aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til denne flotte eneboligen i et barnevennlig og landlig område på Nordby.

Nordby Nordbyvegen 72A

Smakfull, nyoppført enebolig med familievennlig planløsning. Parkering, hage og grense til skogen, i rolige omgivelser.

 • 6 990 000
 • BRA 159 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING6 990 000
 • OMKOSTNINGER53 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER7 043 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 022
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 155 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT625 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 6 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  37 500,- (Dokumentavgift av tomteverdi (avgiftsgrunnlag: 1 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  53 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  7 043 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Smakfull enebolig over to plan.
- Oppført i 2021 og ubrukt.
- Mange års garanti gjenstår.
- Parkering på gårdsplass.
- Tomt med grense til skog.
- Flat hage langs tre sider.
- Innbydende spisekjøkken.
- Med glassdør ut til hagen.
- Plass for integrerte hvitevarer.
- Delikat stue med peisovn.
- Også en koselig loftstue.
- To delikate, flislagte bad.
- Vaskerom med utgang.
- Tre soverom av god størrelse.
- En innvendig lagringsbod.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Planløsning
1. etasje: Entré, vaskerom, bad/wc, kjøkken og stue.
2. etasje: Trapperom/gang, loftstue, bod og 3 soverom.

Nordbyvegen 72A, Viken

 • Entré
  På siden av huset er det et inngangsparti med glassoverbygg og en grå ytterdør. Entreen innenfor er smakfull og lys, akkurat som resten av eneboligen. Gulvet er lagt med trestavs, hvitpigmentert parkett, mens veggene er slette og hvitmalte. Tre glassfelt i døren og et langsgående vindu gir godt lysinnslipp. Entreen har en nisje hvor det er god plass til garderobe, og det dør direkte inn til både vaskerom og bad.

  Kjøkken
  Videre inn ligger stue og kjøkken i delvis åpen løsning. Sammen skaper de et luftig rom som gjør seg like godt til travle hverdager som høytider. Kjøkkenet har glassdør ut til tomten og store vindusflater som sørger for et grønt utsyn. Foran vinduene har dere en flott plass for langbord. Parkettgulvet er videreført, men kombinert med vegger i en dempet, blå trendfarge.

  Det blå står pent til innredningen har har slette, beige fronter. Innredningen er montert langs hjørnet av rommet og suppleres med en høyskapseksjon. Benkeplaten er i lys laminat og har en nedfelt oppvaskkum, med vindu ut mot gårdsplassen bak. Over benken er det også stikkontakter og ventilator. Kjøkkenet er klargjort for integrert koketopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Stue
  Fra kjøkkenet er det en glidende overgang til stuen. Her er det en lett, men samtidig dempet atmosfære. Det er store, høye vindusflater i tre himmelretninger og ut mot hagen. En peisovn med flammebilde til tre sider er strategisk montert på den ene langveggen. Stuen har et avlangt, romslig areal med god plass til flere sittegrupper. I overgangen til kjøkkenet er det en smart nisje med plass til for eksempel kontorpult. Parkettgulvet og de blå veggene er videreført i stuen.

  Loftstue
  Eneboligen har også en stue i andre etasje, noe som gir barnefamilier ekstra fleksibilitet og privatliv. Loftstuen ligger åpent mot trappen og har naturligvis god plass til tv- og sofaløsning. Skråtak og vegger malt i en brent oransjetone gjør rommet lunt. Ellers har loftstuen parkettgulv og flere vinduer.

  Bad/wc
  I eneboligen er det et bad i hver etasje og eget vaskerom. Begge bad har gulv og vegger lagt med store, sandfargede fliser. De er utstyrt med gulvvarme, vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og hver sin hvite skuffeseksjon med heldekkende servant. Badene har i tillegg naturlig lys fra hvert sitt vindu. Badet i andre etasje har i tillegg downlights og er av særlig god størrelse.

  Vaskerom
  Vaskerommet ligger i første etasje og har godt armslag. Det er dør ut til gårdsplassen - perfekt når smårollingene kommer hjem med sølete yttertøy. Gulvet har sluk, varmekabler og store, sandfargede fliser. Veggene er hvitmalte og har et vindu. Utover dette er ikke vaskerommet innredet. Med andre ord kan rommet tilpasses akkurat deres bruk og behov.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre behagelige soverom som er praktisk samlet i andre etasje. Alle tre har god plass til seng, garderobe og annet møblement. Hovedsoverommet har i tillegg fransk balkong. For lagring er det en bod på ca. 4 kvm i andre etasje, samt gode muligheter i vaskerommet.
 • Eiendommen ligger i et barnevennlig og landlig boligområde på Nordby i Rælingen kommune, med nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til Øyeren og vakre rekreasjonsområder. Ved Nordby barneskole ligger det fotballbane og lekeplass, og i området finnes det lysløype, skiløyper, badeplass og ridesenter med mer.

  Fra Nordby er det opparbeidet en fin tursti opp til Myrdammen, Rælingens mest populære badeplass. Her finner du toaletter, badebrygge, stupebrett og store grøntområder med benker og bålplasser. På vei opp passerer du Myrdammen Discgolfbane. Du kan også gå veien videre opp til vakre Nordbysjøen, eller følge en av mange turstier innover i Rælingsåsen. Rælingen kommune arrangerer stolpejakt, som er en fin måte å bli kjent med området.

  I Rælingen, like ved Marikollen ungdomsskole, finner du Marikollen idrettspark. Her er det hopp- og alpinbakke, lysløyper og skøytebane, samt en koselig varmestue. De senere årene er det foretatt store utbedringer av anlegget med blant annet et nytt skilek- og akeområde for de aller minste. Her ligger også Marikollhallen, hvor blant annet Rælingen klatreklubb holder til.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Extra Flateby, Joker Hektnersletta og Kiwi Rælingen. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan du ta turen inn til Lillestrøm, en koselig by med et bredt utvalg av butikker, restauranter og andre servicetilbud. Strømmen storsenter, Triaden og Metro på Lørenskog ligger også i nærheten, og Oslo sentrum ligger kun ca. en halvtimes kjøretur unna.

  Området har mulighet for offentlig kommunikasjon med buss, og det går busser til Lillestrøm og Enebakk hele dagen. Skjønberg er nærmeste holdeplass og ligger 1 km fra boligen. Med bil tar det ca. 9 min til Flateby, 16 min til Lillestrøm, 32 min til Oslo S og 41 min til Oslo lufthavn.

  Fra eiendommen er det 1,1 km langs trygge veier til Nordby barneskole og for elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Marikollen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt både private og kommunale barnehager.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Taktekkingen er av betongtakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå. Beslag, renner og nedløp i sort metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon og liggende bordkledning, grunnet fra fabrikk. Takkonstruksjonen har saltak med takbjelker av tre. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags
  glass. Bygningen har malt hovedytterdør med glassfelt og malt sidedør til vaskerom. 2 stk. std. malte balkongdører og dør fra soverom til fransk balkong med energiglass som vinduer. Fransk balkong med glass utenfor soverom i 2. etg.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

  Det gjøres oppmerksom på at avvikene er reklamert på til utbygger og vil bli rettet opp innen rimelig tid.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 159/155 m²

  1. etasje: Bra/P-rom: 84/84 m². P-rom består av: Entré, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
  Loftsetasje: Bra/P-rom: 75/71 m². P-rom består av: Trapperom, bad og 3 soverom.

  Sekundær-rom: 4 m². S-rom består av: Bod.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler i våtrommene. I stuen er det vedfyring. Et balansert ventilasjonssystem sikrer et godt og sunt inneklima. Sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbrytere. Videre har boligen rør-i-rør-opplegg og en varmtvannsbereder på ca. 300 liter.
 • Eneboligen har en barnevennlig beliggenhet, i et nabolag med lite trafikk og kort vei ned til Øyeren. Det er en terrassert eiertomt på 625,7 kvm, i skrånende terreng. Rundt eneboligen er det planert og opparbeidet med støttemurer.

  På inngangssiden er det gruset gårdsplass, mens de tre øvrige sidene har en hage som er forholdsvis usjenert. Hagen har gressplen og grenser mot et skogholt med bekk. Fra kjøkkenet er det dør ut til tomten og rett utenfor er den en fin krok med plass til terrasse.
 • Det er parkering på den grusede gårdsplassen. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen har adkomst via privat vei.
  Offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • Kr. 13 447 pr. år
  renovasjon (kr 4 236,-), vann (kr 1087 + forbruk), avløp (kr 1242 + forbruk) og branntilsyn/feiing.
  *Det er tatt utgangspunkt i en familie på 4 med forbruk på 50 m3 per år.

  Kommunale avgifter er ikke beregnet fra kommunen. Ifølge kommunens prisliste vil kommunale avgifter utgjøre:
  Renovasjon (140L): Kr 4236,-
  Feiing: 656,-
  Fast avgift vann: 1 087,-
  Fast avgift avløp: 1 242,-
  Dette er en fast årlig avgift som alle husstander blir belastet.

  Forbruk vann og avløp betales etter faktiske forbruk. Enhetsprisene er kr 16,60,- for vann og 17,81,- for avløp.

  Det er flere størrelser på de grønne renovasjonsbeholderne. Mest brukt er 140 L. Den skal normalt holde til en husstand (3-4 pers). Det er kun renovasjonsbeholderen til restavfall som er gebyrlagt. Dvs. at man kan ha større papirbeholder uten at gebyret øker.

  De som har vannmåler må betale a konto vann og kloakk inneværende år. Vannmåleren skal leses av i slutten av hvert år. Det sendes ut SMS, eventuelt avlesningskort, i desember. Vannmåleroppgjøret vises på fakturaen i mars hvert år. Enkelte kan da ha innbetalt for mye eller forlite a konto foregående år. Ved å benytte vannmåler betaler man kun for faktisk forbruk av vann og kloakk. Les mer om installasjon av vannmåler. Alt vann inn i boligen beregnes som kloakk ut igjen. En person (barn eller voksen) bruker ca. 50 - 60 m3 pr. år.

  Gebyrene bestemmes i en gebyrforskrift som er vedtatt av kommunestyret. Gebyrsatsene reguleres årlig i forbindelse med behandling av kommunens økonomiplan. Gebyrsatsene fastsettes med grunnlag i tjenestens driftsutgifter og planlagte investeringer. Kommunestyret fastsetter størrelsen på gebyrene i forbindelse med behandlingen av budsjett. Dette skjer normalt i kommunestyrets møte i desember hvert år.
 • Kommunale avgifter, villa- og innboforsikring, strøm, kabel-tv/internett og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Ferdigattest foreligger.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
  1917/900117-1/8 Elektriske kraftlinjer
  21.02.1917
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1959/100058-1/8 Skjønn
  08.01.1959
  Rettighetshaver:Lillestrøm kommunale vannverk
  Overført fra gnr 96 bnr 10
  B 21/1957
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1967/100945-1/8 Erklæring/avtale
  04.05.1967
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:84 Bnr:24
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1967/102319-1/8 Erklæring/avtale
  14.06.1967
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:82 Bnr:36
  Bestemmelse om kloakkledning
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1978/107208-1/8 Best. om adkomstrett
  12.12.1978
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1979/100309-1/8 Rettigheter iflg. skjøte
  16.01.1979
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:47
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1980/103045-1/8 Erklæring/avtale
  03.06.1980
  Bestemmelse om kloakkledning
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2012/910606-5/200 ** Diverse påtegning
  30.10.2012
  Ny rettighetshaver: Rælingen kommune org.nr. 952 540 556

  1984/102083-1/8 Best. om adkomstrett
  28.03.1984
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:47
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1993/3040-1/8 Best. om adkomstrett
  24.03.1993
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:55
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:56
  Bestemmelse om vann/ og kloakkledning
  Retten gjelder også tilsyn og rep/vedlikehold.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2003/7625-1/8 Erklæring/avtale
  14.05.2003
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:56
  Bestemmelse om bebyggelse
  Overført fra: 3027-83/7
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2019/1238271-1/200 Erklæring/avtale
  18.10.2019 21:00
  Bestemmelse om felles drift og vedlikeholdsplikt av infiltrasjonsanlegget på eiendommene
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Følgende rettigheter er tinglyst i annen fast eiendom:
  Rettigheter på 3027-83/7
  Rettigheter i eiendomsrett
  2017/1305453-1/200 Bestemmelse om vannledning
  22.11.2017 21:00
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:75
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:76
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:77
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:78

  Rettigheter på 3027-83/7
  Rettigheter i eiendomsrett
  2017/1305453-2/200 Bestemmelse om kloakkledning
  22.11.2017 21:00
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:75
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:76
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:77
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:78

  Rettigheter på 3027-82/140, 3027-83/80, 3027-83/81
  Rettigheter i eiendomsrett
  2019/1160678-1/200 Bestemmelse om veg
  03.10.2019 21:00
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:82 Bnr:126
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:82 Bnr:127
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:82 Bnr:128
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:55
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:56
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:75
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:76
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:77
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:78
  Bestemmelse om vedlikehold
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på 3027-83/79
  Rettigheter i eiendomsrett
  2019/1160678-3/200 Erklæring/avtale
  03.10.2019 21:00
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:82 Bnr:126
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:82 Bnr:127
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:82 Bnr:128
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:55
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:56
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:75
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:76
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:77
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:78
  Bestemmelse om tilgang til lekeplass
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

  Rettigheter på 3027-83/7, 3027-83/80, 3027-83/81
  Rettigheter i eiendomsrett
  2019/1160905-1/200 Bestemmelse om kloakkledning
  03.10.2019 21:00
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:75
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:76
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:77
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:78
  Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på 3027-83/7, 3027-83/80, 3027-83/81
  Rettigheter i eiendomsrett
  2019/1160905-2/200 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
  03.10.2019 21:00
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:75
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:76
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:77
  rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:83 Bnr:78
  Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Kopi av tinglyste servitutter og grunnbok kan ses hos megler.
 • Området er regulert til boligbebyggelse, plankart Nordbydalen. I kommuneplanen er området avsatt til boligbebyggelse. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 83 Bnr. 76 i Rælingen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1% av salgssum. I tillegg kommer kr 44 200,- og utlegg kr 3 585,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Roar Aksel Svendsen
Christer Knudsen

Megler

Christer Knudsen

97 79 04 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev