert en egen eiendom med gnr. 26 bnr. 91.
  Ta kontakt med Hå kommune dersom det er behov for mer informasjon.
 • Gnr. 26 Bnr. 223 Snr. 8 i Hå kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 65 000,- av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19 900,- oppgjørshonorar kr. 5 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle sine kostnader i forbindelse med oppdraget. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Berit Sirevåg
  Ernst Vigre
  Ingeborg Vigre
  Iren Vigre Rosseland
  Janne Amdal
Steinar Stokka

Megler

Steinar Stokka

46 59 59 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev