aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Christian Drøyvold har gleden av å presentere Bondengveien 28.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Christian Drøyvold har gleden av å presentere Bondengveien 28.

NORDDYRØY Bondengveien 28

Romslig enebolig med utleiepotensial | Nydelig beliggenhet nær sjøen | Fantastisk hage | Vakker utsikt | Gode solforhold

  • kr 2 100 000
  • BRA-i 188 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 2 100 000
  • Omkostningerkr 53 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 153 740
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1976
  • Soverom4
  • Tomt1 302.6 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,00)) 53 740,- (Omkostninger totalt) 2 153 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning hovedetasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Christian Drøyvold har gleden av å presentere Bondengveien 28. Boligen ligger i naturskjønne omgivelser få minutters gange fra sjøen,med gode solforhold og nydelig utsikt. Rundt huset er det en nydelig opparbeidet hage, integrert garasje og koselige uteplasser. For øvrig har boligen en romslig størrelse fordelt på to plan og har utleiepotensial. Verdt å merke seg: - Hellelagt markterrasse ved inngangen - Overbygd altan i hovedetasjen - Kjøkken i eget rom - Godt med skap og benkeplass - Tre stuer på hovedplan, to med ildsted - Varmepumpe fra 2020 er montert - Bad og toalettrom i hovedetasjen - Separat vaskerom i underetasjen - Hele fire soverom - Varmtvannsbereder fra 2021 - To innvendige boder Velkommen til visning!
To av stuene har høye vinduer med nydelig utsikt og utgang til altan.

Bondengveien 28, Trøndelag

  • Tomt
    1302.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser med gode solforhold og nydelig utsikt mot land og sjø. Tomten ligger i lett skrånende terreng og er en velholdt idyll på 1302,6 kvm som grenser til friareal mot vest. Ved huset er det fine uteplasser, gruslagt gårdsplass og integrert garasje, mens resten av tomten er nydelig opparbeidet med store gressareal, velstelte prydbusker og trær - her får man mye å boltre seg på for både to- og firbeinte. Blant det grønne er det fjell, oppmurte bed av naturstein og en flaggstang hvor flagget kan heises til topps. I tilknytning til gårdsplassen er det en utebod på ca. 10 kvm. Tomten er ellers inngjerdet med trådgjerder, skigard og et hvitmalt stakittgjerde. Ved innkjøringen er det forstøtningsmur og hvitmalte portstolper med belysning og langs husveggen ved garasjen er det en støpt, overbygd trapp. Det gjøres oppmerksom på at uteboden ikke står på eiendommens tomt, men på naboens.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i naturskjønne omgivelser i vakre Bonenget i Frøya kommune, ikke langt fra storhavet. På Setra, ca. 5 km unna, er det oppvekstsenter, butikk og fergekai. Det er også kort vei til Sistranda (21 min med bil) som er kommunens administrasjonssenter. Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Prix Dyrøy. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan du ta turen inn til Sistranda. Her har Stjernesenteret et godt utvalg, inkludert vinmonopol, apotek, bokhandel og blomsterforretning. Ved siden av senteret ligger Kysthaven kjøpesenter med blant annet Rema 1000, Nille, Eurosko, kafé, legekontor, samt familie- og helsesenter.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra boligen er det 5,2 km til Dyrøy oppvekstsenter som består av barnehage, skole fra 1.-7. trinn og SFO. Oppvekstsenteret ble ferdig utbygd og renovert i februar 2020. I Sistranda ligger Frøya ungdomsskole med 8.-10. trinn og yrkesskolen Guri Kunna videregående skole. Nærmeste videregående er Guri Kunna vgs som ligger både på Hitra og på Frøya. Kommunen er en av landets største fiskeoppdrettskommuner og har tilsammen rundt 5400 holmer og skjær, samt ca. 163 fiskevann og tjern. Fra boligen er det kun 3-4 min å gå ned til sjøen, med småbåthavn. Om du ønsker å utforske øya på fritiden bys det på flott turterreng, og området er godt egnet for sykkelturer. Havrafting på storhavet, overnatting på fyr og kajakkpadling står også på menyen. Du kan prøve fiskelykken, se øya fra hesteryggen eller fra båtdekket. For å nevne noe, har Frøya diskgolfpark, golfklubb, fotballbaner, idrettshall og ikke minst en rekke badeplasser. For den som er glad i festivaler er Frøyafestivalen den største musikkfestivalen i Trøndelag utenfor Trondheim - med toppartister fra inn- og utland.

    Offentlig kommunikasjon
    Det er buss- og båtforbindelse mellom Frøya og Trondheim flere ganger daglig.

    Byggemåte
    Takstmann Per Arne Gustad rapporterer om følgende byggemåte: Bygningen har underetasje og hovedetasje. Yttervegger over grunmur er bindingsverk utvendig kledd med stående og liggende kledning. Vinduer er 2-lags isolerglass i trerammer. Tak har saltaksform og er tekket medmetallplater. Bygningen har to piper med ett ildsted tilkoblet hver pipe. Det er i tillegg montert varmepumpe i bygningen.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    1.2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/vaskerom? Svar: Ja, både av faglært og egeninnsats. Lagt flis på gulv og baderomsplater på vegg på bad. Fjernet badekar og satt inn dusjkabinett. Rørarbeid utført av Leirvik VVS. Badvindu kledd igjen. Lagt flis på gulv og malt vegger på vaskerom. 3 Kjenner du til om eiendommen har privat vannforsying, septik, pumpekum, avløpskvern eller liknende? Svar: Ja, privat septiktank. 4.2 Kjenner du til om det er utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Lagt nytt tak oppå opprinnelig shingeltak. 7.1 Kjenner du til om det er feil/utettheter i terrasser/fasade/vinduer/garasje, og/eller er det synlige skader? Svar: Ja, punktert vindu. 7.2 Kjenner du til om det er utført arbeid på terrasser/fasade/vinduer/garasje? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Lagt tak over terrassen. 8.1 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget? Svar: Ja, skiftet termostat på badet i 2023. Lagt opp egen kurs til varmepumpe. Begge deler utført av elektriker. 8.3 Kjenner du til om det elektriske anlegget har vært undersøkt eller kontrollert av el-takstmann, el-installatør, eller det lokale el-tilsynet siste fem år? Svar: Ja, Tensio i 2021. 12.1 Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen? Svar: Ja, oljetank er tømt og rengjort i hht forskrift. Dokument foreligger. 12.2 Har kommunen gitt dispensasjon til at oljetanken kan bli liggende? Svar: Ja. 13 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering/fuktinnsig/øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller/krypkjeller? Svar: Ja, fuktmerker i tak på soverom og i sokkel. Fuktmerker i hjørne på vegg på soverom i sokkel. Fukt i garasje. 15 Kjenner du til om det er gjort endringer på loft og/eller kjeller? Svar: Ja, soverom i sokkel isolert og innredet i 1981. 17 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget på andre deler av boligen? Svar: Ja, stue over garasjen. 21 Kjenner du til om det har vært innsekter/skadedyr i eiendommen og/eller andre bygninger på eiendommen som skjeggkre, maur, biller, mus rotter eller liknende? Svar: Ja, observert muselort på loft. 27 Kjenner du til om det er forslag eller vedtatte reguleringsplaner/andre planer, nabovarsler/byggegodkjenninger/byggeplaner eller andre offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser/naboer? Svar: Ja, det planlegges endring i avløpsordning. Tilleggskommentar: Vi er fem søsken som har arvet eiendommen som våre foreldre har bodd i siden 1981. Vi har ikke bodd i boligen, og er dermed ikke kjent med alle detaljer som omhandler tilstand og det bygningsmessige.

    Innhold
    ENTRÉ I tilknytning til inngangspartiet har boligen en hellelagt markterrasse som er delvis overbygd av en altan i etasjen over. Terrassen har snorrett kant ut mot hagen og er avgrenset på siden av en støpt forstøtningsmur toppet med hvitmalt stakittgjerde. Langs husveggen er det et bed med vakre roser og under altanen er det plass til et par godstoler. Ytterdøren er av edeltre og har sideglassfelt. I entreen er det mørkegrått, flisbelegg på gulvet og grønnbeiset panel på veggene. Langs den ene siden er det montert hattehylle til jakkene og under er det plass til sko. Videre inn er det en gang som strekker seg ut i lengde, og her er det plass til mer entrémøblement. Rommet har samme belegg som i entreen, mens vegger kledd med panel er beiset blått. En åpen, blåmalt trapp med lyst belegg i inntrinnene svinger seg opp til hovedetasjen og det er ellers adkomst til to boder, perfekt til garderoberom og lagring. KJØKKEN Kjøkkenet ligger i eget rom i hovedetasjen med dører både fra gangen og ut til stuen. Via et vindu over kjøkkenbenken får man fin utsikt mot sjø og land til matlagingen. Kjøkkeninnredningen er bygget langs to vegger og har slette fronter, benkeplater i laminat og heldekkende benkebeslag med dobbel kum. Det er montert benkebelysning under overskapene og ventilator med avtrekk ut ved komfyrs plass. På enden av innredningen er det avsatt plass til kjøleskap. Rommet har videre lysegrått gulvbelegg og malte vegger i en dus blåfarge, kombinert med hvite fliser langs kjøkkenbenken. STUER Utenfor kjøkkenet har boligen tre gode stuer, der to av de har store vinduer med nydelig utsikt mot sjøen og utgang til altan på ca. 25 kvm. Altanen er overbygd og herfra kan øynene gli utover sjøen som omkranses av et vakkert landskap. Den ene stuen ligger nærmest kjøkkenet og er tilknyttet de øvrige stuene. Rommet er utformet i vinkel og har god plass til hjørnesofa og andre møbler. På gulvet er det lysegrått, heldekkende teppe og veggene er malt lyse. Som oppvarming er det en nyere varmepumpe og ildsted. Mellom stue 1 og 2 er det en bred åpning og foldedør med glassfelt. Stue 2 har et lunt og hjemmekoselig uttrykk med panelkledde vegger, tregulv og en hjørnepeis som bidrar til det lille ekstra. Fra stue 1 og inn til den tredje stuen, som er ypperlig som tv-stue, er det en buet åpning som knytter rommene sammen. I tv-stuen er det lys tapet på veggene, gulvbelegg og et vindu som vender ut mot baksiden av huset. BAD/WC/VASKEROM Boligen har bad, toalettrom og vaskerom. Badet og toalettrommet ligger vegg-i-vegg i hovedetasjen. På toalettrommet er det gulvbelegg, gulvmontert toalett og malte vegger i en frisk lillafarge med hvite fliser over en håndvask. På badet er det marmormønstrede våtromsplater på veggene og hvite fliser på gulvet. Av innredning er det dusjkabinett og et hvitt, romslig baderomsmøblement med hvite, profilerte fronter. Møblementet har både åpne hyller, overskap, benkeskap og høyskap. Det hele gjøres komplett med nedfelt servant og speil med belysning. VASKEROM Vaskerommet ligger i underetasjen og her er det lyse fliser med grå sjatteringer på gulvet, gråmalte vegger av pusset mur og panel i himlingen. Over en skyllekum er det en praktisk arbeidsbenk som kan foldes ned og en vegghylle bidrar til plass til såper, skyllemiddel og annet. Rommet har videre opplegg for vaskemaskin og en 200 liters varmtvannsbereder fra 2021, plassert på opphøyd plass. SOVEROM OG GARDEROBE Boligen har fire soverom fordelt med ett i hovedetasjen og tre i underetasjen. Soverommet oppe er på ca. 11 kvm, mens soverommene nede er målt til ca. 7, 8 og 26 kvm. Med fire soverom får man god fleksibilitet, og det største kan eventuelt benyttes som stue. Det er garderobeskap på to av soverommene nede og flere plassbygde skap i gangen oppe. Av lagringsmuligheter er det to boder i underetasjen på ca. 4 og 9 kvm, samt en utvendig bod på ca. 10 kvm med tre bodrom.

    Standard
    TILSTANDSGRADER Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. FORHOLD SOM HAR FÅTT TG2 UTVENDIG Takktekking: Taket er tekket med korrugerte metallplater. Alder er ikke kjent, men forutsettes å være nyere enn byggeår Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingenskiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp er av plast Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det bør vurderes å montere snøfangere. Vinduer: Vinduer 1. etg. 2-lags isolerglass i trerammer. Vurdering av avvik: Vinduer er funksjonsprøvd og ser ut til å fungere greit. Alder på vinduene i forhold til forventet levetid og det at pakninger og beslag naturlig nok vil være noe svekket gjør at tilstandsgrad 2 er gitt. Konsekvens/tiltak: Det anses ikke nødvendig med umiddelbare tiltak, men alder og bemerkede forhold gjør at det vil være naturlig å begynne planlegging med tanke på å skifte ut iallfall en del av vinduene. Altandør peisestue: Altandør fra peisestue er malt tredør med glassfelt. Vurdering av avvik: Beslag er korrodert fast så døren lar seg ikke åpne. Konsekvens/tiltak: Døren må sannsynligvis skiftes. Altandør stue: Altandør stue er en malt tredør med glassfelt. Vurdering av avvik: Døren er av eldre dato og pakninger og beslag er naturlig nok svekket. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er altan med adkomst via dør fra stue og fra peisestue. Altan har tredekke med plastfliser lagt oppå. Det er montert rekkverk i tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Andre utvendige forhold: Garasjeport er leddport i stål. Vurdering av avvik: Elektrisk portåpner fungerer ikke Konsekvens/tiltak: Reparasjon eller utskifting INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er gjort målinger av flateavvik i stue og i kjøkken i hovedetasje og i stort soverom og i gang i underetasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Laminatgulv i gang i underetasje buler litt opp stedvis, noe som sannsynligvis skyldes at gulvet er lagt med for liten spalte mot vegg Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon: Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Skal bygningen leies ut er det krav om radonmåling. Rom under terreng: Vegger er i hovedsak påforet med treverk i underetasje Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Konsekvens/tiltak: Det er målt fuktinnhold i treverk som gjør at sopp og råteskader vil være påregnelig. Evt kan videre undersøkelser anbefales. Dette kan være måling av evt muggsoppsporer i inneluft eller videre hulltaking for kontroll. Ved en evt rehabilitering vil det være naturlig å utbedre evt skader. Dette må også ses i sammenheng med terrenghelning, dreneringsfunksjon og utvendig fuktsikring. Andre innvendige forhold: Det registreres noe muselort på kaldt loft. Det er fuktflekk i himling i ett soverom i underetasje under kjøkken. Konsekvens/tiltak: Det anbefales å holde dette under oppsikt. Normalt vil det være mulig å bekjempe dette med å sette ut musefeller. Det er ikke synlig tegn til lekkasjer og fuktflekk i himling var tørr på befaringen. Kan være tidligere lekkasje. Evt kan videre undersøkelser anbefales. HOVEDETASJE BAD Overflater vegger og himling: Våtromsplater på vegger og tak-ess plater i tak. Vurdering av avvik: Det er ikke registrert spesielle negative avvik, men tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder. Konsekvens/tiltak: Rommet er generelt modent for rehabilitering. Overflater gulv: Det er flis på gulv. Gulv er tilnærmet flatt uten fall til sluk Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulv endres. Dette innebærer en fullstendig ombygging. av rommet. Siden rommet fungerer med disse avvikene anbefales å avvente til rommet skal rehabiliteres neste gang før avvik lukkes. UNDERETASJE VASKEROM Tilliggende konstruksjoner våtrom: Rommet har murvegger og hulltaking er derfor ikke relevant. Vurdering av avvik: Det registreres saltutslag stedvis på vegger. Konsekvens/tiltak: Rommet er modent for rehabilitering. HOEVDETASJE TOALETTROM Overflater og konstruksjon: Toalettrom har belegg på gulv, malte plater på vegger og tak-ess plater i tak. Rommet er utstyrt med toalett og servant på vegg. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. tiltak_ Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket_ TEKNISKE INNSTALLASJONER Vannledninger: Synlige trykkvannsrør i bygningen er kobberrør fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ventilasjon: Bygningen har mekanisk avtrekk fra kjøkken og naturlig avtrekk fra våtrom i form av ventiler. Vurdering av avvik: Våtrom bør ha mekanisk ventilasjon Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk anbefales montert på våtrom Elektrisk anlegg: Se tilstandsrapport for utfyllende informasjon fra selger. TOMTEFORHOLD Terrengforhold: Det registreres noe hellende terreng inn mot bygningen på baksiden. Vurdering av avvik: Det registreres høye fuktverdier i påforet vegg i underetasje. Konsekvens/tiltak: Terrenghelning og mulighet for avrenning av overflatevann må tas med i betraktning ved vurdering og evt løsning av fukttilstand i påforinger i underetasje. Drenering; Utførelse av drenering er ukjent. Det ble foretatt visuell kontroll i underetasje og gjort hulltaking og fuktmåliner i underetasje. Det måles forholdsvis høye fuktverdier i treverk. Vurdering av avvik: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Hvis drenering skal utskiftes anbefales å se på tiltak vedr fuktsikring av grunnmur. Utvendige vann- og avløpsledninger: Det opplyses at eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning og har privat avløpsanlegg med septiktank. Nedgravde vann og avløpsrør forutsettes å være av plast ut fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det vil være påregnelig at det kan komme pålegg om oppgradering av avløpsløsning. Septiktank: Det opplyses at det er septiktank av glassfiber på tomten. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. FORHOLD SOM HAR FÅTT TG3 UTVENDIG Utvendige trapper: Det er støpt betongtrapp utenfor garasje. Trappen har ikke rekkverk. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. UNDERETASJE VASKEROM Generell: Rommet er fra byggeår. Rommet har flis på gulv, malt puss på vegger og panel i tak. Rommet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, vaskekar og varmtvannstank er plassert i rommet. Rommet har klaffventil i yttervegg. Rommet har ett sluk. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Iht retningslinjer fra Norsk Takst er rommet gitt TG 3 grunnet alder. Rommet er imidlertid i daglig bruk og vil kunne fungere ved forsiktig bruk og forsåelse for at det ikke er vanntett. Det registreres noe saltutslag på mur som indikerer fuktgjennomgang. Konsekvens/tiltak: Rommet er i daglig bruk og vil sannsynligvis fortsatt kunne brukes en tid før rehabilitering. Det gjøres imidlertid oppmerksom på at rommet ikke kan forventes å være vanntett. HOVEDETASJE BAD Sluk, membran og tettesjikt: Rommet har ett plastsluk. det ser ut til å ligge vinylbelegg under gulvflis. Dette er ikke klemt under klemring og rørgjennomføringer i gulv forøvrig har ikke mansjett. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Rommet kan ikke forventes å være vanntett. Det er ikke registrert indikasjoner på skadelig fukt ved hulltaking Konsekvens/tiltak: Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. Rommet kan ikke forventes å være vanntett. For å være sikker på tetthet må rommet rehabiliteres og kostnadsestimat er gitt for dette. Dette utelukker ikke at rommet kan brukes en tid før rehabilitering så fremt man hensyntar dette ved bruk. Dusjkabinett må brukes inntil rommet skal rehabiliteres.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    - Luft-til-luft varmepumpe fra 2020 - 200 l varmtvannsbereder fra 2021

    TV/Internett/bredbånd
    Telenor er i gang med installasjon av fiber i Bonenget.

    Parkering
    Det er gode parkeringsmuligheter i integrert garasje og på gruslagt gårdsplass utenfor. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Polisenummer
    82320722

    Diverse
    AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,00)) 53 740,- (Omkostninger totalt) 2 153 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Eneboligen oppvarmes med varmepumpe fra 2021 og to ildsteder i stuene oppe. Øvrig oppvarming skjer med enkelte panelovner.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    6625

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er fordelt på følgende utgiftsposter: Abonnement vann bolig: kr 1 676,25 Forbruksgebyr vann: kr 2 535,75 Feiing/tilsyn: kr 413 I tillegg betales gebyr på kr 5 695 for renovasjon og slam til Remidt med fire forfall i året.

    Formuesverdi primær
    577869

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2195900

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5014/47/14: 07.04.1976 - Dokumentnr: 1457 - Bestemmelse om gjerde 07.04.1976 - Dokumentnr: 1457 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:5014 Gnr:47 Bnr:2
    01.01.2018 - Dokumentnr: 163294 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1620 Gnr:47 Bnr:14
    07.04.1976 - Dokumentnr: 1457 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:5014 Gnr:47 Bnr:2
    Bestemmelse om vann/kloakkledning
    Elektriske kraftlinjer


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Det betyr at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Det er utstedt godkjenning på byggesøknad og midlertidig brukstillatelse den 17.11.1975. Dagens bruk av boligen samsvarer ikke med godkjente byggetegninger. Hobbyrom og bod i sokkeletasje er omgjort til soverom. Denne typen endring av boligrom krever bruksendring og er et søknadspliktig tiltak. Nevnte forhold er ikke omsøkt. Altan i første etasje er kledd igjen og brukes som peisestue. Balkong er bygd, samt overbygg av inngangsparti.

    Vei, vann og avløp
    Boligen er tilknyttet offentlig vei og vann, men har privat septiktank.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift), under LNF FB5. Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etterdispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

    Adgang til utleie
    Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,00)) 53 740,- (Omkostninger totalt) 2 153 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    53740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 50 000 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14950, oppgjørshonorar kr 4 950, og visninger kr 2 990,- /stk. Alle beløp er inkl. mva.

Christian Drøyvold

Eiendomsmeglerfullmektig

Christian Drøyvold

95 47 26 24

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev