aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Nedre Bjørkåsen 6!

Nesttun Nedre Bjørkåsen 6

Praktvilla med dobbel garasje og flotte utearealer! 2 utleiedeler og en hybel utleid for ca. 40.000 pr. mnd!

 • 14 000 000
 • BRA 428 m²
 • 9 soverom
 • PRISANTYDNING14 000 000
 • OMKOSTNINGER366 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER14 366 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 963
 • SOVEROM9
 • AREALP-rom 414 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 135 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 14 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  350 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 000 000,-))
  --------------------------------------------------------
  366 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  14 366 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en stor og moderne bolig med flere utleiedeler, i barnevennlige omgivelser med gangavstand til skoler og barnehager. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten?

Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere et hjem som er noe utover det vanlige.

Boligen er innholdsrik og moderne med gjennomgående høy standard på innredning og utstyr. Her kan nevnes kjøkkeninnredninger fra 2018 i samtlige utleiedeler, samt 2 bad fra 2020 i hoveddel. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Du møtes av en velstelt eiendom med arkitektonisk fremtoning. Luftige rom og meget praktisk planløsning. Flott utsikt og gode solforhold. På tunet er det parkeringsplass for flere biler, i tillegg til dobbel garasje. Inngangspartiet har et innbydende preg med hellebelagt dekke hvor det er plass til møblering av hagegruppe.

Eiendommens tomt er skrående huset er godt tilpasset terrenget. Tomten er pent opparbeidet med steintrapper som tar deg til de ulike nivåene av hagen. Det er flere solrike og lune utearealer på tomten.

2.Etasje (hoveddel):
På innsiden møtes du av en luftig og romslig hall med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Fra entréen er det adkomst til de viktigste oppholdsrommene hvor familien kan samles - stue, spisestue og kjøkken. Rommet er stort og åpent med naturlig inndeling. Store vindusflater med masse lysinnslipp er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet.

Ny og flott kjøkkeninnredning fra 2022 med slette fronter i sort utførelse og laminat benkeplate med nedfelt vask. Kjøkkenøyen gir både ekstra lagringsplass og spiseplass. Kjøkkenet er velutstyrt med integrerte hvitevarer; Induksjon platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kombiskap med kjøl/frys.

Spisestuen finner sin naturlige plass mellom stue og kjøkken. Her er det rom for stort spisebord hvor det kan dekkes til hverdag og fest.

I stuen er det god plass til innredning med sofagruppe og TV-møbel. Fantastisk atmosfære. Fra stuen er det utgang til en herlig flisebelagt terrasse med overbygg. Her er det god plass til møblering av flere sittegrupper. Fra terrassen er det adkomst til hagen som består av en stor og flat plen - perfekt for lek og ballspill, samt til en stor hellebelagt platting hvor det er plass til møblering av flere sittegrupper, solsenger, parasoll og gassgrill.

I denne etasjen ligger 2 soverom med god plass til seng, nattbord og garderobeskap. Begge soverommene har store takvinduer som sørger for gode lysforhold. Det er også en stue/sovealkove på ca. 15,8 m² hvor det er god plass til sofagruppe og soveromsmøblement. Utenfor sovealkoven ligger en stor stue hvor det er plass til sofagruppe og tvmøbler.

Badet er fra 2020 og er lekkert helfliset med gulvvarme. Det inneholder dusjhjørne, benkeskap med servant og vegghengt toalett.

Like ved entréen ligger et praktisk toalettrom som inneholder benkeskap med servant og vegghengt toalett.

For ytterligere lagringsplass er det 2 boder på 3,4 m² og 1,2 m², samt et teknisk rom.

1.Etasje (hoveddel):
Fra entréen er det trapp ned til 1.etasje. Her er det en romslig entré med praktisk inn/utgang til hagen.

I denne etasjen ligger et kinorom med plass til stor sofagruppe og tv-møbler.

Soverommet er på ca. 10,1 m² med plass til dobbelt seng, nattbord og garderobeskap.

Badet er fra 2021 og er pent helfliset med beige fliser på vegger og sorte fliser på gulv. Det er innredet med dusjhjørne, benkeskap med servant og veggengt toalett. Badet har opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel og gulvvarme.

Loft (hoveddel):
Fra entréen i 2.etasje er det trapp opp til boligens loft som er innredet og har et gulvareal på ca. 36,3 m². Her er gode lagringsmuligheter.

1.Etasje (utleiedel 1):
Lys og luftig entré med plass til oppbevaring klær og sko.

Åpen løsning mellom kjøkken og stue på ca. 24 m². Kjøkkenet består av en flott innredning med slette fronter og benkeplate av laminat med nedfelt vask. Integrerte hvitevarer er stekeovn og induksjon platetopp.

Badet er helfliset med gulvvarme og inneholder dusjhjørne, benkeskap med servant, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

2 romslige soverom på ca. 9,8 m² og 9 m² med plass til stor seng, nattbord og garderobeskap.

1.Etasje (hybel):
Entré med plass til enkel oppbevaring av klær og sko.

Stuen lar seg enkelt møblere med sofa - og tvmøbler.

Kjøkkenet er utført med slette fronter og benkeplate av laminat med nedfelt vask. Integrerte hvitevarer er induksjon platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Badet er helfliset med gulvvarme og inneholder gulvmontert toalett, benkeskap med servant, dusjhjørne, samt opplegg for vaskemaskin.

Soverommet har plass til seng, nattbord og garderobeskap.

1.Etasje (utleiedel 2):
Romslig entré med plass til ønsket garderobeinnredning for yttertøy og sko. Fra entréen er det trapp opp til utleiedelens 2.etasje, samt adkomst til et soverom.

2.Etasje (utleiedel 2):
I utleiedelens 2.etasje ligger en romslig stue med plass til møblering av både sitte - og spisegruppe. Her ligger også en stue/alkove på ca. 13,7 m².

Kjøkkenet er moderne med sorte slette fronter og benkeplate av laminat med nedfelt vask. Her er rikelig med skap - og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Integrerte hvitevarer fra Gaggenau er induksjon platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Begge soverommene er av gode størrelser og har plass til stor seng og garderobeskap.

Badet er pent helfliset og inneholder benkeskap med servant, skapinnredning, dusjhjørne og vegghengt toalett. Badet har opplegg for vaskemaskin og gulvvarme.
Her er det god plass til møblering av flere sittegrupper.

Nedre Bjørkåsen 6, Vestland

 • Gulv: Fliser på alle bad, toalettrom, entréer og under trapp i 1.etg. Ellers laminat i øvrige rom.
  Vegg: Fliser på alle bad. Ellers malte slette flater.
  Tak: Malte slette himlinger og noe malt trepanel i utleiedel 2, 1.etg.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  Drenering:
  Totalvurdering: Det er ikke mulig å vurdere dreneringen med sikkerhet i forhold til funksjonalitet ut fra visuell besiktelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå (vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc) som kan ha negativ betydning. På boliger av denne alder må det påregnes fare for noe
  fuktighet i grunnmur, dette fordi datidens byggeskikk ikke ble utført med tilfredstillende fuktsikring, ved bruk av knotteplast og drensrør, lik
  dagens byggeskikk tilsier. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Ikke funnet behov for tilstand. Fungerer med dagens tilstand.

  Radonsikring:
  Totalvurdering: Det er ikke utført radonmålinger i boligen.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales å utføre målinger for å kartlegge radonkonsentrasjon i boligen.

  Loft:
  Totalvurdering: Fremstår tørt og fint på befaringsdagen. TG 2 pga alder/slitasje.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder/slitasje: Fungerer med dagens tilstand.
  Trapp:
  Totalvurdering: Trapp med rekkverk på én side. Fremstår i normalt god stand. TG 2 pga manglende håndløper på vegg (forskriftskrav)
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende håndløper på vegg (forskriftskrav): Montere håndløper på vegg.
  Avløpsrør:
  Totalvurdering: Kun synlige deler av anlegget er kontrollert. For vurdering av teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger. Lufting skal normal gå ut over tak. Det er benyttet durgoventil på loftsrom over hoveddel. Dette er ikke helt i tråd med krav i forskrift men fungerer med dagens
  løsning. TG 2 pga alder på eldre støpejernsrør.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder på eldre støpejernsrør: For vurdering av teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger.
  Elektrisk:
  Totalvurdering: Store deler av anlegget er nytt og oppgradert med unntak av skjulte installasjoner i original del av boligen. TG 2 settes pga alder på anlegg i original del av boligen.
  Anbefalte tiltak: TG 2 settes pga alder på anlegg i original del av boligen: Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske
  anlegget ønskes.

  Varmtvannsbereder: Blindkjeller:
  Totalvurdering: Bereder er plassert i tørt rom, og har ikke automatisk vannstoppventil.
  Anbefalte tiltak: Anbefaler montering av lekkasjesikring (waterguard eller tilsvarende system) som varsler ved evt lekkasje fra beredere.
  Bad -Utleiedel 2:
  Totalvurdering overflater: Overflater med normal bruksslitasje. TG 2 pga svake fallforhold.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga svake fallforhold: Det bør etableres en fuktsikker oppkant ved dør på min. 25mm. Svertesopp vaskes bod, evt silikonfuger skiftes ut i dusjsone.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga ukjent alder.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga ukjent alder: Se kommentarer under «overflater».

  Bad - Utleiedel 1:
  Totalvurdering overflater: Overflater fremstår i normalt god stand. TG 2 pga svake fallforhold.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga svake fallforhold: Terskellist bør demonteres for å kontrollere om membran er trukket opp bak terskellist.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga ukjent alder og manglende dokumentasjon på utførelse.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga ukjent alder og manglende dokumentasjon på utførelse: Se kommentarer under «overflater».
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Innredning og utstyr fremstår i normalt god stand. Tilstandsgrad 2 er satt pga manglende drensåpning fra innebygget sisterne for synliggjøring av eventuelle lekkasjer.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Anbefaler etablering av synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget toalett.
  Bad - Hybeldel:
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga ukjent alder og manglende dokumentasjon.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga ukjent alder og manglende dokumentasjon: Fungerer med dagens bruk. Det bør dog etableres tilkomst til sluk for evt lekkasjevann utenfor dusjsonen.
 • Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet i et rolig og barnevennlig nabolag. Her bor du i kort avstand til alle hverdagsfasiliteter. Nærmesta dagligvarebutikker er Kiwi Skjoldskifte og Rema 1000 Elveneset som begge ligger innen kort gangavstand. For et utvidet butikk - og servicetilbud er det kort vei til Nesttun Sentrum hvor du finner flere dagligvarebutikker, vinmonopol, apotek, blomsterbutikk, klesbutikker, buss - og bybanestopp m.m. Det er også kort vei til Lagunen Storsenter hvor du finner et stort butikkutvalg samt kino og terminal for buss og bybane.

  Det er flere skoler og barnehager i nærheten:
  - Midtun skole (1-7 klasse)
  - Slåtthaug skole (8-10 klasse)
  - Slåtthaug videregående skole
  - Nordahl Grieg videregående skole
  - Nesttun Indremisjons barnehage (3-6 år)
  - Eventus Eventyrdalen barnehage (0-6 år)

  For barn og unge er det gode fritidstilbud ved Slåtthaug idrettsanlegg som har fotballbane, svømmehall, idrettshall og skøytebane. Det er også kort vei til klartreparken Høyt og Lavt. I Nabolaget er det en felles tennisbane for naboene. For den som liker å trene utendørs er det kort vei til flotte turterreng på Smøråsfjellet og Stendafjellet. Det er også fint å spasere rundt Tranevatnet og Birkelandsvatnet. For den som liker å trene innedørs er det kort vei til SATS Skjoldskiftet, EVO Nesttun, 7 Fjell Crossfit og Spenst Nesttun.

  Det er gode kollektivtilbud i området. Nærmeste bussholdeplass er Bjørkåsen som ligger like ved boligen. Herfra er det hyppige avganger i begge retninger mot Bergen Sentrum, Nesttun sentrum og Lagunen. Nærmeste bybanestopp er skjoldskifte som ligger ca. 10 minutters gange fra boligen.

  Med bil tar det ca. 15 minutter til Bergen sentrum.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Grunnmurer av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag. Saltak tekket med betongtakstein.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier)
  2022:
  - Gjennomgang av el-anlegg fra elektrofirma.
  - Nytt el-anlegg i tilbygget del.
  - Ferdigstillelse av røranlegg samt trykktesting av anlegg.
  - Ny kjøkkeninnredning i 1.etg hoveddel.
  - Montert port til garasje.
  2021:
  - Bygget bad i hoveddel u.etg og 1.etg.
  - Bygget bad i største utleiedel i u.etg.
  2020:
  - Ny taktekking.
  - Montert takvinduer.
  2018:
  - Bygget ut boligen.
  - Nye kjøkkeninnredninger i utleiedeler.
  - Ny kledning.
  - Nye vinduer og ytterdører.
  - Bygget garasje.
 • U.etg: P-rom 154 m² / BRA 159 m²
  2.etg: P-rom 260 m² / BRA 269 m²
  Loft: P-rom 0 m² / BRA 0 m²
  Totalt: P-rom 414 m²/ BRA 428 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.Etasje:
  Hoveddel: Entré/trapperom (10,1 m²), soverom 1 (10,1 m²), bad (6,1 m²), kino-rom (14,1 m²)
  Utleiedel 1: Entré (5,3 m²), bad (4,0 m²), stue/kjøkken (24,0 m²), soverom 1 (9,8 m²), mellomgang (1,9 m²), gang (3,0 m²), soverom 2 (9,0 m²)
  Utleiedel 2: Entré (6,8 m²), soverom 1 (6,3 m²).
  Hybeldel: Entré (3,9 m²), soverom 1 (6,2 m²), kjøkken (7,9 m²), bad (3,2 m²), stue (13,8 m²).
  1.Etasje: Entré/hall (20,2 m²), trapperom (3,5 m²), trappeerom til loft (3,4 m²), stue/kjøkken (55,1 m²), mellomgang (5,3 m²), toalettrom (1,9 m²), stue (30,9 m²), sovealkove/stue (15,8 m²), mellomgang (1,3 m²), gang (6,0 m²), bad (5,3 m²), soverom 1 (8,4 m²), soverom 2 (13,3 m²)

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  U.Etasje: Hoveddel: Bod u/trapp (1,3 m²)
  U.Etasje: Hybeldel: Bod (2,3 m²)
  1.Etasje: Hoveddel: Teknisk rom (2,8 m²), Bod (3,4 m²), Bod u/trapp (1,2 m²).
  Loft: Innredet loftsrom med gulvareal på 36,3 m². Arealet er ikke målbart som bruksareal.

  Øvrige bygg:
  Beskrivelse sekundærrom:
  Bod med egen inngang (13,9 m²)

  Garasje:
  Beskrivelse sekundærrom:
  Garasje (36,4 m²)

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Elektrisk oppvarming og gulvvarme i alle bad, entréer og stue/kjøkken i hoveddel (1.etg)
 • Grunneier:
  Festeavgift kr:
  Tomten er pent opparbeidet med grøntareal, bed og div. prydebusker. Innkjørselen er asfaltert og det er lagt flotte steintrapper på sidene mellom de ulike nivåene.
 • Parkering i garasje samt plass til parkering av flere biler på egen tomt.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 931 919 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 354 908 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • Kr. 23 924 pr. år
  Inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på...
  Merk at utgifter knyttet til strøm, tomtefeste og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 03.12.1984.
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for oppført nybygg datert 12.05.1964.

  Det foreligger tillatelse til endring for tilbygg, heving takvinkler, mur, m.m. enebolig datert 06.07.2022.
  Det er søkt om ferdigattest for tiltak datert 06.07.2022.

  Dokumentene kan tilsendes etter forespørsel.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Utleiedelene leies i dag ut for tilsammen kr. 40.000,- pr. mnd. (strøm og internett er ikke inkludert i leie).
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Heftelser
  Pengeheftelser i eiendomsrett
  1984/5860-3/106 Bestemmelse om gjerde 27.02.1984
  Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser

  1984/5860-4/106 Festekontrakt - vilkår 27.02.1984
  festetid: 99 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 435
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  BEST. OM OVERDRAGELSE
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

  Pengeheftelser i festerett
  1984/5860-4/106 Festekontrakt - vilkår 27.02.1984
  festetid: 99 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 435
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  BEST. OM OVERDRAGELSE
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  Gjelder feste

  Grunndata
  1962/306873-1/106 Registrering av grunn 02.11.1962
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:44 Bnr:410

  2020/1605253-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020
 • Reguleringsplaner på grunnen:
  Plannavn: Fana. Gnr 44 Bnr 22, Øvsttun, Bjørkåsen.
  PlanID: 30260000
  Dekningsgrad: 100%

  Kommuneplan:
  Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018.
  PlanID: 6527000
  Arealformål: Bebyggelse og anlegg 100%.

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  Vei støy - gul sone 82,7 %

  Andre opplysninger
  Hele eller deler av eiendommen antas ag være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pag overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fag betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Gnr. 44 Bnr. 462 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 26.985,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Terje André Helgheim
Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev