aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Vanntårnbakken 1D!
Velkommen til Vanntårnbakken 1D!

NESLANDSVATN Vanntårnbakken 1D

Lys og pen selveierleilighet med 2 soverom. Landlig og sentralt.

 • kr 725 000
 • BRA 60 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 725 000
 • Omkostningerkr 32 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 757 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1996
 • Soverom2
 • ArealP-rom 57 m²
 • Felleskostnaderkr 850
 • Tomt1 556 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 725 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 125,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 725 000,00))   35 167,- (Omkostninger totalt)   760 167,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til Vanntårnbakken 1D, som ligger i en firemannsbolig oppført i 1996. Leiligheten ligger i 2.etasje med felles inngangsparti og alt på en flate. Inneholder: Gang Bad Stue / kjøkken 2 soverom Innvendig og frittstående utvendig bod. Fra leiligheten er det gangavstand til Neslandsvatn, med dagligvareforretning, kiosk, kafé, togforbindelse til Oslo og Kristiansand, og barneskole. Enda kortere er det til badeplassen ved Oterbekk, som ligger ved starten av veien opp til Løbbedalen. Det er heller ikke langt til Drangedals største innsjø Toke, med uttalige øyer og bukter, og en strandlinje på 160 km. Det er fint turterreng rundt leiligheten, blant annet en skogløype rundt Løbbedalen.
Tomten er opparbeidet med gressplen på hver side av boligen, og gruset vei opp til inngangen. Tomten er barnevennlig og solrik.

Vanntårnbakken 1D, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 57 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 57 kvm Entre/gang, bad/vaskerom, 2 soverom, stue/spisestue/kjøkken.

  Bod i gangen
  Bruksareal
  2. etasje: 3 kvm  Tomt
  1556m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 1556 kvm i følge matrikkelbrev fra Drangedal kommune. Tomten er opparbeidet med gressplen på hver side av boligen, og gruset vei opp til inngangen. Tomten er barnevennlig og solrik.

  Beliggenhet
  I den sørligste delen av skogkommunen Drangedal ligger bygda Kroken. Veien til Kroken starter ved Heldøla, om man kommer fra Gjerdemyra og Merkebekk. Fra Heldøla går veien videre langs elva Neslandsvann. Rundt om ligger Neslandsgårdene, og på en høyde ligger Kroken Skule. I øvre enden av vannet ligger Heldal. Herfra går veien langs elva forbi Fosstveit, Haugland og Rød til Brødsjøvannet. Deretter forbi Juklerød og Aakre, og ved Hønnesmyra er vi ved Sannidal igjen. Fra Neslandsvatn sentrum, med dagligvareforretning, kiosk, kafé, frisørsalong, togforbindelse til Oslo og Kristiansand, barnehage og barneskole, er det ca. 2 små minutter til leiligheten. Kort vei til badeplassen ved Oterbekk, som ligger ved starten av veien opp til Løbbedalen. Ellers er det heller ikke langt til Drangedals største innsjø Toke, med uttalige øyer og bukter, og en strandlinje på 160 km. Kroken har en flott turterreng og mange fine toppturer å bestige. En av toppturene i nærheten er blant annet Dyvikheia, som ligger ved Heldøla. På topp venter en storslagen panoramautsikt - herfra ser man blant annet til havet utenfor Kragerø i sør, Nissedal i vest og Lifjell i nord, og det er fin utsikt oppover Nedre Toke. Det er også fine turer rundt leiligheten, blant annet en skogløype rundt Løbbedalen. Til sommerbyen Kragerø er det kun ca. 25 minutter med bil. Her er det et yrende sommerliv, med sjarmerende butikker og restauranter. Det er også mange fine badeplasser, blant annet Sjøbadet og ved Gunnarsholmen.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus

  Byggemåte
  Bygget består av totalt 4 selveierleiligheter. Fundamenter og gulv på grunn i betong på ukjent grunn. Yttervegger av isolert bindingsverk med trekledning. Saltak i trekonstruksjon tekket med betongstein.

  Innhold
  Leilighet i 2.etasje med felles inngangsparti og alt på en flate. Leiligheten inneholder : -Gang -Stue / kjøkken -Bad -2 soverom

  Standard
  Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt. Det ble malt utvendig og skiftet noen takstein i 2018. Leiligheten ligger i 2.etasje, det ble malt opp og byttet laminat gulv i 2020. Overflatene består i hovedsak av: Laminat/belegg på gulv, malte plater på vegger og takess i himling. Badet er fra byggeår med dusjkabinett, wc, håndvask med tilpassede skaper og opplegg for vaskemaskin. Stue med vedovn og åpen løsning mot kjøkken. Kjøkken fra byggår med slettefronter og laminert benkeplate.Her er det også plass til et lite kjøkkenbord. Leiligheten har 2 soverom, det største soverommet har skyvedørsgarderobe. I gangen er det sikringskap med automatsikringer og loftsluke. Bod i tilknytning til leiligheten, her står varmtvannsberederen. Utvendig bod med god plass til ved, sykkel og gressklipper. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Selv om forventet levetid er overskredet, fungerer rommet med dagens bruk. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av SørTakst AS, datert 21.09.2023. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er installert fiber fra Altibox for internett og TV.

  Parkering
  En parkering på felles parkeringsplass, og bra med gjesteparkering.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  725 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 125,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 725 000,00))   35 167,- (Omkostninger totalt)   760 167,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Det er vedovn i leiligheten. Ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  F

 • Kommunale avgifter
  17705

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  360557

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1298006

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  62/248

  Felleskostnader pr. mnd
  850

  Felleskostnader inkluderer
  Utvendigforsikring og brøyting.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 17.01.2013 - Dokumentnr: 45554 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 4
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 62/248


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 18.10.1996. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger som en del av områdeplan for " Neslandsvatn sentrum " og er regulert til boligformål. Tillat utnyttelse av tomtene er 35% BYA. Reguleringsbestemmelsene ligger vedlagt i prospekt.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig. Det praktiseres ikke personlig boplikt, slik at boplikten kan opprettholdes ved f.eks. utleie.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  725 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 125,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 725 000,00))   35 167,- (Omkostninger totalt)   760 167,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  32792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev