aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen på visning på 3-roms leilighet i Ulsmåg borettslag.

Flott leilighet med stor balkong, heis og garasjeplass. Barnevennlig område og nærhet til det meste. Ulsmåg/Nesttun.

 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 112 578.76
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 973
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 78 m²
 • ANDEL FELLESGJELD706 002.76
 • FELLESKOST./MND5 760
 • TOMT29 493 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 390 000,- (Prisantydning)
  706 002,76 (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 096 002,76 (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 112 578,76 (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å kunne presentere en flott 3-roms leilighet, med heis, garasjeplass og stor balkong. Leiligheten ble oppusset og modernisert i 2014 med nytt kjøkken og oppussing av bad. Wc-rommet ble helfliset i 2016. Borettslaget har vært gjennom rehabilitering i 2021-22 hvor fasader, tak, vinduer og balkonger er ferdigstilt.

Leiligheten ligger i ett meget flott område med nærhet til det meste. Skole, barnehager og buss i umiddelbar nærhet. Fine turområder like ved, gangavstand til butikk, ca, 20 min gange til Nesttun med det meste av servicetilbud og bybanestopp. Området er rolig, barnevennlig og passer perfekt for folk i alle aldre.

Leiligheten ligger i byggets andre etasje. Alle flater er malt i behagelige farger, gulvet er av laminat, fliser og belegg. Planløsningen er smart og leiligheten er godt utnyttet. Kjøkkenarealet er moderne og stilrent. Leiligheten holder god kvalitet og ligger i ett område som bør oppleves!

Ved ankomst blir førsteinntrykket allerede bekreftet. Fra entréen har du tilkomst til alle rom i leiligheten. Soverom, toalett, bad og stue/kjøkken. Her kan jakker og sko legges fra seg i både garerobeskap og skostativ.

Leiligheten har en åpen stue- og kjøkken løsning, som er naturlig avgrenset. Det åpne landskapet skaper en behagelig romfølelse, forsterket av det gode lysinnslippet fra vinduene ut mot balkongen. Planløsningen gjør rommet enkelt å møblere etter ønsket innredning og har plass til det meste. Her er blant annet plass til egne gruppeinndelinger som spisegruppe og sofagruppe som blender godt inn med hverandre.
Fra det åpne landskapet er det adkomst til leilighetens balkong på hele 11 m². Her kan fine sommerdager nytes allerede fra balkongen.

Kjøkkenet har glatte hvite fronter, heltre benkeplate, fire dører med glassfelt og integrerte hvitevarer. I tillegg finner du varmtvannsberederen i hjørneskapet. Kjøkkenet er lyst og stilrent, med en egen øy tiltenkt spisegruppe. Med kjøkkenets lyse og friske farger virker romfølesen større og gir et moderne preg over leiligheten. Gode skap og skyvedører gir masse oppbevaringsplass og hjelper til med å holde kjøkkenet ryddig.

Soverommene er malt i tidsriktige farger og er begge av god størrelse. Her er godt med lysinnslipp og ønsket møblering. Begge soverommene har plass til både stor seng og garderobeskap.

Baderommet er av god størrelse med våtromsplater på vegg. Med dens lyse farger virker romfølelsen enda større. Baderommet inneholder et stort dusjkabinett, servant, separat vegghengt skap med speil og egen våtromssone med opplegg for både hyller, benk, vaskemaskin og tørketrommel. Tilsvarende kjøkkenet og stuen har baderommet en naturlig soneinndeling, som gir rommet en svært praktisk anvendelse.

Leilighetens toalett har fliser på gulv og vegger og platet og malt himling. Rommet har kontrastfargene svart og brun som går svært godt sammen og gir rommet et moderne preg. Toalettet er gulvmontert, mens servant og speil er vegghengt. Alt i lyse farger.

Leiligheten inneholder gang, 2 soverom, bad, wc, stue, kjøkken og balkong. Disponerer i tillegg en egen bod på 7,8 m² og har garasjeplass i felles anlegg.
Kort vei til aktiviteter for store og små. Umiddelbar nærhet til Ulsmåg skole og Ulsmåg barnehage.

Elvenesvegen 54, Vestland

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Gulv: Fliser, laminat og belegg på gulver.
  Vegg: Malt pusset betong, malt panel, platet og malte vegger.
  Tak: Malt pusset betong og malte plater i himling.

  Endring i senere tid (kilde: eier):
  - soverom oppusset i 2020, laminat på gulv, ny vegg og garderober imellom rommene.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.
 • Elvenesvegen 54 har en sentral og barnevennlig beliggenhet på Nesttun. Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til kollektivt tilbud, Ulsmåg barneskole og Ulsmåg barnehage. Ellers er det gangavstand til matbutikk på Elveneset, Nesttun sentrum og ungdoms- og videregående skole på Slåtthaug. Ved Ulsmåg skole er det lekeplass og fotballbane. Ellers kan man sykle eller spasere til Slåtthaug hvor man finner både skøytebane (på vinterhalvåret), svømmehall og Smørås sin fotballbane. Det er god barnehagedekning i området med flere populære barnehager på Midtun og Øvsttun.

  Fra Nesttun kan man ta bybanen med dens hyppige avganger i retning Flesland og Bergen sentrum. Her finner du også et godt servicetilbud med en rekke butikker og spisesteder. Ønsker man et bredere servicetilbud er det kort vei med bil eller bybane til Lagunen. Her finner man et rikt tilbud av butikker og spisesteder, samt kino.

  Det er flere flotte turmuligheter i nærområdet både på sommer- og vinterstid. Man kan for eksempel gå den populære turen rundt Myrdalsvannet eller rundt Birkelandsvannet, benytte seg av de mange turstiene på Dyngeland eller gå lysløypen på Totland på ski.
 • Området består av blokkbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.07.2022 av Knut-Anders Aase for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Takstmann har gitt 4 punkter TG2 i sin rapport:

  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/Kjøkken:
  Dør til oppvaskmaskin er skadet.

  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
  Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  Avtrekk fra ventilator er ikke ført ut av bygget.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Opprinnelige vannrør.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
  Avtrekk fra ventilator er ikke ført ut av bygget.
 • P-rom: 78 m²
  BRA: 78 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, wc og 2 soverom.

  Øvrig areal: Egen bod på 7,8 m²

  Arealene er beregnet ut ifra oppmåling på stedet, bruttoarealer er beregnet.
  Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med panelovner. Det er ikke varmekilde i bad.
 • Tomten har et pent opparbeidet og beplantet fellesareal. Fast plass i felles garasjeanlegg og el-bil lader til garasjeplassen. Felles grillplass for beboerne. Stor og populær lekeplass og fotbalbane hvor det er montert sykkelbane for barn.

  Borettslaget har også ett nyoppusset festlokale som en kan låne til diverse arrangementer som julebord, bursdager, møter, konfirmasjoner osv.
 • Hver leilighet har sin egen nummererte parkeringsplass knyttet opp mot leiligheten som det kreves garasjeleie for, dette er inkludert i felleskost. Garasjeleie og nummerert parkeringsplass følger leilighetene.

  Borettslaget har innledet samarbeid med bildeleringen. I første omgang er det plassert ut en bil som står parkert på fast plass nord for E-blokken.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Tilkomst via offentlig vei.
 • Forretningsfører: BOB Eiendomsforvaltning
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Boligen har vært utlyst på forkjøpsrett til BOB sine medlemmer. Det har ikke meldt seg noen forkjøpsberettigete innen fristens utløp.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Beboere har generell rett til å holde husdyr. Styret kan pålegge beboer å oppgi husdyrholdet dersom det viser seg at dette fører til vesentlig ulempe for andre beboere.
  Alle husdyr skal registreres hos styret og alle husdyr skal holdes i bånd på lagets område.
 • If Skadeforsikring NUF
  If Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP0003197564
 • Formuesverdi som primærbolig kr 740 482 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 665 733 per 31.12.20
 • 5 760 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer kabel tv, bredbånd, garasjeleie, renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, trappevask/gangvask, vedlikehold og driftskostnader m.m.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 706 002,76,- pr. 30.06.22.
  Andel fellesformue kr 51 301,90,- pr. 31.12.2021.
 • Bank: Handelsbanken
  Lånenr.: 95257360149
  Lånebeskrivelse: Refinansiering av rehabilitetslån
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,99%
  Andel av saldo 706 002,75
  Innfrielsesdato: 31.12.2051
 • Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
 • Faste løpende kostnader er inkludert i felleskostnader til borettslaget.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og egen forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for blokk i 6 etg datert den 20.03.1973 og ferdigattest for boligblokk i 6 etasjer datert 12.06.1974.

  Dokumenter mottatt fra Bergen kommune:
  - Oversiktskart/skisser.
  - Tegninger datert 9.10.1970 og 16.10.1970.
  - Tegninger stemplet 12.05.1999.
  - Ferdigattest fasadeendring blokk/bygård/terrassehus datert 13.10.2000.
  - Basiskart datert 05.11.2018.
  - Tegningser i forbindelse med renovasjon datert 05.02.2019, 03.09.2019 og 11.02.2019.
  - Basiskart datert 01.04.2019.
  - Slknadstegninger datert 25, 26 og 30.04.2019.
  - Ferdigattest for fasadeendring, nye balkonger, nytt inngangsparti og utvidelse av teknisk bygg på tak datert 08.09.2021.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Rehabiliteringsprosjekt med en kostnadsramme på kr 190 000 000. Planlagt ferdigstilt ved utgangen av 2022. Dette kan påvirke størrelsen på felleskostnadene. Styreleder opplyser at fellesgjelden sannsynligvis vil ende på rundt 755.000- for seksjonen etter at rehabiliteringen er ferdigstilt. Fellesutgiftene vil sannsynligvis ligge rundt 6002,- for 2023. Kontakt styret for ytterligere informasjon. Se forøvrig borettslaget hjemmeside.
  Styret vurderer refinansiering og ytterligere låneopptak.

  Informasjon hentet fra generalforasamling (09.06.2022):
  Pågående prosjekter:
  - Asfaltering av parkeringsplasser for HC og hjemmehjelp/hjemmesykepleie ved E- og D-blokken.
  - Reetablering av uteområdene.
  - Maling av fellesganger og trappehus.
  - Utskiftning av lekeapparater og sand på lekeplassen.
  - Istandsetting av tilfluktsrom/riggområde til forsamlings-/selskapslokaler for beboere.
  - Rørfornyingen forventes å bli ferdigstilt ila november 2022.

  Rehabilitering:
  - Fasader, tak, glass og balkonger er ferdigstilt.
  - VVS er ferdigtilt med unntak av rørfornyingen.

  De integrerte hvitevarene følger med i salget. Kjøleskap og frys følger ikke med.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert for boligblokk, annen veigrunn, gangvei, felles avkjørsel og kjørevei.

  Reguleringsplaner på grunnen:
  Planid: 30180000
  Plannavn: FANA. GNR 46 BNR 1, 2, 3, 4 MFL., ULSMÅG
  Ikrafttrådt: 09.01.1971
  Dekningsgrad: 99,0 %
  - Arealet er avsatt til boligblokk etter reguleringsplanen på grunnen.

  Planid: 18470000
  Plannavn: FANA. GNR 46, 50 OG 54, FV 183 TOTLANDSVEGEN, GANG- OG SYKKELVEG
  Ikrafttrådt: 22.06.2009
  Saksnr: 200503302
  Dekningsgrad: 1,0 %
  - Arealet er avsatt til annen veigrunn (0,6 %), gangvei (0,2 %), felles avkjørsel (0,1 %) og kjørevei (< 0,1 % (22,2 m²)) etter reguleringsplanen på grunnen.

  Planid: 61150000
  Plannavn: FANA. GNR 46 BNR 1, 2, 3 OG 4, ULSMÅG SKOLE
  Ikrafttrådt: 18.06.2012
  Saksnr: 200913527
  Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0m²)
  - Arealet er avsatt til undervisning etter reguleringsplanen på grunnen. Reguleringsplanen berører ikke eiendommen.

  Kommuneplan:
  Planid: 65270000
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Ikrafttrådt: 19.06.2019
  Dekningsgrad: 100,0 %
  - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (90,8 %). LNF (6,9 %) og grønnstuktur (2,3 %) etter kommuneplanen.

  Henynssoner i kommuneplanen:
  Faresone: 200-års flom med klimapåslag, Nesttunvassdraget. Dekningsgrad 2,8 %.
  Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 47,4 %.
  Rød støy: Vei støy - rød sone. Dekningsgrad 8,7 %.

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: 44/389
  Bygningsnr: 139495705-1
  Endring: Påbygg
  Bygningstype: Enebolig
  Status: Rammetillatelse
  Dato: 08.01.2018
  Saksnr: 201635042

  Eiendom: 46/235
  Bygningsnr: 139502523-1
  Endring: Tilbygg
  Bygningstype: Enebolig
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 04.02.2022
  Saksnr: 202116797

  Andre opplysninger
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Andelsnr. 124 Orgnr. 948888025 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 8 900,-, salgsoppgave kr 1 500,- og visninger kr 2 500, -. I tillegg kommer utlegg fra forretningsfører kr. 9 615,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. . Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 9 900,-. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hlynur Stefánsson
  Rôsa Dögg Jônsdôttir
Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev