aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Nordlia 10B!

Nesttun Nordlia 10 B

Flott, innholdsrik og velholdt familiebolig med høy standard og utleiedel! Kort avstand til alle hverdagsfasiliteter!

 • 7 300 000
 • BRA 160 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING7 300 000
 • OMKOSTNINGER198 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER7 498 642
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 968
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 150 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT555 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 7 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  182 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 300 000,-))
  --------------------------------------------------------
  198 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  7 498 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en moderne bolig med utleiedel, i barnevennlige omgivelser, med kort vei til skole og dagligvarebutikker. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten?

Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Nordlia 10B!

Boligen er topp moderne med gjennomgående eksklusiv standard på innredning og utstyr. Praktisk planløsning med luftige rom med store vindusflater mot den nydelige utsikten. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Øvsttun med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Du møtes av en velstelt eiendom med arkitektonisk fremtoning. Luftige rom og meget praktisk planløsning. Boligen har i løpet av de siste årene gjennomgått flere store oppgraderinger. Her kan nevnes ny ytterkledning, taktekking, nytt, sikringsskap med nye kurser, bad og kjøkken. Flott utsikt og gode solforhold. Bilen parkeres enkelt på fast plass like ved boligen. Inngangspartiet har et innbydende preg.

1.Etasje:
På innsiden møtes du av en luftig og romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko i stor skyvedørsgarderobe. Fra entréen er det adkomst til 3 soverom, bad, og de viktigste oppholdsrommene hvor familien kan samles - stue, spisestue og kjøkken. Rommet er stort og åpent med naturlig inndeling. Store vindusflater med masse lysinnslipp og nydelig utsikt er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet.

Lekkert kjøkken fra 2019 utført med slette fronter i sort og laminat benkeplate med nedfelt vask. Spiler i tak sammen med kjøkkeninnredningen sørger for et moderne uttrykk. Kjøkkenet er velutstyrt med integrerte hvitevarer; induksjon platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Kjøkkenøyen sørger for ekstra skap - og sitteplasser. Fra kjøkken er det praktisk biingang/utgang.

Spisestuen finner sin naturlige plass mellom stue og kjøkken. Her er det rom for stort spisebord hvor det kan dekkes til hverdag og fest.

I stuen er det god plass til innredning med sofagruppe og TV-møbel. Fantastisk atmosfære. Herfra er det utgang til en herlig altan på ca. 21,3 m² hvor nydelig utsikt kan nytes! Fra altanen er det trapp ned til en stor terrasse på ca. 51 m². Her er det plass til møblering av flere sittegrupper, solsenger, parasoll og gassgrill. Fra terrassen er det videre adkomst til hagen som består av en stor grønn plen som er perfekt for lek - og ballspill.

I denne etasjen ligger 3 romslige soverom på 8,9 m², 8,6 m² og 7 m². Alle soverommene har plass til ønsket møblering - stor seng, nattbord og garderobeskap.

Badet i denne etasjen ble renovert i 2017 og er lekkert helfliset med varmekabler i gulv. Det inneholder benkeskap med servant, vegghengt toalett og dusjhjørne.

Fra entréen er det trapp opp til boligens loft og ned til u.etasjen.

Loft:
Loftet har et gulvareal på ca. 52,5 m² og er utført med enstavs laminat på gulv. Det er møblert med dobbeltseng, sofa - og tvmøbler.

U.Etasje - hoveddel:
I boligens underetasje ligger et praktisk vaskerom og lekkert bad. Det er gode lagringsmuligheter i mellomgangen.

Badet i denne etasjen er lekkert helfliset i en behagelig delikate farger. Det er innredet med benkeskap med servant, dusjhjørne med dusjdører i glass, badekar og vegghengt toalett. I dusjsonen er det flotte hexagon fliser på veggflater. Badet har gulvvarme.

Vaskerommet er utført med slette vegger og fliser på gulv. Det inneholder praktisk skap - og benkeinnredning med plass til vaskemaskin og tørketrommel under.

U.Etasje - utleiedel:
Eiendommen har en praktisk utleiedel med separat inngang fra nedsiden av huset. Utleiedelen er utleid for kr. 9000 pr. mnd + strøm.

Entréen har plass til enkel oppbevaring av yttertøy og sko. Fra entréen er det adkomst til stue, kjøkken og soverom.

Åpen løsning mellom kjøkken og stue sørger for fin flyt mellom de ulike sonene. Kjøkkenet består av en moderne innredning med hvite slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask. Integrerte hvitevarer er induksjon platetopp og stekeovn. I stuen er det god plass til møblering spisegruppe, vinkelsofa og tvmøbler.

Soverommet er lyst og luftig med plass til stor seng, nattbord og garderobeskap.

Badet er pent helfliset og innredet med benkeskap med servant, vegghengt toalett og dusjhjørne. Badet har gulvvarme og opplegg for vaskemaskin.

Utleiedelen har 2 romslige boder som sørger for gode oppbevaringsmuligheter.

For ytterligere lagringsplass har eiendommen 1 utvendig sportsbod på ca. 7,8 m² og en utvendig bod på ca. 4,1 m².
Åpen løsning mellom kjøkken og stue.

Nordlia 10 B, Vestland

 • Gulv: Fliser på bad, vaskerom, entré i utleiedel og gang i u.etg hoveddel. Ellers laminat på øvrige rom.
  Vegg: Fliser på bad. Ellers malte slette vegger.
  Tak: Slette malte himlinger og noe eikespiler.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  Drenering:
  Totalvurdering: Det er ikke mulig å vurdere dreneringen med sikkerhet i forhold til funksjonalitet ut fra visuell besiktelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå (vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc) som kan ha negativ betydning. På boliger av denne alder må det påregnes fare for noe
  fuktighet i grunnmur, dette fordi datidens byggeskikk ikke ble utført med tilfredstillende fuktsikring, ved bruk av knotteplast og drensrør, lik dagens byggeskikk tilsier. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand. Ikke funnet innvendige tegn til lekkasjer som tyder på svikt.

  Radonsikring:
  Totalvurdering: Det er ikke utført radonmålinger i boligen.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales å utføre målinger for å kartlegge radonkonsentrasjon i boligen. Det er krav til dette ved utleie av hele eller deler av boligen.

  Rom under terreng:
  Totalvurdering: Fundamenter og grunnmurer er med bakgrunn i byggeår og byggemetode på oppføringstidspunktet etablert direkte mot grunnmasser uten isolasjon og grunnmursplast. Det vil derfor være påregnelig at kjellergulv og grunnmur trekker fukt. TG 2 pga risikokonstruksjon.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga risikokonstruksjon: Ikke funnet tegn til skader som krever utbedring. Jevnlig kontroll ved bruk av inspeksjonshull/-luke i utforede vegger anbefales.

  Etasjeskille:
  Totalvurdering: Det ble ikke avdekket vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative konsekvenser. Viktig å merke seg at etasjeskillere i eldre boliger ikke nødvendigvis tilfredsstiller dagens krav til stivhet da disse er bygget etter eldre forskrifter. TG 2 pga alder/skjevheter.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder/skjevheter: Fungerer med dagens tilstand og bruk.

  Trapp:
  Totalvurdering: Trapper i trekonstruksjoner. Mangler håndløpere/rekkverk samt lysåpning mellom inntrinn er over 10cm.
  Anbefalte tiltak: Montering av rekkverk/håndløpere samt stusstrinn anbefales for bedre sikring.

  Elektrisk:
  Totalvurdering: Det foreligger ingen dokumentasjon for anlegget i sin helhet, og får derfor TG 2.
  Anbefalte tiltak: Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å
  rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes. Det anbefales en utvidet el-kontroll.

  Bad - 1.Etg:
  Totalvurdering overflater: Overflater fremstår i normalt god stand. TG 2 pga motfall ved dør.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga motfall ved dør: Fungerer med dagens bruk. Det bør dog undersøkes om membran er trukket opp bak terskellist.

  Bad - Utleiedel:
  Totalvurdering overflater: Overflater fremstår i normalt god stand. TG 2 pga motfall på deler av gulv.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga motfall på deler av gulv: Ved dørterskel er oppbretten til membranen synlig. Her før det sikres at membranen trekkes godt opp ved terskel og at den kles inn med listverk/beslag for å unngå skader og unødvendig slitasje.
 • Eiendommen har en fin beliggenhet på Øvsttun/Nesttun.

  Fra eiendommen er det kort vei til Nesttun Sentrum. Her finner vi kjøpesenter, bybanestopp, dagligvarebutikk, vinmonopol, apotek m.m. Her finner man også offentlige tjenestetilbud som lege, tannlege og bibliotek. Fra Nesttun er det kort vei til Lagunen storsenter hvor man finner "alt" man måtte behøve i hverdagen. Busstopp like ved boligen. Kort vei til barne- og ungdomsskole.

  Nærmeste dagligvarebutikker er Kiwi Skjoldskiftet og Kiwi Midtun.

  Skulle man ønske seg en tur til Bergen sentrum bruker bybanen ca. 25 minutter fra nærmeste bybanestopp på Nesttun Sentrum til endeholdeplassen i Bergen sentrum. Med bil tar turen ca. 15 minutter.

  For den spreke og turglade kan nærområdet by på flere flotte turstier. Det er også et godt utvalg av treningssentre med Spenst på Midtun, EVO på Nesttun og SATS i Skjoldsskiftet.

  Til de store arbeidsplassene på Sandsli, Kokstad og Flesland bruker man ca. 10-15 minutter fra boligen.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Grunnmurer av leca og betong. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag. Saltak tekket med betongtakstein.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier)
  2018-2022: Skiftet ytterkledning.
  2020:
  - Bygget bad i u.etg (hoveddel/egeninnsats)
  - Pusset opp loft.
  2015-2019: Trukket om alt elektrisk og montert nytt sikringsskap med nye kurser.
  2019:
  - Gravd ut blindkjeller for etablering av bad (ikke omsøkt).
  - Ny kjøkkeninnredning.
  - Nye altandører.
  - Ny taktekking.
  2018: Flyttet varmepumpe.
  2017: Renovert bad i 1.etg.
  2016:
  - Bygget bad i utleiedel.
  - Skiftet avløpsrør i grunn ut til veggliv.
  2015:
  - Skiftet alle vinduer.
  - Gravd ut kjeller for etablering av større boareal.
 • U.etg (utleiedel): P-rom 38 m² / BRA 48 m²
  U.etg (utleiedel): P-rom 14 m² / BRA 14 m²
  1.etg: P-rom 98 m² / BRA 98 m²
  Loft: Gulvareal på ca. 52,5 m² (Ikke målbart areal)
  Totalt: P-rom 150 m²/ BRA 160 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.Etasje (utleiedel): Entré (3,8 m²), soverom 1 (8,4 m²), stue/kjøkken (19,5 m²), bad (5,1 m²).
  U.Etasje (hoveddel): Trapperom (4,1 m²), bad (6,3 m²), vaskerom (3,0 m²).
  1.Etasje: Entré (3,7 m²), gang/trapperom (10,5 m²), soverom 2 (7,0 m²), soverom 3 (8,6 m²), soverom 4 (8,9 m²), bad (4,3 m²), stue/kjøkken (51,7 m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  U.Etasje (utleiedel): Bod 1 (1,8 m²), bod 2 (6,4 m²).

  Øvrige bygg:
  Utebod: Bod (4,1 m²)
  Sportsbod (7,8 m²)

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Varmepumpe. Ellers elektrisk med gulvvarme på alle bad, kjøkken (i hoveddel) og på ett soverom i 1.etg.
 • Tomten er pent opparbeidet med terrasse.
 • Parkering på egen parkeringsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 783 060 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 819 017 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • Kr. 16 472 pr. år
  Inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr.16.472,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på kommunale avgifter og eiendomsskatt. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for oppført nybygg datert 30.09.1968.
  Det foreligger ferdigattest for tilbygg bolig datert 29.01.1981.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Vaskemaskiner medfølger.

  Utleiedelen er utleid for 9 000 pr. mnd. Pluss strøm.

  Bad i u.etasjen (hoveddel) er utgravd fra blindkjeller og er ikke omsøkt og godkjent som rom for varig opphold. En eventuell søknadsprosess faller på kjøpers regning og risiko.
 • Heftelser
  1965/301275-1/106 Rettigheter iflg. skjøte 22.02.1965
  DIVERSE RETTIGHETER/PÅBUD I H.H.T. SKJØTE/FESTEKONTRAKT
  FRA KOMMUNEN

  Grunndata
  1965/300405-1/106 Registrering av grunn 19.01.1965
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:45 Bnr:1

  1989/31106-1/106 Registrering av grunn 14.09.1989
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:45 Bnr:151

  2020/519021-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020
 • Reguleringsplaner på grunnen:
  Plannavn: Fana. Gnr 45 Bnr 1-20, Nordrevold.
  PlanID: 30490000

  Kommuneplan:
  Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018.
  PlanID: 65270000
  Arealformål: Bebyggelse og anlegg 97,9%, Grønnstruktur 2,1%.

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom 45/100 Garasjehus anneks til bolig.
  Eiendom 45/63 Garasjehus anneks til bolig.
  EIendom 45/99 Tilbygg enebolig.
 • Gnr. 45 Bnr. 71 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 26.985,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anders Strand
  Cecilie Borsholm
Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev