aktiv-eiendomsmegling
Sundts veg 63 presenteres av Aktiv eiendomsmegling ved Fabian Haukedal.

NESTTUN Sundts veg 63

Villa Skjoldnes | Townhouse med eksklusive kvaliteter. Flott utsikt og gode solforhold. Mulighet for 2 garasjeplasser.

 • kr 12 490 000
 • BRA 139 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 12 490 000
 • Omkostningerkr 312 250
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 12 802 250
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 020
 • Soverom3
 • ArealP-rom 136 m²
 • Felleskostnaderkr 4 441
 • Tomt13 740 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 12 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  312 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 490 000))

  328 392 (Omkostninger totalt)

  12 818 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til et nytt og påkostet townhouse med unike kvaliteter. Boligen går over to etasjer og inneholder 3 romslige soverom, 2 baderom, TV-stue og stor stue med kjøkken. Her kan du flytte rett inn i et anlegg med bevertning, restaurant, gjesteleiligheter, padle- og tennisbaner, strandhus mm. ?To romslige stuer med god plass til stuemøblement og langbord til familien ?Tre soverom - 8 m², 10 m² og 15 m² - Garderobeløsninger levert av Kvänum ?To delikate bad med fliser av høy kvalitet - Kvänum baderomsinnredning ?Lekkert kjøkken levert av Kvänum - benkeplaten er fra Corian - hvitevarer er levert av Gaggenau ?Flere solrike uteplasser med utsikt over Nordåsvannet ?Innvendig bod som gir god plass til oppbevaring ?Mulighet for kjøp av to garasjeplasser ?Vesentlig oppgradert for nærmere 2MNOK

Sundts veg 63, Vestland

 • Tomt
  13740m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for sameiet. Den er opparbeidet med asfaltert innkjørsel/parkering, gangveier, lekeapparater, plener og diverse prydbusker/beplantning.

  Beliggenhet
  Velkommen til Sunds veg 63. Skjoldnes er mer enn å bo, her er det utviklet et helhetlig livsstilskonsept for "easy living" med inspirasjon fra resort hoteller. På Skjoldnes er det en rekke fasiliteter, med restaurant, selskapslokaler, vinkjeller og utleiesuiter for gjestene dine. Videre er det store parkområder med en rekke aktiviteter for sport og rekreasjon, og Skjoldnes har egen Beach Club med muligheter for vannsportaktiviteter, bading og fisking. Konow Lund Villaen fungerer som et servicesenter for beboere og gjester. Konseptet byr på "det gode liv", i form av et vertskap som driver servering, restaurant, bar og uteservering, og Konow kan også levere "kokk-hjem-til-deg", eller du kan komme å få take-away. Fra Konow Lund villaen går det en sti ned til vannet. Her kan man benytte seg av både badehus, badestrand, gjestebrygge, bålplass, og det er også mulighet for fiske. Nærheten til rekreasjonsområder som parkanlegg, lekeplasser og fantastisk natur, gir hvilepuls året rundt. Parkanlegget foran boligene har karpedam med både karper og småfisk, og den er inndelt i klimasoner med særegen beplantning. Populære badeplasser som Skjoldabukta og Skiparviken er innen gangavstand, eller hva med en kajakktur? Mulighetene er mange, og området har mye å by på. Enten om det er uberørt natur, flotte parker eller sjøen. Et miljølokk over Fritz C. Ribersvei skjuler veibaner og forskjønner området. På miljølokket er det anlagt grøntanlegg med fasiliteter for avslapping, aktiviteter og trening med mulighet for padeltennis, boule, håndball, basket eller fotball på multisportbanen. Er man glad i å være aktiv har Fana idrettslag flere ulike tilbud. Alt fra fotball, håndball, alpint, orientering, langrenn og skiskyting. Nesttun idrettsplass ligger bare noen minutter unna. For den golfinteresserte er Fana Golfklubb en kort kjøretur unna. Trives du best med trening innendørs ligger Sats og EVO som nærmeste treningssentre på Nesttun.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Byggemåte
  Boligene er tegnet av 3RW arkitekter, og oppført av entreprenørselskapet LAB. Bygget er bygget etter byggteknisk forskrift - TEK 17. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Knut Farestvedt: Grunn og fundamenter: Grunn og fundamenter av betong. Yttervegger: Fasade kledd med stående trekledning og fasadeplater. Takkonstruksjoner: Flat tak-konstruksjon tekket med sanafil eller tilsvarende. Topplag av beplantet miljødekke. Gulvsystemer: Etasjeskiller av betong. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Innvendig overflater i 2 etasje. Vurdering av avik: Det er sprekk i platekledning over vindu i trappegang. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Innvendige trapper. Vurdering av avik: Rekkverkshøyder er under dagens forskrift til rekkverk i trapper. Håndløper er ca. 88 cm på halve lengden ned langs trappeløp. Tiltak: Rekkverkshøyde må endrer for å tilfredsstille krav på byggmeldingstidspunktet. Våtrom | Overflate vegger og himling. Vurdering av avik: 3 stk hull (mindre borehull) i veggfliser. Tiltak: Hull må silikoneres/forsegles. Våtrom | Overflater gulv Vurdering av avik: Terskel mot tilstøtende rom har ikke membran på 1,5 cm over ferdig gulv. Uheldig løsning ved en eventuell lekkasje. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innhold
  Inneholder Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 70 kvm BRA / 67 kvm P-rom 2.etg: 69 kvm BRA / 69 kvm P-rom Boligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Entre/gang og trapp, bad/vaskerom, 3 soverom og bad 2.etg: Trapp/stue/kjøkken og tv-stue. I tillegg medfølger 1 innvendig bod på ca. 3 kvm. Det er også mulig å kjøpe 2 faste garasjeplasser i felles lukket garasjeanlegg for kr. 400.000,- per stykk.

  Standard
  Velkommen til et nytt og påkostet townhouse med unike kvaliteter. Boligen går over to etasjer og inneholder tre romslige soverom, to baderom, TV-stue og stor stue med kjøkken. Her kan du flytte rett inn i et anlegg med bevertning, restaurant, gjesteleiligheter, padle- og tennisbaner, strandhus mm. Boligen er totalt oppgradert for nærmere kr. 2.000.000,- Boligen har aldri vært bebodd, så her har man mulighet til å flytte inn i en ny bolig i et etablert sameie. Boligens overflater består av fiskebeinsparkett på alle gulv, malt platekledning, en påkostet lyspakke prosjektert av en egen lysdesigner i leiligheten og malt listverk. Badene har keramiske fliser på vegger og gulv. I 1.etasje er takhøyden på ca.260 cm og i 2.etasje ca. 280 cm. Entré: Det første som møter deg er en flott gang med plassbygde garderobeskap i eik. Skapene er levert av Kvänum. Soverom: Boligen har 3 delikate soverom. Alle soverommene har plassbygde garderobeskap i eik. Fra 2 av soverommene er det utgang til terrasseplatting. Bad: Boligen har 2 moderne bad med varmekabler i gulv. Badene inneholder vegghengt toalett, dusj med glass foldedører, dobbel servant med møblement og speil. Møblement er levert av Kvänum. Stue/kjøkken: Åpen løsning mellom stue og kjøkken. De store vindusoverflatene gir rikelig med lys inn, og ikke minst en flott utsikt mot blant annet Nordåsvannet. Stuen fremstår som meget pen med behagelige farger. Stilren kjøkkeninnredning fra Kvänum med slette fronter. Benkeplate fra corian med nedfeltet vask. Her har du både god oppbevaringsplass og benkeplass. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Gaggenau som stekeovn, micro, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap og vinskap. Det er fransk balkong og utgang til terrase fra stuen. Tv-stue: Boligens tv-stue er adskilt fra kjøkken/stuen med en flott smijernsdør. Fra tv-stuen er det utgang til terrasse. Tekniske innstallasjoner: - Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. - Rør-i-rør system. - Smarthusteknologi.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Nåværende eier har 2 garasjeplasser som kan selges med boligen for kr. 400.000,- per stykk.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  12 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  312 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 490 000))

  328 392 (Omkostninger totalt)

  12 818 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming av varmt vann og romoppvarming via BKK sitt fjernvarmeanlegg. Varmekabler i gulv på bad.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  15023

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Inkluderer: vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter har 4 terminer per år. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  1466449

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  5572507

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kommunale avgifter og eiendomsskatt, forsikringer etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  138/8194

  Felleskostnader pr. mnd
  4441

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene inkluderer felles byggforsikring, akonto fjernvarme, vask av fellesarealer, heiskostnader, alle lovpålagte serviceavtaler for tekniske installasjoner, vintervedlikehold som salting, strøing og snømåking, sommervedlikehold som klipping av gress og utvendig vedlikehold, vaktmestertjenester for sameiet, Tv/internett fra Telenor, bygningsforsikring, drift av sjøhus og tilhørende utstyr, og øvrige driftskostnader for sameiet. A-konto beløp for fjernvarme blir avregnet pr 31.12 hvert år. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesformue
  13258

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet har egen vaktmester, som håndterer drift og vedlikehold av eiendommene. Men, flere beboere ønsker tidvis å delta, så det arrangeres dugnader for dem som ønsker, men dette er i aller høyeste grad frivillig å delta på.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen felles lån.

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/40/112/15: 10.09.1929 - Dokumentnr: 900495 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.11.1929 - Dokumentnr: 902001 - Vilkår i kjøpekontrakt Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om veg
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.11.1929 - Dokumentnr: 902005 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.09.1930 - Dokumentnr: 901066 - Bestemmelse om vannledn. Bestemmelse om vannrett
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.03.1941 - Dokumentnr: 300899 - Bestemmelse om gjerde Overført fra gnr. 40, bnr. 173, sammenf. med d.e.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.10.1948 - Dokumentnr: 305525 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:258
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.10.1948 - Dokumentnr: 305766 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.12.1962 - Dokumentnr: 308132 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:798
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.12.1963 - Dokumentnr: 308201 - Best. om vann/kloakkledn. BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.10.1978 - Dokumentnr: 23649 - Erklæring/avtale PARSELLEN ER VEGGRUNN, IFLG. MÅLEBREV
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  24.09.1985 - Dokumentnr: 29611 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.11.2006 - Dokumentnr: 528653 - Bestemmelse om båtplass Rettighetshaver: Aarø Jan Egill Wendelboe
  Fnr: 010579 31503
  Rett til utlegging av flytebrygge.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.03.2014 - Dokumentnr: 227037 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Bergen Kommune
  Org.nr: 964 338 531
  Bestemmelsen om spillvann-, overvann- og vannledning
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om bebyggelse
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.06.2017 - Dokumentnr: 610397 - Bestemmelse om veg Vegretten gjelder for fremtidig utskilt parsell B som anvist på kart
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.06.2017 - Dokumentnr: 610397 - Bestemmelse om kloakkledning Rettighetshaver er fremtidig utskilt parsell B som anvist på kart
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.06.2017 - Dokumentnr: 610397 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver er fremtidig utskilt parsell B som anvist på kart
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.07.2017 - Dokumentnr: 824611 - Bestemmelse om veg Veirett for fremtidig utskilt parsell fra gnr. 40 bnr. 1825
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.07.2017 - Dokumentnr: 824721 - Bestemmelse om veg Veirett for fremtidig utskilt parsell fra gnr. 40 bnr. 1825
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  06.03.2020 - Dokumentnr: 2198889 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:55
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:220
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1235
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1732
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune
  Org.nr: 964 338 531
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.04.2020 - Dokumentnr: 2350100 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Bkk AS
  Org.nr: 976 944 801
  Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:112
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.11.2022 - Dokumentnr: 1268722 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1819
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune
  Org.nr: 964 338 531
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.11.2022 - Dokumentnr: 1268745 - Bestemmelse om kloakkledning Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1819
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune
  Org.nr: 964 338 531
  Bestemmelse pumpestasjon
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.03.2023 - Dokumentnr: 263364 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1825
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:8
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune
  Org.nr: 964 338 531
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Bestemmelse om solidaransvar
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.03.2023 - Dokumentnr: 263364 - Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1825
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1841 Snr:8
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune
  Org.nr: 964 338 531
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Bestemmelse om solidaransvar
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.03.2021 - Dokumentnr: 316091 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 15
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 138/8194


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse vedrørende nybygg bolig datert 13.01.21.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig til privat vei, og offentlig vann og avløp ifølge Bergen kommune. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE Plan ID: 17340000 Dekningsgrad: 100% Reguleringsformål: Reguleringsformål: - Boligbeb. - blokkbebyggelse Planid: 17340000 Dekningsgrad: 36,4% Reguleringsformål: Annet uteoppholdsareal Planid: 17340000 Dekningsgrad: 26,4% Reguleringsformål: Naturområde - grønnstruktur Planid: 17340000 Dekningsgrad: 23,1% Reguleringsformål: Kjøreveg Planid: 17340000 Dekningsgrad: 6,5% Reguleringsformål: Gangveg - gangareal - gågt. Planid: 17340000 Dekningsgrad: 3,5% Reguleringsformål: Turvei Planid: 17340000 Dekningsgrad: 2,4% Reguleringsplaner under grunnen: Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE Plan ID: 17340000 Plannavn: YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL., ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS Plan ID: 6200000 Kommuneplan: Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Planid: 65270000 Dekningsgrad: 100% Hensynssoner: Hensynssonenavn: H570_6 PlanId: 65270000 Dekningsgrad: 98,5% Hensynssonenavn: H550_1 Planid: 65270000 Dekningsgrad: 44,6% Hensynssonenavn: H220_3 Planid: 65270000 Dekningsgrad: 31,7% Hensynsone rød støy: Hensynssonenavn: H210_3 Planid: 65270000 Dekningsgrad: 15,4% Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  12 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  312 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 490 000))

  328 392 (Omkostninger totalt)

  12 818 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  312250

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Følgende er avtalt om meglers vederlag: Provisjon: 1,6% Tilrettelegging: kr. 12.900,- Grunnpakke: 15.000,- Markedspakke: kr. 19.900,- Oppgjørshonorar: kr. 6.900,- Visningshonorar: kr. 2.000,- Det er avtalt intet salg - ingen regning - ingen bindingstid.

Fabian Haukedal

Megler

Fabian Haukedal

90 63 57 28

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev