aktiv-eiendomsmegling
Flott beliggenhet med nydelig utsikt!
Flott beliggenhet med nydelig utsikt!

NORDRE TOTEN Askjumlia 35

Flott enebolig med unik utsikt, klar for overtagelse.

 • kr 5 490 000
 • BRA-i 185 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 5 490 000
 • Omkostningerkr 156 390
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 646 390
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2009
 • Soverom4
 • Tomt869.2 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   156 390,- (Omkostninger totalt)   5 646 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Hva med å kunne regelrett bade i utsikten til Mjøsa. Denne eiendommen trenger virkelig ikke drone, her er utsikten servert rett inn i boligen, for ikke å glemme på takterrassen som er som rigget til herlige sommerkvelder. Boligen har opprinnelig 4 soverom, hvor det ene i dag benyttes til stor garderobe. Det er i tillegg stuedel i alle tre etasjer, som også kan benyttes til annet formål. To bad og praktisk eget vaskerom, gode bodløsninger og bolig fordelt på tre plan. Delvis åpen løsning med kjøkken og spisestuen ut mot stuen. Herfra kan man nyte utsikten av også bybildet som lyser opp en sen aften. Den lille familien fra MAPT har hatt det fantastisk her og er nå klare for at kanskje du/dere skal få videreføre dette. Kontakt meg for visning, Henriette 98019951
Behagelig atmosfære, lunt og koselig!

Askjumlia 35, Innlandet

 • Tomt
  869.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Gjøres oppmerksom på at søppelskur er plassert over tomtegrense, foreligger ingen godkjenninger/avtaler på dette. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Tinglyst målebrev fra 2007 viser et areal på 880,2 m2. Eiendommen ble etablert 20.11.2007.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i Askjumlinna, god beliggenhet i Nordlia i veletablert og barnevennlig boligområde rett i nærhet av Nordlia barneskole og Nordlia barnehage. Meget gode utsiktsforhold og gode solforhold. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet. Det er ca 8 km til Gjøvik sentrum. I Gjøvik finner man gode shoppingmuligheter, gågate med diverse butikker, vinmonopol, apotek, blomster, frisør, bank og post-i-butikk. I tillegg finner man forskjellige arrangementer, konserter, kino og bowling, samt skysstasjon med buss- og togavganger. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Boligen er fra ca. 2009. Tilbygd med spiler/skjerming ved inngangsparti. Normal standard og planløsning. Gulv støpt på grunn. Etasjeskille i trekonstruksjoner. Grunnmur i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Liggende utvendig trekledning. Flatt tak i trekonstruksjon. Taktekking med folie/papp. Takrenner og utvendige beslag i metall. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Terrasseplatting mot sør. Takterrasse mot nord. Støpt gulv på grunn og etasjeskiller i treverk mellom de andre etasjene. Det er målt ca. 10 mm høydeforskjell på gulv i 1. etasje gjennom stue. Byggegrunn er nedgravd og grunnundersøkelser er ikke foretatt, byggegrunn er derfor ikke kjent. Takvann ført ut på terreng og ned i grunnen. Grunnmur i multimur, pusset utvendig og malt. Skrånende tomt, utnyttet med flate partier på husets overside og nedside. Iht. tilstandsrapport datert 09.04.2024 av Ole Anders Brænden. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egeneklæring: PKT 10: Har blitt observert skjeggkre.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL ASKJUMLIA 35 - en stilig og moderne enebolig med flott Mjøsutsikt. Enebolig over 3 plan, som inneholder: 2. etg: Loftstue. Takterrasse utenfor loftstue mot Mjøsa. 1. etg: Stue/ kjøkken, soverom, bad, trapperom, bod og entré. Overbygget inngangsparti. U. etg: Stue, 2 soverom, garderobe (soverom), vaskerom, bad, bod, teknisk rom og hall m/ trapp.

  Standard
  Her venter drømmehjemmet på Nordlia, med enestående utsikt over Mjøsa. Denne herlige eneboligen forener det beste av beliggenhet og idyll, med romslige og moderne fasiliteter. I det lyse kjøkkenet i u-form finner du rikelig med skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer, og en åpen løsning mot stuen skaper en luftig atmosfære. Stuen, preget av store vindusflater, inviterer til avslapning og hygge mens man nyter den magiske utsikten over Mjøsa. Praktisk plassert i første etasje er det et soverom med eget bad, mens underetasjen huser tre ytterligere soverom, hvorav ett er omgjort til et praktisk walk-in-closet. I tillegg finner man et bad og vaskerom, alt for å sikre en praktisk og komfortabel hverdag. Den lyse og innbydende loftsstuen fører ut til en romslig takterrasse, perfekt for å nyte lange sommerkvelder i godt selskap. Denne eiendommen er virkelig unik og tilbyr det perfekte hjemmet for en familie som verdsetter både komfort og fantastisk utsikt. Boligen er innflytningsklar. Velkommen til visning! KORT FORTALT: Nydelig Mjøsutsikt! Magisk takterrasse. Avslappende loftstue. Smakfullt kjøkken i u-løsning. Lyst og luftig! God romfølelse. Meget gjennomført. Store vindusflater slipper rikelig med dagslys inn! Stemningsfull peisovn. Lunt og godt miljø med vedfyring. Stue med plass til både sofagruppe og spisestue. Soverom og bad i begge etasjer. Praktisk med eget vaskerom. Smart innredet walk-in-closet. Romslig tomt med plen. Gruset gårdsplass for parkering. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Bad 1. etasje: Våtrommet er som fra byggeåret (2009). Fliser på gulv og vegger. Malte plater i himling. Servant med underskap. Dusj. Gulvmontert wc. Tilluft dør. Mekanisk avtrekk. Ingen dokumentasjon. Bad underetasje: Våtrommet er som fra byggeåret (2009). Fliser på gulv og vegger. Malte plater i himling. Servant med underskap, speil over med tilhørende belysning. Dusjvegger og innmurt badekar. Gulvmontert wc. Varme i gulv. Vaskerom underetasje: Ingen dokumentasjon foreligger. Belegg på gulv. Innredning på vaskerom, opplegg og plass til vaskemaskin. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige trapper mellom etasjer er utført i trekonstruksjoner. Malt trapp. Boligen har malte glatte innvendige dører. Loftstue har opplegg/strøm til høytalere på veggene, men det sitter ingen her nå. Et av soverommene er benyttet som "walk in closet". Innredninger med lys. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av balansert ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer og i hovedsak skjult anlegg. Ca: 200 liters varmtvannstank fra 2009. Varmepumpe luft/luft fra byggeår. Vannmåler og hovedstoppekran plassert på bod. Røykvarslere koblet mot sektor alarm (abonoment). Brannslukningsapparat.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen er fra ca. 2009. Normal standard og planløsning. Boligen fremstår med normal standard og vil kunne tilfredsstille de fleste hva gjelder krav til bostandard. År: 2021, Malt boligen utvendig, utført av firma. År: 2021, Bygd skjermvegg av spiler på inngangsparti, utført av firma. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Ingen punkter registrert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passertpå taktekkingen. Kompakte tak med lite helning har erfaringsmessig høy skadefrekvens. tak må inspiseres med jevne mellomrom, og helst etter perioder med løvfall, mye snø og/eller langvarig kulde. Man må renske slukene og taket generelt for løv, kvist og liknende, og man bør kontrollere og utbedre svake punkter som løse beslag eller synlige utettheter. Konsekvens/ tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak. Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Taknedløp fra tak over inngangsplanet er ført ut på terreng. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid er oppnådd på tettesjikt/membran og overflater. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Det opplyses at konstruksjoner over boligrom er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Alder på tettesjikt og hvordan oppbygningen av konstruksjonene er utført er avgjørende for å unngå skader i underliggende konstruksjoner. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Vedlikeholdsarbeider av overflater må påregnes. Innvendig > Overflater: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Laminat i gang og bod har svellet noe i skjøtene på grunn av fuktighet fra bløte sko. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må overflater utbedres. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer. Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: ? Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Det er ikke fremvist dokumentasjon på radonmåling. Konsekvens/tiltak: ? Innhent dokumentasjon, om mulig. Våtrom > 1.etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ? Det er vindu i våtsonen. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: ? Dør er beskyttet mot fuktpåkjenning, men plasseringen i våtsone kan føre til vanninntrengning i konstruksjonen. Våtrom > 1.etasje > Bad > Overflater Gulv: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ? Gulvet har ikke tilstrekkelig fall mot sluk. Ingen synlig membranoppkant ved terskel. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: ? Vær oppmerksom ved bruk. Det vil sjelden være økonomisk rasjonelt å utbedre fall til sluk som et enkeltstående tiltak. Det kan forekomme vannansamlinger på gulv. Om kjøper har andre brukskrav, kreves det utbedring eller utskifting. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Bruker av våtrommet oppfordres til å vurdere konsekvens av sin bruk. Våtrom > 1.etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ? Det er ikke fremvist dokumentasjon på utførelse og materialer for våtrommets tettesjikt. Våtrommets tettesjikt er innebygd og er derfor ikke mulig å vurdere uten dokumentasjon. ? Ut fra alder på våtrommet er mer enn halvparten av forventet brukstid oppnådd på membran/tettesjikt. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: ? Det er ikke påvist synlig skade på våtrommet som kan kobles til membran/tettesjikt og lekkasjesikring, men det kan ikke verifiseres om våtrommet har fungerende tettesjikt. Ikke fungerende tettesjikt på våtrom kan føre til skjult skade på tilstøtende/innebygde bygningsdeler som kan være vanskelig å avdekke på et tidlig tidspunkt. Dersom det skal kunne verifiseres utførelse av tettesjikt på våtrommet må dokumentasjon i form av bilder/sjekklister/kontrollerklæring for utførelse og samsvar for benyttede materialer framlegges. Dersom dette ikke kan fremskaffes anbefales det å følge med på tilstand til våtrommet og tilstøtende bygningsdeler/rom. Våtrom > U.etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Slitte misfargede fuger er registrert. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Våtrom > U.etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: ? Det er ikke fremvist dokumentasjon på utførelse og materialer for våtrommets tettesjikt. Våtrommets tettesjikt er innebygd og er derfor ikke mulig å vurdere uten dokumentasjon. ? Sluk har redusert mulighet for inspeksjon/rengjøring. ? Ut fra alder på våtrommet er mer enn halvparten av forventet brukstid oppnådd på membran/tettesjikt. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: ? Det er ikke påvist synlig skade på våtrommet som kan kobles til membran/tettesjikt og lekkasjesikring, men det kan ikke verifiseres om våtrommet har fungerende tettesjikt. Ikke fungerende tettesjikt på våtrom kan føre til skjult skade på tilstøtende/innebygde bygning. ? Det er ikke behov for strakstiltak, regelmessig rengjøring av sluk må påregnes. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Konsekvens/tiltak: ? Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Løs puss på utvendig mur. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales etterfulgt av lokal utbedring. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Våtrom > U.etasje > Vaskerom > Fukt i tilliggende konstruksjoner: Vaskerom, ikke utsatt for særlig fukt. Hulltaking er ikke nødvendig.

  Parkering
  På egen eiendom.

  Forsikringsselskap
  Sparebank 1

  Polisenummer
  25718999

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   156 390,- (Omkostninger totalt)   5 646 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Stålpipe. Ildsted er montert. Oppvarming består av vedfyring og strøm. I hovedsak ved hjelp av: Varme i gulv. Luft til luft varmepumpe. Ildsted. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 06.03.2020. Utført. Det foreligger ingen opplysninger vedr feiing. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge boligen ved overtagelse.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  30000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023: Avløp 7 415,04 kr Eiendomsskatt 8 468,22 kr Feiing 530,19 kr Renovasjon 3 878,76 kr Vann 7 378,77 kr Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt skattegrunnøag 2.758.000.

  Formuesverdi primær
  985093

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3743354

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - velavgift (dagens eier har betalt 1600,- x 2 pr. år) - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Årlig velavgift
  3200

  Velforening
  - velavgift (dagens eier har betalt 1600,- x 2 pr. år)

  Info vannavgift
  Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Vannmåler for eiendom 138/70, Askjumlia 35, har ikke blitt avlest siden januar 2019.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/138/70: 05.12.2007 - Dokumentnr: 1004727 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:138 Bnr:50 01.01.2020 - Dokumentnr: 533385 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:138 Bnr:70 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: Bygningsnr. 300095044 - Enebolig - 1 boenhet Det foreligger ferdigattest på eiendommen vedr nybygg enebolig, datert 04.10.2010. Ferdigattesten er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk, med unntak av at et av soverommene i u.etasjen er benyttet som "walk in closet".

  Vei, vann og avløp
  Det er privat stikkveg inn til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av stikkveg/ gårdsplass. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er vannmåler installert.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i Kommuneplan (19.6.2019) er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende. Reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Gjeldende reguleringsplan for området: PlanID 3442 20100007 Askjumlia (26.2.2012) Formål: Boligbebyggelse. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   156 390,- (Omkostninger totalt)   5 646 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  156390

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr 55 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13 900 -, oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 3000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info/byggesak, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 500,- pr time begrenset oppad til kr 55 000,-, i tillegg kommer øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Henriette Stray Fischer

Megler

Henriette Stray Fischer

98 01 99 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev